Lyhyet päärynätyypit, miten pukeudutte?

Argh..

Mulla menee oikeasti hermo. Olen 25v nainen 161cm ja 61kg, lievästi pullukka siis. Etenkin tuohon vyötärön kohdalle on noita makkaroita tullut.. :D Mulla on myös aika täyteläinen peffa ja reidet, perinteinen päärynä siis jollaiseksi moni muukin suomalainen nainen kai itsensä tuntee. Ja inte minkäänlaisia kunnon tisuja.

Ongelmana on, että mikään vaate ei tunnu istuvan mulle. Vihaan noita housuja joissa vyötärö on peppuviivalla, nej tack. Pillifarkut on ihan hirveitä. En voi käyttää minareita kun jalat on niin paksut ja lyhyet, näytän halvalta huoralta. Koska maha on pullukka, en tykkää mistään hennesin muotimekoista jotka näyttää jokaisen kuhmuran vartalostasi. Jos käyttäisin jotain empire-tyylistä mekkoa joista sattuisin ehkä tykkäämään, näyttäisin odottavalta äidiltä.

Tällä hetkellä vaatteina on farkkuja joiden lisäksi pitkähihainen paita ja sen päälle joku t-peita, aika poikamaista siis.. Alkaa jo harmittaa kun voisi pukeutua ikänsä mukaan mutta kun mikään ei istu.. :( Pelkään korostavani huonoja puoliani.. Turhaan kokeilin kerran esim. boleroa missä oli paljon röyhelöä, ajattelin sen tasapainoittavan vartaloani.. Just.. Lyhyt selkä sai sen näyttämään kamalta.

Ja jos muutkin päärynät kuin minä itkee että mitä kaikkea saisi pukea ja millaisia vaatteita nyt oikeasti kaupasta löytyisi, kirjoitelkaa joitain hyviä vinkkejä.. Kiitos ^^

5

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuletakkia

      Hei! Minulla on itselläni aika erilaiset mitat kuin sinulla, mutta parikin kaveriani on sellaisia, joksi itsesi kuvailit. He pukeutuvat mielestäni hyvin. Heillä on mm:

      - pitkähköjä neuletakkeja, jotka peittävät lantion. Kaulus vetää huomiota kaulan seudulle. Huom ei siis umpinaisia neuleita, vaan neuletakkeja. Se avonaisuus on tärkeää, nappilistat/vetoketjut jotenkin optisesti hämäävät, ja vetävät huomiota siihen vartalon keskelle ja pois sivuilta (kuhmuroista).

      - saman logiikan mukaan polvipituisia takkeja

      - istuvia, pienilinjaisia toppeja, joissa ylävartalo korostuu (ei säkkejä, ei röyhelöitä)

      - kaikenlaisia kauluksia, jotka saavat huomiota

      - vähän korkeampivyötäröisiä housuja, jotka kätkevät kaikki lantio/vyötärömuhkut, ja korostavat heidän naisellisia pebojaan (luulen etteivät he osta niitä mistään trendikaupoista)

      - nilkkapituisia tai juuri polven yläpuolelle jääviä hameita (ei lyhennä samalla tavalla kuin alipolven, ei näytä halvalta niinkuin mini). Jos et löydä sopivaa kaupasta, niin hameita on tosi helppo ommella itse!

      Vähän vähemmän muodikasta siis, mutta toimii kaereillani tosi hyvin! Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua :)

      • ei enää niin argh :)

        Mä tosiaan tungin päälleni kaikkea röyhelöä tuohon yläosaan eikä se oikein sopinut. Tykkään neuleista ja neuletakeista tosi paljon, tuo oli tosi hyvä vinkki. Ehkäpä just nää aplikaatiot ja vetoketjut ym. sopii yläosiin. Ja eilen näin ulkona naisen joka oli kanssa selvä päärynä ja tällä oli päällä kiva avonainen jakku jonka alla joku ohut neule ja just polviin ylettyvä hame ja pitkävartiset saappaat. Näytti tosi kivalta. :)

        ISO kiitos sulle kun vaivauduit vastaamaan. :)


      • joliellen

        Mun mielestä ei ole mitään pahaa käyttää muotoilevia alusvaatteita. Okei, osa niistä on todellisia erotiikantappajia, mutta löytyy niistä ihan fiksujakin. Esim Maidenformilla on Flexees -niminen sarja (saa Suomesta, esim Stockalta, Sokokselta), lisäksi suht tunnettuja ovat Charnos Hourglass ja muut Charnoksen sekä Ragon muotoilevat alusvaatteet.

        Alla esimerkiksi Flexeesin waistnipper:

        http://www.asos.com/Flexees-Waistnipper/Prod/pgeproduct.aspx?iid=139441&cid=1474


      • edellistä..

        Olin ennen päärynäpullukka ja laihdutin. Voin kertoa, että pullukka päärynäkroppainen voi silti pukeutua muodikkaasti. Kerroit hyviä vinkkejä, joten tuohon ei muuta kuin että esim. jos ostaa muodikkaita vaatteita, pitää ottaa reilusti se isompi koko, vaikka itseä hirvittäisi. Sen jälkeen kotiin ja kourallinen nuppineuloja viereen. Sitten saumoista otetaan pois sen verran ja niistä kohdista, jotka omaan vartaloon sopii. Suoria saumoja on helppo ottaa sisään. Missään nimessä ei pidä ostaa liian pieniä vaatteita. Isosta voi aina muokata omalle kropalle sopivan.

        Farkuista kannattaa ostaa korkeampi vyötäröisiä, kuten edellinen neuvoi. Lisään sen verran, että kannattaa ostaa tummia farkkuja, mustia tai tumman sinisiä, koska tumma hoikentaa. Materiaalissa on hyvä olla muutama prosentti mukana lycraa, jotta tulee sellaiset napakat strech farkut. Niitäkään ei saa liian tiukkoja ostaa, mutta napakat pitää kuitenkin olla. Lahkeita EI saa käyttää, koska se antaa ulkoasusta lyhyemmän. Myöskään ei kannata käyttää 3/4 housuja, koska jo ennestään lyhyt näyttää polvihousuissa vielä lyhyemmältä. Reilusti joko shortit polven yläpuolelle tai täyspitkät housut.

        Ei poikkiraitaisia vaatteita. Etenkin lantion kohdalla olevat raidat leventävät entisestään. Myöskään ei kannata ostaa paitoja, jotka ovat lantion kohdalta valkoisia, esim. yläosa voi olla valkea ja helma vaikkapa musta tai värillinen.

        Kannattaa käytää kivoja kaulakoruja, niin ihmisten huomio kiinnittyy niihin, tai söpöjä korvakoruja ja hiukset myös nätisti laittaa. Toinen juttu on tyylikkäät kengät, jotka myös voivat kiinnittää katseita, myös laukut, silmälasit, korut jne voivat olla ihan trendikkäitä eikä ole ulkomuodosta riippuvaisia.

        Värikäs paita ja päälle musta jakku tai villatakki avoinna hoikentaa kummasti ulkoasua. Pystyraitaiset vaatteet hoikentavat myös.


    • Elina_G

      "Ja jos muutkin päärynät kuin minä itkee että mitä kaikkea saisi pukea ja millaisia vaatteita nyt oikeasti kaupasta löytyisi, "

      Kaupasta ei löydy valmiina, mutta muokata aina voi, kuten aiemmassa viestissä joku hyvin neuvoikin.

      Mutta joo mäkin itkin pitkään, että mitä saa laittaa päällensä, aina näyttää hölmöltä, olisinpa pidempi ja laihempi...

      Se kannattaa vaan hyväksyä ja alkaa luottaa omaan persoonaansa tyylissään. Oikeasti kukaan ei tule kadulla valittamaan, että voi kun sä pukeudut väärin. Päin vastoin, rohkeasti pukeutuvia salaa ihmetellään ja ihaillaan.
      Kaikkien ei tarvitse olla tasapaksuja pötkylöitä, miksi pukeutumisneuvojat meidät haluaisi tehdä.

      Toisinsanoen, tämän päärynän niksi: mene vaatekauppaan ja kokoa sovituskoppiin vaatteita, joiden väri, tyyli muuten vaan innostaa sinua ja kokeile! Ota mukaan pari hassua "ei ikinä" vaatetta ja kokeile niitäkin. Jos vaate ei istu, syytä vaatevalmistajien huonoa makua ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8109
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4592
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2119
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1805
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1716
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe