Tuotantotalouden DI:n alkupalkka?

Kohta di

Olen valmistumassa tietojohtamisen di:ksi tuotantalouden puolelta. Onko kellään kokemuksia alkupalkasta kyseiseltä alalta ja millaisia töitä olette saaneet?

20

18967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitettavasti

      Taitaa olla työt melkoisen vähissä tänä päivänä kuten muillakin pelkästään tuta-huuhaaseen keskittyneelle - varsinkin jos ei ole vankkaa työkokemusta pohjalla. Kortisto kutsuu.

    • 1200-1400 e/kk

      Titttelistä kun ei paljon makseta, osaamisesta ja kokemuksesta kyllä. Jostain on aloitettava.

      • sitten osaamista hankkimaan

        Ihmisellä joka on lukenut jotain tietojohtamista ei ole mitään teknistä perusosaamista -> voi olla todella vaikeaa löytää yhtään mitään työpaikkaa, josta aloittaa. Johtajan paikalle harvoin koulunpenkiltä päästään.


    • samalla alalla

      Kateelliset taas louskuttaa...hommiahan on vaikka muille jakaa...välillä vaan voi joutua menemään niiden hommien perässä...palkkahan vaihtelee maan, tapojen, kokemuksen ja firman mukaan...mutta kyllä 3000 pitäisi saada alkuun...

      • gggdfgdfgdg

        Moikka!

        Töitä on todellakin tarjolla! itse aloitin 5000€ alkupalkalla vieläpä pienessä talossa!


    • Hyvä valinta

      Mulla ei ole kokeumsta juuri tämän alan ihmisten palkoista, mutta 3000 voisi olla realistinen tavoite.

      DI:t ovat hyviä työntekijöitä, kyllä niitä kannattaa palkata. Joku tietämätön voi lerputtaa muuta.

      • Dee Iii

        Kyllä nyt 5 tonnia pitää alkuun saada jotta saa maalaishyytelöä leivän päälle.

        terv. DI


    • työtunti

      Ammatinvalintsi on siitä huono ettet pääse tienaaman isoja rhoja, koska kysesessä toimessa ei tunneta ylitöitä eikä näin ollne ylityökorvauksia lisistä puhumattakaan. Tulet ansaitsemaan noin 5 000 euroa kuukaudessa, kun taas tehdastyöläinen voi tienata vuodessa saman mitä di kahdessa vuodessa. Esimerkiksi motokuski prosessinhoitaja voi tehdä yli 300 tuntisia työkuukaisia ja tienata 100% ylityökorvausilla lisineen yli 7 000 euroa kuukaudessa ja vieläkin enemmän ulkomailla. Insinööri tienaa öljylautalla Norjassa noin 10 000 euroa kuukaudessa, mutta duunarit voivat yltää jopa 20 000 euron kuukausipalkkoihin. Ota myöskin huomioon koulutuksen pituus 6 vuotta. Tuossa ajassa duunari on tienannut saman summan mitä di 12 vuodessa ja silloin ollaan jo keskikäisiä ja rahan arvo on pienempi. Duunari ostaa omakotitalon 250 000 eurolla, kun taas di valmistuu 6 vuoden päästä ja ostaa tältä duunarilta samaisen talon hintaan 400 000 euroa.

      • Elämä opettaa

        di ei voi oikein tarjota osaamista yrittäjänä eikä varsinkaan urakkahintaan. Pääkaupunkiseudulla putkiasentajat tienaavat 60€/h. Kaivoksille voi tarjota aliurakointia ja tehdä 16 tuntisia päiviä ilman ylityörajoituksia. Parempi on tienata rahat nyt kuin 10 vuoden päästä, kun kaikki on kalliimpaa.


      • Anonyymi

        Tyhmä vitun äpärä ei tiedä suomessa olevista ylityötä rajoittavista lajeista


      • Anonyymi

        vanha postaus mutta nyt on kyllä semmoset copet että huhhuh ja vielä kerran huh :D


    • jussiboy86

      voi morjes mitä amisten puhetta :D

      300 tuntisia työviikkoja....varmasti voi tehdä mutta kuka jaksaa.

      Ja eiköhän 300h dippainsseillekin ole jossain tarjolla, palkka sillon moninkertainen tohon duunarin 300tuntiin...

      Jos tuo mainitsemasi 20 000e kuukausipalkka olisi perusduunarin palkka, niin kuka ihme menisi enää mihinkään korkeakouluun opiskelemaan 6 vuodeksi? Kyllä se vaan nyt niin on, että DI:n keskipalkka on heittämällä enemmän kun näiden perusduunareiden. Piste.

      • jepajees

        Joo ei 300 tuntisia kuukausia kukaan jaksa pitkään, ellei ole syntyjään Aasiasta jossa köyhä duunari tekee "mielellään" 12-tuntisia päiviä, joka päivä.

        Länsimaissa työn rakastaminen on pikkuhiljaa siirtynyt vapaa-ajan rakastamiseen - joten työpäivät ovat ennemminkin lyhenemässä kuin pitenemässä. Paitsi erittäin kilpailuvetoisilla aloilla joissa päälliköt, asiantuntijat ja pomot tekevät pitkää päivää kun kvartaali lähestyy loppuaan..

        Harvassa suomalaisessa työpaikassa on edes mahdollisuutta tehdä 300 tuntia kuukaudessa, siinä tulee jos ties mitä lakeja vastaan. Sitäpaitsi on halvempaa palkata kaksi työntekijää kuin maksaa yhdelle palkkaa kolmen edestä.

        Jos olet duunari jolla on erikoinen koulutus ja hyvin jalka oman alansa kapealla sektorilla, niin kyllähän ylitöitäkin tarjotaan vaikka yllinkyllin. Tekijöitä ei välttämättä riitä.

        Duunarille ylitöiden tekeminen tarkoittaa välittömästi lisää rahaa, mutta insinöörille joka on esimiestehtävissä - ei lisätunnit tarkoita välttämättä lainkaan lisätuloja paitsi sitten tuloksen osuuden muodossa. Siinä mielessä duunari joka on valmis (ja jolla mahdollisuus) tehdä töitä kuin hullu, voi tienata enemmän kuin insinööri tai dippainssi.

        Perusduunari ei tee ylitöitä, tai jos niin joitakin tunteja kuukaudessa keskimäärin. Amiksen, opiston, lukion, tai peruskoulun käynyt "perusduunari" ei tienaa normityömäärällä kuin sen mikä on sovittu - eikä työnantaja anna rahaa jollekin liikaa koska tekijöitä saa kyllä noihin perushommiin kohtuu palkalla. Varastoon esim saa alle 2000 eurolla työnhakijoita useita, 2500 eurolla jo kymmeniä hakijoita joista taatusti jo pari hyvääkin löytyy. Miksi siis maksaa 3000€ ainakaan ensimmäisten vuosien työpanoksesta.

        Se miksi Suomessa mennään kouluttautumaan korkeakouluihin, ei ole vain palkka-kysymys. Mulla on fiilis että korkeakouluihin mennään myös statuksen takia, ympäristön vaatimuksista(esim. vanhemmat) ja ehkäpä joskus vain siksi ettei "kivaa" duunia löydy niiltä aloilta joille ei vaadita pitkää koulutusta.

        Korkeakoulutetun liksa ei myöskään enää ole ainoa tyydytys, vaan haetaan hyväpalkkaista työtä jotta voitaisiin pitää enemmän vapaa-aikaa. Mitä parempi liksa, sen pidempiä ja laadukkaampia vapaa-aikoja sillä voi kustantaa.

        Monessa duunissa se vapaa-ajan luksus vain katoaa utopiasta kun huomataan että saadakseen hyvää liksaa, on pikkupomon tehtävä 10 tuntisia päiviä, päivystettävä kännykkää/sähköposteja.. Jää runsaasti rahaa vapaa-aikaan mutta aikaa on vähemmän. Sitten raha käytetäänkin yleensä sellaiseen josta voi nauttia edes jotenkin tämän työn ohessa: asunto/sijoitusasunnot, autot, mökki, osakkeet. Näihin voi rahaa työntää surutta vaikka ei olisi liikaa vapaa-aikaakaan. Lomat vietetään laatu-aikana mahdollisimman ekskluusiivisessa kohteessa että työstressistä pääsisi eroon.

        Tuo edellinen kappale oli karikatyyri mutta hyvinkin yleistä länsimaissa missä ihmisen arvo muiden silmissä usein mitataan taloudellisen menestyksen mittapuussa. Tai ainakin niiden silmissä jotka itse elävät samoin arvoin.

        Raha on kiva turva. Olen varma että lähes jokaisella ihmisellä on sanomaton raha omaisuuden määrässä jolloin se ei enää tuota onnellisuutta tai muuttuu negatiiviseksi. Sitä ei voi laskea mutta arvioisin että kun omistat hienon asunnon, kakkosasunnon tai mökin, pari autoa ja sinulla on varaa matkustaa minne ja miten haluat - olet lähellä tuota onnellisuuden optimaalisuutta taloudelliselta kannalta. Sekin on vain yksi puoli monista..

        Moni menestynyt yrittäjä on sanonut että heidän elämänsä parasta aikaa bisneksen puolesta oli tilanne jossa firman menestys nousi mutta oli vielä haasteellista. Kun tietty turva ja "suksee" on saavutettu, jotain katoaa vaikka rahaa olisikin enemmän kuin ns. tarpeeksi.

        Tässä yksi erottaja mistä erottaa todellisen yrittäjäluonteen ja pyrkyrin joka on vain tekemässä mahdollisimman paljon rahaa - muusta viis. Niistä yrittäjistä jotka kaatuvat matkallaan, suurempi osa on niitä joiden motivaattori oli pääasiassa raha - ei itse matka.

        Meni hieman ohi aiheen jo, joten pieni loppukevennys:
        Mitä eroa on veitsellä ja insinöörillä?
        -Molemmat ovat lähtökohtaisesti tylsiä, mutta veitsen saa teräväksi.


    • Anonyymi

      Vuosia on kulunut ja tämä vanha keskustelun avaus tuli mieleen.
      Kolmas työpaikka menossa ja palkankorotukset on tehty nimenomaan työpaikan vaihdoksilla. Nyt ollaan tasolla vajaa 8000€ kuussa, kolmisenkymmentä alaista ja noin 35h viikossa töitä 7-16 välillä isohkossa tehtaassa.
      Eiköhän tämä tästä vaikka aikoinaan oli vähän huoliakin palkan ja työpaikan suhteen. Tuntuu että koulutus ja uravalinta on mennyt ihan kivasti.

      • Anonyymi

        Hei!

        Itse sain juuri opiskelupaikan LUT tulla. Otanko vastaan? Onko töitä tarjolla sun mielestä paljon? Ja tärkein onko työ stressaava? Onko kyse sellaisesta rääkimisestä jonka tarkoituksena on nosta pelkästään voittoa vai saako töissä hengittää?


    • Anonyymi

      Ei kannata koska ketjun mukaan perusduunari tienaa päivässä sen mitä DI kolmessa vuodessa ja tehdään 400 tuntisia kuukausia. Toki tuo 60e/h firman laskutusta on kaikki itsellä käteen jäävää niin joka kuukausi voi ostaa itselleen uuden Bentleyn kun edellisen joutuisi tankata. Amiksessa on kyllä vitun vammaista porukkaa jotka ei ymmärrä elämästä mitään.

      • Anonyymi

        Ei tainnu sulle edes amiksen ovet aueta?
        :D
        DI:tä olet tuskin nähnytkään, kirjoitustaidoistasi pääteltynä.


    • Anonyymi

      Kumpikohan olisi parempi KTM vai tuotantotalouden DI?
      Avaisi enemmän ovia yms? Itselläni tällä hetkellä tähtäimessä terveydenhuollon tehostaminen ja johtotehtävät sillä sektorilla kiinnostaisi.
      Terveydenhuollon alalta löytyy kokemusta ja korkeakoulututkinto eli sillä saralla en ihan nollasta ole lähdössä liikkeelle.

      • Anonyymi

        Molemmat yhtä päteviä tutkintoja.
        LUT:n Tutalla taisi olla joskus joku SoTe pääainekin. Tuta on muutenkin hieman teknispainoitteismpaa. KTM:iä näkyy ehkä enemmän HR, markkinointi ja rahoitustehtävissä kun Tutalaisia. En tunne SoTe alaa niin riippuu mitä osaa siitä haluat "tehostaa".

        Johtotehtäviin pääsee kokemuksella, sinnikkyyllä ja oikeisiin ihmisiin tutustumalla.

        T: Tuta DI


    • Anonyymi

      Ensin kannattaa mietttiä se bisneksen eli teollisuuden ala (industry) joka tuntuu parhaiten omalta. Silloin työhön kotoutuminen on nopeinta ja työstä saa jopa kiksejä.
      Mitä enemmän saa työstä kiksejä sitä enemmän tuo lisäarvoa talolle ja duunarikerroskin arvostaa korkealle. Duunarille herralla ja herralla on iso ero.
      Jos olet tuotantotalouden DI tai KTM niin ei työhön kuin työhön vaan ensin valitaan itselle sexy bisnesala josta työtä haetaan ja haravoidaan. Stereotypia-ajattelussa on usein paljon voimaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2281
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      121
      1673
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      13
      743
    Aihe