"Lähetystarina" palaa sensuurista

huolimatta:

read and weep!


No kato ensin mä hurahdin luterilaiseen uskoon ja jeesukseen, sit mä ajattelin, et tää on se ainoo oikee usko, jota mun on taivaaseen päästäkseni opetettava vääräuskoisille ja pakanoille vaikka kirveen avulla, jos eivät muuten usko. No mä lähdin sit lähetystyöhön viidakkoon ja etin käsiini sellasen oikeen tosi pakanallisen heimon. Ne kerto jotain vuosituhantisesta kulttuuristaan ja rauhallisesta rinnakkaiselosta luonnon ja luonnonhenkien kanssa, jolloin mä sanoin, et se on täyttä paskaa ja ne kaikki joutuis helvettiin asap, jos eivät muuta tapojaan ja ota jeesusta ja jumalaa ja ainoota oikeeta luterilaista uskontoo sellasina vastaan, ku mä sen niille tarjoon. Joutu siinä aika lailla käyttään painostusta, syyllistämistä ja hajota ja hallitse -taktiikka, joku vois sanoo, et henkistä väkivaltaa, mut mä sain kuitenki käännytettyä ne loppujenlopuks niinku mä halusin. Ne poltti aamenta huutaen entisen temppelinsä ja rikko pirstaleiks kallioon muinaiset palvontavälineensä. Mä muutin niiden uskomukset, tavat ja kulttuurin kertaheitolla ainooks oikeeks, ja kyllä mä olin tyytyväinen, kun ne alko rakentaa ainoolle oikeelle jumalalle kirkkoo, vaikka se tälläselle köyhälle heimolle tarkottikin sitä, et niille ei riittäny varoja muihin hankintoihin, edes ruokaan. No mä totesin, että syötte vaikka matoja sen puoli vuotta jumalanne nimissä, kunhan kirkko vaan tulee valmiiks, ne tyyty sit siihen. Mä jätin ne sit ainooseen oikeeseen uskoon, ja lähdin ettiin seuraavaa pelastusta kaipaavaa, näitä pakanoita ja vääräuskosiahan kato riittää.

3

664

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jos ei...

   Haaksirikkoontunut laiva ajautui rantaan ja useita päiviä tuuliajolla oleva laivan porukka rantautui.Heitä vastaan tuli paljon paikallisen heimon iloisia, ystävällisen näköisiä ihmisiä.
   Nämä johdattivat laivassa olevat väsyneet ihmisen heimopäällikön luokse.
   Heimo päällikkö otti heidät ilosesti vastaan.
   Hänellä oli mustakantinen paksukirja kädessä, joka osottautui Bibliaksi, siis Raamatuksi.
   Silloin haaksirikkoutuneen laivan kapteeni nauroi pilkallisesti ja sanoi, ettehän te vaan usko tuollaiseen vanhaan satukirjaan?
   Silloin tuon saaren ja sen heimon päällikkö vakavoitui ja sanoi.
   Jos meille ei Lähetyssaarnaaja olisi aikanaan tuonut tätä kirjaa ja sen sanomaa te olisitte kaikki nyt padassa kiehumassa.
   Niin mitä sitten jos....

   • jos ei...

    olisi ollut lähetyssaarnaajaa, joka vei paksun kirjan pakanoille? Myös haaksirikkoutuneen laivan kapteeni vakavoitui. Niin olet oikeassa, lähetyssaarnaajan ansiota on, että säästät meidät patakuolemalta. Lähetyssaarnaajan ansiota on myös se, että te olette elossa. Jos lähetyssaarnaaja ei olisi tullut tuon mustakantisen kirjan kanssa ja tuonut teille sen mukana myös ruoka-avustuksia, olisitte te keittäneet toisenne padassa ja me olisimme haaksirikkoutuneet autiolle saarelle ja saaneet tämän saaren rikkaudet yksinomistukseemme. Tiedättekö, että tuo mustakantinen kirja on jo vanhanaikainen? Nykyaikana tuohon ei uskota. Se on todistettu satukirjaksi...

    jatka tarinaa


   • Kristityn näkökulma?

    Et kai vaan olisi hieman rasisti. Mieti nyt kuinka yleistä maailmassa väkimäärään nähden on kannibalismi prosentuaalisesti.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2191
  2. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   56
   1151
  3. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   88
   1091
  4. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   79
   897
  5. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   37
   892
  6. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   61
   821
  7. Mies voi kohta mennä uimahallissa naisten saunaan

   Iltalehdessä oli laaja selvitys siitä voiko sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mennä naisten saunoihin. --Kyllä saa mennä, mutta vain julkisiin.
   Maailman menoa
   216
   783
  8. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   42
   725
  9. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   91
   691
  Aihe