Tatska ja sauna

epäilys

Heips! Sellanen kysymys että voinko oikeesti mennä saunaan uuden tatuointini kanssa (3 pv vanha), kun ymmärsin tatuoijan sanoneen että saunassa ja suihkussa saa käydä normaalisti? Yleensähän siis sauna on kielletty muutamaksi viikoksi, siksi kysyn jos vaikka kuulin väärin?

16

9479

  Vastaukset

  • Kyllä oot luultavasti kuullut väärin, kyllä uuden tatuoinnin kanssa pitää välttää saunaa ainakin se pari viikkoa! Vältä saunaa, uintia ja auringon ottoa pari viikkoa ja levitä ohuelti Helosania tatuoinnin päälle pari kolme kertaa päivässä!

   • tämä AndyArthemisia joka vastasi sulle että ei saunaa niin voi mennä jopa 2 päivän jälkeen mutta rasvaa täytyy levittää kunnon määrät päälle mutta tämä ei ole kummiskaan suositeltavaa kun vaan että jos on pakko päästä saunaan ni silloin on pakko mennä (mutta sitä rasvaa täytyy levittää kunnol kohteen pääl. tietenki kaikkein paras olisi odottaa se viikko vähintään ja senkin jälkeen kunnon määrät rasvaa vieläkin päälle.


   • mulle sanottiin että voit ihan normaalisti käydä saunassa ja ei tuo kuva oo mihinkään hävinnu tuosta


  • saunassa käyny ainakaa kahteen viikkoon ja senki jälkeen vähän varovasti. Suihkussaki piti vähän varoo, ettei pese itteään liian kuumalla vedellä. Mutta jos oot ihan varma, että saunaan tohdit mennä ja oot varma, ettei tatuointi vahingoitu, niin siitä vaan. Mut ei se saunomatta jättäminen sitä ainakaan pahenna.

  • Juu, se sauna tuli sitten testattua kuitenkin jo sillon ku kuva oli vaan kolme päivää vanha, löysin keskusteluista vanhoja kysymyksiä ja vastauksia samasta aiheesta, ja siellä joku sanoi että saunaan saa mennä kun rasvaa tatuoinnin hyvin ja käärii sen märkään pyyhkeeseen (tietysti riippuu paikasta, mulla nilkan seudulla niin kävi helposti). Kuva on nyt 2 viikkoa vanha, enkä ole huomannut siinä mitään poikkeavaa, värit on hyvät, rupea ei ole, eikä ole kutissut, poltellut eikä kirveltänyt. Oon käyttänyt pun. bebanthenia ja saunonut jo useemman kerran tuolla kääretekniikalla. Sekin voi tietysti vaikuttaa asiaan etten harrasta kauheen kovia löylyjä, enkä sit toisaalta istu saunassa järjetöntä aikaa.. Niin ja tuo kuva ei ole kooltaan kuin n.8cm * 6cm
   että sekin varmasti vaikuttaa asiaan.

  • ... Mennä jo parin päivän päästä kun sen tekee oikein. Mulla on 9 tatskaa joista 2 isoa selässä. Ei ole ollut mitään ongelmaa saunomisen kanssa. Saunaan mennessä useaan kertaan taiteltu viileällä vedellä kunnolla kasteltu pyyhe tatskan päälle suojaksi ja eiku löylyyn. Pitää tietysti huomioida löylyssäolon aika ja kuinka kovia löylyjä ottaa? Jos ottaa kovia löylyjä niin ei kannata olla hirveen pitkiä aikoja kerrallaan. Miedoissa löylyissä voi istuskella vähän pidempiä aikoja. Kun suojana oleva viileällä vedellä kasteltu pyyhe kuumenee (ja sen kyllä tuntee iholla) niin sillon on jäähyn paikka. Seuraaviin löylyihin mennessä pyyhe pitää luonnollisesti kastella viileällä vedellä uudestaan ja eiku takas löylyyn. Tällä tavalla voi saunoa vaikka parikin tuntia jos siltä tuntuu. Saunassa kuumuus on se joka tekee hallaa tatskalle. Tatska on pystyttävä suojaamaan kuumuudelta parantumisvaiheessa. Itse olen ollut aikaisemmin kovien löylyjen ystävä ja jouduin rajottamaan löylyjen ottoa useiksi kuukausiksi selkätatskojen myötä. Saunaa en ole kuitenkaan jättänyt kertaakaan väliin tatskojen takia ja hyvin on mennyt :). Että sillee...

   • Kiitos paljon pelastit mut juuri koskeeko sama myös oikein ja hyvin kaverin tekemää tatuointia tää kaveri osaa siis kyllä asiansa :)


  • Anteeksi vain mutta miten ihmiset voi olla niin tyhmiä että menee saunaan paranemisvaiheessa olevan kuvan kanssa jota kantaa loppuelämänsä?

   • Jos tykkää käydä saunassa? Rahalla saa lisää väriä nahkaan. Retouch, coverup tai jopa blastover. Ei tää oo niin vakavaa.


   • Taidat olla oikea tatskarin unelma-asiakas.


   • En minä käy saunassa, kuhan vaan totesin.


  • Voi jeesus joka sivulla löytyy idiootteja.. saunassa voi käydä mutta tosiaan varoo vaan kovia löylyjä niinkun joku olikin tuossa jo sanonut että viileä pyyhe päälle ja löylyyn.. ja kuvan koolla ei ole merkitystä koska yhtä syvällä se 2cm kuva on kun koko selän kokoinen kuva, tottakai on poikkeustapauksia jotka ovat ottaneet ne lujat löylyt ja ihmetellyt miksi värit haalistuivat ja sen takia liikkeessä sanotaan saunan varomista. Suihkussa voi käydä vaikka ekana päivänä putsaamassa, jos et putsaa ollenkaan ekana päivänä niin voit olla aika varma että pieni tulehdus on alkanut. Ja helosan ei ole enään nykypäivänä samaa kun sillon ennen. En suosittele. Punainen pebanten on paras. Itsella tatuoimis taustaa 7 vuotta takana joten tiedän yhtä jos toista kuinka se kuva pysyy tai ei pysy.

   • Niin varmaan. Ja vaikka olis tatuoimistaustaa sulla niin ei se tee susta ammattilaista. Puhutkin mitä sattuu! Täältä on ihan turha kysellä mistään saunomisesta yms. lähes jokaisen tatuointiliikkeen netti ja/tai facebooksivuilla on hoito-ohjeet, saat myös tatuoijaltasi sellaiset. Lue niistä, älä kysy täältä.


   • Helosania oon aina käyttänyt ja tatuoijat sitä mulle suositellu eikä oo ollu mitään ongelmia!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Helosania oon aina käyttänyt ja tatuoijat sitä mulle suositellu eikä oo ollu mitään ongelmia!

    Niin, ennen. Nykyään ihan paskaa ja helosanilla rasvattuja joutuu korjailee.


  • Näin ihan saunasta nauttivana tatuoijana sanon:
   EI saunaa. Kyllä siellä ehdit käymään sen jälkeen kun tatuointi on parantunut. Pari viikkoa elämästäsi ilman löylyttelyä.

   Ja juu, Helosan pannaan myös. Käyttäkää muita rasvoja.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   267
   9005
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   133
   5257