Pitäisi tapahtua nyt!

Entinen itsekeskeinen

Elämässä on kaikki hyvin ja toisaalta ei. Tosi filosofinen lausahdus. On vaimo, pari lasta, talot ja kesämökit jne. Ikää puolivälissä 30. Itselläni on reissaava työ ja kun en ole reissussa, sivutyö ja harrastukset ajavat aina perheen edelle. Pari vuotta sitten oli ero tosi lähellä. Olin jankannut sitä kuin pikkupoika vaimollekin ja mietinyt alati mielessäni jostakin missityyppisestä ihannenaisesta. Vaimo sitten repesi ja sanoi että lähde NYT. Ei minusta ollut mihinkään lähtijäksi. Sen verran se palautti ajatuksia maan pinnalle että päätin etten enää erosta puhu ja haluankin olla aviosuhteessa kunnes kuolema erottaa. Mihin se vaihtamalla edes paranee. Itse asiassa oma vaimoni on minusta maailman paras. Hän huolehtii ihan kaikki asiat: käy töissä, samalla koulussa, hoitaa kodin ja perheen. Ja vaikka ulkoisista seikoista ei pitäisi tälläisissä yhteyksissä mainita niin myös kaunis. Joitakin liikakiloja on ja tuntuu pysyvän. Se on kyllä geeneistä pitkälti kiinni. Ja minä olen ollut niin ..tun tyhmä etten ole tähän päivään mennessä häntä tarpeeksi arvostanut ja etenkään osoittanut sitä hänelle.

Pari päivää sitten sain tekstiviestin (olen ulkomaan matkoilla ja siis aikaeroa) että hän on miettinyt jo pari kuukautta eroa. Minä joka olen siitä jauhanut iät ja ajat sain maistaa omaa lääkettäni, mutta sillä erolla että joos hän on sitä ajatellut vakavasti niin siitä ei ole todellakaan pitkä matka tositoimiin.

Syynähän tässä on se että hänen arkensa on todella kiireinen ja minä en ole tarjonnut elämyksiä; tansseissa käyntejä, matkoja, jne. Olemmehan toki reissailleet enemmän kuin monet muut parit. Ollaan käyty Keski-Euroopan pääkaupungeissa jne. mutta hänen perimä kaipaa enemmän. Ihan vaan viikonloppuna kyläilyä muualla asuvien luona jne. Kaikkea yhteistä tekemistä. Meillä ei ole nyt mukavaa yhteistä arkea.

Minä uskon että tästä selvitään mutta ei vain lupauksilla ja parin kuukauden vasstentahtoisella pinnistelyllä. Nyt todellakin täytty muuttua ja tehdä ELÄMÄNI KÄÄNEKOHTA. Täyttyy oppia antamaan vaimolle arvostusta siis ihan suoraan sanomalla ja luopua osasta omista menoista ja antaa ne ajat yhteiselle perhe-elämälle.

En kirjoittanut tätä siinä toivossa että tähän vastattaisiin. Kun ei ole ketään juuri nyt kelle puhua niin tuntuu hyvältä purkaa asia edes jonnekin tekstiksi. Aihe on kyllä varmassti monelle tuttu ja kieltämättä vinkkejä otetaan vastaan miten tämä homma saadaan onnelliseen lopputulokseen.

4

1066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyt sitten

      laitat tuulemaan, Jos vaimosi on jo pari kuukautta miettinyt, niin nyt on KIIRE. Pyydä, rukoile häntä odottamaan, että voisit näyttää miten kovasti haluat jatkaa. Ja sitten muista vaan, että tämä juttu/käänne ei ole TILAPÄINEN, vaan pysyvä. Jos hän antaa sinulle mahdollisuuden ÄLÄ hyvä mies missaa sitä. Toista mahdollisuutta et tule saamaan, jos hän huomaa sinun vai faikanneen.. Arvostat hanta ajatuksissasi, nyt vain alat arvostamaan häntä myös käytännössä, ja kerrot sitä vaimollesi jokaisena päivänä. Silloinkin kun tulee huonompia päiviä. Muista, että et halua luopua perheestäsi, vaimostasi, mistään pysyvästä hyvästä. Kiire kiire, laita töpinäksi ja ONNEA roimasti. Mulla tämä onnistui puolisen vuotta sitten ja kaikki on menossa hyvään suuntaan, oma muuttuminen on vaikeinta ja juuri se on tärkeintä.

    • ihailuni

      että olet oivaltanut jotain. Useasti, monikaan eijää pohtimaan asioita noin, vaan erotaan, toivossa että uusi suhde toisi sen paremman onnen. Kukaan meistä ei ole täydellinen, jokaisella on omat "känkkäpäivät", epätäydellinen vartalo, liian ohuet hiukset, liian pienet silmät, liian isot jalat jne jne jne....mutta: tärkeintä kaikessa on se yhteenkuuluvuuden tunne, samaan hiileen puhaltaminen, samat pelisäännöt, tunne että: "tämä on meidän perhe, meidän yritys". Arki astuu väistämättä kuvaan, mutta se arkikin voi olla turvallista arkea, tietoisuus että toiseen voi luottaa, turvata, uskoa....se ei ole mitätön asia!! Vilpittömästi toivon, että Sinä tuntematon, pidä kiirettä, älä päästä elämästäsi sitä minkä koet Sinulle rakkaaksi, tärkeäksi, sano se hänelle, sanoin teoin. Rakastakaa toisianne!

    • Entinen itsekeskeinen

      Kiitos kannustuksesta. Harmillista tässä kaikessa on se etten ole vielä päässyt konkreettisesti näyttämään parempaa itseäni. Olen vielä työmatkalla ja vasta tiistaina pääsen kotiin. Tämä on ollut elämäni pisin kaksiviikkoinen.

      Siinä olette oikeassa että vaikeinta on muuttaa itsensä pysyvästi ja toiseksi vaikeinta se, että vaimo siihen uskoo ja luottaa. Olemme olleet puhelimitse yhteydessä lähes joka päivä ja toisinaan tuntuu toiveikkaalta ja toisinaan sitten ei, kun hän sanoo ettei ole vielä tehnyt ratkaisua kumpaankaan suuntaan. Toki näinhän sen tuleekin olla. Tilanne kelluu kunnes pääsen näyttämään muuttuneet tapani. Toivottavasti hän alkaa suhtautua luottavaisesti parempaan huomiseen.

      • höpö....

        kylläpä tunnutte olevan ns. pinnallisia, parempi erota suosiolla kuin yrittää kituuttaa. nuokin muuttumiset, joojoo et varmaankaan edes tiedä/kokenut miten paljon tarvitaan josko luonnettaan yrittää muuttaa.
        jos on ollut toisen kanssa jo pidempään, niin kyllä siinä on näyttänyt omat heikot/vahvat puolensa, turha yrittää näytellä/vetää roolia paremmista puolistaan.
        ei kannata ikävissään voivotella, olet jo menettänyt pelisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe