Koska poisto jos juurihoito ei auta?

Katri35

Kirjoittelin jo aikaisemmin epätoivoisista juurihoidettavista hampaistani ja niiden mahdollisesta poistamisesta. Sanokaas nyt vielä joku että mikä määrä juurihoitoa on vielä järkevissä rajoissa? Kun hampaitani on jouduttu juurihoitamaan jo toista kertaa (siis välillä jo täytetty juuret ja paikattu) ja pitkiä tunnin jopa lähes kahden tunnin hoitokertoja on puolentusinaa takana ja särkyily vaan jatkuu. Missä kohtaa kannattaa luovuttaa? Vai onko järkevämpää leikkauttaa ensin juurenpäät ja jos sekään ei auta niin sitten vasta poistattaa? Kun tuntuu että hammaslääkärit vaan juurihoitavat ja juurihoitavat ja sanovat vaan että kyllä siitä ehkä vielä hammas saadaan... Antakaa neuvoja nopeasti, kun keskiviikkona pitäisi taas mennä ja nyt ajattelin jo tällä kertaa ehdottaa mahdollisesti poistoja.

8

2754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siitä että juuressa

      on tulehdus?Jos se jo aikaisemmin on juurihoidettu, kaipa hammas jo on kuollut! Mitä hammaslääkäri ehdottaa, onko juurenpäiden leikkaus vaihtoehto? Jos juuren täyttö on hyvä ja napakka, luulisi että juurenpäiden leikkaus ja hammasluun putsaus on tehokkaampaa kuin juuren rassaus alhaalta, eihän sillä tavalla oikein pääse kapseloituihin pesäkkeissin.

    • poistoista

      Sinun kannattaa keskiviikkona kysellä poistoista hammaslääkäriltäsi. Yleensä asia on juuri niinkuin sanoit, että hammaslääkärit vaan ehdottelevat juurihoitojen jatkamista. Jos nyt ehdotat poistoja saat selville suostuuko hammaslääkärisi ylipäätään poistamaan hampaita noin nuorelta. Veikkaan että ei suostu!

    • sop

      hampilekurit mielellään hampaita,se on karvaasti koettu. Luulisi että maksava asiakas saa päättää,mutta ei.Itselläni juurihoidettiin poskihammasta yli 6kk,ja vielä ollessani raskaana. Valitin särkyjäni,ja että syön kourakaupalla särkylääkkeitä. Oma lekurini ei voinut uskoa että "kuollut" hammas vihoittelee,ei liioin terkkarin lekuri. Vihdoin kun raahauduin tuskissani vuodeosastolta hammaspäivystykseen(taas kerran),ja rukoilin naislekuria irroittamaan hampaan,se onnistui. 1,5h myöhemmin oli hammas poissa,ja kivut myös...syykin löytyi,eli juurihoitoviilalla tehty reikä,joka ylläpiti tulehdusta koko tuon ajan. Korvaustakaan en saanut,ei voitu näyttää kuka lekuri oli sen tehnyt.Meni rahat,hammas,ja raskausajan ilo.

    • hampialalla

      Kannattaisi ehkä vaihtaa hammaslääkäriä jos et ole täysin tyytyväinen saamaasi hoitoon. On olemassa ihan juurihoitoon erikoistuneita hammaslääkäreitä jotka osaavat asiansa ja tietävät mitä tekevät. Ei sillä etteikö "tavalliset" hammaslääkäritkin osaisi, mutta aina voi löytyä parempi ja osaavampi vaihtoehto.

    • leikelty

      Mulle kävi niin, että kivulias ja piiitkän toipumisen vaatinut juurenpääleikkaus antoi hampaalle lisäaikaa muutaman vuoden, ja sitten se jouduttiin joka tapauksessa poistamaan. Juurenpääleikkauksessa ien tuhoutuu niin, ettei se enää ole kunnolla hampaassa kiinni(se viilletään leikkauksen ajaksi sivuun hammasluun päältä ja ommellaan takas kiinni); tästä seuraa helposti tulehdusta. Jos vielä joskus mulle ehdotetaan juurenpääleikkausta, en suostu, vaan vaadin hampaan saman tien poistettavaksi - näin säilyy ainakin terve ien.
      Tämä on kuitenkin vain minun tapaukseni, sinun tapauksesi voi olla erilainen ja suukirurgisi taitavampi. Yksi hammaslääkäri kuitenkin sanoi mulle, ettei hammas juurenpääleikkauksen jälkeen YLEENSÄ kovin monta vuotta kestä...

    • Anonyymi

      Poista

    • Anonyymi

      Itselläni tehdyt juurihoidot ovat aina epäonnistuneet. Ok, hammaslääkäritkin sanovat, että tämä juurihoito auttaa sinua korkeintaan kolme vuotta, sitten hammas on poistettava.

      Ja näinhän se on, oman kokemukseni mukaan. Sitä paitsi osa hammaslääkäreistä ei osaa tehdä juurihoitoa oikein. Yleensä heidän tekeleensä oirehtivat ensin.

      Juurihoidon sijaan kannattaa harkita hampaan poistoa ja myöhemmin korvata se implantilla.

    • Anonyymi

      Mä en menisi ikinä juurihoitoon. Jos sellainen tilanne tulisi, pyytäisin vain ottaa hampaan pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      238
      5411
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      124
      4363
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      330
      2122
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1563
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      8
      1452
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1205
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      179
      1080
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      929
    9. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      837
    10. 46
      813
    Aihe