Suola paha myrkky

suolaton

Alan vähitellen olla suolaton, kun olen jättänyt tuon kamalan myrkyn kuukausi sitten. Ihokin alkaa tervehtyä sekä kasvoilla että muualla, kun jätin suolan täysin ruuastani pois.

Kerro kaverillesi suolan haitoista, koska muut eivät sitä tee. Julista tällä kertaa, koska eihän tällainen asia muuten lävistä tietoisuutta.


Käytä muita mausteita suolan sijaan. Kalan voi maustaa sitruunalla (ihka aidolla), lihan kanssa sopii sipuli tai sinapilla (missä on toki suolaa), mutta eri keinoin voit ainakin vähentää kehosi suolaisuutta. Vaikuttaa sydämen ja verenkierron toimintoihin haitallisesti, jos syö liikaa suolaa.

35

4680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sparraaja

      Kun nyt valaistumisen tila on saavuttanut ylimmän olomuotonsa suosittelen lämpimästi päivätyön jättämistä ja siirtymistä ovelta ovelle julistamisen antoisaan maailmaan.

      Näitä massapostittamisen tunnusmerkit täyttäviä suuria ja mullistavia totuuksia kun lukee, niin alan vakuuttumaan siitä, että suolan pois jättäminen ruokavaliosta ei ehkä olekaan niin hyvä idea...

    • Dr. Net

      on muistaa, että Suomessa ruokasuola on tärkeä jodin lähde!
      Siis, jos jättää suolan kokonaan pois ruokavaliosta, pitää syödä paljon kalaa ja muita jodipitoisia ruoka-aineita! Myös merilevätapleteissa, joita on myynnissä luontaistuotekaupoissa, on paljon jodia.
      Jodin puute aiheuttaa usein kilpirauhasen suurentuman eli struuman!

      http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/04_kivennais_jodi.shtml

    • namsuolaa

      taidan syödä lounaaksi suolaa maustettuna vaikka sitruunapippurilla, ihan vaan sun kiusaks, prkl. Riittää jo!

      Ja aika naurettavaa, että vielä eilen mainostit sitruunapippuria hyvänä suolan korvaajana, mut sitten kun joku huomautti sitruunapippurin sisältävän suolaa niin tänään mainostat ihan sitä aitoa sitruunaa :D REPS LOL JA SILLEE!!! Ota edes asioista selvää ennen kun alat toistamaan täällä samaa joka helvetin päivä.

      • suolaton

        Oikein ärräpäitä saan palautteeksi, mutta enpä tajua syytä. Lupaan julistaa myrkyn vaaroista, joten aivan turha on muuta kuvitella. Ainahan on tahoja, jotka hyötyvät ihmisten sairauksista.


      • Sparraaja
        suolaton kirjoitti:

        Oikein ärräpäitä saan palautteeksi, mutta enpä tajua syytä. Lupaan julistaa myrkyn vaaroista, joten aivan turha on muuta kuvitella. Ainahan on tahoja, jotka hyötyvät ihmisten sairauksista.

        Mistähän johtuu? Itsekritiikkiä kannattaa alkaa harrastamaan tuon suolattoman linjan lisäksi.

        Jos nyt ilmoittaisit tupakan olevan vaarallista ihmisen terveydelle, niin tuskin sinulle Nobelin palkintoa ovelle kärrättäisiin. Tuskin täällä kukaan on niin pahvi, ettei tietäisi suolan olevan liiallisesti käytettynä haitallista. Rasvaprosenttia sen käytön vähentäminen ei alenna kuten ei myöskään paranna hapenottokykykä eli kuntoa. Suola kerää nestettä ja sitäkautta myös pöhöttää, mutta tällä nesteen kertymisellä ja lihomisella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

        Eli nyt kun olet kokenut omakohtaisen "laihtumisen" joka on todennäköisesti johtunut liiallisen suolankäytön aiheuttamasta pähötyksestä olet samalla viisastunut siinä määrin, että voit neuvoa niitä ihmisiä jotka osaavat käyttää suolaa niin, ettei se aiheuta ongelmia. Samaa paskaa työnnetään VHH-puolella kun leipä julistetaan häiriökäyttäjän "parannuttua" alimpaan helvettiin. Kohtuukäytöstä ei ole kuitenkaan mitään hajua.

        Mistään, siis korostan mistään yksittäisestä ruoka-aineesta ei ole terveyden kannalta haittaa jos sitä nautitaan oikein. Väärinkäyttö johtaa ongelmiin kuten ilmeisesti tämä "Suolapappi" on kokenut.


      • suolaton
        Sparraaja kirjoitti:

        Mistähän johtuu? Itsekritiikkiä kannattaa alkaa harrastamaan tuon suolattoman linjan lisäksi.

        Jos nyt ilmoittaisit tupakan olevan vaarallista ihmisen terveydelle, niin tuskin sinulle Nobelin palkintoa ovelle kärrättäisiin. Tuskin täällä kukaan on niin pahvi, ettei tietäisi suolan olevan liiallisesti käytettynä haitallista. Rasvaprosenttia sen käytön vähentäminen ei alenna kuten ei myöskään paranna hapenottokykykä eli kuntoa. Suola kerää nestettä ja sitäkautta myös pöhöttää, mutta tällä nesteen kertymisellä ja lihomisella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

        Eli nyt kun olet kokenut omakohtaisen "laihtumisen" joka on todennäköisesti johtunut liiallisen suolankäytön aiheuttamasta pähötyksestä olet samalla viisastunut siinä määrin, että voit neuvoa niitä ihmisiä jotka osaavat käyttää suolaa niin, ettei se aiheuta ongelmia. Samaa paskaa työnnetään VHH-puolella kun leipä julistetaan häiriökäyttäjän "parannuttua" alimpaan helvettiin. Kohtuukäytöstä ei ole kuitenkaan mitään hajua.

        Mistään, siis korostan mistään yksittäisestä ruoka-aineesta ei ole terveyden kannalta haittaa jos sitä nautitaan oikein. Väärinkäyttö johtaa ongelmiin kuten ilmeisesti tämä "Suolapappi" on kokenut.

        Suolan merkitys on isompi kuin kuvitellaan, sillä huomasin sen vaikuttavan jopa mielialaani ja masentavasti. Lisäksi se vaikutti siten, että iho rasvottui helposti.

        Korostan, että tämä kansa syö liikaa suolaa. Sen voi joka ainoa käydä tarkistamassa Sydänliiton tai lääkärilehden nettisivuilta.


        Kerronpahan oman kokemukseni kautta, millaisia vaikutuksia suolalla oli kehooni. Laihduttaminen ei ole mukavaa, jos kantaa pöhötysnestettä koko ajan mukanaan. Mahakin vain paisuu, kun lähtee lenkille.


        Kertokaa jumalavita kavereillekin suolan vaaroista.


      • namsuolaa
        suolaton kirjoitti:

        Suolan merkitys on isompi kuin kuvitellaan, sillä huomasin sen vaikuttavan jopa mielialaani ja masentavasti. Lisäksi se vaikutti siten, että iho rasvottui helposti.

        Korostan, että tämä kansa syö liikaa suolaa. Sen voi joka ainoa käydä tarkistamassa Sydänliiton tai lääkärilehden nettisivuilta.


        Kerronpahan oman kokemukseni kautta, millaisia vaikutuksia suolalla oli kehooni. Laihduttaminen ei ole mukavaa, jos kantaa pöhötysnestettä koko ajan mukanaan. Mahakin vain paisuu, kun lähtee lenkille.


        Kertokaa jumalavita kavereillekin suolan vaaroista.

        joo, eipähän olis enää kavereita sen jälkeen jos alkais kertomaan niille suolasta (tai yhtään mistään) yhtä innokkaasti kun sä täällä paasaat


    • Kiril

      on elimistölle yhtä vaarallinen kuin runsassuolainenkin, ellei vaarallisempikin. Tärkeämpää on kiinnittää huomiota suolan laatuun. Tämä meidän perinteinen pöytäsuola on voimakkaan teollisen käsittelyn läpikäynyt tuote, joten sen voi jättää pois ja siirtyä luonnolliseen käsittelemättömään merisuolaan. Onneksi on saatavana merisuolaa hiutaleina ja ilman lisäaineita, kuten paakkuuntumisen estoainetta, joka on itse asiassa myrkky.

      • Suolaa ja vanhsuolaa

        Mutta tutkimusten mukaan merisuola ei ole tavansuolaa terveellisempi. Vaikkakin pidän myllystä jauhettua merisuolaa parempana vaihtoehtona ei se tarkoita että runsaammin pitäisi käyttää!


    • salmos

      Jospa kuitenkin lanseeraisit uuden laihdutuskeinon tuon vanhan suolan sijaan. Nimittäin "jankuttamalla hoikaksi" voisi olla täällä ennenkuulumaton keino. Säestäjiä tuolla tekniikalla löytyy täältä pilvinpimein.

      Myös "massapostittamalla -10kg" voisi toimia? Sekä
      "julistaen sutjakaksi" on kokeilematta.

      • namsuolaa

        haha, hyvin sanottu ! :D :)


    • ruokaa, on tärkeää, että

      ruuasta saa runsaasti myös natriumin "vastavaikuttajaa" eli kaliumia!

      http://www.tohtori.fi/?page=5530281&id=5500508
      Kaliumia saa myös tapletteina apteekista ilman reseptiä.
      Niitä voi ottaa 2-3 päivässä, varsikin silloin kun syö suolaista ruokaa. Durecal sisältää natriumkloridin "vasta-ainetta" kaliumkloridia 500 mg/tapletti.

      Kaliumia ei saa ottaa kovin suuria määriä lisäravinteena! Eräs lääkäri sanoi minulle, että vasta. kun ruokasuolan käyttö ylittää päivittäisen suositusrajan (n. 5 g/vrk) kannattaa harkita lisäkaliumin ottamista.
      Paras vaihtoehto on vähentää radikaalisti suolan käyttöä ruuanvalmistuksessa.

    • toinen suolaton

      Eipä ole helppoa luopua suolasta -moni ei edes halua, länkyttävät vaan vastaan, eivätkä parastaan ymmärrä.
      Mutta niinpä olen samaa mieltä kanssasi, että myrkkyä suola on ja tarpeetonta sitä on varta vasten ruokaansa lisätä, kun sitä väkisinkin tulee syötyä. (Kun ei oikein ole vähäsuolaisia valmisruokia, enkä leipoakkaan jaksa.)

      Moni hoikistuisi luopumalla suolasta, solut vaan hyrisisivät tyytyväisenä, kun ei tarvisi pinkeänä nesteestä olla, suolan sitomasta. Saattaisi ajatuskin kulkea kirkkaana, kun ei tekis suolamoskaa mieli.

      • ndslf

        Suola ei ole tarpeetonta, vaan ihmiselle elintärkeää. Toki kaikkea kohtuudella, ja itse kullakin on hyvä miettiä kannattaako esimerkiksi eineksiä käyttää päivittäin tai joka päivä käydä mäkissä, kun suolarajat paukkuvat armotta yli (ja ei ne nyt varsinaisesti muutenkaan laihtumista edistä). Jos tekee itse ruokansa, niin ei suolaa tule käytettyä liikaa, vaan normaalisti.

        Niin ja jos kuvittelet eläväsi täysin 100%ilman suolaa, niin suosittelen tarkistamaan käyttämiesi elintarvikkeiden tuoteselosteet.


      • Anonyymi
        ndslf kirjoitti:

        Suola ei ole tarpeetonta, vaan ihmiselle elintärkeää. Toki kaikkea kohtuudella, ja itse kullakin on hyvä miettiä kannattaako esimerkiksi eineksiä käyttää päivittäin tai joka päivä käydä mäkissä, kun suolarajat paukkuvat armotta yli (ja ei ne nyt varsinaisesti muutenkaan laihtumista edistä). Jos tekee itse ruokansa, niin ei suolaa tule käytettyä liikaa, vaan normaalisti.

        Niin ja jos kuvittelet eläväsi täysin 100%ilman suolaa, niin suosittelen tarkistamaan käyttämiesi elintarvikkeiden tuoteselosteet.

        Viimeinen virkkeesi on täyttä asiaa!
        Luovuin lisätyn suolan käytöstä jo ammoin menneisyydessä ja ryhdyin käyttämään erilaisa yrttejä. Etupäässä kuivattuja. Teen kaikki sapuskat itse meikäläisistä perusraaka-aineista. Lisätessäni johonkin liemikuution niin tunnen lieviä omantunnon pistoksia-

        Kuitenki, vajaa 2 vuotta sitten, oltuamme kuukauden päivät Espanjan helteessä ( teen sielläkin sapuskat ) ja torjuttuani nestehukkaa olutvoittoisesti, niin palattuamme Suomeen jatkui täällä samanlainen paahde. Epäilin kohonnutta stressihormoonin, kortosolin tasoa tai laskeneita testoarvoja koska "hihat olivat tyhjät".
        Noiss ei ollut mitään vikaa mutta elektrolyytit vai mitä ne nyt ovatkaan, olivat kelvottomassa tasossa. Suolan puutetta. Sillipalat keitettyjen kananmunan puolikkaiden päällä palauttivat hiljallee normaaliolon.

        Jos olisin ollut niin fiksu kuin joskus kuvittelen, niin olisin korvannut oluen urheilujomalla mutta oluellakin on omat, hyvät ominaisuutensa.


    • kokonaan

      Ei kannata suolan jättäminen kokonaan, se voi aiheuttaa joitain puutos tiloja. Tee lusikallinen ruokaan per päivä ei ole paha määrä.

      Kohtuu kaikessa kuitenkin.

    • hmg

      Tuot epätäsmällistä tietoa "suolasta". Esimerkiksi et kerro että on olemassa suoloja ja suoloja. Eli erilaista "suolaa". Lähtökohtaisesti oletan että puhut nyt sellaisesta suolasta jota käytetään ruoanlaitossa ja syömisessä. Ja tällaista suolaa on monenlaista. Mutta lyhyesti sanottakoon että ruokasuoloja on joko hyviä tai huonoja/epäterveellisiä. Sinä et osaa tehdä suolojen suhteen erotusta. Siksi tuot epätarkkaa tietoa. Suola on "myrkkyä" (jos kärjistää hieman) JOS on kyse raffinoidusta suolasta, kuten tavallisesta vitivalkoisesta pöytäsuolasta. MUTTA, suola ei ole missään nimessä myrkkyä JOS on kyseessä raffinoimaton luonnonsuola, kuten karkea harmahtava Atlantin merisuola, intiaanisuola/ruususuola, tai Himalajan kristallisuola. Kolme viimeksi mainittua luonnonsuolaa on saatavissa myös Suomesta, ja ne eivät ole myrkkyä kuten tuo tavallinen raffinoitu pöytäsuola. Nämä luonnonsuolat eivät aiheuta nestekeräymää, eivät nosta verenpainetta, kuten raffinoitu suola tekee.

      Sitten. KTL:n pyörittämän FINELI:n sivuilla ravintoainetaulukoissa on eri sarake, "suola". Ja sitten on Natrium eri sarakkeessa. FINELI:n Suola meinaa käsittääkseni "natriumkloridi". Eli KTL:n määritelmän mukaan "suola" = Natriumkloridi. Sinä vaikutat sanovan että "suola" on "myrkkyä", ja että Suolaa ei tarvita. No, raffinoitu suola on hitaasti vaikuttavaa myrkkyä (ei välttämättä kuolemaksi). Mutta, toisinaan ihminen tarvitsee Natriumia, ja myös Klooria. Mutta Na:n ja Cl:n lähteenä ihminen ei tarvitse raffinoitua suolaa. Natrium on eräs tärkeimpiä mineraaleja elimistölle, eli se on eräs "makromineraali". Muita makromineraaleja ovat mm. kalium, kloori, kalsium, magnesium, fosfori.
      Useimmat terveysjärjestöt tai -tahot määrittelevät päivittäisen Na tarpeen olevan joitakin grammoja. Sama koskee kaliumia. Tämän valossa on epätotuutta väittää tyyliin "suolaa (yleensä tarkoittaen Na Cl) ei tarvita" tms. Klooria tarvitaan myös monta sataa milligrammaa päivässä. Erään biokemian ja ravintoaineiden oppikirjan mukaan aikuinen tarvii vähintään 750mg klooria päivässä (Stipanuk). Kloori on eräs tärkeä osa vatsan suolahappoa. Eli, sekä Natriumia että Klooria tarvitaan, enemmän milligrammoissa kuin esim. kalsiumia. Mutta luonnollisessa muodossa. Raffinoidun suolan NaCl on huonossa muodossa. Todisteina mm. tämän alamittaisen suolan aiheuttamat nestekeräymät ja korkea verenpaine. Raffinoimattomat luonnonsuolat ovat oiva lähde luonnollista natriumkloridia. Niissä on myös muita tärkeitä mineraaleja luonnollisessa muodossa. Esim. raffinoimaton Atlantin merisuola sisältää vähintään 84 eri mineraalia. Saman voi sanoa esim. Himalajan kristallisuolasta. Tällaiset luonnonsuolat eivät sisällä haitallisia lisäaineita kuten paakkuuntumisenestoainetta. Jos jokin suola sisältää paakkuuntumisenestoainetta tms. niin se ei ole luonnollinen/raffinoimaton suola. Raffinoimattomat luonnonsuolat sisältävät vähintään 84 mineraalia luonnollisessa muodossa.

      Nykyinen määritelmä Suolasta on useimmiten NaCl. NaCl on itsessään elintärkeä yhdistelmä. Mutta jos NaCl otetaan raffinoidun suolan muodossa niin tämä ei ole hyvää pitkän päälle. Ennenvanhaan, eli ennen kuin luonnon suolaa ruvettiin raffinoimaan ja prosessoimaan, sana "suola" tarkoitti joko merisuolaa tai vuorisuolaa, joissa kussakin vähintään 84 eri mineraalia. Elikkä, ennen raffinoinnin aikakautta "suola" ei koskaan merkannut pelkkää NaCl:a, vaan NaCl plus luonnollisen suolan muut mineraalit, koko paketti sellaisnaan.

      • toinen suolaton

        Minulla on tuntuma, että kun puhutaan suolasta, puhutaan tosiaankin "sellaisesta suolasta jota käytetään ruoanlaitossa ja syömisessä".
        Jos puhutaan erialisista suoloista, se kyllä täsmennetään erikseen.
        Siis,
        Pitääkö suolaa -merisuolaa tai pöytäsuolaa tai pansuolaa- lisätä saadakseen nuo kaikki mainitsemasi mineraalit ja suolot? Eikö niitä siis muusta ravinnosta saa? Merikalasta?

        "Nämä luonnonsuolat eivät aiheuta nestekeräymää, eivät nosta verenpainetta, kuten raffinoitu suola tekee." Kuinka ei? Miten raffinointi vaikuttaa natriumiin? Eikö natrium ole ittiään aina?

        Kyllä lääkäri sanoi -tohtori.fi, että suola kuin suola, samaa kamaa. Välttää kannattaa, vähentäkää käyttöä.

        Noh, minä en käytä suolaa muuhun kuin nenän huuhteluveteen poskionteloita parantaessa. Saan suolaa kaupan leivästä ihan tarpeeksi. Ja juustosta tai kinkusta. Niistäkin jo tullee helposti gramma täyteen.

        On muuten vaikeaa löytää valmisruokaa, mikä ei maistuisi liian tujulle!


      • Anonyymi

        Himalajan suolasta on mitattu alkuaineita, joita elimistö tarvitsee, kuten jodia ja seleeniä. Niiden pitoisuudet ovat kuitenkin niin pieniä, että yhden vuorokauden jodinsaannin turvaamiseksi suolaa pitäisi syödä 100 g päivässä ja seleenin saamiseksi peräti 1000 g päivässä!

        Lista sisältää myös haitallisia metalleja kuten alumiinia, hopeaa, elohopeaa, lyijyä ja kadmiumia. Siinä mainitaan myös maametallit kuten gadolinium, gallium, germanium. Listassa on myös radioaktiivisia alkuaineita kuten cesium, radium, uraani ja plutonium! Listassa on mainittu myös polonium, jolla eräs naapurimaan toisinajattelija murhattiin.
        Listan perusteella kyseessä on siis varsinainen terveystuote! Onneksi pitoisuudet ovat pieniä ja suolaa käytetään vähän.


    • .................

      Kuten johonkin toiseen kirjoitukseesi vastannut totesikin: eikö laihtumisesi (ja erityisesti myös ihosi parantuminen!) voisi johtua enemmänkin siitä, ettet enää syö roskaruokia ja makkaroita sun muita, kuin siitä, että vain suolankäyttösi on vähentynyt?

      Varmasti suolankäytön vähentäminen on tehnyt hyvää, kun ei kroppa kerää entiseen malliin nestettä yms. mutta tuskin kaikkea voi sen piikkiin laittaa.

      Suolaisissa makkaroissa, valmisruoissa yms. on toki suolaa, mutta myös yleensä paljon kovia rasvoja ja edellä mainittujen ruokien pois jättämisen ansiosta on myös saamasi rasvan määrä varmasti vähentynyt. Koska et enää popsi entiseen malliin huonoja rasvoja, on ihosikin parantunut. Olen monilta kuullut ja myös henkilökohtaisesti havainnut, että liika rasvan popsiminen näkyy myös ihon kunnossa.

      Todella hienoa, että olet myös luopunut liiasta suolankäytöstä, mutta huomaa myös, että olet jättänyt myös muita huonoja ravintoaineita ruokavaliostasi, joiden poisjättämisellä on varmasti myös vaikutusta (näin lyhyellä aikavälillä varmasti enemmänkin kuin suolalla).

      • suolaton

        En jaksa aina kertoa, että itse söin ainoastaan suolakalaa liikaa. Makkarat ja muut töhnät olen unohtanut jo aikoja sitten, vaan kalassa ja muussakin ruuassa söin suolaa, koska lisäsin sitä muun muassa lihaan ja perunoihinkin.

        Jostain syystä suolan myrkyllisyys ei ollut lävistänyt tietoisuuttani ennen, mutta nyt olen jo lukenut muun muassa lääkärilehden ja sydänliiton nettisivuilta kuinka vähän ihminen tarvitsee suolaa päivittäin. Alle gramman.


      • ...............
        suolaton kirjoitti:

        En jaksa aina kertoa, että itse söin ainoastaan suolakalaa liikaa. Makkarat ja muut töhnät olen unohtanut jo aikoja sitten, vaan kalassa ja muussakin ruuassa söin suolaa, koska lisäsin sitä muun muassa lihaan ja perunoihinkin.

        Jostain syystä suolan myrkyllisyys ei ollut lävistänyt tietoisuuttani ennen, mutta nyt olen jo lukenut muun muassa lääkärilehden ja sydänliiton nettisivuilta kuinka vähän ihminen tarvitsee suolaa päivittäin. Alle gramman.

        Selvä, siis käsitin ilmeisesti aiemmin kirjoituksesi väärin, vai onko se vain jonkun samannimisen kirjoittama, sillä siinä luki seuraavasti:
        "Laihduin monta kiloa kuukaudessa, kun poistin suolan ruuastani. Jätin myös juustot, makkarat ja kaiken, missä on valmiiksi suolaa.

        Nyt reilun kuukauden jälkeen olo alkaa olla hyvä ja aknekin on antamassa periksi. Suolaa on paljon useassa ruuassa, joten kannattaa olla tarkka sen suhteen."

        Tuon perusteella sai käsityksen, että olet jättänyt juustot ja makkaratkin viimeisen kuukauden sisällä. Tämä kommentti on varmaan saanut monet käsittämään sanomasi väärin.

        Jos siis olet eri henkilö kuin edellisen kirjoittaja, kannattaa korjata väärinkäsitykset, sillä samalla nimimerkillä samaa asiaa puhuvat käsittää helposti samaksi. Ja jos olet yksi ja sama, voi tuon aiemman kommenttisi aikaperspektiivin käsittää väärin, eikö totta. Ja siinä ei ainakaan suolakalasta mainita lainkaan, joten kannattaa mainita joka kerta, mitä kaikkea jätit pois ruokavaliostasi, sillä kaikki eivät ole jokaista tekstiäsi varmaankaan lukeneet.

        Hyvä kuitenkin, että asiaan tuli selvennystä!


    • kartsa 54

      Kyllä tässä tekstissä perää on. Olen itsellä huomannut samanlaisia oireita. Jos munuaiset eivät toimi normaalisti on suolasta haittaa paljonkin. Kun joskus herkuttelen suolaisella ruuilla niin aamulla on hirveet silmäpussit ja pöhöä ympäri kehoa. Vaikka vettä ottaisinkin reilusti. Niveliäkin joskus alkaa jomottaan ja takaraivolla kipuilee.. Olo on paljon keveempi vähäsuolaisella ruokavaliolla. Äitivainaa kärsi usein kovistakin päänsäryistä aikoinaan, mutta se oli kova suolansyöjä. Minulla itselläkin lapsena usein nenäverenvuotoa joka varmaan johtui vaan liikasuolasta. Se on tosi jos tottuu suolanmakuun sitä kaipaa sit aina ruokaan. Minusta nämä ruususuolat ymm. ovat vaikuttaneet samalla lailla. Muita kivennäisaineita niissä on hitunen vain ja sen saa ruuan mukanakin helposti. Naatriumia on jo valmiiksi vaikka kaurahiutaleissa.. Kohtuudella niin parempi.

    • Cubisti

      Suola tosiaan kerää nesteitä. Tein vahingossa liikasuolaista safkaa ja nestettä kertyi pari kiloa, jotka toki muutamassa päivässä poistuivat.

      Ei suola mikään absoluuttinen paha ole, mutta kohtuudella sitä. Ilman suolaa käy kehnosti, mutta kyllä sitä suolaa saa aikalailla väkisinkin, eli vähäsuolaista kannattaa suosia :)

    • Anonyymi

      Hedelmät poistaa suolaa kehosta jos haluat tervehtyä, ja kyllä, se voi pelastaa ihmisen suolamyrkytykseltä jos nyt vahingossa joit merivettä paljon ja sulla oli jo valmiiksi huono terveys, testasin sen itse, juuri ja juuri selviydyin siitä että kaupan merisuolaa tuli syötyä liikaa nesteen mukana, söin koko ajan silloin mandariineja pari kuukautta putkeen jopa öisin ja joka paikkaan sattui ja pystyin niiden hedelmien avulla vittu juuri ja juuri liikkumaan, olisin ilman niitä kuollut, sydän hakkas ihan vitun kovaa, edelleenkin vuosien päästä kärsin väsymyksestä ja ei hedelmät eivät ole epäterveellisiä vitun idiootit se on ihmisen parasta ruokaa saatana, tulet olemaan kiitollinen jos meinaat kuolla myrkytykseen että laiskotteleminen ja vitun moinen hedelmien syönti on se hengenpelastaja, söin sillon ihan helvetin just ja just ja niistä sain jaksamista mennä hakemaan ruokaa jääkaapista (en asunut yksin) pyysin myös perheenjäseniltäni epätoivosesti apua et ne hakis appelsiini tuoremehua se on ihan vitun tärkeä mehu

    • Anonyymi

      Liian vähän suolaa on yhtä vaarallinen kuin liian paljon suolaa.

      • Anonyymi

        Liian vähän suolaa saa käytännössä ainoastaan vesipaastolla.
        Natriumin tarve on n. 0,5 g/vrk jonka saa 1,3 grammasta suolaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liian vähän suolaa saa käytännössä ainoastaan vesipaastolla.
        Natriumin tarve on n. 0,5 g/vrk jonka saa 1,3 grammasta suolaa.

        Dagens
        Medicin kirjoittaa tähän mennessä suurimmasta suolan käyttöä
        koskevasta tutkimuksesta. Johtopäätöksenä on että ruotsalaiset
        syövä suolaa sopivasti. Tämä tarkoittaa sitä
        Elintarvikelaitoksen varoitukset suolan käytöstä ovat aiheettomat.
        Myös suolan liika vähentäminen johtaa sydänsairauksiin samalla
        tavalla kuin liikakäyttö.

        https://terveydeksesi.fix4you.se/2014/08/29/suuri-tutkimus-kaantaa-kasityksen-suolan-kaytosta-506/


    • Anonyymi

      Sydäninfarktien tai sepelvaltimotaudin osalta ei ole meta-analyysitason näyttöä, että suola lisäisi selvästi sydäninfarktin riskiä.

      Sen sijaan sydämen vajaatoiminnan riskiä runsas suolan käyttö lisää paksuntamalla sydämen vasemman kammion seinämää. Vasemman kammion seinämän paksuuntuminen on tavallinen sydämen vajaatoiminnan syy ja myös keskeinen sydäninfarktin riskitekijä. Verenpaine on keskeinen vaikutuksen välittäjä.

      Satunannaistetussa 30 kuukautta kestäneessä RENAAL-tutkimuksessa (n=1177) havaittiin, että vähiten suolaa käyttäneillä tyypin 2 diabeetikoilla oli vähiten munuaisten toiminnan heikkenemistä ja sydän- ja verisuontautitapahtumia. Munuaistentoiminnan heikkenemisen riski väheni yli 50 % vähiten suolaa käyttävillä ja yllättäen sydämen vajaatoiminnan vuoksi sairaalaan joutuminen väheni peräti 62 %.

    • Anonyymi

      Miten suolapähkinät voiko niitä syödä.

      • Anonyymi

        Sadasta grammassa suolapähkinöitä on n. 2 grammaa suolaa. Se ylittää reilusti päivittäisen tarpeen. Paljon terveellisempiä ovat ilman suolaamista.


    • Anonyymi

      kun menen kauppaan niin heräte osto suolapähkinät ja muutenkin mun pitäs laihtua sit ilta klo 23 alkaa maistella 100kg suolapähkinöitä. en tiedä kun klo 23 niin pitää alkaa mussutaan ja sit yököttää koko yö ja rennietä 2 kpl.

      • Anonyymi

        Suolapähkinöissä on enemmän kaloreita kuin Fazerin sinisessä.
        Suklaassa koukuttaa rasvan ja sokerin yhdistelmä, suolapähkinöissä ja
        perunalastuissa rasvan ja suolan yhdistelmä.


    • Anonyymi

      Olin suolavesikuurilla 3kk. Vuorokauden annos 1,5l merisuolalla terästettyä vettä.
      Syynä oli pakoputken 30cm:n lyhennyksestä johtunut paksusuolen ohitus ohutsuolen loppupäähän asennetun avannepussin kautta.
      Ei se nyt niin kamalan vaarallista voi olla!

    • Anonyymi

      Olin suolavesikuurilla 3kk. Vuorokauden annos 1,5l merisuolalla terästettyä vettä.
      Syynä oli pakoputken 30cm:n lyhennyksestä johtunut paksusuolen ohitus ohutsuolen loppupäähän asennetun avannepussin kautta.
      Ei se nyt niin kamalan vaarallista voi olla!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe