desi kermaa

päivässä

syön jälkiruoaksi kerma/marja -sekoituksia. Yleensä käytän ruokakermaa, mutta joskus myös rasvaisempaa kuohukermaa. kermaa menee desi päivässä.

muu ruoka on vhh:ta, lihaa, kalaa, kanaa ei perunoita pastaa yms.

laihdun pikku hiljaa. ei uskoisi jos ei tietäisi. on sen verran iso päivittäinen rasva-annos. en liiku paljoa.

joku voisi sanoa että eihän siinä näin pitänyt käydä...

33

1421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      ja unohda nuo keinotekoiset ruokakermat. Tässä erään ruokakerman tuoteseloste

      Valmistusaineet
      rasvaton maito ja kerma, maitoproteiini, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, selluloosakumi, pektiini, selluloosa), emulgointiaineet (E471), happamuudensäätöaine (natriumsitraatti), aromi, väri (betakaroteeni)

      Mielenkiintoista tässä on se, että käytetään rasvatonta maitoa ja sitten lisätään maitoproteiinia joka poistui maidosta silloin kun siitä tehtiin rasvatonta. Miksi pitää ensin poistaa ja sitten lisätä takaisin.

      Niin sitä joku voi sanoa, joka ei tiedä, mutta totta se on, kermalla laihtuu.

      • skäribo

        jo liittynyt Valion Kerma-klubiin?


      • Kiril
        skäribo kirjoitti:

        jo liittynyt Valion Kerma-klubiin?

        koska Valio tekee myös keinotekoista ruokakermaa tähän tapaan

        Ainesosat
        Maito, vesi, rypsiöljy, muunnettu maissitärkkelys, emulgointiaine E471, stabilointiaineet E466, natriumsitraatti ja karrageeni, aromi, betakaroteeniväri.

        Jos Valiolla olisi Kuohukermaklubi, niin siihen voisin liittyä.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        koska Valio tekee myös keinotekoista ruokakermaa tähän tapaan

        Ainesosat
        Maito, vesi, rypsiöljy, muunnettu maissitärkkelys, emulgointiaine E471, stabilointiaineet E466, natriumsitraatti ja karrageeni, aromi, betakaroteeniväri.

        Jos Valiolla olisi Kuohukermaklubi, niin siihen voisin liittyä.

        Olet siis "kermaeettinen" vain pinnalta, ja valmis kompromisseihin. Niin arvelinkin. Hyi Kiril! ;)


      • Kiril
        skäribo kirjoitti:

        Olet siis "kermaeettinen" vain pinnalta, ja valmis kompromisseihin. Niin arvelinkin. Hyi Kiril! ;)

        en ole valmis kompromisseihin ja liittymään mihinkään kermaklubiin, kun siellä on myös keinotekoisten ruokakermojen kannattajia. Luonnollinen kuohukerma tarvitsee ihan oman klubinsa, minne ei korvikekerman kannattajia hyväksytä jäseniksi.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        en ole valmis kompromisseihin ja liittymään mihinkään kermaklubiin, kun siellä on myös keinotekoisten ruokakermojen kannattajia. Luonnollinen kuohukerma tarvitsee ihan oman klubinsa, minne ei korvikekerman kannattajia hyväksytä jäseniksi.

        Jos olisin kuohukermauskovainen, niin en voisi liittyä Valion kuohukermaklubiin, koska samalla firmalla on myös ns. väärän kerman yhdistys.

        Se olisi vähän sama kuin jos liittyisin vaikkapa Keskon luomuvihannesrinkiin, jonka sisarjaosto olisi halpatuoretuotteet sademetsistä.

        Mutta sinähän olet tottunut venyttämään tottuuttasi muutenkin tarpeen mukaan. Hitsi kun unohdin. God natt.


      • Nehän syntyvät terveinä...
        Kiril kirjoitti:

        koska Valio tekee myös keinotekoista ruokakermaa tähän tapaan

        Ainesosat
        Maito, vesi, rypsiöljy, muunnettu maissitärkkelys, emulgointiaine E471, stabilointiaineet E466, natriumsitraatti ja karrageeni, aromi, betakaroteeniväri.

        Jos Valiolla olisi Kuohukermaklubi, niin siihen voisin liittyä.

        http://ehp.niehs.nih.gov/members/2001/109p983-994tobacman/tobacman-full.html


      • tietoa?

        mistä löydän oikeista kermoista tietoa (niiden valmistuksesta ja sisällöstä)? Varmaan valion sivuilta mutta mistä sieltä. Haluan syödä mahdollisimman "luonnonmukaista" kermaa (mitä kaupasta saa). Onko se sitten kuohukerma? Ovatko kaikki sitä kevyemmät kermat jotenkin käsiteltyjä?

        Eikös kerma valmisteta maidosta kirnuamalla? Eikös oikean kerman ainoa valmistusaine ole maito?


      • Kiril
        tietoa? kirjoitti:

        mistä löydän oikeista kermoista tietoa (niiden valmistuksesta ja sisällöstä)? Varmaan valion sivuilta mutta mistä sieltä. Haluan syödä mahdollisimman "luonnonmukaista" kermaa (mitä kaupasta saa). Onko se sitten kuohukerma? Ovatko kaikki sitä kevyemmät kermat jotenkin käsiteltyjä?

        Eikös kerma valmisteta maidosta kirnuamalla? Eikös oikean kerman ainoa valmistusaine ole maito?

        mistä löydät tietoa Valion tuotteista. Kyllä perinteinen kuohukerma on se luonnollisin kerma ja aina kun vähennetää rasvaa kermasta niin silloin käsitellään kermaa teollisesti ja se muuttaa muotoaan. Minä haen kaikki maitoni suoraa maitotilalta ja se, mikä nousee maidon pinnalle, on sitä aitoa kuohukermaa.

        http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Tuotteet_ja_Uutuudet


      • Kiril
        tietoa? kirjoitti:

        mistä löydän oikeista kermoista tietoa (niiden valmistuksesta ja sisällöstä)? Varmaan valion sivuilta mutta mistä sieltä. Haluan syödä mahdollisimman "luonnonmukaista" kermaa (mitä kaupasta saa). Onko se sitten kuohukerma? Ovatko kaikki sitä kevyemmät kermat jotenkin käsiteltyjä?

        Eikös kerma valmisteta maidosta kirnuamalla? Eikös oikean kerman ainoa valmistusaine ole maito?

        voi valmistetaan kirnuamalla, ei kerma. Kerma nousee itsestään käsittelemättömän maidon pinnalle.


    • menhir

      että laktoositon kuohukerma aiheuttaa ilmavaivoja, mutta esim. laktoositon maito ei tee sitä?

      Eihän ruokakerma ole hyvä VHH:lla kun siinä kerran on tärkkelystäkin.

    • ihmetteleekin

      Mikä hiton juoni voi olla kerman litkimisessä?
      Käsitän että jos ruoka vaatii kermaa tai voita se on sallittua mutta että oikein litkitään.
      Enpä sanoisi terveluontoiseksi.
      Kun jos joku asia on ok siis sallittu niin meinaako se sitä että litkitään litkimisen ilosta kun on sallittua.
      Laihdut ja laihdut pikku hiljaa sovitaan niin mutta voisiko ihminen noudattaa edes laihdutusmielessä pitää tolkkua kun sitä ei lihoessa ole osattu pitää.
      Liikuminen ei kuulu lihavien elämään koskaan.
      Miksi ihmeen jonkun niin pitäisi niin sanoa.
      Kun se liikunta on ihan jaksamisen takia ihan kiva harrastus.
      En jaksa ymmärtää koskaan näitä läskejä jatkuvaa mainostusta en liiku syön kun sika jee jee ja laihdun. Kuule ei käy kateeksi ihan siitä syystä kun olen aina liikkunut ja ollut normaalipainoinen.
      Uskon liiallisten hiilareiden olevan pahasta mutta ei ole käynyt mielessä ennen eikä nyt litkiä kermaa mukamas laihdutus mielessä.
      On teilläkin mieliteot.
      Kysyisinkin Kirililtä mitä harrastit ennen kun aloitit harrastaa oikeaa ruokaa.
      VHH ei kaipaa eikä ruoki haluja makeaan eikä hyvään näin olen saanut täällä ymmärtää.

      • Kiril

        virallisia ravitsemussuosituksia, lisää hiilihydraatteja, monipuolisesti perunaa ja leivän päälle kevytlevitteitä eli turhia vatsantäytteitä, jotka sitten lihottivat, nostivat verenpainetta ja kolesteroliarvoja. Kyllä minä käytän kuohukermaa ruoanlaitossa kastikkeisiin ja jälkiruoissa marjojen joukkoon, mutta en nyt kutsuisi sitä litkimiseksi.


      • Sparraaja
        Kiril kirjoitti:

        virallisia ravitsemussuosituksia, lisää hiilihydraatteja, monipuolisesti perunaa ja leivän päälle kevytlevitteitä eli turhia vatsantäytteitä, jotka sitten lihottivat, nostivat verenpainetta ja kolesteroliarvoja. Kyllä minä käytän kuohukermaa ruoanlaitossa kastikkeisiin ja jälkiruoissa marjojen joukkoon, mutta en nyt kutsuisi sitä litkimiseksi.

        Olet maininnut olleesi "leipäfriikki" joten on tainnut mennä hieman yli suositusten. Ollaanpas nyt rehellisiä ja myönnetään, että niiden ravintosuositusten noudattajat ovat harvinaisia kuin kanan hampaat. Leivät ja puurot kuten ei rasvatkaan lihota tippaakaan jos niiden nauttiminen menee synkronissa kulutuksen kanssa. Siinä olen samaa mieltä, että liiallinen HH:n määrä aiheuttaa lihomista sokerijojon myötä, mutta lihominen tapahtuu myös liiallisen rasvansyönnin myötä jos mitään kontrollia ei ole.


      • Kiril
        Sparraaja kirjoitti:

        Olet maininnut olleesi "leipäfriikki" joten on tainnut mennä hieman yli suositusten. Ollaanpas nyt rehellisiä ja myönnetään, että niiden ravintosuositusten noudattajat ovat harvinaisia kuin kanan hampaat. Leivät ja puurot kuten ei rasvatkaan lihota tippaakaan jos niiden nauttiminen menee synkronissa kulutuksen kanssa. Siinä olen samaa mieltä, että liiallinen HH:n määrä aiheuttaa lihomista sokerijojon myötä, mutta lihominen tapahtuu myös liiallisen rasvansyönnin myötä jos mitään kontrollia ei ole.

        ole 6-9 leipäpalaa päivässä, naisille 6 ja miehille 9, joten onhan se hurja määrä ja jos vielä leivän päälle laittaa rasvaa, oli rasva mitä tahansa, niin liika on liikaa. Siinähän tarvitaan hirveät kilometrimäärät, että saa nuo poltettua, varsinkin kun siellä lautasella pitäisi olla ne perunat, riisit tai pastat joka aterialla. Onneksi sentään vhh ruokavaliolla kontrolli syntyy itsestään, ei pysty yksinkertaisesti syömään enempää kuin on tarve. Rasvat ja hiilihydraatit ovat mielestäni aina kaikkein huonoin yhdistelmä vaikka rasva olisi luonnollista voita niin kyllä ne yhdessä lihottaa aika herkästi.


      • Sparraaja
        Kiril kirjoitti:

        ole 6-9 leipäpalaa päivässä, naisille 6 ja miehille 9, joten onhan se hurja määrä ja jos vielä leivän päälle laittaa rasvaa, oli rasva mitä tahansa, niin liika on liikaa. Siinähän tarvitaan hirveät kilometrimäärät, että saa nuo poltettua, varsinkin kun siellä lautasella pitäisi olla ne perunat, riisit tai pastat joka aterialla. Onneksi sentään vhh ruokavaliolla kontrolli syntyy itsestään, ei pysty yksinkertaisesti syömään enempää kuin on tarve. Rasvat ja hiilihydraatit ovat mielestäni aina kaikkein huonoin yhdistelmä vaikka rasva olisi luonnollista voita niin kyllä ne yhdessä lihottaa aika herkästi.

        Leipätiedotuksen ohjeistus ainakin menee tuossa pieleen koska mainitaan "leipäpalat" mainitsematta grammamääristä mitään. Ymmärtääkseni KTL kuten muutkin suositusten tarjoajat kyllä antavat ravintoympyröissään myös leivänpäällisiä koskevia ohjeita, mutta menevät kaivoon nuo neuvot. Ostetaan sitä halvinta pullaa ja ladotaan päälle kaikkea kräppiä. Näitä kun hurautetaan useampi päivässä, niin peli on pelattu.

        Ongelmana on mielestäni ohjeistuksen virheellisyyden sijaan se, että niitä ei noudateta edes teesitasolla. KTL:n 7 teesin katson olevan kohdallaan ja peruspiirteissään ohjaavan terveelliseen suuntaan. Se jos annettuja ohjeita sovellellaan ihan miten sattuu tai niitä ei noudateta, ei tee suosituksista huonoja.

        Myös nykyaikana lisääntyvä laiskuus näyttelee pääosaa lihavuuden lisääntymisessä nyky-yhteiskunnassa. Kiirettä käytetään keppihevosena kun ravintoa ja sen alkuperää ja laatua ei vaivauduta tutkimaan. Heikkolaatuisia valmistuotteita ja eineksiä menee ennätysvauhtia kaupaksi ja vauhti kiihtyy. Paradoksaalista siinä mielessä, että ihmisten vapaa-aika on nykyään lisääntynyt ja siihen satsataan taloudellisesti toisella sektorilla ihan kuten kuuluukin. Liikunta koetaan epämiellyttäväksi ja joka paikkaan kuljetaan autolla. Uusavuttomuus lisääntyy ja ruokkii jälleen eineskauppaa joka tahkoaa voittoja maksimiin käyttäen raaka-aineinaan ala-arvoista moskaa. Ensimmäistäkään mikrossa valmistettavaa ateriaa en ole löytänyt edes jollakin lailla terveellisenä versiona, sillä jos eivät sisällä "pullariisiä" niin ainakin kovetettuja rasvoja tai muita hämäriä lisäaineita. Teemme ruoan itse tai itseasiassa olemme tehneet niin aina.

        En ole koskaan tavannut yhtään lihavaa ihmistä joka söisi ns.normaalilla tavalla. Jokaisella paino-ongelmaisella on joku osa-alue jossa menee reippaasti "överiksi". On se sitten suklaa, pulla, voileivät tai mikä tahansa niin yhdistävänä tekijänä ei ole tiedon puute vaan ihan rehellisesti sanottuna laiskuus ja välinpitämättömyys tulevasta kohtalosta. ääni yleensä muuttuu kellossa kun valkotakkinen kertoo madonlukuja ja tuolloin onkin vastassa "kylmä kalkkuna".


      • ymmärtänyt
        Kiril kirjoitti:

        virallisia ravitsemussuosituksia, lisää hiilihydraatteja, monipuolisesti perunaa ja leivän päälle kevytlevitteitä eli turhia vatsantäytteitä, jotka sitten lihottivat, nostivat verenpainetta ja kolesteroliarvoja. Kyllä minä käytän kuohukermaa ruoanlaitossa kastikkeisiin ja jälkiruoissa marjojen joukkoon, mutta en nyt kutsuisi sitä litkimiseksi.

        Olenko ymmärtänyt niin ettei sinulla ole ollenkaan kykyä ajatella itse.
        Kun Puska ja muut kumppanit on sanoneet että näin pitää syödä niin sinä syöt.
        Miksi minä ja perheeni ollaan omalla järjellä syöty ja liikuttu ja ollaan normaalipainoisia.
        Onko käynyt mielessä että saattaisit itse ihan itse päättää ja olet päättänyt mitä suuhusi laitat.
        Tämä kermajuttu on saanut täällä oikein sellaiset jutut että kuulkaa juon kermaa ja laihdun.
        Usko tai älä itse ihminen laittaa suuhunsa mitä laittaa. Ei se Puska eikä Heikkiläkään välitä kuin omasta itsestään.
        En ole koskaan ajatellut että olisin syyttänyt jotain muuta teen sitten mitä tahansa.
        Elikkä jos potkaisen sinua jalkaan onko se minun vai sen kengänvalmistajan vika jonka kenkät jalassa sua potkin.


      • Kiril
        Sparraaja kirjoitti:

        Leipätiedotuksen ohjeistus ainakin menee tuossa pieleen koska mainitaan "leipäpalat" mainitsematta grammamääristä mitään. Ymmärtääkseni KTL kuten muutkin suositusten tarjoajat kyllä antavat ravintoympyröissään myös leivänpäällisiä koskevia ohjeita, mutta menevät kaivoon nuo neuvot. Ostetaan sitä halvinta pullaa ja ladotaan päälle kaikkea kräppiä. Näitä kun hurautetaan useampi päivässä, niin peli on pelattu.

        Ongelmana on mielestäni ohjeistuksen virheellisyyden sijaan se, että niitä ei noudateta edes teesitasolla. KTL:n 7 teesin katson olevan kohdallaan ja peruspiirteissään ohjaavan terveelliseen suuntaan. Se jos annettuja ohjeita sovellellaan ihan miten sattuu tai niitä ei noudateta, ei tee suosituksista huonoja.

        Myös nykyaikana lisääntyvä laiskuus näyttelee pääosaa lihavuuden lisääntymisessä nyky-yhteiskunnassa. Kiirettä käytetään keppihevosena kun ravintoa ja sen alkuperää ja laatua ei vaivauduta tutkimaan. Heikkolaatuisia valmistuotteita ja eineksiä menee ennätysvauhtia kaupaksi ja vauhti kiihtyy. Paradoksaalista siinä mielessä, että ihmisten vapaa-aika on nykyään lisääntynyt ja siihen satsataan taloudellisesti toisella sektorilla ihan kuten kuuluukin. Liikunta koetaan epämiellyttäväksi ja joka paikkaan kuljetaan autolla. Uusavuttomuus lisääntyy ja ruokkii jälleen eineskauppaa joka tahkoaa voittoja maksimiin käyttäen raaka-aineinaan ala-arvoista moskaa. Ensimmäistäkään mikrossa valmistettavaa ateriaa en ole löytänyt edes jollakin lailla terveellisenä versiona, sillä jos eivät sisällä "pullariisiä" niin ainakin kovetettuja rasvoja tai muita hämäriä lisäaineita. Teemme ruoan itse tai itseasiassa olemme tehneet niin aina.

        En ole koskaan tavannut yhtään lihavaa ihmistä joka söisi ns.normaalilla tavalla. Jokaisella paino-ongelmaisella on joku osa-alue jossa menee reippaasti "överiksi". On se sitten suklaa, pulla, voileivät tai mikä tahansa niin yhdistävänä tekijänä ei ole tiedon puute vaan ihan rehellisesti sanottuna laiskuus ja välinpitämättömyys tulevasta kohtalosta. ääni yleensä muuttuu kellossa kun valkotakkinen kertoo madonlukuja ja tuolloin onkin vastassa "kylmä kalkkuna".

        hiilihydraattien osuutta kehotetaan jatkuvasti lisäämään ruokavaliossa ja tietysti monipuolisesti perunaa. Siellä kehotetaan suosimaan täysjyvää, mutta vehnästä ei edes varoiteta, toisin kuin rasvojen osalta tapahtuu. Kehotetaan syömään pehmeitä rasvoja mutta samalla varoitetaan kovista rasvoista, kuten voista ja kookosöljystä, mikä sikäli on ihme, että luulisi Ktl:n tietävän, että niissä maissa, joissa kookosta kasvatetaan ja rasvoja käytetään paljon, ei esiinny sydän- ja verisuonitauteja niinkuin meillä, maassa jossa voin kulutus on romahtanut teollisten rasvojen käytön kasvun myötä.

        Rasvojen osalta suosituksia noudatetaan hyvin ja se näkyy kulutustilastoissa. Kyllä nuo hiilihydraattisuositukset näyttävät hyvin perille menevän ja ihmiset osaavat jo mättää sitä perunaa tai pastaa lautaselle.

        Käsittämätöntä sen sijaan Ktl:n suosituksissa on se, että neuvotaan laittamaan rasvaa leivän päälle. Suomi taitaa olla niitä harvoja maita, jossa rasvaa laitetaan leivälle. Venäläiseen kulttuuriin se ei kuulu eikä välimeren maissakaan sitä esiinny. Niissä maissa leipä syödään sellaisenaan alkusalaatin tai keiton kanssa. Rasva ja hiilihydraatit nyt eivät ole mikään terveellinen yhdistelmä

        Hieman täsmennystä kaipaisin Ktl:n suosituksiin.

        Mitä tulee laiskuuteen, mikrossa lämmitettäviin valmistuotteisiin, niin siinä olet aivan oikeassa. Televisiossa oli kerran jopa mainos, jossa nainen kertoi hemmottelevansa itseään kun lämmitti valmisruokaa mikrossa ja säästyi ruoanlaitolta.. Alan teollisuus ruokkii uusavuttomia mikronkäyttäjiä.


      • Kiril
        ymmärtänyt kirjoitti:

        Olenko ymmärtänyt niin ettei sinulla ole ollenkaan kykyä ajatella itse.
        Kun Puska ja muut kumppanit on sanoneet että näin pitää syödä niin sinä syöt.
        Miksi minä ja perheeni ollaan omalla järjellä syöty ja liikuttu ja ollaan normaalipainoisia.
        Onko käynyt mielessä että saattaisit itse ihan itse päättää ja olet päättänyt mitä suuhusi laitat.
        Tämä kermajuttu on saanut täällä oikein sellaiset jutut että kuulkaa juon kermaa ja laihdun.
        Usko tai älä itse ihminen laittaa suuhunsa mitä laittaa. Ei se Puska eikä Heikkiläkään välitä kuin omasta itsestään.
        En ole koskaan ajatellut että olisin syyttänyt jotain muuta teen sitten mitä tahansa.
        Elikkä jos potkaisen sinua jalkaan onko se minun vai sen kengänvalmistajan vika jonka kenkät jalassa sua potkin.

        mutta ajattelun kykyä osoittaa se, että pystyy asettamaan kansakunnan auktoriteettina toimivan Kansanterveyslaitoksen viralliset ravitsemussuositukset kyseenalaisiksi ja siirtymään terveellisempään ruokavalioon terveyden alkaessa pettää. Valitettavasti täytyy myöntää, että Puskan kymmeniä vuosia jatkunut rasvahysteriakampanja voita ja eläinrasvoja vastaan sai oman ajattelun sivuraiteelle, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

        Mitä tulee Hekkilään niin hänen potilaana uskallan kyllä väittää, että hän ajattelee potilasta kokonaisvaltaisesti ja pyrkii löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut ongelmiin.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        virallisia ravitsemussuosituksia, lisää hiilihydraatteja, monipuolisesti perunaa ja leivän päälle kevytlevitteitä eli turhia vatsantäytteitä, jotka sitten lihottivat, nostivat verenpainetta ja kolesteroliarvoja. Kyllä minä käytän kuohukermaa ruoanlaitossa kastikkeisiin ja jälkiruoissa marjojen joukkoon, mutta en nyt kutsuisi sitä litkimiseksi.

        siitä, mitä vielä vuosi sitten kerroit entisistä syömisistäsi. Dementiako vaivaa?


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        mutta ajattelun kykyä osoittaa se, että pystyy asettamaan kansakunnan auktoriteettina toimivan Kansanterveyslaitoksen viralliset ravitsemussuositukset kyseenalaisiksi ja siirtymään terveellisempään ruokavalioon terveyden alkaessa pettää. Valitettavasti täytyy myöntää, että Puskan kymmeniä vuosia jatkunut rasvahysteriakampanja voita ja eläinrasvoja vastaan sai oman ajattelun sivuraiteelle, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

        Mitä tulee Hekkilään niin hänen potilaana uskallan kyllä väittää, että hän ajattelee potilasta kokonaisvaltaisesti ja pyrkii löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut ongelmiin.

        "valikoivasti kyseenalaistaa". Ennen et osannut kyseenalaistaa KTL:ää, joka käski sinun ahtaa itseesi pullaa ja sokeria kaksin käsin. Nyt kyseenalaistat sen, mitä et ennenkään ymmärtänyt, mutta et taas osaa kyseenalaistaa Heikkilän teesejä, vaan kiskot kermaa kitalaki turvoksissa ja rinnukset laardissa. Mitä seuraavaksi?

        Jostain syystä ihmiset, joilla ei ole kauheasti paino-ongelmia tuntevat rajansa ja määränsä ja liikunnanmääränsä ihan vain kuuntelemalla omaa kroppaansa. Ja järkeään.


      • Sparraaja
        Kiril kirjoitti:

        hiilihydraattien osuutta kehotetaan jatkuvasti lisäämään ruokavaliossa ja tietysti monipuolisesti perunaa. Siellä kehotetaan suosimaan täysjyvää, mutta vehnästä ei edes varoiteta, toisin kuin rasvojen osalta tapahtuu. Kehotetaan syömään pehmeitä rasvoja mutta samalla varoitetaan kovista rasvoista, kuten voista ja kookosöljystä, mikä sikäli on ihme, että luulisi Ktl:n tietävän, että niissä maissa, joissa kookosta kasvatetaan ja rasvoja käytetään paljon, ei esiinny sydän- ja verisuonitauteja niinkuin meillä, maassa jossa voin kulutus on romahtanut teollisten rasvojen käytön kasvun myötä.

        Rasvojen osalta suosituksia noudatetaan hyvin ja se näkyy kulutustilastoissa. Kyllä nuo hiilihydraattisuositukset näyttävät hyvin perille menevän ja ihmiset osaavat jo mättää sitä perunaa tai pastaa lautaselle.

        Käsittämätöntä sen sijaan Ktl:n suosituksissa on se, että neuvotaan laittamaan rasvaa leivän päälle. Suomi taitaa olla niitä harvoja maita, jossa rasvaa laitetaan leivälle. Venäläiseen kulttuuriin se ei kuulu eikä välimeren maissakaan sitä esiinny. Niissä maissa leipä syödään sellaisenaan alkusalaatin tai keiton kanssa. Rasva ja hiilihydraatit nyt eivät ole mikään terveellinen yhdistelmä

        Hieman täsmennystä kaipaisin Ktl:n suosituksiin.

        Mitä tulee laiskuuteen, mikrossa lämmitettäviin valmistuotteisiin, niin siinä olet aivan oikeassa. Televisiossa oli kerran jopa mainos, jossa nainen kertoi hemmottelevansa itseään kun lämmitti valmisruokaa mikrossa ja säästyi ruoanlaitolta.. Alan teollisuus ruokkii uusavuttomia mikronkäyttäjiä.

        Mielestäni olisi syytä tuoda esille näiden pitkälle jalostettujen viljatuotteiden haitallisuus enenevässä määrin ja samalla nostaa käsittelemättömät raaka-aineet sille jalustalle jonka ne ansaitsevat. Asia on nyt valitettavasti päälaellaan, mutta edelleenkin lähtisin hakemaan syitä käyttäjätasolla koska valmis- ja pikaruoan käyttö on tässä se todellinen ongelma jonka päälle nämä vielä kasautuu aiheuttaen kys.ongelmia.

        En ole aivan "heinänuori" joten muistikuvat ulottuvat aikoihin jolloin perusraaka-aineet laitosruokailussa sekä pääsääntöisesti kotona tehdyissä aterioissa oli juuri näitä "huonoja" hiilihydraattilähteitä. Perunaa ja makaronia oli ihan joka paikassa ja voin vakuuttaa, että sitä oli potenssiin 4 nykypäivään verrattuna. Yksinkertaisella logiikalla olisi voinut kuvitella, että 50-80 luvulla olisi lasten ja nuorten lihominen jo nostanut päätään oikein kunnolla mutta ei. Esim. minun aikanani kouluruokaa syötiin kun muuta ei ollut koko päivänä tarjolla ja näkkäriä ja perunaa sitten enemmältikin jos tilliliha oli perinteisesti tuohon aikaan valmistettu kinnerjänteistä tms.

        Vanhoja luokkakuvia katsoessa ei löydy kuin muutama selkeästi ylipainoinen lapsi joten prosentuaalisesti näyttää olevan kaikki kunnossa. Miten on tänäpäivänä? Kouluruoka on laadukkaampaa mutta edelleen kuitenkin perusrunko on sama kuten myös armeijan tarjoamassa eväässä. Kannattaa käydä viikonloppuna uimahallissa niin alkaa menemään kylmää värettä selkäpiissä kun huomaa minkälaisia "talipallolapsia" nykyään on ja paljon. Limsapullot ovat pienimmillään 0,5 litraisia ja karkkipussit mitoitettu porukalle, ei pienelle lapselle.

        Ei lapset perunoilla liho, vaan kaikella paskalla mitä tarjotaan jokapaikassa alehintaan. Nykylasten vanhemmat lähtevät aivan liian helposti lastensa ohjattaviksi ja laittavat näin "rattaat hevosen eteen". Jopa postitoimistossa ja rautakaupassa on karkkihylly viimeisenä jarruna ihmiselle jonka itsehillintä on muuttunut itsetyydytyksen puolelle, oraalisella tasolla. Ei tarvitse olla kovinkaan päättelykykyinen tehdessään edellämainituista asioista johtopäätöksiä vaikka kenttätasolla.

        En tunne yhtään henkilöä joka noudattaisi minkään instanssin antamia ohjeita ruokailussa saati sitten tietäisi niistä mitään muuta kuin perusasiat eli "lisää kasviksia ja liikuntaa".


      • Kiril
        skäribo kirjoitti:

        "valikoivasti kyseenalaistaa". Ennen et osannut kyseenalaistaa KTL:ää, joka käski sinun ahtaa itseesi pullaa ja sokeria kaksin käsin. Nyt kyseenalaistat sen, mitä et ennenkään ymmärtänyt, mutta et taas osaa kyseenalaistaa Heikkilän teesejä, vaan kiskot kermaa kitalaki turvoksissa ja rinnukset laardissa. Mitä seuraavaksi?

        Jostain syystä ihmiset, joilla ei ole kauheasti paino-ongelmia tuntevat rajansa ja määränsä ja liikunnanmääränsä ihan vain kuuntelemalla omaa kroppaansa. Ja järkeään.

        paskanjauhantaa, liiottelua ja totuuden vääristelyä, joka ei anna aihetta vastaukseen.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        paskanjauhantaa, liiottelua ja totuuden vääristelyä, joka ei anna aihetta vastaukseen.

        vastasit?


      • Kiril
        Sparraaja kirjoitti:

        Mielestäni olisi syytä tuoda esille näiden pitkälle jalostettujen viljatuotteiden haitallisuus enenevässä määrin ja samalla nostaa käsittelemättömät raaka-aineet sille jalustalle jonka ne ansaitsevat. Asia on nyt valitettavasti päälaellaan, mutta edelleenkin lähtisin hakemaan syitä käyttäjätasolla koska valmis- ja pikaruoan käyttö on tässä se todellinen ongelma jonka päälle nämä vielä kasautuu aiheuttaen kys.ongelmia.

        En ole aivan "heinänuori" joten muistikuvat ulottuvat aikoihin jolloin perusraaka-aineet laitosruokailussa sekä pääsääntöisesti kotona tehdyissä aterioissa oli juuri näitä "huonoja" hiilihydraattilähteitä. Perunaa ja makaronia oli ihan joka paikassa ja voin vakuuttaa, että sitä oli potenssiin 4 nykypäivään verrattuna. Yksinkertaisella logiikalla olisi voinut kuvitella, että 50-80 luvulla olisi lasten ja nuorten lihominen jo nostanut päätään oikein kunnolla mutta ei. Esim. minun aikanani kouluruokaa syötiin kun muuta ei ollut koko päivänä tarjolla ja näkkäriä ja perunaa sitten enemmältikin jos tilliliha oli perinteisesti tuohon aikaan valmistettu kinnerjänteistä tms.

        Vanhoja luokkakuvia katsoessa ei löydy kuin muutama selkeästi ylipainoinen lapsi joten prosentuaalisesti näyttää olevan kaikki kunnossa. Miten on tänäpäivänä? Kouluruoka on laadukkaampaa mutta edelleen kuitenkin perusrunko on sama kuten myös armeijan tarjoamassa eväässä. Kannattaa käydä viikonloppuna uimahallissa niin alkaa menemään kylmää värettä selkäpiissä kun huomaa minkälaisia "talipallolapsia" nykyään on ja paljon. Limsapullot ovat pienimmillään 0,5 litraisia ja karkkipussit mitoitettu porukalle, ei pienelle lapselle.

        Ei lapset perunoilla liho, vaan kaikella paskalla mitä tarjotaan jokapaikassa alehintaan. Nykylasten vanhemmat lähtevät aivan liian helposti lastensa ohjattaviksi ja laittavat näin "rattaat hevosen eteen". Jopa postitoimistossa ja rautakaupassa on karkkihylly viimeisenä jarruna ihmiselle jonka itsehillintä on muuttunut itsetyydytyksen puolelle, oraalisella tasolla. Ei tarvitse olla kovinkaan päättelykykyinen tehdessään edellämainituista asioista johtopäätöksiä vaikka kenttätasolla.

        En tunne yhtään henkilöä joka noudattaisi minkään instanssin antamia ohjeita ruokailussa saati sitten tietäisi niistä mitään muuta kuin perusasiat eli "lisää kasviksia ja liikuntaa".

        täytyy myöntää. Näin viiskyluvun lapsena maaseudulla eläneenä, en voi väittää toisin. Ei silloin ollut ylipainoisia, allergisia, rauhattomia, ylivilkkaita lapsia. Diabetesta eikä osteoporoosia tunnettu lapsilla ja vanhemmillakin nykymenoon verrattuna sangen harvinaisia. Kyllä silloin syötiin perunaa pajon, olihan jokaisen maalaistorpan kupeessa oma perunamaa, josta sitten sai koko vuodeksi ruokaa halvalla.

        No nykyisin ruokavalio on kyllä monipuolistunut, mutta kun nyt syödään entistä enemmän mikrossa lämmitettävää keinoruokaa, pastoja, pitsoja ja hampurilaisia niin nämä yhdessä karkkien, sipsien ja limujen kanssa ovat saaneet tämän kehityksen aikaan.


      • Kirilismiä
        Kiril kirjoitti:

        paskanjauhantaa, liiottelua ja totuuden vääristelyä, joka ei anna aihetta vastaukseen.

        Kun Heikkilän potilaana olen ja plaap,plaap.
        Tiedätkö eräs sukulaisena väitti aikoinaan että hänen kehitysvammainen tyttö on oppinut lukemaan vuorokaudessa kun oli käynyt jonkun hihhulipapin pakeilla.
        Olisikohan ollut joku Ylivainio tai yli mainio?
        Kukaan ei koskaan saanut kuulla tytön lukevan.
        Kiril kuuluu samaan sarjaan kun kerran H........ä on sanonut se on niin.
        Et viitsi vastaa vaan sormet eivät ole ainakaan kermapurkissa.
        Uskon H asiaan kyllä mutta en sentään tuossa mittakaavassa.
        Miksi ihmeessä et aikoinasi kuunnellut Atkinssia ja olisivathan painonvartijatkin saaneet sinut hoikaksi noin uskollisena oppilaana.
        ÄLä puhu rahasta ei se Heikkiläkään ilmaiseksi tee on suorastaan kallis kun kuitenkin potilas niitä ohjeita noudattaa ei hän.
        Miksi kuuntelit Puskaa ja lihoit, johan järkikin sanoo jo aikoja sitten ainakin mulle jos lihoin vaikka muutaman kilon että nyt loppui herkuttelu jne.
        Mutta ei teille ei mennyt jakeluun ja se on sitten jonkun muun vika.
        Osaan mäkin noita linkkejä ja lääketieteellisiä sanoja jos on tarvis olla uskottavampi.


    • JariJo

      Eihän desissä ruokakermaa ole kuin 5-15 grammaa rasvaa, kuohukermassakin vain noin 35-40 grammaa.

      Oma päivittäinen rasva-annokseni on ehkä noin 200 grammaa. Siihen mahtuu helposti parikin desiä kuohukermaa, yleensä laitan sitä teen tai kaakaon ja rasvattoman maitorahkan sekaan. Osa menee myös pannulle ruoanlaitossa.

      • JariJo

        Unohdin vielä mainita, että maitorasvalla on monia myönteisiä terveysvaikutuksia.


      • Miksi ihmeessä

        Miksi ihmeessä pitää laittaa kermaa laihtuuko sillä?


      • uusi?
        Miksi ihmeessä kirjoitti:

        Miksi ihmeessä pitää laittaa kermaa laihtuuko sillä?

        olet uusi tällä palstalla?

        Kyllä, rasva laihduttaa. Mutta ennenkuin alat rasvaa mättää niin jätä liiat hiilarit pois.


      • niinkin
        uusi? kirjoitti:

        olet uusi tällä palstalla?

        Kyllä, rasva laihduttaa. Mutta ennenkuin alat rasvaa mättää niin jätä liiat hiilarit pois.

        En ole uusi täällä ihmettelen vain kun jutut päivä päivältä paisuvat.
        KUn kerman litkiminen ei laihduta vaan tarkoittanee sitä että voit käyttää ruoanlaitossa kermaa ja voita ettei niinkuin pääasiallinen ateria.
        Jos Heikkilä antaa ja käskee käyttämään kermaa joka käänteessä niin samaa paskaa kuin puska.
        Uskon että turhat hiilarit pois ja sitä ällöttävää liikuntaa lisää jopaparanee verenkierto kerma ei tee sitä ainakaan pääasiallisena lisäaineena jopa kurkunkin pääällä. Ette ole koskaan osanneet suhtautua ruokaan normaalisti ette tee sitä nytkään.


      • Kiril
        niinkin kirjoitti:

        En ole uusi täällä ihmettelen vain kun jutut päivä päivältä paisuvat.
        KUn kerman litkiminen ei laihduta vaan tarkoittanee sitä että voit käyttää ruoanlaitossa kermaa ja voita ettei niinkuin pääasiallinen ateria.
        Jos Heikkilä antaa ja käskee käyttämään kermaa joka käänteessä niin samaa paskaa kuin puska.
        Uskon että turhat hiilarit pois ja sitä ällöttävää liikuntaa lisää jopaparanee verenkierto kerma ei tee sitä ainakaan pääasiallisena lisäaineena jopa kurkunkin pääällä. Ette ole koskaan osanneet suhtautua ruokaan normaalisti ette tee sitä nytkään.

        kermaa. Kermaa käytetään taiten ruoanlaitossa.
        Kissat litkivät.


      • tiedosta
        Kiril kirjoitti:

        kermaa. Kermaa käytetään taiten ruoanlaitossa.
        Kissat litkivät.

        Eikös se kulinaristi ole ihan henkilökohtainen valinta tai ominaisuus.
        Joku tykkää kanasta joku etanoista ja kulinaristi nauttii ja pitää just siitä mikä maistuu hyvältä ihan hänestä itsestään.
        Ei siihen tarvita Kiriliä eikä Heikkilää.
        Kyllähän minäkin joskus litkin kaljaakin yms.
        Tiedätkö kun et muuhun pysty alat nussimaan pilkkuja.
        Kun et pysty vastaamaan niin alat vi......n.
        Käyhän se niinkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      192
      1321
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1148
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      864
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      860
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      790
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      745
    7. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      53
      712
    8. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      692
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      689
    10. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      667
    Aihe