Tatska ja sauna

epäilys

Heips! Sellanen kysymys että voinko oikeesti mennä saunaan uuden tatuointini kanssa (3 pv vanha), kun ymmärsin tatuoijan sanoneen että saunassa ja suihkussa saa käydä normaalisti? Yleensähän siis sauna on kielletty muutamaksi viikoksi, siksi kysyn jos vaikka kuulin väärin?

16

32819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AndyArthemisia

      Kyllä oot luultavasti kuullut väärin, kyllä uuden tatuoinnin kanssa pitää välttää saunaa ainakin se pari viikkoa! Vältä saunaa, uintia ja auringon ottoa pari viikkoa ja levitä ohuelti Helosania tatuoinnin päälle pari kolme kertaa päivässä!

      • juu saunaan vaan

        tämä AndyArthemisia joka vastasi sulle että ei saunaa niin voi mennä jopa 2 päivän jälkeen mutta rasvaa täytyy levittää kunnon määrät päälle mutta tämä ei ole kummiskaan suositeltavaa kun vaan että jos on pakko päästä saunaan ni silloin on pakko mennä (mutta sitä rasvaa täytyy levittää kunnol kohteen pääl. tietenki kaikkein paras olisi odottaa se viikko vähintään ja senkin jälkeen kunnon määrät rasvaa vieläkin päälle.


      • juusolavi

        mulle sanottiin että voit ihan normaalisti käydä saunassa ja ei tuo kuva oo mihinkään hävinnu tuosta


    • laylal

      saunassa käyny ainakaa kahteen viikkoon ja senki jälkeen vähän varovasti. Suihkussaki piti vähän varoo, ettei pese itteään liian kuumalla vedellä. Mutta jos oot ihan varma, että saunaan tohdit mennä ja oot varma, ettei tatuointi vahingoitu, niin siitä vaan. Mut ei se saunomatta jättäminen sitä ainakaan pahenna.

    • alkuper.

      Juu, se sauna tuli sitten testattua kuitenkin jo sillon ku kuva oli vaan kolme päivää vanha, löysin keskusteluista vanhoja kysymyksiä ja vastauksia samasta aiheesta, ja siellä joku sanoi että saunaan saa mennä kun rasvaa tatuoinnin hyvin ja käärii sen märkään pyyhkeeseen (tietysti riippuu paikasta, mulla nilkan seudulla niin kävi helposti). Kuva on nyt 2 viikkoa vanha, enkä ole huomannut siinä mitään poikkeavaa, värit on hyvät, rupea ei ole, eikä ole kutissut, poltellut eikä kirveltänyt. Oon käyttänyt pun. bebanthenia ja saunonut jo useemman kerran tuolla kääretekniikalla. Sekin voi tietysti vaikuttaa asiaan etten harrasta kauheen kovia löylyjä, enkä sit toisaalta istu saunassa järjetöntä aikaa.. Niin ja tuo kuva ei ole kooltaan kuin n.8cm * 6cm
      että sekin varmasti vaikuttaa asiaan.

    • ... Mennä jo parin päivän päästä kun sen tekee oikein. Mulla on 9 tatskaa joista 2 isoa selässä. Ei ole ollut mitään ongelmaa saunomisen kanssa. Saunaan mennessä useaan kertaan taiteltu viileällä vedellä kunnolla kasteltu pyyhe tatskan päälle suojaksi ja eiku löylyyn. Pitää tietysti huomioida löylyssäolon aika ja kuinka kovia löylyjä ottaa? Jos ottaa kovia löylyjä niin ei kannata olla hirveen pitkiä aikoja kerrallaan. Miedoissa löylyissä voi istuskella vähän pidempiä aikoja. Kun suojana oleva viileällä vedellä kasteltu pyyhe kuumenee (ja sen kyllä tuntee iholla) niin sillon on jäähyn paikka. Seuraaviin löylyihin mennessä pyyhe pitää luonnollisesti kastella viileällä vedellä uudestaan ja eiku takas löylyyn. Tällä tavalla voi saunoa vaikka parikin tuntia jos siltä tuntuu. Saunassa kuumuus on se joka tekee hallaa tatskalle. Tatska on pystyttävä suojaamaan kuumuudelta parantumisvaiheessa. Itse olen ollut aikaisemmin kovien löylyjen ystävä ja jouduin rajottamaan löylyjen ottoa useiksi kuukausiksi selkätatskojen myötä. Saunaa en ole kuitenkaan jättänyt kertaakaan väliin tatskojen takia ja hyvin on mennyt :). Että sillee...

      • saunan rakastaja ♥

        Kiitos paljon pelastit mut juuri koskeeko sama myös oikein ja hyvin kaverin tekemää tatuointia tää kaveri osaa siis kyllä asiansa :)


    • Mixxa

      Anteeksi vain mutta miten ihmiset voi olla niin tyhmiä että menee saunaan paranemisvaiheessa olevan kuvan kanssa jota kantaa loppuelämänsä?

      • Värilläonväriä

        Jos tykkää käydä saunassa? Rahalla saa lisää väriä nahkaan. Retouch, coverup tai jopa blastover. Ei tää oo niin vakavaa.


      • Ihantosi

        Taidat olla oikea tatskarin unelma-asiakas.


      • Värilläonväliä

        En minä käy saunassa, kuhan vaan totesin.


    • Tattoomlm

      Voi jeesus joka sivulla löytyy idiootteja.. saunassa voi käydä mutta tosiaan varoo vaan kovia löylyjä niinkun joku olikin tuossa jo sanonut että viileä pyyhe päälle ja löylyyn.. ja kuvan koolla ei ole merkitystä koska yhtä syvällä se 2cm kuva on kun koko selän kokoinen kuva, tottakai on poikkeustapauksia jotka ovat ottaneet ne lujat löylyt ja ihmetellyt miksi värit haalistuivat ja sen takia liikkeessä sanotaan saunan varomista. Suihkussa voi käydä vaikka ekana päivänä putsaamassa, jos et putsaa ollenkaan ekana päivänä niin voit olla aika varma että pieni tulehdus on alkanut. Ja helosan ei ole enään nykypäivänä samaa kun sillon ennen. En suosittele. Punainen pebanten on paras. Itsella tatuoimis taustaa 7 vuotta takana joten tiedän yhtä jos toista kuinka se kuva pysyy tai ei pysy.

      • RakkaudenammattilainenX

        Niin varmaan. Ja vaikka olis tatuoimistaustaa sulla niin ei se tee susta ammattilaista. Puhutkin mitä sattuu! Täältä on ihan turha kysellä mistään saunomisesta yms. lähes jokaisen tatuointiliikkeen netti ja/tai facebooksivuilla on hoito-ohjeet, saat myös tatuoijaltasi sellaiset. Lue niistä, älä kysy täältä.


      • Anonyymi

        Helosania oon aina käyttänyt ja tatuoijat sitä mulle suositellu eikä oo ollu mitään ongelmia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helosania oon aina käyttänyt ja tatuoijat sitä mulle suositellu eikä oo ollu mitään ongelmia!

        Niin, ennen. Nykyään ihan paskaa ja helosanilla rasvattuja joutuu korjailee.


    • Anonyymi

      Näin ihan saunasta nauttivana tatuoijana sanon:
      EI saunaa. Kyllä siellä ehdit käymään sen jälkeen kun tatuointi on parantunut. Pari viikkoa elämästäsi ilman löylyttelyä.

      Ja juu, Helosan pannaan myös. Käyttäkää muita rasvoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe