Kiril narraaa!

TotuudenPuolesta

VHH on puhdasta rahastusta, jopa Kiril tietää sen. Ammatiltaan hän todennäköisesti on teurastaja tai makkaran leikkaaja.

Ihmiskeho tuntee vieroitusoireita vähentäessään hiilihydraatteja. Syy tähän on yksinkertainen: ihminen on aina syönyt hiilihydraatteja pääenergianlähteenään, kenties Inuitteja ja paria alkuperäiskansaa lukuunottamatta. Siitä huolimatta Inuiteillakin oli hiilihydraatit tärkeässä osassa ruokavaliota.

Nykyhistorian valossa noin 20 000 vuotta sitten syötiin paljon enemmän kasviksia, viljaa ja hedelmiä huomattavasti enemmän. Viljassa ja hedelmissä proteiinien luonnollinen määrä on korkeintaan 15 % proteiinia, rasvaa niissä aineissa on mitättömästi. Lihavuus ei kuitenkaan ollut ongelma tuolloin.

Missään kulttuurissa ei ole syöty rasvaa nykyiseen malliin. Rasvan saaminen oli tavattoman vaikeaa, koska ennen viljelyn keksimistä ei ollut luonnon öljyjä juuri ollenkaan. Jalostustyön ansiosta öljypuut tuottavat nykyisen verran. Rasvaisten kalojen metsästäminen ei tullut kysymykseen ilman kalastuksen kehittymistä. Lihan syönti yleistyi vasta, kun osattiin metsästää. Metsästäminen tuskin tapahtui yli 50 000 vuotta sitten.

Ihmisen luonnollista ruokaa on kaikki tuota vanhempi ruoka. Silloin oli pakko syödä juuri kasviksia, juureksia, matoja ja viljaa koska mitään kunnollista proteiinin lähdettä ollut, puhumattakaan rasvan lähdettä. Siksi on selvää, ettei VHH ole turvallinen, eikä edes luonnollinen ruokavalio.

VHH:n kannattajat (lihakauppiaat, metvurstinleikkaajat, kanalanpitäjät) vetoavat tässä kohden argumenttiin: ”Mutta hiilihydraatit eivät sisällä kaloreita”. Esitän vastakysymyksen: ”Miten hiilihydraatit voisivat lihottaa, jos niissä ei olisi kaloreita!”. Tyly totuus on se, että hiilihydraatit ovat olleet suomalaisten yleisin energianlähde: peruna, kaurapuuro, riisi. Ne olivat täällä ainoat viljalajit, jotka kasvoivat kivikaudella.

Huhut, että peruna tuli Amerikasta ei ole tieteellistä näyttöä. Päinvastoin, se perustuu vain epätieteellisiin tutkimustuloksiin.

VHH JA LIHAVUUS
Hiilihydraattien korvaaminen keinorasvoilla ja voilla on tyly selitys lihavuuteen. Myös vehnäjauhojen yleistyminen. Se on selvä. Siitä olen ainoana VHH:n kannattajien kanssa samaa mieltä. VHH:laiset eivät voi mieltää totuutta, että on hyvin epäterveellistä syödä paljon proteiineja ja rasvaa. Rasvaa ja proteiinejä pitää syödä kohtuudella. Parempi on syödä hiilihydraatteja paljon.

VHH JA RAHASTUS
VHH on keino rahastaa. Atkins rikastui sillä, siksi on turha luottaa ammattimaisiin huijauksiin. Monet ovat menettäneet terveytensä käyttäessään Atkinsin mukaan lisäaineita ja makeutusaineita.

Tyly totuus on se, että maailman yleisin ruokalaji on ollut riisi jo ennen viljelyn keksimistä. Mitäs siihen sanotte? Suomessa sen sijaan kannattaa käyttää luomukaurapuuroa, joka on halpaa, lisäaineetonta ja sisältää oikeassa suhteessa vitamiinejä. Lisäksi kannattaa suosia lisäaineettomia kasviksia sen päälle sitten pari kertaa viikossa maksaa, poronlihaa, kalaa ynm.

Ainakin itse olen melkein urheilijan kunnossa, kun olen syönyt hiilihydraatteja Puskan suositusten mukaan.




Pekka Puska on myös väärässä. Hän on tehnyt työnsä ala-arvoisesti, eikä ole kertonut tylyä totuutta, miksi suomalaiset ovat lihavia.

8

480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JariJo
    • skäribo

      provo. Olet ansainnut ylimääräisen pekoniviipaleen aamiaiseesi.

    • hk_

      Kiitämme:
      tekstin ulkoasua
      varsin virheetöntä kieltä
      kärjistyksiä ("mitään", "kaikki" yms.)
      "totuutta" perunan alkuperästä

      Moitimme:
      - kritiikin hampaattomuutta
      - yleistä yllätyksettömyyttä

      Yleisarvosana: 7/10

    • puhetta

      siis ymmärtääkseni vhh:lla olevat EI ole millään proteiini dietillä vaan proteiinia kuluu suht samanverran kuin virallisterveellä..

      Jos vhh on rahastusta niin mitä on esim.painonvartijat tai muut esim. nutriletit ja vastaavat?? Hullun puhetta! Vhh:lla menee muutenkin vähemmän ruokaa kuin taviksella. OTA SELVÄÄ ennenkuin alat täällä naukumaan.

    • karppikarppaaja

      Vähähiilihydraattista ruokavaliota voi noudattaa kuulumatta mihinkään maksulliseen yhteisöön. Jättää sokerin, riisin, makaronin, perunan ja kaikki leivät ja viljatuotteet pois, on jo aika pitkällä. Margariineja eikä rypsiöljyäkään ei pidä syödä. Rasvasta lihaa, rasvaisia vihanneksia ja kalaa ruuaksi. Vielä kun lisää kookosöljyn ja oliiviöljyn rioka-aineisiin, on Ladykarppauksen ytimessä. Itse kun tekee sapuskansa ei tule valmisruuasta tulevia sokeriylläreitä. Kannattaa lukea, ei keksiä ruokaa omasta päästä.

    • vplaiteli

      Ladykarppauksen????

      Montako eri karppausmuotoa Suomesta löytyy THL:n sokerikarppauksen lisäksi.

      Vähähiilihydraattienruokavalio, LCHF Ruotsissa on tarkkaan perusteltu . Siitä huolimatta laimeimmat (hiilihydraattia yli 5E%) muodot herättävät harmittelua.
      Mihinkä joudutaan Suomen lukemattomien versioiden kanssa?

      Esim. diabeetikolle ei ole muuta valittavaa todellisuudessa kuin tiukin LCHF, korkeintaan 5E% hiilihydraattia ja vähintään 60E% rasvaa, myös tyydyttynyttä.
      Sama koskee myös liikalihavia.

      asiasta kiinnostunut tietää mistä kysyä.

    • Totinentosi

      Kopio kirjasta KARPPAUS:

      Haluan aluksi kertoa suosittelemani ruokavalion taustasta. Evoluutionsa aikana ihminen on ollut metsästäjä, kalastaja ja keräilijä. Saatavilla olevasta ruoasta ihminen on suosinut rasvaista ruokaa, sillä ihminen on vaistonvaraisesti aina tiennyt eläinperäisen rasvan olevan kaikkein ravinteikkainta ja energiapitoisinta ruokaa. Ihmisen alkukantaisen olettamuksen mukaan eläinperäinen proteiini ja rasva ovat parasta ravintoa. Tämän väitteen paikkansapitävyys olisi syytä tutkia tieteellisissä tutkimuksissa.
      Varhaisina aikoina ihmiset saivat hiilihydraatteja lähinnä syötävistä lehdistä, juurista, pähkinöistä, marjoista ja hedelmistä. Näitä oli tarjolla vain kausiluontoisesti, eikä niillä siten ollut suurta merkitystä ravinto- tai energiamäärän kannalta.
      Noin 10 000 vuotta sitten ihminen alkoi viljellä maata. Hiilihydraattien määrä kasvoi väistämättä viljojen, riisin ja maissin tullessa osaksi ihmisen ruokavaliota. Myöhemmin ihmisen ruokavalioon tuli paljon tärkkelyspitoisia ravintoaineita. Perunaa alettiin syödä 1600-luvulla. Ihmisten terveys ei kuitenkaan kohentunut.
      Noin sata vuotta sitten jalostettu sokeri oli vielä ylellisyystuote. Nyt jokainen ruotsalainen käyttää keskimääirin 40 kiloa jalostettua sokeria vuodessa. Luku on keskiarvo, toisin sanoen monet käyttävät sitä enemmän ja toiset vähemmän.
      Parin sadan vuoden aikana ihmisen ruokavalioon on tullut lukuisia uusia ravintoaineita. Viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana vauhti on vain kiihtynyt. Volyymiltaan suurimman lisäyksen muodostavat margariinit ja omega-6-rasvahappoja sisältävät ruokaöljyt, joita ovat korvanneet eläinperäiset rasvanlähteet.

      Kommentti:
      Vuosisadan alusta aina viisikymmentä luvulle kaupoissa oli saatavana vain muutamia kymmeniä erilaisia ruoka-aineita, nykyisin luku on yli viisituhatta.
      Herää kysymys onko lihamestari Kiril vai ruoka-ja lääketeollisuus kaiken takan?

      • tässä-ollaan

        Käärmesölijy kauppias paholais Billin poika rahoitti ameeriikan yliopistoja runsain varoin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe