Remasturboitu Boney M

aapo63

SonyBmg siis julkaisee Boney M.:n albumit remasteroituna ja bonus biiseillä höystettynä. Ensin julkaistaan neljä ensimmäistä albumia kuukauden päästä ja loput syksyllä. Noista bunuksista voi sitten olla montaa mieltä; hyvä, että siellä on New York City ja Dancing In The Streets.

Tuossa kuvia tulevasta http://www.lizmitchellfanclub.com/index2.html
ja pääsivulta (vasemmasta valikosta) Latest News

16

1145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MarkiisiDeFuckingÅmÅl

      No okei, sait ainaki mut repeemään. Sitä kai haitkin. Mutta kyllähän sitä vois pitkästä aikaa kuunnella taas remasturboituja versioita vaikka "Rasputin" tai "Daddy Cool"-biiseistä.

      • JohanLewis

        Mul oli pienenä Boney M:n kasetti "Love For Sale", jonka kansikuvassa oli ne bändin kolme naista aika vähissä vaatteissa, kahleisiin kiinnitetynä, ja se bändin ainoo miespuolinen jäsen näytti pitävän siin kuvassa niille jöötä. Sori jos feministit ei pidä tästä kommentista, mutta tulipa pentuna jonkin verran remasturbaatiota harrastettua sen kansikuvan äärellä. Älkää vaan kertoko mun äidille.


    • Pasi

      Toivoin, että uudelleenjulkaisuihin olis liitetty enemmän bonus-biisejä.

      Vuoden 1976 Take The Heat Off Me -albumin bonuksien (New York City ja Perfect, joka ilmestyi Liz Mitchellin soolosinkun Got A Man On My Mind b-puolena) lisäksi olis ollu kiva saada mukaan harvinainen Help Help -biisi, joka oli mukana albumilla Briteissä. 1976 on myös julkaistu (ainakin eräiden tietojen mukaan) single A Night In Chicago / You Love Me In A Special Way (en oo koskaan kuullu noita biisejä): nuo kipaleet olisi ollu hyvä saada mukaan tälle albumille.

      En tajua miks vuoden 1977 albumille Love For Sale on bomuksina remix-versio Ma Bekerista ja Stories, joka ei edes oo tuolta vuodelta vaan 1989 alkuperää. Jos 1977 vuodelta ei oo muita harvinaisia biisejä, olis voitu liittää vaikka sitten nuo kaksi viimeksi mainitsemaani 1976 vuoden biisiä.

      1978 Nightflight To Venus -albumin bonukset (Mary's Boy Child / Oh My Lord ja Dancing In The Streets) ok. Samoin 1979 Oceans Fantasy -albumin bonukset (I See A Boat On The River ja My Friend Jack, molemmat tosin vuodelta 1980) ok, mut ehdottomasti olis pitäny olla bonuksena Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday -biisi, joka on vuodelta 1979.

      Luulisi, että Boney M.:llä olis myös aiemmin julkaisemattomia biisejä: jos on, niitä olisin kaivannu mukaan. Toivottavasti uusien cd-levyjen kansilehdet on alkuperäisen mukaisia (mm. samat kuvat kuin alkuperäisissä) ja toivottavasti biisien ja levyjen teon taustaa yms. on selostettu tarkemmin kuin näitten levyjen aiemmassa cd-julkaisussa 1994.

      Vaikka mielestäni puutteita on, on tietty hienoa että nuo uudelleenjulkaisut ilmestyy remasteroituina ja mukana on jotain bonuksia.

      • aapo63

        Sinäpä sen sanoit, eli bonuksia olisi voinut olla enemmän. Ja minä henkilökohtaisesti olisin tykännyt biisien maxi-single versioista, mitä Boney M.:llä kyllä olisi riittänyt vaikka omaa boxia varten.
        Mutta tietysti hyvä näinkin - jos varsinkin kansilehtiset ovat kunnolliset.


    • DiscoDan

      Minustakin on hyvä, että BM-levyt julkaistaan lopultakin remasturboituina versioina. Ekstrat eivät hirveästi säväytä. Ihmetyttää erityisesti tuo Stories-kappaleen ymppääminen paljon aiemmin ilmestyneeseen Love For Sale-levyyn. Liz teki sen eri taustalaulajien kanssa, eikä Marcia ollut mukana enää lainkaan. Biisi ei kuulosta yhtään BM:ltä. Muut ekstrat ovat ihan OK.

      Toivottavasti Mary’s Boy Child-kappaleesta on sama versio kuin Christmas Albumilla. My Friend Jack on myös jees, sillä sitä ei juuri löydy kokoelmilta. New York City on myös hyvä, samoin Dancing In The Streets. Perfect sen sijaan on minulle aiemmin tuntematon kappale. Nuo Pasin mainitsemat Help Help ym. ovat myös outoja. Jos ne ovat olemassa, mikseivät ole mukana?

      Joten varmasti olisi ollut enemmänkin ekstroja saatavilla. Muistan esim. Nightflight To Venus-levystä hiukan erilaisen version, jonka kuuntelin (lainatulta) C-kasetilta joskun 1980-luvun alussa. Sillä oli ainakin Never Change Your Lovers In The Middle Of The Night-biisistä erilainen miksaus kuin omistamillani vinyyliälppärillä ja samaisen levyn CD-versiolla. Käsittääkseni Nightflight To Venus-levystä oli julkaistu useampikin versio aikanaan. Miksei näitä biisien eri versioita laitettu mukaan? Rasputinistakin olen imuroinut netistä pitkän version, joten sekin olisi ollut kiva saada samaan pakettiin. Lisäksi olen lukenut jostain (en muista enää nettisivustoa, joten tiedä sitten, onko totta), että Marcia oli myös laulanut demot joistakin biiseistä, mutta Frank oli kuitenkin dumpannut nämä ja jättänyt levylle versiot, joilla Liz laulaa soolot. Nämä demot olisivat olleet todella mielenkiintoista kuulla. Mutta voihan toki olla, että niitä ei enää ole jäljellä. Joka tapauksessa, hyvä näinkin :-)

      Mielenkiintoista muuten nähdä, miten uudet remasterit on hinnoiteltu. Toivottavasti midiprice hinnat :-)

      • Pasi

        Ainakin tuo Help Help -biisi on olemassa (olen kuullut biisin), se laitettiin Britanniassa 1976 julkaistulla Take The Heat Off Me -albumilla Baby Do You Wanna Bump -biisin tilalle. Ilmeisesti levy-yhtiöistä johtuen, koska Baby Do You Wanna Bump oli Britanniassa julkaistu singlenä aiemmin eri levy-yhtiön toimesta kuin Take The Heat Off Me ilmestyi. Erään venäläisen Boney M.-nettisivun mukaan 1976 on julkaistu single You Love Me In A Special Way (a-puoli)/A Night In Chicago (b-puoli), noita biisejä en ole kuullut. Ihmetyttää se, jos Boney M.:llä ole lainkaan aiemmin julkaisemattomia biisejä. Yleensä artistien uudelleenjulkaisuilla on 'previous unreleased'-biisejä... Vai panttaako Frank Farian vielä niitä uusia albumi-julkaisuja varten... No näitä remasturbaatioita odottelen silti innolla. Hinta ilmeisesti tulee olemaan midprice-luokkaa Suomen levykaupoissa, ainakin Amazon.de:ssa hinnaksi on laitettu 8,97 €.


      • aapo63

        Pasi vastasikin jo tuohon Help Help - biisiin, joka on sanoitusta lukuunottamatta pitkälti samanlainen kuin New York City.

        Nightflight To Venuksesta julkaistiin ensin versio, joka sisälsi yli seitsemän minuuttisen nimibiisin. Myös Rasputin, He Was A Steppenwolf ja Never Change A Lovers In The Middle Of The Night olivat pidempiä. Levy korvattiin pian uudella versiolla, jossa Nightflight To Venus oli typistetty aikaan 5:55 ja Rasputiniakin oli hieman luhennetty (instrumentaali osuuksia). Never Change...-biisissä oli ihmeellinen kanteleplimputus alku. Tämä versio oli kaupan kasettina Suomessa ja minäkin sellaisen omistan. Vinyylillä oli kuitenkin jo tarjolla siinä vaiheessa lopullinen versio levystä joka nyttemmin on se virallinen.

        Farian vissiin oli hieman kärsimätön ja hätäinen, koska piti sitten parannella biisejä jälkikäteen. Sama homma toistui ainakin Oceans Of Fantasy levyllä ja olikohan jotain myös Boonoonoosilla!?

        Tuo 1st pressing Nightflight To Venuksesta on hyvin harvinainen ja se oli joskus kuunneltavissa jollakin venäläisellä fanisivustolla, josta minäkin sen kuulin.


      • aapo63

        Tänään olivat ilmestyneet Cdon.comiin ja hinta näyttäisi olevan 8.95e kappale eli selviää neljälläkympillä postikuluineen - aika reilua sanon minä :-D


      • Pasi
        aapo63 kirjoitti:

        Tänään olivat ilmestyneet Cdon.comiin ja hinta näyttäisi olevan 8.95e kappale eli selviää neljälläkympillä postikuluineen - aika reilua sanon minä :-D

        Nyt nuo cd:t on varattavissa Cdon.comissa.


      • aapo63
        Pasi kirjoitti:

        Nyt nuo cd:t on varattavissa Cdon.comissa.

        Joo, varasin nyt ihan periaatteen vuoksi, vaikka mulla on ne edellisetkin cd-versiot.
        Toivottavasti cd-vihkonen sisältää informaatiota albumeista Abban remasterointien tapaan.


      • kansivihkoset
        aapo63 kirjoitti:

        Joo, varasin nyt ihan periaatteen vuoksi, vaikka mulla on ne edellisetkin cd-versiot.
        Toivottavasti cd-vihkonen sisältää informaatiota albumeista Abban remasterointien tapaan.

        Mullakin on ne aiemmin julkaistut cd:t, mutta tilasin nää uudet versiot. Valitettavasti cd-vihkoset ei oo niin laajat kuin etukäteen odotin, ainakaan seuraavan linkin mukaan: http://www.musiclange.dk/Boney M. Intro.htm


    • Frank F

      Pistän minäkin lusikkani tähän soppaan eli mikä tämä Ten Thousand Lightyears-levy(1984) oikein on?Olen sen joskus 15 vuotta sitten ostanut divarista vinyylinä.
      Kiinnostaisi kuulla siitä lisää.Tuolla sitä ei ainakaan kovinkaan paljon kehuttu:
      http://www.answers.com/topic/10-000-light-years

      • DiscoDan

        Eipä tuohon arvioon ole paljon lisäämistä. Edellinen eli Boonoonoos oli mielestäni vielä erinomainen levy, jolla oli monta hyvää biisiä, mutta tämä oli ISO pettymys.

        Hankin levyn heti kun se ilmestyi kauppoihin. Farianin tarkoitus oli ilmeisesti kierrättää ja venyttää Nightflight To Venus-levyn avaruusteemaa, mutta tulos ei ollut hääppöinen. Eka biisi on siedettävä, sillä se kuulostaa vielä Boney M:ltä. Myös Future World-kappale on ok, mutta loput biisit ovatkin pelkää täytettä. Somewhere In The World, joka julkaistiin sinkkuna, on siirappinen maailmanparannuskappale ja Jimmy oli jo Boonoonoonoos-levyllä. Farianilta vissiin ideat loppuivat, kun piti vanha kappale tehdä uusiksi.

        Marcia ei laula yhtään sooloa tällä levyllä. Dizzy-biisi oli alun perin tarkoitettu Frank Farianin soololevylle, mutta laitettiin tälle. Levystä julkaistiin jonkin ajan kuluttua uusi painos, jolle ympättiin ilmeisesti kehnoa myyntiä edistämään jonkinlaiseksi eurohitiksi muodostunut Kalimba De Luna, joka oli ja on mielestäni surkea kappale. Ihmetyttää, miksi se löytyy monilta kokoelmilta. Vielä enemmän ihmetyttää, miksi karmea Happy Song on tungettu monelle kokoelmalle.

        Tämän levyn jälkeen ilmestyi viimeinen ”virallinen” Boney M.-levy Eye Dance, joka oli Boney M:n lorun loppu ja syyn kyllä ymmärtää, jos kuuntelee kyseistä tuotosta. Olisi saanut jäädä vaikka tekemättä :)


    • aapo63

      Voi kai sanoa, että kuunteluni perusteella jotain parannusta on tapahtunut vuoden '94 julkaisuihin verrattuna. Jokatapauksessa ihan mukavaa oli kuunnella nämä albumit taas pitkästä aikaa ja todeta, että miten vahvoja albumeita ne ovat - varsinkin Nightflight To Venus.

      Mutta...ISO MUTTA... tämä kansivihkonen ja sen sisältö. Hienoa, että mukana oli kuvia myös albumin sisäosista(Take A Heat Off Me:ssä väärä kuva Nightflight To Venus- kuvaus sessiosta), mutta olisin kyllä kaivannut nippelitietoa albumin tekemisestä ja ainakin sen informaation, mitä alkuperäisessä albumissa oli tarjolla. Vaan ei.

      NightFlight To Venus on upea kokonaisuus ja alkuperäinen Mary's Boy Child on piste i:n päälle.
      Oceans Of Fantasy tulee hyvälle hopealle.

      Kertokaa te toisetkin mitä olette mieltä.

      • Pasi

        Olen tyytyväinen uusien levyjen äänenlaatuun, se on minusta parempi kuin -94 julkaisuissa, vaikka silloinkin äänenlaatu oli ok. Kuten jo aiemmin toivoin, bonus-biisejä olisi saanut olla enemmän ja mielellään aiemmin julkaisemattomiakin biisejä, jos sellaisia on olemassa (minusta Love For Salen bonukset eivät istu ko. cd:lle, muitten levyjen bonukset ok). Joten kun em. puute oli jo ennakkoon tiedossa, nyt suurin puute on minusta levyjen vihkosissa, niissä on liian vähän informaatiota, eikä 5-6 rivin albumistooreissa olen mitään uutta tietoa. Olisin myös kaivannut niitä nippelitietoja (muusikot, levytyspäivämääriä yms.). Kuvia en niinkään kaipaa enempää kuin niitä on ja ulkoasultaan uudet cd:t vihkosineen miellyttävät.


      • DiscoDan

        Täytyy minunkin avata sanainen arkkuni, ennen kun tämä aihe häipyy tältä sivulta.

        Samaa mieltä olen, että sinänsä tervetullut uudelleenjulkaisu on tehty todella hätiköiden. Kansiläpyskässä ei ole oikeastaan mitään mielenkiintoista, saati uutta tietoa. Minkä takia kansilehtiin ei ollut vaivauduttu liittämään edes laulujen sanoja? Varmasti levytyssessioistakin olisi ollut vaikka mitä mielenkiintoista kerrottavaa, mutta ei. Mentiin siitä mistä aita on matalin. ABBA:n tuotannon uudelleenjulkaisut lyövät kyllä tämän uudelleenjulkaisun mennen tullen laudalta, sillä ABBA:n v. 2001 remastereissa on mukana kunnon kansilehdet, joissa paljon tietoa kyseisen albumin levynsessiosta ja myös paljon kuvia ja kaikkien biisien sanat.

        Ääni kuulostaa näillä BM-remastereilla jonkin verran paremmalta kuin vuoden 94-julkaisussa, ja pienen eron huomaa, ainakin jos kuuntelee kuulokkeilla kumpaakin levyä yhtä aikaa ja vertailee ääntä. Ilmeisesti levyt äänitettiin jo alun perin niin hyvin, että korjaamisen varaa ääneen ei juuri jäänyt. Onneksi nykyään remasterointi ei tarkoita sitä, että diskantteja ja bassoja vaan korostetaan, niin kuin vielä 1990-luvulla oli tapana, vaan pyritään tuomaan alkuperäinen äänenlaatu esiin.

        Mutta kehutaan nyt hieman: positiivista ovat muutamat bonusbiisit, etenkin Mary’s Boy Child lopultakin alkuperäisenä. New York Citykin on ihan mukiin menevä kappale, jota minulla ei aiemmin olut CD:llä, samoin Dancing On The Street. Ma Baker Sash!-remix on turha, samoin Stories-kappale. Ihan väärässä paikassa molemmat Love For Sale-levyllä.

        Samaa mieltä olen kuin aapo63, että Night Flight To Venus on todella hyvä kokonaisuus, samoin Oceans Of Fantasy. Ne ovat jotenkin niin ehjiä kokonaisuuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe