Paasto -ohje- oma kokemukseni

Voitto-Ramu

   
   PAASTO;
TERVEYSOHJE IHMISILLE.

Ongelma ei ole se että ihmisruumiissa jotakin on liian vähän, vaan ongelma on siinä, että MONIA AINEITA ON LIIAN PALJON, mm jäämistä johtuen.
Noita liikamääriä ei saada alenemaan syömällä jotakin paljon lisää. Esim suola ei vähene syömällä paljon sokeria ja päinvastoin.
Ydin on siis siinä, että elimistöön varastoituneita erilaisia jäämiä pitäisi saada putoamaan, eli hivenaine- ym tasapaino pitäisi saada viritettyä alemmalle tasolle. Se ei tapahdu syömällä jotain aineita lisää, silloin vain tuota tasapainoa viritetään liian korkealle tasolle, kaikkia on siten liikaa. Syntyy ruumiiseen yletön jäämien määrä, joka on haitaksi. Jopa vaarallista.

Vuosien ja vuosikymmenien aikana elimistöön kasaantuu erilaisia jäämiä jotka varastoituvat elimistöön. Tuolloin elimistön säädetty tasapaino saattaa järkkyy pahastikin ja aiheuttaa erilaisia sairauksia, tulehduksia, ihottumaa ym.
LIIKAA ei saada vähenemään syömällä jotain lisää.

Tehokas keino saada elimistöön kasaantuneet haitalliset jäämät vähenemään on POLTTAA niitä pois. Liikunta on hyvä konsti, mutta kun samalla syödään, niin lisää tulee aina vaan, vaikka jäämien määrä saattaisikin laskea.

PAASTO on tehokkain ja ainoa keino noiden haitallisten jäämien poistamiseksi. Nuo jäämät yksinkertaisesti poltetaan pois kun varsinaista ruokaa elimistö ei saa.

Muutaman päivän paasto ei tuossa auta mitään.
Vasta KAHDEN VIIKON PAASTON jälkeen elimistön on pakko saada energiaa ja sydämen käyttövoimaa jostakin. Kun uutta ruokaa elimistö ei saa niin se alkaa tuottaa energiaa polttamalla elimistössä olevia varastoja ja jäämiä, ja näin elimistö puhdistuu myöskin haitallisista jäämistä.
Esim ihottumaan elimistön jäämien polttamisella saattaa olla pysyvä parantava vaikutus. Myöskin yleinen vastustuskyky monesti kohenee merkittävästi.

PAASTO JA LEPOPÄIVÄ OLI TÄRKEÄ IHMISEN TERVEYSOHJE.

Ihan rohkaisuksi sinulle kerron yksityiskohtaisesti omasta paastostani seuraavaa; Kerron tämän vain lähinnä ongelmien kanssa painiskeleville.

Itse olen paastonnut paljon. kaikkiaan olen muutaman vuoden pituisessa jaksossa ollut syömättä varmaan yli puoli vuotta yhteensä laskien.

MITEN ITSE OLEN PAASTONNUT?
(vain tiedoksi, kukin paastotkoon itselleen soveltuvin osin)
ENNEN KUIN ALOITAT PAASTON KYSY LÄÄKÄRISI MIELIPIDETTÄ ASIASTA.
Esim diabeetikolle lyhytkin paasto saattaa olla hengenvaarallinen.
.
Sittemmin paastosin hyvin useasti, aina pitempään ja pitempää. Mitään tavoitteita ei ollut ja olin aina varautunut lopettamaan paaston jos elimistö jostain syystä alkaa reagoida poikkeuksellisesti.
Paastosin eri kerroilla aina pitempään ja pitempään.; seitsemän, kymmenen, viisitoista, kaksikymmentä yksi, 24, 27 ja kuukauden ja lopulta 45 päivää, vain nestettä.

Paaston aloittamine oli kerta kerran jälkeen helpompaa ja helpompaa. Lopulta kun päätin aloittaa paaston, niin elimistö ”uskoi” asian, eikä nälän tunnetta esiintynyt paaston alussakaan.

Yli 40 pv kestäneen paaston jälleen alkaa soluston tuhoutuminen kiihtyvällä nopeudella, tiesin sen, mutta kuitenkin jatkoin. Näköhermosto on ensimmäinen joka alkaa tuhoutua ja merkkejä siitä havaitsin.
Yli kolmen viikon paastoja on ollut useampia ja lyhyitä viikon, parin ja kolmenviikon, sitten enemmän.

EI SE VAIKEAA OLE.
3-4 neljä päivää alussa on nälkä. Mutta sen jälkeen nälän tunne katoaa,- tosi ihmeellinen ja kevyt tunne kun herää aamulla ja ei olenkaan nälkä ja paastoa voi jatkaa ilman nälän tunneta pitkäänkin. Ajatuksen mieliteot vain kiusaa. Siinä oppii kieltäytymään ja se onkin paaston tärkeä hengellinen merkitys.

Alussa saattaa eka-päivinä olla kovaakin päänsärkyä, etenkin ahkeralla kahvin juojalla. Kun tuon muutaman päivän yli pääsee, niin jatko on tosi helppoa. Paastoa voi jatkaa niin kauan kun ajatuksen mieliteoilta pystyy kieltäytymään. Tosi yksitoikkoista se siitä eteenpäin on.
Taistelu on ainoastaan ajatuksen mielitekoja vastaan, - ruuan makuelämyksiä vastaan taistelemista. Ruumis ei vaadi ruokaa, eka viikkojen aikana.

PAASTO ON LOPETELTAVA HETI JOS ILMENEE JOTAKIN ERIKOISTA, kyllä keho hälyttää niin selvästi jos on lopetettava.
Älä missään tapauksessa juo hiilihappopitoista juomaa, se tekee pahoinvointia. Kivennäisvesi on kaikkein pahinta.

Lyhyistä, viikon ja alle kahden, paastoista ei ole varsinaista TERVEYDELLISTÄ hyötyä.
Jos HALUAA EDISTÄÄ TERVEYTTÄÄN on paastottava VÄHINTÄÄN PARI VIIKKOA. Vasta tuon JÄLKEEN ELIMISTÖ ALKAA POLTTAA KEHOON KERÄÄNTYNEITÄ HAITALLISIA JÄÄMIÄ.
Siinä vaiheessa kehosta tulee todellinen jätteenpoltto-uuni. Kaikki haisee; hengitys, hiki, virtsa muuttuu tumman keltaiseksi, kieli muuttuu harmaaksi ja erittää valkoisen-harmaata töhkää. Tämä johtuu siitä, että elimistö polttaa jätteitä ja jäämät ja myrkyt poistuu kehosta kaikkia teitä. Silloin todellakin huomaa mitä myrkkyjä elimistössä on ollut. Varsinainen ympäristö ongelma siinä kokee olevansa.
Suu-hygieniasta kannatta pitää tarkka huoli. Kieltä voi hampaiden välissä hangata puhtaaksi töhkästä.

PAASTON ALOITTAMINEN.
Paastoa aloitettaessa on suolipussilla (saa apteekista muutamalla eurolla) huuhdeltava paksusuoli. Itse en ole käyttänyt suoliston tyhjentävää suunkautta otettavia satseja.

PAASTON TERVEYDELLINEN MERKITYS.
Paastolla elimistöstä saadaan paistettua sinne kerääntyneet ylimääräiset jäämät, enkä tarkoita yksinomaan liikapainoa rasvan muodossa.
Kuukauden paastolla tällaisesta 0,1 tonnia painavasta lähtee 15-17 kiloa pois. Pääosa siitä tietysti on vettä, mutta muutakin. Tuossa 35 pv:n jälkeen painon laskeminen aikakin minulla pysähtyy.
Itse kävin vielä 43: na paastopäivänä huollattamassa auton, muutaman tunnin reissu, ja seuraavana oli katsastus.
Pikaiseen paaston lopettamiseen on aina pitkän paaston aikana varauduttava. Jotain imeksittävää ravintoa on ihan hyvä olla paaston loppupuolella taskussa jos joutuu äkisti keskeyttämään paaston.

NESTEEN KÄYTTÖ.
Paljon korostavat nesteen runsasta käyttöä paaston aikana. Se on varmasti hyvä, mutta omaan rytmiin kyllä tottuu. Itse en juo paaston aina kummemmin, ehkä parisen litraa päivässä. Lienee yksilöllistä.
Kuuntele elimistön ääntä paaston aikana, älä ajatusten mielitekoja.

Pitemmän paaston kuluessa ryhtyy varaamaan moninaisia ”herkkuja” mielitekojensa tyydyttämiksi. Ihan hyvä ”kurittaa” mielihalujaan ja haistella ”herkkuja”, jollaiseksi tulee yksinkertaiset perusruuat, Suolasilakkaa alkaa kaivata.. Ei siinä ruokatarpeiden varaamisessa mitään, joskushan paasto päättyy.

PAASTON VAARAT.
Paaston kestäessä pitkään hengenlähtö saattaa olla lähellä, etenkin sydänpotilaalla jos rasittaa itseään kovasti.
Kerran hengenlähtö oli kai aika täpärällä koska aloin 27 päivää paastottuani purkamaan meidän suurta, parin kuution takkaa. Hormireikien ja pellinreikien piikkaaminen oli tosi tiukkaa, vain vajaan minuutin jaksoi takoa, ja sitten hiestä läpimärkänä oli istuttava. Kasvoilta oli hirvittävän näköinen, vaimo oli saada shokin. Sydän löi hirvittävästi. Ihmekös tuo kun kone kävi ylikierroksilla, mutta polttoainetta ei se kuitenkaan saanut.
Kolme päivää raadoin, sitten alkoi kova pahoinvointi (elimistä hälyytti voimakkaasti). Hengenlähtö oli tuona päivänä hiuskarvan varassa.
Ajoin maaseudulle, jossa olimme autiotalossa lepäämässä tuon talven. Oli kolmaskymmenes paastopäivä mennyt umpeen. Makasin vuoteella ja rukoilin, että jos tämä ei mene parissa tunnissa ohi niin alan syötä. Sitten lyhensin aikaa pariinkymmeneen minuuttiin ja parin minuutin kuluttua ryntäsin keittiöön ja aloin imeksiä nakkia ja silakkaa lattialla maaten, pahoinvointi lakkasi välitellen

LOPETA PAASTO VAROEN.
Syö ekapäivänä vaikka ohutta mannavelliä ja VÄHÄN sitäkin.
Itse olen myöskin käyttänyt pikkuvauvan purkkiruokaa ohessa. Ovat kyllä suolattomina tosi ällöttäviä.
Ohut mannavelli riittää lopettamisruuaksi. Jotakin suolaista voi imeksiä mukana.
Älä syö vaan imeksi pienen pieni hitunen kerralla. Älä lankea tyydyttämään ajatuksen mielitekoja. Ripuli on seurauksena jos varomattomasti aloittaa.
TÄYSILLÄ SYÖMISEN ALOITTAMINEN ON HENGENVAARALLISTA. Paljon paastoavan elimistä tottuu myöskin paaston lopettamiseen, eikä ripuli niin herkästi tule.

PAASTON TERVEYDELLINEN SEURAAMUS.
Paaston aikana elimistä TOTTUU tulemaan VÄHÄLLÄ TOIMEEN. Elimistö ohjelmoituu tulemaan vähällä toimeen. Tästä johtuu se, että jos paaston jälkeen syö niinkuin ennenkin, niin seuraus on, että paino nousee paljonkin lähtöpainon yläpuolelle.

En lopeta paastoa määrällä mässäillen- se olisi hengenvaarallista.
Vatsalaukku on yksinkertaisesti supistunut ehkä puoleen ja täyttävä olo tulee nopeasti. Siksi on erittäin tärkeää syödä varovasti määränkin suhteen. Jos ahmii, niin olo on tosi tuskainen kun ruoka alkaa vatsalaukussa turpoamaan. Siinäkin on hengenlähtö lähellä. Siksi on syötävä äärimmäisen hitaasti imeksien ruoka suussa aivan mauttomaksi ja hyvä on sitten sylkeä suusta sinne jäänyt mauton massa pois. Eka ruokailuun on hyvä käyttää parituntia, välillä kuunnellen elimistön ääntä. Eka ruokailussa ei ole kyse oikeastaan ruokailusta ollenkaan. Imeksien vain nautiskelee päästäen varsalaukkuun mahdollisimman vähän kiinteää ruokaa.
NAUTISKELE HARKITEN, LAJEILLA, MUTTA EI MÄÄRILLÄ.

Itse nautiskelen eka ruokailussa hyvinkin pari tuntia. Erilaisia ruoka-makuja olen kirjannut oikein ylöskin ja niitä oli hämmästyttävä määrä, niitä oli viimeisen pitkän paaston eka ”ruokailussa” kolmisenkymmentä ja seuraavaan päivänä parikymmentä lisää. Eivät mitään ruokaa vaan erilaisia ruoka-aineita. Suolasilakka on minulle tuolloin ”välttämätöntä”. Yksi silakka riittää, sen imeksimiseen menee hyvinkin pitkään.

LAIHDUTTAMISEEN totaalinne paasto on kaikkein huonoin menetelmä (ellet pysty hillitsemään syömistapojasi)
Paaston aikaan elimistö tottuu tulemaan vähällä toimeen.
Kun esim satakiloinen menettää painostaan kuukauden paastossa vajaa 20 kiloa, niin jos ja KUN paaston jälkeen alat syömään kuten ennenkin, niin vähään tottunut elimistö ei käytäkään tuota aikaisemmin tututtua ruokamäärään hyväkseen, vaan se varastoi tuosta syömästäsi määrästä enenemän kuin ennen. Täten panosi nousee entistä enemmän.
Tuo vajaan parinkymmenen kilon pianonpudotus tulee takaisin muuten hämmästyttävän nopeasti, tuntuu, että et ole niin montaa kiloa suuhusi laittanut mitä painonlisäyksesi viikon kuluessa on, palautunut nestevajaushan tuon pääosin saa aikaan.

PAASTON JÄLKEEN SYÖ VÄHEMMIN KUIN ENNEN..
On siis noudatettava ankaraa kontrollia ruuan määrän ja laadunkin suhteen paaston jälkeen,- vältä hiilihydraatteja- sokerin ja leivän voit jättää pois kokonaan. Muutoin paastosta painon pudotusmenetelmänä ei ole mitään hyötyä, pikemminkin vahinkoa. Ihan ruokamäärien punnitseminen on paikallaan ja ravinnemäärien tarkastaminen.
Ja tiukat ruoka-ajat. Päivän ruoka-annos on hyvä laittaa etukäteen aamulla valmiiksi, jaksottaen sen pitkin päivää, muutoin sortuu syömään liikaa tuhoisin seurauksin.
Kahvi ym ”paheista” on tuolloin hyvä luopua kokonaan.
Itse en ole tuohon painoasiaan kiinnittänyt kummemmin huomiota, ja painoni on parissa viikossa palannut, ehkä vain 5-6 kiloa alkupainosta puuttuu.
Mutta noiden jäämien poltto on ollut merkityksellinen. Ehkä en olisi elävien kirjoissa ilman paastoja.

VARMAAN SÄÄNNÖLLISET VIIKKOPAASTOT OLISIVAT IHAN HYVÄT.
Sydänkin pääsee helpommalla silloin.

Ruuansulatuselimistön on annettava levätä, sille on annettava lepopäivä . Paaston puuttuminen on suurin syy vallitsevaan kansan heikkoon terveystilanteeseen.

Jos kansa vaikka pakon edessä paastoaisi pitempiä aikoja, niin luulen, että sairaaloiden osastot alkaisivat käydä tyhjäkäynnillä.

PAASTOA HENKESI EDESTÄ!    

MUTTA ENNEN PAASTON ALOITTAMISTA KYSY LÄÄKÄRISI MIELIPIDETTÄ ASIASSA.

   

22

9093

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eowo

   ihan sekopää.

   • pianpaastoava

    Haha, niin nuo uskontopuolen keskustelijat aina ovatkin :D

    Ateistina on kiva olla!!


  • vasta-alkaja

   Olen 19v, painan 70 ja olen 172 pitkä. voinko esim. pyörtyä parin viikon paastoamisen takia? tai saada sydärin? tai menettää näön? ..kysyn kyllä lääkäriltäni vielä ennen kun aloitan paaston mutta siihen on aikaa vielä :).

  • paastoaja

   kuulostaa aika pelottavalta. olen kyllä kirjoittajan kanssa samaa mieltä paaston terveysvaikutuksista, mutta useimmat lähteet suosittelevat paastoamaan korkeintaan kerran tai kahdesti vuodessa!

   "Itse olen paastonnut paljon. kaikkiaan olen muutaman vuoden pituisessa jaksossa ollut syömättä varmaan yli puoli vuotta yhteensä laskien."

   tekstisi perusteella tuo ei kuulosta enää ihan terveeltä.. lisäksi monenkaan ihmisen keho ei kestä useiden kymmenien päivien nälkäkuureja, niinkuin sinunkin tekstistäsi käy ilmi.

   "Yli 40 pv kestäneen paaston jälleen alkaa soluston tuhoutuminen kiihtyvällä nopeudella, tiesin sen, mutta kuitenkin jatkoin. Näköhermosto on ensimmäinen joka alkaa tuhoutua ja merkkejä siitä havaitsin.
   Yli kolmen viikon paastoja on ollut useampia ja lyhyitä viikon, parin ja kolmenviikon, sitten enemmän."

   eiköhän tässäkin tulisi jo miettiä ovatko paaston haitat suuremmat kuin hyödyt... kannattaisi myöskin miettiä motiivia miksi paastoat. jos oman terveytensäkin uhalla täytyy kieltäytyä ruoasta niin voidaan kysyä, onko motiivina joku näyttämisen halu, sillä yleensähän meidän tulisi paastota terveytemme ylläpitämiseksi.

   itsekin olen paastonnut. itse asiassa nyt on 6 päivä menossa ja huomenna olisi tarkoitus alkaa syömään. puolella desillä omena- tai porkkanaraastetta aion aloittaa. etsiskelin ohjeita mitä ensimmäisinä päivinä tulisi syödä ja eksyin lukemaan tätä kirjoitusta. oli pakko kommentoida muutamia eniten sydämentykytystä aiheuttaneita kohtia.. ja vielä lopuksi, toivottavasti kukaan paastolle ryhtyvä ei ota tätä ohjenuorakseen, kun otsikkona oli paasto-ohje. minusta tämä ei todellakaan ole mikään suositeltava yleispätevä ohje vaan yhden ihmisen kertomus äärimmäisestä terveytensä rassaamisesta.

   jos haluatte asiallista paastotietoa, käykääpä lukemassa nämä:
   http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0300/2b.htm
   ja
   http://a.vogel.fi/docs/paastoesite.pdf

  • kysynvaan.....

   Jaksoko joku oikeasti lukea tän :D

   • DLOL

    Yritin urheasti -jäi alkuunsa;-D


  • Mahtavaa!

   Kiitos kattavasta artikkelista paastosta ja omista kokemuksista! Oli antoisaa lukea! :)

  • ....

   ....

  • Paastoharjoittelija

   Kiiitos! Paras kirjoitus paastosta mitä olen tähän mennessä netistä löytänyt! Maanläheinen ja perusteellinen sekä rajoja rikkova.

  • Jaakko3

   Kiitos!

  • Aino.

   Kirjoittajahan nimenomaan kehottaa keskustelemaan paaston aloittamisesta lääkärin kanssa ja kuuntelemaan omaa elimistöään kuurin aikana. Jokainen ottaa vastuun itsestään, aivan kuten ketjun aloittaja.

  • enliityjäseneksi

   Täähän oli hyvä teksti. Hengenlähtö on näemmä ollut kokeneella paastoajalla monta kertaa lähellä, että ei kannata lähteä ihan kevyin perustein pitkiä paastoja harjoittamaan. Saavutetut hyödyt jäivät minulle nyt kyllä hieman hämärän peittoon, mutta ehkä hyvä niin. Kannattaa miettiä kaksi kertaa ja harjoitella kolme kertaa ennenkuin lähtee 40 päivän paastoa kokeilemaan. Ja kysyä lääkäriltä.

  • mikspitäisollahelppoo

   Nöyräksi vetää,tässä Ramu ei itseään säästele missään kohtaa.
   Vielä on Miehiä.
   Ite olen kolmena viime keväänä paastonnut: ensin 7 päivää
   vain laimennetulla mehulla jolloin 13v tytär äidin mukaan lievästi järkyttyi
   kuinka faija nuortui vuosikymmeniä.(treenaannut ja oikeinsyönyt
   olen kuitenkin koko ikäni.Sivuvaikutus kuitenkin.
   suurin yllätys oli ettei voimavarat millään tavoin tässä hiipuneeet.
   toinen 11 .päivän setti meni samoilla opeilla.
   kolmas paasto 7 päivää vesipaastona oli raskas enkä taida tätä
   uudestaan veden voimin tehdä.
   Yhteistä näille kaikille on ollut viikkoja paaston päättymisen jälkeen
   jatkunut hyvänolontunne jollaista kaukaisesti voisi verrata hyvin
   saunoneen olotilaan.

  • serehellinenveku11111

   kysy tehokkaasta ja vaivattomasta paastosta (5:2)

   vk.puustinen@gmail.com

  • kosminenolento

   autiotalo lepopaikkana,tästäkin olen imponoitunut.

  • mintjulep

   Hyvä kirjoitus, kiitos kun jaoit.

  • Ville-Mononen-Tre

   Hieno kirjoitus! Todellakin maanläheinen luonteeltaan, johon moni pystyy samaistumaan (vaikkei olisi paastonnutkaan), jos mielensä sille avaa. Kiitos tästä!

   Nyt tuli todellinen tarve puhdistautua, aika ja puitteet tukee sitä ja viisasta kehoa seuraillen fiilistellään mikä on sopiva pituus tälle paastolle. Alkuvaiheissa vielä, 3.päivän paikkeilla tosin koko viikon syönyt aika vähän ja kevyesti, ihan luonnollisesti.

   Aika näyttäkööt, ja keho kertokoot mutta tuntuu vahvasti siltä että tästä tulee pitkä vaihe suuremman hyvän nimessä. Mutta elon kannassa täytyy pysyä, jotta tarkoitus tulee täytetyksi.

   Kiitos! Voikaa hyvin!

  • hyväkunkerroit

   Hyviä ohjeita, kiitos!

  • vekupriehumisesta

   Olipa taas kaivettu vanhaa roskaa esille.

  • Anonyymi

   Tässä ikivanhassa aloituksessa on aika paljon uskomuksia mukana. Sun elimistö ei ala tuhoamaan mitään rakenteita, jotka on välttämättömiä selviytymiseen, ennen kuin kaikki muu on kulutettu loppuun.

   Jo 12h paasto on suunta oikeaan, ja siitä on terveyshyötyjä. Aloita vaikka sillä, että paastoat 12h, ja koko ajan lyhennät sitä syömis"ikkunaa"; (lue:pätkäpaasto.) Sit pidentää paastoaikaa pikkuhiljaa, sun ei todellakaan kannata ykkösellä ottaa 2vk paastoa.

   Sun keho alkaa 24h paaston jälkeen, kehon kulutettua maksan sokerivarastot loppuun ja kehon alkaessa käyttää rasvaa ravinnoksi, autofagosytoosin, jossa se tuhoaa virheellistä tai vanhentunutta dna:ta ja solurakenteita, proteiiniketjuja, rasvaa, jopa ylimääräistä ihoa jossain määrin.

   Siispä, jo lyhyt paastoaminen korjaa ja eheyttää. Autophagy - enemmän tietoa englanniksi - on keino keholle korjata itseään.

   Etsi tietoa netistä. Mehudieetillä et saavuta mitään, sillä saat mehusta sokereita. Samoin kaikki kaalikeitot ym. Vesipaasto, jossa juot vettä johon on laitettu vähän suolaa ja ruokasoodaa (snake juice) on kaikki, mitä tarvitset. Magnesiumin puolesta puhutaan jonkin verran.

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   3757
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   580
   3180
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2484
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   3
   2365
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   131
   1878
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   104
   1779
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   172
   948
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   81
   848
  9. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   233
   726
  10. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   149
   701
  Aihe