kun lapsi

on joskus kipeänä

mitenkäs työpaikoillanne on sellanen homma hoidettu, kun esim.mies on ollut neljä yövuoroa peräkkäin hommis, itsellä aamuvuoro ja lapsi kipeä niin onko teillä lupa jäädä sairasta lasta hoitamaan kotio, kun omasta milestäni ei voida odottaa että mies jäis kahden tunnin unilla lapsen kanssa ?

11

5239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairaanhoitaja.

      Palkattomasti.

    • menee...

      ET PALKKAA EI MAKSETA JOS MOLEMMILLA EI OLE VUOROTYÖ (minimi vaatimus)!(vaikka niinkuin meillä lapset 3 ja 1 joutuisi olemaan 3 tuntia yksin. teen 12 tunnin yötä)Selvitykset ja esimiehen kuittaukset se vaatii(päivälläkin poissaolo),mut yleinen käytäntö on ettei yleensä katsota hyvällä edes päivällä poissaoloja lasten takia (joutaisi lopettaa kuulemma sellaiset edut)

    • vanhemmista

      saa hoitaa sairasta lasta kotona, palkallisesti. jos lapsi sairastaa vielä 4pvä niin silloin pitää toisen vanhemman mennä töihin ja toinen jää kotiin hoitamaan lastan palkallisesti. Tämäkin on joskus muinoin neuvoteltu. Jos työnantaja ei maksa niin yhteyttä omaan liittoon taikka jos on tehty paikallinen sopimus, niin sitten voi voi.

    • T: Ekonomi

      Siinä vastaus

    • .................

      ..samassa työpaikassa. Ei meillä ainakaan koskaan lääkäri ole todistusta kirjoittaessaan kysynyt, et onko puoliso kotona. Töissä työnantaja tyytyväinen todistuksen saadessaan.Eikä siellä tiedossa, et missä työvuorossa toinen on

    • ja kotona olo

      Ensinnäkin, riippuu aika paljon tes sanamuodosta. Yleensä tätä oikeutta ei ole, mikäli toinen on kotona. Vaikka kuinka tuntuisi itsestäsi epäreilulta.

      Otetaan esimerkki; yh, jonka lapsi on kipeä. Hän sitten hoitaa lasta yötäpäivää. Sairas lapsi ei välttämättä anna yöllä nukkua. Jaa, että kukas sen lapsen sitten hoitaa kun on yh:lta jäänyt yöunet vähiin.

      Lapsen kanssa mikään ei ole reilua, mutta se on valinta. On ne niin ihaniakin.

    • tytttö

      Alle 10v sairaan lapsen takia saa jäädä pois töistä ja silloin myös kuuluu maksaa palkkaa et vie se lääkärin todistuksen töihin.

      • lapsi sairastuu

        Oikaisu;

        Alle 10v äkillisesti sairastuneen lapsen takia saa jäädä pois töistä (lain mukaan max 4 pv), palkallisuus riippuu työehtosopimuksesta. Molemmat vanhemmat eivät voi olla pois samanaikaisesti.

        Kun oikein tiukkaan työnantaja työehtosopimusta tulkitsee, oikeutta olla pois ei ole, mikäli toinen vanhemmista kotona. Oli sitten ollut yövuorossa tai ei.


    • Meniskö jo lastensuojelun p...

      Ainahan puhutaan lasten turvallisuudesta.

      Väsyneellä aikuisella ei ehkä refleksit ole sitä luokkaa, että lasta kannattaisi jättää hoidettavaksi - ei etenkään sairasta, joka vaatii tarkkailua, juottamista, lohduttamista jne. Tulee jo mieleen, että puhuuko sitten joku heitteille jätöstä, jos lapsi jää väsyneen univajeisen kanssa kotiin ja jotain sattuu, esim. lapsi karkaa pihalle. Onnettomuuksien tapahduttua ainakin syytellään, ettei olisi saanut jättää.

      Entäs sitten niin päin, että yötyötä tekevällä on oikeus jättää lapsi päivähoitoon, että voisi nukkua, sillä ihmisen tulee nukkua, päivätyöntekijöiden yöllä ja päinvastoin.

      Tätä ajatellessani tuntuu ihmeelliseltä, jos väsyneen vastuulle täytyy jättää lapsi, kun saa viedä lapsen päivähoitoon oikein luvalla unen takaamiseksi.

      Meillä kävi niin. että lapsi oli rokossa, 4v. Isä oli menossa yövuoroon ja joutui tietenkin nukkumaan päivällä.

      Ajateltiin, ettei hätää ole, kun kuumetta ei lapsella ollut ja sisaruksia oli tulossa koulusta iltapäivällä.

      No, soitin työpaikaltani kotiin kysyäkseni isältä mitä kuuluu; enkö ehkä voi olla seuraavana päivänä työssä. Mieheni vastasi puhelimeen ja sanoi hämillään -Täällä on epäilyttävän hiljaista.

      Lapsi oli lähtenyt kauniina kesäpäivänä ulos hiekkalaatikolle. Ei muuta kuin kehoitin pojan tultua isän hakemana kotiin, että ovi takalukkoon.

      Kyllä mielestäni pitäisi asia laillistaa niin, että tyäpäivän jälkeen ja ennen on voitava turvata riittävä uni.

      • sannuliinuli

        Esim. jos mulla on iltavuoro klo13-21 ja mun mies pääsee töistä klo 15, niin mul on tunti aikaa siirtyä töihin, eli mun on oltava töissäklo 16.
        Meillä pitää aina merkata virkavapausanomuslappuun omat ja miehen työvuorot sekä miehen työnantaja.
        Jos mulla on yövuoro niin töihin on tultava, lapsen kanssa on päivällä jaksettava olla ja sit taas illalla yöksi töihin.


    • jäädään kotiin

      Meillä tuli vuoden alussa 'oma ilmoitus' käytäntö, eli saamme olla 3 päivää hoitamassa sairasta lasta omalla ilmoituksella. Sen jälkeen lääkärintodistus. Puolison työvuoroista ei kysytä.

      Tämä on järkevä systeemi, kunhan sitä ei käytetä väärin. Yleensä vain löytyy aina se muutama henkilö joka pilaa tälläiset mahdollisuudet koko poppoolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe