Soijaproteiini onkin hyvää!

erkki bodaaja

Soijaproteiini

Soijaisolaatti ja soijalesitiini

Soijaproteiinia on turhaan haukuttu testosteronitasoa vähentäväksi. Lisäksi sen fytoestrogeenit jotka tulevat isoflavonoideista estävät syöpää ja muita sairauksia, toimien erittäin tehokkaina antioksidantteina. Myös soijasta saatava soijalesitiini(rae) ja sen sisältämät isoflavonoidit ovat harmittomia bodaajille, tai oikeastaan päin vastoin soijalesitiini on erittäin hyödyllinen ravintolisä.

Soijaproteiini
http://ufsweb.myvisio.com/showpage.asp?id=4982

Markkinoilla on erilaisia vilja-, herne- ja riisiproteiineja, mutta soijaproteiini-isolaatti on ainoa merkittävä kasvikunnasta peräisin oleva proteiininlähde. Sen alhaisesta metioniinipitoisuudesta johtuen biologinen arvo on melko alhainen, kun taas proteiinin hyväksikäyttöarvo on hyvinkin korkea.

Soijaproteiinilla on useita funktionaalisia ominaisuuksia. Sen sisältämät isoflavonoidit ja fytokemikaalit näyttävät ehkäisevän estrogeeniriippuvaisten syöpien syntyä ja normalisoivan insuliinin ja sukupuolihormonien eritystä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että soijaproteiini sopii erittäin hyvin myös miehille eikä luultua testosteronia alentavaa vaikutusta sillä ole.

Dieetillä olevaa henkilöä varmasti kiinnostaa myös soijaproteiinin kyky pitää kilpirauhasen toiminta aktiivisena. Tätä ominaisuutta ei mikään muu proteiini kykene tarjoamaan.

Korkeahkosta haaraketjuisten aminohappojen sekä glutamiinin pitoisuuden ansiosta soijaproteiini kykenee säästämään lihaskudosta.

Soijaproteiini-isolaatin proteiinipitoisuus on 87-90%, se on laktoositonta ja rasvaa siinä on 3-6%. Perinteiset soijajauhot aiheuttavat useimmille ruoansulatusongelmia, joten isolaatti on siten suositeltavin soijaproteiinin muoto.

Yhteenvetona voitaisiin todeta, että valitessaan proteiinilisäravinnetta kannattaa valinta tehdä sen mukaan mihin käyttöön proteiini tulee. Hera sopii yksin käytettynä erityisesti palautusjuomiin ja aterioita täydentämään. Välipalajuomiksi sopii heran ja kaseiinin/maitoproteiini-isolaatin sekoitus täydennettynä mahdollisesti soijaproteiinilla. Iltaproteiiniksi ennen nukkumaan menoa paras valinta on kaseiini tai miksei myös maitoproteiini-isolaatti. Markkinoilla on myös valtavat määrät erilaisia valmiita proteiinisekoituksia. Kannattaa kuitenkin ennen ostoa tutustua tarkasti proteiinivalmisteen ainesosaluetteloon pitäen mielessä aiemmin kerrotut asiat. On hyvä muistaa että ainesosaluettelossa raaka-aineet ovat aina määräjärjestyksessä eli ensimmäisenä on ainesosa jota tuotteessa on eniten, toisena toiseksi eniten oleva raaka-aine jne. Tämän kun pitää mielessä on tuotteen sisällön arvioiminen helpompaa.

33

10905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parasta..

      jokaisen kannattaa kokeilla millaisen kasvun soijalla saa heraan verrattuna!
      soijassa on glutamiinia ja arginiinia moninkertaisesti!
      markkinamiehet ovat keksineet heran ylivoimaisuuden ja aivopesu/mainokset toimii, myydään halpaa raaka-ainetta kalliilla-> parempi kate ja suuremmat voitot.
      papuja kun jokainen voi kasvattaa vaikka itse.
      muutenkin ihmiset käyttävät liikaa maitotuotteita.

    • arvo kallio

      Soijaproteiini
      ystävä vai vihollinen?

      Proteiini on kaikkien lihasten suosikkiruokaa. Mutta proteiinilla ja proteiinilla on eroa. Soijaproteiini on yhtä korkealuokkaista kuin kaseiini, hera ja kananmuna. Mutta vaikka se on paras kasviperäinen proteiininlähde, siitä yhä kiistellään kerhonrakentajien keskuudessa.
      Tästä artikkelista selviää miksi, ja siinä myös perehdytään soijaproteiinin moniin etuihin.

      ”Estrogeeniset vaikutukset parantavat lisäksi verenkiertoa ja luustoa ja siten siis pienentävät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä osteoporoosiin.”

      Nykyään ei ole epäilystäkään siitä, että soija on korkealuokkainen proteiininlähde, joka on täysin verrattavissa eläinkunnasta saataviin proteiininlähteisiin.
      Soijaproteiini sisältää erityisen paljon glutamiinia ja arginiinia, aminohappoja, jotka stimuloivat immuunijärjestelmää ja kasvuhormonin eritystä. Ja nämä seikat ovat olennaisen tärkeitä treenitulosten maksimoinnin kannalta. Mutta voimaharjoittelijat ovat mielestäni turhaan aliarvioineet soijaproteiinia. Suurin syy tähän on siinä, että soijaperäiset elintarvikkeet sisältävät fytoestrogeenejä. Kuten nimestä voi päätellä, ne liittyvät naissukuhormoniin, estrogeeniin.


      Estrogeeniominaisuudet?

      Fytoestrogeenit ovat ryhmä biologisesti aktiivisia ainesosia, joita esiintyy kasvikunnassa ja, jotka kemialliselta rakenteeltaan muistuttavat estrogeenia (estradiolia). Tämä mahdollistaa fytoestrogeenien sitoutumisen kehon estrogeenireseptoreihin ja estrogeenintapaisten vaikutusten aikaansaamisen. Tämä seikka saa luultavasti monet miespuoliset lukijat kavahtamaan. Fytoestrogeenien on arveltu myös aiheuttavan miehille hedelmättömyyttä. Lisäksi vanhan uskomuksen mukaan fytoestrogeenit myös laskevat miessukuhormonin, testosteronin, pitoisuutta. Ei oikeastaan mikään ihme, sillä estrogeeni tunnetaan sen kyvystä lisätä rasvan varastoitumista ja sehän on juuri se hormoni, mikä ”tekee naisista naisia”. Mutta, lue kuitenkin eteenpäin… tutkimuksissa on nimittäin todettu, että fytoestrogeenit (ennen kaikkea soijaperäiset) eivät ole miehille niin vaarallisia kuin on luultu.
      Useat nykytutkimukset ovat osoittaneet, että soijaproteiinilla ei ole negatiivisia hormonaalisia vaikutuksia tai ikäviä sivuvaikutuksia miesten kannalta. Tutkimustulokset osoittavat, että soijaproteiini ei vaikuta estrogeenipitoisuuteen, vapaaseen testosteroniin eikä myöskään miesten kokonaistestosteronin määrään.
      On niin ikään esitetty väitteitä, että soija aiheuttaisi hedelmällisyysongelmia ja huonontaisi sperman laatua. Tämä väite on todettu paikkansa pitämättömäksi tutkimuksessa, jossa terveille miehille annettiin 40 mg soijaisoflavoneita päivässä kahden kuukauden ajan. Niin hormonaaliset parametrit kuin kivesten tuotantokyky ja sperman laatu pysyivät muuttumattomina.


      Antiestrogeeniset vaikutukset

      Lisäksi soijalla on osoitettu olevan antiestrogeenisiä vaikutuksia niin naisilla kuin miehillä.
      On siis todettu antiestrogeenisiä vaikutuksia naisilla, jotka eivät vielä ole vaihdevuosi-ikäisiä ja estrogeenisiä vaikutuksia naisilla, jotka jo ovat ohittaneet vaihdevuodet. Tutkijoiden mielestä antiestrogeeniset vaikutukset voivat pienentää rintasyöpäriskiä hedelmällisyysikäisillä naisilla. Estrogeeniset vaikutukset parantavat lisäksi verenkiertoa ja luustoa ja
      siten siis pienentävät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä osteoporoosiin.
      Antiestrogeenisiä vaikutuksia havaittiin myös miehillä, mikä pienentää eturauhassyövän riskiä. Koska isoflavonien ei ole havaittu vaikuttavan miessukuhormoniin, on ilmeistä, että muilla mekanismeilla on osuutta asioihin.
      Isoflavonit vaikuttavat eri entsyymeihin, jotka osallistuvat mies- ja naissukuhormonien tuotantoon. On muun muassa huomattu, että isoflavonit ehkäisevät aromataasi-entsyymin muodostumista. (Aromataasi muuttaa testosteronia ja androstenedionia estrogeeniksi.)


      Lihasten rakentaminen

      Useat tutkimukset ovat todistaneet, että soijaproteiini lisää IGF-1-pitoisuutta (insuliinin kaltainen kasvutekijä-1). Tämä vaikutus on havaittu sekä miehillä että jo vaihdevuodet ohittaneilla naisillakin. Yhteistä näille ryhmille on kehon oman estrogeenin alhainen pitoisuus.
      Soijan kyky lisätä IGF-1:tä on mielenkiintoinen kehonrakentajan kannalta, koska juuri IGF-1 välittää anabolisia (lihasta kasvattavia) kasvuhormoni (GH) vaikutuksia.
      On myös osoitettu soijaproteiinin edistävän lihastenkasvua. Eräässä tutkimuksessa tutkittiin päivittäisen soijaproteiinilisän (annos 1,5 g/painokilo) vaikutuksia olympiaurheilijoilla (sekä naisia että miehiä). Kahdeksan viikon kuluttua huomattiin 2,5 kg:n painonnousu (erityisesti rasvattoman painon), sekä voiman lisääntymistä ja väsymisen tunteen vähenemistä treenin jälkeen. Vertailuryhmässä, joka ei saanut tätä lisää, mutta joka muutoin söi ja harjoitteli samalla tavalla, mitään eroja ei havaittu. Kehon rasvanhallinta Useissa niin eläimillä kuin ihmisillä suoritetuissa tutkimuksissa soijan on osoitettu olevan hyvä ase lihavuutta vastaan. Äskettäin todettiin esimerkiksi, että korkeampi säännöllinen soija-isoflavoniannos vähentää ruumiinpainoa, kehon rasvoja sekä pienentää vyötärön ympärysmittaa.

      Kaikkein viimeisimmässä tutkimuksessa tutkittiin vaikutuksia kehon koostumukseen.
      Koehenkilöt jaettiin kahteen ryhmään; soijaryhmä sai päivittäisen 25 gramman soijaproteiinilisän (joka vastaa 90 mg isoflavoneita) kun taas maitoryhmä sen sijaan sai päivittäin maitoproteiinilisän, joka energia- ja ravintosisällöltään oli vastaavanlainen. Kaikki koehenkilöt söivät ja harjoittelivat muuten kuten ennenkin.
      Yhdeksän kuukauden kuluttua maitoryhmän kehon rasvaton paino oli lisääntynyt 0,9 kg ja soijaryhmän rasvaton paino oli lisääntynyt peräti 1,5 kg. Maitoryhmän kehon rasva oli pysynyt muuttumattomana kun taas soijaryhmässä rasvan määrä oli vähentynyt 1,1 kg:lla. Ja näin siis pelkästään nauttimalla soijaproteiinilisää!


      Laihduttavat vaikutukset

      On olemassa useita viitteitä siitä, että soijaisoflavoneilla on edullinen vaikutus rasvaaineenvaihduntaan, niin rasvakudoksissa kuin maksassakin. On muun muassa osoitettu, että isoflavonit estävät glukoosin imeytymistä rasvasoluihin, glukoosin muuntumista rasvasoluiksi sekä rasvan muodostumista rasvasoluissa. Sen lisäksi isoflavonit stimuloivat rasvojen vapautumista rasvasoluista.
      On myös huomattu, että soijaproteiini lisää energiaa kuluttavien kilpirauhashormonien T3:n ja T4:n pitoisuuksia niin eläimillä kuin ihmisillä. Tämän vuoksi soijaproteiini on sangen mielenkiintoinen aine dieetin aikana, koska pienentynyt kalorimäärä laskee energiankulutusta ja siten vaikeuttaa kehon rasvojen ylijäämäenergiasta eroon pääsyä. Soijaproteiini auttaa siis tässäkin ongelmassa. Lisäksi soijaproteiini vaikuttaa insuliinin ja glukagonin väliseen suhteeseen. Se laskee veren kolesterolipitoisuutta ja vähentää kehon rasvojen määrää.


      Yhteenveto

      Soijapohjaiset proteiinijauheet ovat edullisin korkealuokkaisen proteiinin lähde. Huoleti voidaan torjua kaikki väitteet siitä, että soijaproteiini ja soijaperäiset elintarvikkeet laskisivat sperman laatua tai, että niillä olisi miestä ”naisistavia” vaikutuksia. Soijaproteiinilisää nauttineilla urheilijoilla todettu lisääntynyt lihasmassa ja vähentynyt väsymisen tunne, tukevat sitä tosiseikkaa, että soijalla ei ole treenaajan kannalta katsoen negatiivisia anabolisia vaikutuksia. Sen lisäksi soijaproteiinilla on useita kuntoa kohottavia vaikutuksia.
      Kaiken lisäksi se on terveellistä.

      Artikkeli kokonaisuudessaan viitteineen
      (ruotsiksi) www.mowifit.com.

    • vahvista luitakin

      ainakin jostain muistan tästä lukeneeni.
      - Kiitos vankasta asiatekstistä,hyvä kun asioita selvitetään noin.

    • Aivojumppari

      Varoittava sana:

      Jos kasvishipertäjä vähänkään ottaisit selvää vaikka googlettamalla, niin hautaisit soijasi mahdollisimman kauaksi kasvismaastasikin. Soija ei suinkaan vähennä testosteronin tuotantoa, mutta se on estrogeenista. Heikkoa tosin, mutta juuri se tekee siitä niin vaarallisen. Mies tarvitsee aivotoimintaansa vähän aktiivista - siis aitoa - estrogeenia, muuta tuo fytoestrogeeni blokkaa kaikki paikat. Se ei toimi kunnolla ja tuloksena aivot fyysisesti surkastuvat. Mitattu on. Haluatko ottaa riskin?

      • kun viisas puhuu

        Soijalla tai soijaisolaatilla tehdyt kokeet (tässäkin ketjussa mainitut) viittaavat päin vastoin että lihas kasvaa paremmin ja fytoestrogeenipitoiset isoflavonoidit pitävät kroppaa muutenkin kunnossa. Syö sä juustoa niin mä syön soijaisolaattia ja soijalesitiiniä heran ja maitoproteiinin lisäksi niin liha lisääntyy ja psyyke voi hyvin.


      • vxcvvvvvx
        kun viisas puhuu kirjoitti:

        Soijalla tai soijaisolaatilla tehdyt kokeet (tässäkin ketjussa mainitut) viittaavat päin vastoin että lihas kasvaa paremmin ja fytoestrogeenipitoiset isoflavonoidit pitävät kroppaa muutenkin kunnossa. Syö sä juustoa niin mä syön soijaisolaattia ja soijalesitiiniä heran ja maitoproteiinin lisäksi niin liha lisääntyy ja psyyke voi hyvin.

        Myös soijaisolaatissa on runsaastii kasviestrogeeneja, ja silti niitä käyttävät myös miehet. Soijalesitiinin hyödyt mm. koliinin saannissa ovat kiistattomat. No pellavansiemenetkin ovat kasviestrogeenilähde.


    • Zazu
      • sekasyöjä

        Nuo linkit olivat vähintäänkin epäilyttäviä. Ensinkin soijaa käytetään muun sekaruokavalion tukena, ei mitään vegaaniruokavaliota. Toisekseen tutkimuksissa on huomattu että soijaisolaatti lisää lihaskasvua, verrattuna muihin proteiinilähteisiin eikä vähennä testosteronitasoja. Kolmannekseen soijalla ei ole suurempia vaikutuksia lisääntymiseen, katsopa Aasian väkilukua.


      • miehille
        sekasyöjä kirjoitti:

        Nuo linkit olivat vähintäänkin epäilyttäviä. Ensinkin soijaa käytetään muun sekaruokavalion tukena, ei mitään vegaaniruokavaliota. Toisekseen tutkimuksissa on huomattu että soijaisolaatti lisää lihaskasvua, verrattuna muihin proteiinilähteisiin eikä vähennä testosteronitasoja. Kolmannekseen soijalla ei ole suurempia vaikutuksia lisääntymiseen, katsopa Aasian väkilukua.

        http://www.bodyforlife.fi/showpage.asp?id=3274
        EAS Body-for-LIFE


      • tämä:
        miehille kirjoitti:

        http://www.bodyforlife.fi/showpage.asp?id=3274
        EAS Body-for-LIFE

        The phytoestrogens are only found in raw soy products. Not soy protein isolates, which are used as protein supplements for bodybuilders. Eli tuo antaisi ymmärtää, että jo tällä hetkellä nuo soijaisolaatit EIVÄT sisällä noita fytoestrogeenejä.


      • viisaus
        tämä: kirjoitti:

        The phytoestrogens are only found in raw soy products. Not soy protein isolates, which are used as protein supplements for bodybuilders. Eli tuo antaisi ymmärtää, että jo tällä hetkellä nuo soijaisolaatit EIVÄT sisällä noita fytoestrogeenejä.

        enpä tajunnutkaan ,että ne voidaan valmistusprosessissa poistaa - kiitokset Sinulle tiedosta.


      • koko totuus?
        viisaus kirjoitti:

        enpä tajunnutkaan ,että ne voidaan valmistusprosessissa poistaa - kiitokset Sinulle tiedosta.

        tietoa ja tutkimustuloksia
        http://www.guardian.co.uk/food/Story/0,,1828158,00.html

        kyllä ne epäterveelliset jutut poistuvat oikean kypsytystavan myötä, mutta mitenkäs kun nykyään joka paikkaan laitetaan aivan jotain muuta..


      • Nazyzyy

        Olen tässä lähiaikoina hankkimassa itselleni proteiinijauhejuomaa treenien palautukseen! Olen aloittanut sillä että syön proteiini rahkaa aina treenien jälkeen, mutta se alkaa jo kyllästyttää ja onkin yllättävän kallista. Joten kumpi on kannattavampaa Soy pro proteiinijauhe vai perus maitopoteiinijauhe (kuten vaikka Whey 80)? Kummalla on paremmat tulokset palautukseen ja lihasmassan lisääntymiseen?

        Olen myös lievä laktoosi-intolerantikko, mutta kykenen myös juoda/syödä maitotuotteita sillöintällöin.


    • syöjatestaa
    • kemistikolmonen

      En käytä enkä aio käyttää. Käytän heraa palautumiseen. Soijaproteiinilla on uskottavuusongelma eikä se ole edes placebomielessä hyvä valmiste. Hera maistuukin paremmalta ja luottamus sen tehoon on suurempi jolloin myös placebovaikutus tehostaa kehitystä.

      Ittellä soijapaskalla tulee lisäksi aina ripuli. Oma ruoansulatus ei todellakaan hyväksy tuotetta. Ja maku on hirvittävä.

      • myrkytön vaihtoehto

        Heravalmisteet tulevat yleensä Itä-Euroopan nyrkkipajoilta, joissa voittojen tavoittelu on maksimoitua ja halpa hinta näkyy kemikaalijääminä. En ostaisi. Soijaisolaatin valmistuksessa ei tarvita myrkyllisiä kemikaaleja, no voittoprosentitkaan eivät ole melkoisia.


      • suosi_suomalaista

        Mikä hera oikeasti on suomalaista? Siis oikeasti suomalaisen meijerin tuote, eikä mikään ulkomaantuonti?

        Uskaltaako joku valmistaja kertoa, että tehty suomalaisesta herasta eikä vaan valmistettu Suomessa?


    • Soija pannaan
    • vhjkl,m

      Sä katselet honkun ämmädramaturgin ja free-kirjoittelijan sivuja joka tarjoilee magneettikoruja kaupalle. Ja luet sen juttuja niin kuin se olisi lääkäri.

      Magneettikoruja, tiedän niistä aika paljon. Olen niitä maahan tuonut. Energetix on huijaus. Lisää tietoa vaan huuhaa-sivuilta. Voi itku

    • GotBullsBalls

      http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_nutrition/the_evils_of_soy;jsessionid=6B1C2870706D3A01DEF3AC15DEB4254A-mcd01.hydra

      http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/3513607.stm

    • vbnm,mn

      Käytin ensin soijaprotskua, tehoa riitti, papu ja voimat kasvoivat. Vaihdoin vittu heraan. Aloin ihmetellä kun tulokset junnaa, mikään ei kasva, väsyttää treeneissä ja treenit lyhenivät 15 minuuttia kun ei vaan jaksanut.

      Päätin testata muutaman viikon soijalla taas. eron huomasi jo muutaman päivän kuluttua, taas lähti kulkemaan ja pau kasvamaan.

      Vedän heraa vain palautusjuoman osana tästä lähtien

      • D aavid

        No nyt tuli Bodyboostilta soijaisolaattia maustamattomana ja herakonsentraattia suklaana, laitoin molempia puolikkaan skuupin ja hyväksi jäi vielä makukin.
        Olisikohan treenin jälkeen kuitenkin parempi ottaa pelkästään heraa vai 50/50 sekotus, huomaako vaikutusta kasvuun?


      • AnimalPak

        Soijan aminohappokoostumus nostaa kasvuhormoni- ja NO-tasoja. Saattaa selittää ilmiön. Itte käytän heraa, kaseiinia ja soijaa. Palkkarissa 20g maltoa lisänä, et saa lihakset sokeria, ni ei iske katabolia.

        Suosittelen kyllä lisäravinteiksi muutankin kuin proteiinia. Kreatiini, beta-alaniini, tauriini ja kofeiini löytyvät omasta treenipakista ja joskus oon vetäny kahdet treenit samana päivänä ilman suurempia ongelmia. Unta ja laadukasta ruokaa pitää saada.

        Tossa viimesimpiä tutkimustuloksia jenkkilän suunnalta.
        http://www.bodybuilding.com/fun/can-adding-soy-protein-lead-to-more-growth.html


      • edeeedededee
        AnimalPak kirjoitti:

        Soijan aminohappokoostumus nostaa kasvuhormoni- ja NO-tasoja. Saattaa selittää ilmiön. Itte käytän heraa, kaseiinia ja soijaa. Palkkarissa 20g maltoa lisänä, et saa lihakset sokeria, ni ei iske katabolia.

        Suosittelen kyllä lisäravinteiksi muutankin kuin proteiinia. Kreatiini, beta-alaniini, tauriini ja kofeiini löytyvät omasta treenipakista ja joskus oon vetäny kahdet treenit samana päivänä ilman suurempia ongelmia. Unta ja laadukasta ruokaa pitää saada.

        Tossa viimesimpiä tutkimustuloksia jenkkilän suunnalta.
        http://www.bodybuilding.com/fun/can-adding-soy-protein-lead-to-more-growth.html

        Juurihan edellinen varoittaa soijan huonontavan kasvutasoja. lisäksi se ei ole vatsalle hyväksi ja naisistaa miehiä. Soija on myös pahaa.


    • halvalla_löytyy

      Ei soijaa tartte ostaa joltain muka Fitness tai Body -tuote myyjältä. Ihan tavallisesta marketista löytyy soijajauhoa ja rouhetta rasvalla ja ilman sieltä missä nyt on vähän muutakin muka kasvissyöjien muonaa. Soijajauhoa on myyty jo ennen kun kukaan keksi edes vegenä taikka luomuna taikka vihreenä olemista.

      • MarjikselleBanaania

        Soijajauho ja soijaproteiini on kaks ihan eri asiaa. Soijaproteiini on soijasta eroteltua proteiinia. Soijajauho on soijasta jauhettua jauhetta. Soijaproteiinin proteiinipitoisuus on ~80g/100g kun soijajauhon proteiinipitoisuus on <40g/100g.

        Toivottavasti tämä selventi asiaa.


    • Porno-Jalmari

      ei ole

      hope this jhelps

    • ei-ole2

      on tähtiaskaa kyllä sitä suositellaan mennään heti nakarille turpia vetämään

    • gtgtgtgtgtgtgt

      Olen lukenut ,että soija ei ole ihmisen ruokaa, naisistaa ja ainakin minulla tekee vatsan sekaisin ja turvoksiin.

    • Anonyymi

      Onko fytoestrogeenejä = kasviestrogeenejä sisältävä soija esim. soijaisolaatti oikeasti estrogeeninen aine vai antiestrogeeninen, kuten monet muut fytokemikaalit, joita pidetään paremminkin antiestrogeenisina mm. granaattiomena, joka nostaa testotasoja, kutpitsansiemenet, resveratroliruoka-aineet mm. punainen viinirypäle. Lisäksi hirssi ja tattari ovat enempi antiestrogeenisina pidettyjä ruoka-aineita kuin estrogeenisina.
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17296536/onko-totta-etta-vihrea-tee-vahentaa-testosteronin-tasoa-miehella
      Ainakin Arnold Schwarzenegger ym. käyttivät soijaproteiinia runsaasti.

      • Anonyymi

        Jos fytoestrogeeni blokkaa estrogeenireseptorit ja estää aitojen estrogeenien ja niiden tapaan toimivien kemikaalien sitoutumisen, niin onko ne huonoja? Pikemminkin ne toimisivat silloin antiestrogeenisesti, kuten mm. ristikukkaiset mm. kaalit, ja myös sipulit.


    • Anonyymi

      Vihreä tee toimii kuin "jarru" onko se kasviestrogeenilähde?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4140
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4022
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3874
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2667
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2455
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2052
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1920
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1579
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe