Mitä on indie-musiikki?

asdfasdfs

Miten se eroaa popista tai rockista?

17

10016

  Vastaukset

  • En oikeastaan tajua miksi musaa ylipäätänsä lokeroidaan niin paljon.. Kai se indie on enemmän undergroundkamaa, kuin "tavanomainen" valtavirran rock tai pop.

   • Salli minun nauraa, jos The Killers tai Depeche Mode on indietä kuin joku iTunes väittää.

    Tässäpä teille lokakaivollinen indie-matskua:

    http://www.fonal.com/fonal.html ja sieltä aktivoi kuunteluun Jukebox.

    Itsekin kiinnostuin Ristosta, jonka "Aurinko aurinko plaa plaa plaa" olisi tuomittu vuoden parhaaksi äänitetekeleeksi, mutta minulle koko juttu on kuin repäisty Radiomafian Café Veijon baarista, jos joku nyt vielä muistaa proggiksen.
    Tsah!


  • Sana indie-musiikki juontaa juurensa sanasta independent ja sillä tarkoitettiin aikoinaan pikkuyhtyeitä, jotka levyttivät pienille riippumattomille levymerkeille. Ajan kanssa sanasta muotoutui käsite tyylisuunnalle, jonka tyypilliset edustajat soittavat valtavirrasta poikkeavaa kitararockia.
   Käsitteenä indie on tietysti täysin veteen piirretty viiva ja monet bändit jotka aikoinaan uransa alussa luokiteltiin indieksi ovatkin nykyisin isoja nimiä ja valtavirtaa, kuten esim. R.E.M, Coldplay ja Radiohead.

   (toisin sanoen indie-bändi lakkaa - ainakin joidenkin puritaanisten indie-fanien mielestä - olemasta indietä sen jälkeen kun bändi lyö läpi, levyt nousevat hittilistoille ja bändi siirtyy jollekin suurelle vakiintuneelle levymerkille...)

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Indie_rock

  • saakelin typeriä musiikin jaottelulokeroita... :/ Periaatteessa mikä tahansa musiikki voisi olla "indietä". Riittää vain jos on "pienimuotoista" levy-yhtiö osalla tai riippumatonta itse yhtiöstä kokonaan. :/ Inhoan koko sanaa.

   • jaotteluja musiikkiin, ovat ne sitten kuinka artifisiaalisia tahansa. Indie-etuliite musiikin edessä puolustaa paikkaansa niin kauan kuin siitä ei tehdä erityistä mainoskikkaan niin kuin valitettavan usein tuntuu käyvän. Tai siis mainoskikka suurille levy-yhtiöillä promovoitaessa taas yhtä "trendikkäältä" kuulostavaa bändiä.

    Monestihan pienillä, itsenäisillä levy-yhtiöillä julkaisukynnys tuntuu jostain syystä olevan tuotto-odotusten suhteen alhaisempi, joka mahdollistaa musiikin suuremman diversiteetin. Tätähän varmasti kaikki musiikinkuuntelijat toivovat. Jos siis meille tavallisille ostajille syntyy positiivinen kuva "indie-musiikista" niin hyväpä niin, eihän sillä lokeroida musiikkia muutoin kuin sen suhteen kuka sitä markkinoille puskee. Missä vaiheessa sitten pitäisi luopua indie-leimasta onkin ihan toinen juttu...Tuskinpa vaikkapa the Killers nyt niin kovin pienellä merkillä enää on (jos tuollaisia nyt maailmassa enää on edes jäljellä).


   • tonivaan kirjoitti:

    jaotteluja musiikkiin, ovat ne sitten kuinka artifisiaalisia tahansa. Indie-etuliite musiikin edessä puolustaa paikkaansa niin kauan kuin siitä ei tehdä erityistä mainoskikkaan niin kuin valitettavan usein tuntuu käyvän. Tai siis mainoskikka suurille levy-yhtiöillä promovoitaessa taas yhtä "trendikkäältä" kuulostavaa bändiä.

    Monestihan pienillä, itsenäisillä levy-yhtiöillä julkaisukynnys tuntuu jostain syystä olevan tuotto-odotusten suhteen alhaisempi, joka mahdollistaa musiikin suuremman diversiteetin. Tätähän varmasti kaikki musiikinkuuntelijat toivovat. Jos siis meille tavallisille ostajille syntyy positiivinen kuva "indie-musiikista" niin hyväpä niin, eihän sillä lokeroida musiikkia muutoin kuin sen suhteen kuka sitä markkinoille puskee. Missä vaiheessa sitten pitäisi luopua indie-leimasta onkin ihan toinen juttu...Tuskinpa vaikkapa the Killers nyt niin kovin pienellä merkillä enää on (jos tuollaisia nyt maailmassa enää on edes jäljellä).

    Jep... Aika harva vähänkään kuuluisampi bändi tai artisti enää mitään indietä on.


  • älä usko näitä, valehtelevat hädissään. indie on yleisnimitys chutneylle, bhangralle, bollywoodleffojen taustamusalle ja ylipäätänsä kaikelle intialaistyyppiselle musalle.

   • niin, siis sana viittaa "omakustanteiseen" alun perin.

    korjatkaa jos olen väärässä mutta Radiohead sai aikanaan ison levy-yhtiön sopimuksen, mutta sopimuksen loputtua he kieltäytyivät ottamasta uutta, ja ehkä siinä mielessä ovat nyt taas "indie". aika isot koneistot kyllä pyörii toisaalta bändin toiminnan taustalla. ehkä siis suhteellisen kaukana mistään pienmuotoisesta omakutanteisesta toiminnasta.


  • Indie onkin hankala määritelmä. Itse olemme bändimme kanssa miettineet asiaa, kun näitä lokerointeja aina täytyy muka tehdä... Bändimme soittaa ihan täysin omanlaistaan, flamencomusiikkivaikutteista, fuusiomaailmanmusiikkia, mutta todellakin "riippumattomista lähtökohdista". Jos omaa lokeroa ei löydy, onko se silloin independentiä? ;)

   Kuuntele itse:
   www.bajoceroband.com
   www.myspace.com/bajocerofin

   Ja jos tykkäät niin www.facebook.com/bajoceroband ;)

  • Indie = musiikkia, ei suurien rahasummien tavoittelua, pienet levy-yhtiöt, Arctic Monkeys, parasta mitä löytyy. ei mitään poppipaskaa

  • Indie ei kylläkään ole mikään musiikkigenre, vaan itsenäisesti, valtavirrasta erillään tuotettua musiikkia (tai elokuvia tms.) Indie-bändit voivat olla muita bändejä vähemmän kaupallisia, mutta se ei tarkoita, että indie olisi mikään tietynlainen musiikkityyli jolle on ominaista tietyntyyppiset musiikilliset piirteet.

  • Oho, Arctic Monkeys. Joku muukin osaa kuunnella musiikkia kuin minä.

  • Indie musaa on sellinen kmitä kuunnellessa kulli heiluu

  • Indie on akustisempaa rockia.

  • Indie tarkoittaa alunperin taloudellista voittoa tavoittelematonta musiikkia. Termi ja sen käyttö on kuitenkin lähes yhtä pahasti kieroutunut kuin sanan "emo" käyttäminen musiikin kuvaamisessa. On nykyään hyvin ihmiskohtaista, miten nämä sanat ymmärretään.

   Melko yleinen käsitys indiestä on kuitenkin, kuten edellä mainittua, ehkä hieman popahtavaa kitararockia. Tässäpä yksi esimerkki indie rock -bändistä, joka on kyllä niittänyt maailmalla melko suurta suosiota. Omasta mielestäni ainakin loistava kappale! (Videota en ole ikinä katsonut, en tiennyt edes sen olemassa olosta. Kunhan hain linkin.)

   https://www.youtube.com/watch?v=NSgHGFuPNus

  • Indie on popin vastakohta. Pop tarkoittaa suosittua (lyhenne sanasta popular) ja indie tarkoittaa epäsuosittua. Eli toisin sanoen Lana Del Rey oli poppia "Born to Die" -levyn aikana ja indietä Lust for Life -levyn aikana. Tosin, monet käsittävät indie-artistit sellaisiksi, jotka myyvät levyjä olle 2000 kappaletta.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   11941
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7524