KIrjoitustaito

miehillä.........

Järkyttävää miten harva mies osaa suomen kieliopin perustaidot. Ei houkuta vastaamaan miehelle jonka profiili pursuaa yhdyssanavirheitä. Esim. aamu kahvi piha keinussa. Vapaaajalla sali bandyä ja jää kiekkoa. Aivan järkyttävää. Kirjanoppinut ei tarvitse olla, mutta meidän maassa on oppivelvollisuus jonka varmasti jokainen on suorittanut? Kuuluu myös muuten yleissivistykseen...vai pitäisikö nyt kirjoittaa yleis sivistykseen?
Kun haetaan seuraa netin kautta, kirjoitustaito on se mihin ensin kiinnitetään huomiota. Live-elämässä voisi verrata puhetaitoon. Puhevikainen = kirjoitustaidoton

62

4884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma nillka

      Ja kukas ne miehet on kasvattanut lapsena?
      Pääasiassa naiset...

      • alk.p

        Kyllä mä luulen että koulussa opitaan kirjoitustaito. En usko että kenenkään lapsen äiti opettaa kotona lapselle yhdyssanoja. Teillä jäi koulu käymättä? Tarkkislapsia?


      • isää ei oo
        alk.p kirjoitti:

        Kyllä mä luulen että koulussa opitaan kirjoitustaito. En usko että kenenkään lapsen äiti opettaa kotona lapselle yhdyssanoja. Teillä jäi koulu käymättä? Tarkkislapsia?

        eikä näy - mikä se on?


    • loloolololoolol!

      Järkyttävää miten harva nainen osaa lastenkasvatuksen perustaidot.

      • Naenenenen

        Vai naiset? Ahaa...eli herneet meni nenään kaikilla avioerolapsilla nyt? Onhan se vaikeeta sopeutua yhteiskuntaan ilman isän mallia. Otan osaa poijjaat


    • huomiota miehenä

      Katseleppa kuule huviksesi myös naisten deitti-ilmoituksia. Sama juttu. Kirjoitustaito/ -taidottomuus ei näytä sittenkään kumpuavan sukuelimistä..

      "hei sä ihme jannu, voisiks mä olla sun ihanne nainen sun sydämmessä?"

      Erityisesti sana SYDÄN - sen eri taivutusmuodot näyttävät olevan liian vaikeita monille naisille.

      • vanha totuus

        .....on se että sydämeen mahtuu vain yksi ämmä :D


      • kuuluu...

        ...kirjoittaa yhdellä p:llä.


    • gyl maar

      Ei osata netissä kirjoittaa. Voi voi. Yhdyssana on yhdyssana, ei yhdys sana. Aamukahvi on yhdyssana, ei aamu kahvi. Voi voi. On se rankkaa tämä nettideittailu :)

      • Anonyymi

        Minä taas ajattelen, että aamu on aamu ja kahvi on kahvi, eikä niitä voi yhteen laittaa, ku tarkoittavat eri asioita.


    • Rane1967

      Tuo taitaa olla aika totta, tosin minä puhun nyt sekä miehistä että naisista. Olen törmännyt tapauksiin, joissa edes lausetta ei aloiteta isolla kirjaimella.

      Jos taas minun mielipidettä kysytään, niin mielestäni tuolla kieliopin hallitsemisella ei ole mitään tekemistä kumppanin etsimisen kanssa. Koska en itsekään hallitse kielioppia, niin miksi vaatisin sitä muilta?

      Toki virheettömästi kirjoitettua tekstiä on mukava lukea, mutta eipä sekään takaa vastapuolen olevan muuta kuin kielioppia hallitseva kirjoitustaitoinen.

      Kirjoittelemisiin, vaikka sitten huonommallakin kirjoitustaidolla!

    • nainen27

      Totta puhut siskoseni. Minä ainakin kiinnitän huomion huolellisesti laadittuun ihmoitukseen. Huolellisesti laadittu ilmoitus ja huolellisesti laadittu vastaus kertovat a) huolellisuudesta b) panostuksesta c) fiksuudesta jne.

      Toinen kategoria on nämä, jotka pistävät ,,,,,pilkkua,,, ... . ...... ja pistettä ja kysymys_merkkiä???? ? tai huuto_merkkiä!!!11111,,,,, ,,, tällä tyylillä. Mitä tällä saavutetaan? Onko älykkyyden ja oppimisen taso tosiaan tällä asteella?

      Vastaan vain siististi ja asiallisesti sekä ennen kaikkea HUOLELLA laadittuihin profiileihin.

      Ps. Ennen pistettä/pilkkua ei tule välilyöntiä, vaan välilyönti tulee vasta jälkeen.

      Opetelkaa,,, arvon,,,,,,,,, , ,,miehet....m,,,,, kkkirjoittamaan . Onko..,,, tällaista...---., tekstiä , mukava ,lukea??? ;-)

    • Ei Haittaa jos muuten ok

      Tietysti kirjoitusvirheisiin kiinnittää huomiota, mutta tavallaan kirjoitusvirheet antavat inhimillisen kuva toisesta, etenkin jos hän muuten kirjoittaa avoimesti ja kuvaavasti. Joskus sitä haluaa kertoa niin paljon, nopeasti, mahduttaa pieneen tilaan, ettei niinkään kiinnitä kirjoitusvirheisiinsä huomiota.

      Erään tutkimuksen mukaan ihminen lukiessaan korjaa tekstiä mielessään automaattisesti. Pystyy lukemaan tekstin oikein kirjoitettuna, vaikka siellä vilisisi kirjoitusvirheitä ja kirjaimia puuttuisi jne. Kunhan teksti muuten on kiinnostavaa, niin annan kirjotusvirheet anteeksi. Ja niitä löytyy yhtä lailla suomalaisten miesten kuin naistenkin kirjoituksista.

      Ne kaikki muut ominaisuudet ja persoona, kemiat ovat tärkeämmät kuin kirjoitustaito !

    • puhevikainen =

      kirjoitustaidoton, koska itselläni ainakin on kielioppi hallussa ja kirjoittaminen sujuu, mutta puhuminen taas ei ole ollenkaan niin helppoa. Jatkuvasti menee lauseissa sanajärjestys sekaisin tai joutuu muistelemaan jotain sanaa tai sitten ajattelen mielessäni jo niin pitkällä, että puhe ei ehdi kulkemaan mukana. Voi olla, että suurin syy tähän puhevikaisuuteen on jännittäminen, mutta silloin tällöin sitä esiintyy muutenkin. Koulussa menestyin ihan hyvin, varsinkin äidinkielessä ja muutenkin olen tietääkseni ihan normaali.

      • A&O

        Naisena tässä aamutuimaan , mutten tuimana vaan levänneenä ja raukeana ;)

        Tuli het mieleen, jospa ihmisellä on jokin syy, miksi kirjoittaa niinkuin kirjoittaa..
        Huomasin itselläni aikuisena, minkä jo lapsena havaitsin, kuin ohimennen, että numerot ei aina ole sitä mitä ensisilmäys antaa kuvan, joudun tarkistamaan.
        Huolellisuutta minulla on, mutta silmät, aivot tekee tepposia :(

        Matematiikka on kyllä ihan Ojalan oppien mukaan opittu, olen sitä vuosikymmentä, mutta ei minusta kassaa eikä verohallintoon saisi maksamallakaan.
        Viimeisin matikan koe oli 2 ..että näin.
        Niin että en ihan nero ole muutenkaan.

        Olen kumminkin pärjännyt loistavasti, mielestäni elämässäni, miesten laskuissa välillä olen sekaisin, ja kirjoitus, joka myös välillä takkuaan, l.mies välillä tuumaa, ettei tuosta ota Eurokaan selvää, olemme yhteis-yhdys-ymmärryksessä..kulloisenkin kultsipuppusen kanssa naatiskelleet yhteisistä minuuteista ja sanat sekasin sukeltaneet toistemme haaveisiin.

        Kehonkieli ja sympatia, empatia seurana..

        Käynti Tzhetseniassa auttaa aina näissä "onkelmissa", ja jos vielä ilman passia, menolippu kourassa, niin, katselee maailmaa ihan eri simmuin........palattuaan.

        -Maailma on sittenkin kaunis ja ihana paikka, virheineenkin-
        Kaunista viikonvaihdetta..tänään on biletysilta, ulkona..24:lta, siis
        L I V E N Ä..Jihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;)


      • alku.p

        En siis verrannut niitä toisiinsa, vaan vertasin live/netti. Jos nyt ymmärsit


    • kantensa

      valitsee. Kirjoitustyyli paljastaa ihmisestä kaikenlaista. Jos siistiä ulosantia pitää tärkeänä, tuhruisimmat tapaukset voi raakata listaltaan jo ensimmäisen silmäyksen jälkeen.

    • raivostuttavaa

      Yhdyssanojen lisäksi ärsyttää, kun ihmiset kirjoittavat sanat niin kuin ne lausuttaessa kuulostavat: niiMpä, vaikka pitäis olla niinpä tai sitten luuleMpa -> luulenpa.. Ja ollaan olevinaan niin akateemisia, että! Tai sitten ei tiedetä, että kielten nimet kirjoitetaan suomeksi pienellä.

      Näppäily- tms. virheet ymmärrettäviä, mutta kun näyttävät samat virheet toistuvan koko ajan.

      • Jacxs

        Mitä vitun välii? Eikös suhteessa tehä vähä muita juttuja kun kirjotellaan. Mä en ainakaan menis minkää nutturapää äikkäopen kanssa sänkyyn


      • taitaisi
        Jacxs kirjoitti:

        Mitä vitun välii? Eikös suhteessa tehä vähä muita juttuja kun kirjotellaan. Mä en ainakaan menis minkää nutturapää äikkäopen kanssa sänkyyn

        päästäkään. ;)


      • Kelpai Sullekin!
        Jacxs kirjoitti:

        Mitä vitun välii? Eikös suhteessa tehä vähä muita juttuja kun kirjotellaan. Mä en ainakaan menis minkää nutturapää äikkäopen kanssa sänkyyn

        Sinä menisit ihan varmasti sänkyyn ihan kenen kanssa tahansa, jos vain pääsisit! Tosin kanssasi ei kukaan sinne pyrikään - joitain avohoidossa olevia lukuunottamatta.


      • pahakin rikos.
        Kelpai Sullekin! kirjoitti:

        Sinä menisit ihan varmasti sänkyyn ihan kenen kanssa tahansa, jos vain pääsisit! Tosin kanssasi ei kukaan sinne pyrikään - joitain avohoidossa olevia lukuunottamatta.

        Keropa mika vika on avo-hoti politaisa. Onko mielenterveys sinulle,jotenkin ihmisoikeudet kumoava asia.


      • ymmärtänyt?
        pahakin rikos. kirjoitti:

        Keropa mika vika on avo-hoti politaisa. Onko mielenterveys sinulle,jotenkin ihmisoikeudet kumoava asia.

        Et siis ymmärtänyt pointtia? No, enpäs kerrokaan...


    • Petter X

      Kyllähän näitä palstoja lukiessa äkkiä huomaa että alaluokan tunareita on pilvin pimein. Mitään oikeinkirjoitussääntöjä ei tunneta, välimerkit on päin seiniä ja jopa pronominien käyttö tuottaa vaikeuksia. Käytännössä aina noissa roskis-luokan sepustuksissa kusee sekä muoto että sisältö. Tehokeinoista paras lienee tolkuttoman pitkien tekstien kirjoittaminen käyttämättä minkään valtakunnan kappalejakoa.

      Ei siitä mihinkään pääse, alaluokan avuttomalla kielellä töherrellyt sotkut eivät kiinnosta sitten tippaakaan. Tyhmien, lahjattomien ihmisten määrä suorastaan hämmästyttää. Pysyisivät suosiolla poissa netistä, ei tänne enää perusasioita tulla opettelemaan vaan ne kuuluu opetella ala-asteella. Takaisin koulun penkille siis, lahjattomat!

      • Äimänkäkinen

        On sitten akateeminen loppututkinto tai ammattikoulun todistus, niin jokaisessa esseessä ja raportissa kiinnitetään huomio oikeinkirjoitukseen ja yleiseen kieliasuun. Siksi on niin ihmeellistä että kuinka nänä kaikki ihmiset netissä ovat tutkintopaperinsa saaneet puutteellisella kieliopilla?


      • oikeassa.......

        Olen itsekin kiinnittänyt samaan asiaan huomiota jo kauan. Kaikista eniten asiaa väheksyvät juuri ne, jotka eivät kerta kaikkiaan edes tajua kirjoittavansa miten sattuu. Ihmettelen vain ihmisten sivistys- ja koulutustasoa, sillä nuo asiat opitaan jo peruskoulussa alaluokilta alkaen.

        Joka pilkun ja pisteen ei tarvitse olla kohdallaan, en itsekään aina kirjoita oikein ja näppäilyvirheitä syntyy, mutta jos joka ikisessä viestissä joka ikinen yhdyssana on päin persettä, en voi kuin ihmetellä. Näitä kirjoittajia on täällä niin paljon, että olen todella alkanut miettiä, opetetaanko koulussa enää lainkaan äidinkielen tunneilla yhdyssanoja tai muutakaan. Kun sen oppii kerran, se tuleeluonnostaan eikä tarvitse edes miettiä miten kirjoittaa. Mutta kun lukee noita viestejä, ei todellakaan voi olla miettimättä, mikä idiootti viestin takana on.

        Jokainen tietää, että yhdyssanoilla on luettavuuden takia merkitystä, sillä jos ei käytä edes pilkkuja, voi lause saada täysin eri merkityksen, kun yhdyssanat kirjoitettu erikseen. Sama on kappalejaon kanssa. Jos kirjoittaa kaikki samaan pötköön ilman pilkkuja yhdyssanoja ja isoja alkukirjaimia, kuinka moni saa siitä todella selvää?


      • Kamppaarinen
        oikeassa....... kirjoitti:

        Olen itsekin kiinnittänyt samaan asiaan huomiota jo kauan. Kaikista eniten asiaa väheksyvät juuri ne, jotka eivät kerta kaikkiaan edes tajua kirjoittavansa miten sattuu. Ihmettelen vain ihmisten sivistys- ja koulutustasoa, sillä nuo asiat opitaan jo peruskoulussa alaluokilta alkaen.

        Joka pilkun ja pisteen ei tarvitse olla kohdallaan, en itsekään aina kirjoita oikein ja näppäilyvirheitä syntyy, mutta jos joka ikisessä viestissä joka ikinen yhdyssana on päin persettä, en voi kuin ihmetellä. Näitä kirjoittajia on täällä niin paljon, että olen todella alkanut miettiä, opetetaanko koulussa enää lainkaan äidinkielen tunneilla yhdyssanoja tai muutakaan. Kun sen oppii kerran, se tuleeluonnostaan eikä tarvitse edes miettiä miten kirjoittaa. Mutta kun lukee noita viestejä, ei todellakaan voi olla miettimättä, mikä idiootti viestin takana on.

        Jokainen tietää, että yhdyssanoilla on luettavuuden takia merkitystä, sillä jos ei käytä edes pilkkuja, voi lause saada täysin eri merkityksen, kun yhdyssanat kirjoitettu erikseen. Sama on kappalejaon kanssa. Jos kirjoittaa kaikki samaan pötköön ilman pilkkuja yhdyssanoja ja isoja alkukirjaimia, kuinka moni saa siitä todella selvää?

        "Näitä kirjoittajia on täällä niin paljon, että olen todella alkanut miettiä, opetetaanko koulussa enää lainkaan äidinkielen tunneilla yhdyssanoja tai muutakaan."

        Ehkäpä kyse onkin siitä, etteivät kyseiset henkilöt ole siellä oppitunnilla viihtyneet. Kertonee omaa kieltään heidän yleissivistyksensä tasosta noin laajemminkin. Toki jokaiselle satunnaisia virheitä tulee, sehän on normaalia ja sallittakoon. :)


    • lkkjljlk

      Katselisit naisten sepustuksia niin huomaisit että siellä vasta yhdys-sanojen oikein kirjoitus on täysin hukassa.

      Mutta ei kai niiltä voi muuta vaatiakaan, taisimme tehdä virheen kun tavalliset katunaiset päästettiin verkkoon. :-)

      • Niiiiiiiiiiin

        ....."että siellä vasta yhdys-sanojen oikein kirjoitus on täysin hukassa"....Kiva että sulle löytyy katunaisia, jospa he opettavat sinutkin kirjoittamaan?


      • kjkjhkjh
        Niiiiiiiiiiin kirjoitti:

        ....."että siellä vasta yhdys-sanojen oikein kirjoitus on täysin hukassa"....Kiva että sulle löytyy katunaisia, jospa he opettavat sinutkin kirjoittamaan?

        Olosuhteiden pakosta tämä yhdys-sanojen oikein kirjoitus on pitänyt opetella ihan viimeisen päälle.

        Hyvin luultavasti olet lukenut tekstiäni Hesarista tai jostain pienemmästä lehdestä.

        Ja sanoilla on kiva leikitellä, eikös vaan?


      • Niiiiiiiin
        kjkjhkjh kirjoitti:

        Olosuhteiden pakosta tämä yhdys-sanojen oikein kirjoitus on pitänyt opetella ihan viimeisen päälle.

        Hyvin luultavasti olet lukenut tekstiäni Hesarista tai jostain pienemmästä lehdestä.

        Ja sanoilla on kiva leikitellä, eikös vaan?

        etkä siltikään tiedä että yhdyssanaan ei tulee viivaa väliin? Toimittajien taso ei yllätä


    • enemmän ulkonäkö

      kuin kirjoitustaito. Ei se olmin näköinen nörtti seuraa saa, vaikka osaisi kirjoittaa kuin ruuneberi.

    • Emmanuele

      on jos mies ei käytä isoja alkukirjaimia. Jotkut eivät osaa käyttää myöskään pisteitä saati pilkkuja... Mun kiinnostus lopahtaa heti.

      • menneestä

        Olin 17v ja aloittanut seurustelun, suomenruotsalaisen , lukihäiriöisen pojan kanssa.
        Ihana poika ja namu.
        Ennen seurustelua olin myös jo varannut matkan ulkomaille, joten suhteen alkuun erosimme n. kahdeksi viikoksi.

        Mitäpä teki poika, hän kirjoitti minulle sinne ulkomaille.
        Respan poika sitten muutamat kirjeet minulle kiikutti..
        Olinhan aivan onnessain, en osannut sitä odottaa..

        Poikaystäväni kirjoitus vain oli niiiiiiiiiiiiiiin outoa, etten juurikaan saanut tolkkua siitä, onko se suomea, ruotsia vai kyseisen maan kieltä..väliäkö tuolla ;)

        Ajatus oli tärkein ja tuli nyt mieleen, kun tähän keskusteluun otin osaa.

        Aikaa on kulunut, ajatukset muuttuneet ja nyt jos kirjoitus on jatkuvasti epäselvää jne.
        Ajattelen että, mies on kännissä, lääkityksessä, kirjoittaa niin monen kanssa samaan aikaan, ettei kerkee tarkistaa lähetystään tms.

        Että kantsii panostaa, tulee paremmin itsensä ilmaistua, antaa paremman mahdollisuuden jatkoon ;)


    • Hossi

      Voe helvata ! Jälleen kerran naistenlogiikkaa parhaimmillaan ?

      Kirjoitustaidoton = puhevikainen, en tiedä kyllä itkiskö vaiko kualisko nauruun.

      No joo ? Jos kerran sulla on tuollaisia ajatuksia asiasta ni enhän minä sille mitään voi. Etsi sinä kirjoitustaitoisia miehiä ni mie etsin naista joka rakastaa minua ja minä häntä, osaa hän sit kirjoittaa kunnolla tai ei.

      • alku.p

        Live-elämässä voisi verrata puhetaitoon. Puhevikainen = kirjoitustaidoton...tarkoitin sitä, että tuskin kiinnostuisin miehestä baarissa jolla on paha puhevika. Eli sama asia netissä missä ei puhuta vaan kirjoitetaan. Jos ensivaikutelma on se että mies ei osaa kirjoittaa niin ei siihen viestin sisältöön kiinnitä edes huomiota vaan niihin virheisiin. Menikö nyt syvemmälle?


    • mies eikä mikki hiiri

      ne pilkunnussija miehet on nössöjä, jotka ei osaa nussia naisia. kai nainen haluaa kuitenkin tosimiehen eikä mitään olminnäköistä hiirtä.

      Eli kannattaa vaihtaa kuvia pitkän kirjoittelun sijaan. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Itse en kiinnostu naisesta jos en näe kuvasta että on hyvän näköinen

      • Petter X

        Teitä alaluokan pellejä toki maailmassa riittää, hyvä niin sillä en minä ainakaan ala keräilemään kadulta heittämääni tupakka-askia. Te alaluokan pellet joiden synnynnäisen tyhmyyden määrää surkea geneettinen perimänne olette juuri niitä roskaihmisiä joiden töitä ovat siivoojan, vessanpesijän ja Siwan kassan työt.

        Tosi Mies on lahjakas sekä puhuessa, kirjoittaessa että sängyssä. Mies hurmaa naisen sanallisella lahjakkuudellaan, seuraavaksi sitten onkin tarjoa isoa, kovaa ja taitavaa. Te juntti-Einarit ette edes tiedä mitä esileikki merkitsee, puhumattakaan että edes osaisitte lausua sanoja kuten autoeroottinen asfyksiaatio.


      • u_la_laaaaa
        Petter X kirjoitti:

        Teitä alaluokan pellejä toki maailmassa riittää, hyvä niin sillä en minä ainakaan ala keräilemään kadulta heittämääni tupakka-askia. Te alaluokan pellet joiden synnynnäisen tyhmyyden määrää surkea geneettinen perimänne olette juuri niitä roskaihmisiä joiden töitä ovat siivoojan, vessanpesijän ja Siwan kassan työt.

        Tosi Mies on lahjakas sekä puhuessa, kirjoittaessa että sängyssä. Mies hurmaa naisen sanallisella lahjakkuudellaan, seuraavaksi sitten onkin tarjoa isoa, kovaa ja taitavaa. Te juntti-Einarit ette edes tiedä mitä esileikki merkitsee, puhumattakaan että edes osaisitte lausua sanoja kuten autoeroottinen asfyksiaatio.

        Mihinkäs sinäkin poikaparka joutuisit ilman Siwan kassaa:) Ja tiedoksi, naiset eivät halua isoa, se sattuu. Opit sen kyllä kun kasvat aikuiseksi


      • nainen27

        Juu juu. Nämä mikkihiirimiehet nimen omaan vonkaavat kuvan perään, koska heillä tuo ulosanti on sitä luokkaa, ettei heistä ole keskustelemaan.

        Ihan vinkkinä sinullekin: Tekstistäsi löytyi yli kymmenen kirjoitusvirhettä ;-)


      • MinniHiirinen

        Tuskin kukaan lähettää sinulle kuvaasi jos kirjoitustaitosi on tuota luokkaa. Eihän kukaan nainen voi edes ymmärtää mitä pyydät?


    • ampiaispesään!

      Kävi kuten vastaavissa ketjuissa muilla palstoilla: ne, jotka osaavat ilmaista itseään siististi, pitävät sitä tärkeänä taitona, ja ne, joilta kyky puuttuu, yrittävät (veltolla suomellaan) selittää, että a) kirjoitustaitoiset ovat pikkumunaisia nörttejä ja b) kirjoitustaidottomat ovat tosi isoja ja karvaisia uroksia, joilta nainti sujuu (vaikkei naista olisi lähelläkään).

      Kirjoitustaito ei merkitse kaikkea. Paljon se kuitenkin paljastaa. Lukihäiriö on oma juttunsa, jolle on syynsä ja selityksensä. Laiskuus, autuas välinpitämättömyys ja tyhmyys onkin sitten se kriteeri, jolla tiputetaan moni mies (ja nainen) kontaktilistalta. Mielestäni tämä on pelkästään hyvä juttu!

      • sexman-79

        Väitän kuitenkin että 90% ihmisistä kumppanin ulkonäkö on tärkeämpi asia kumppanin kirjoitustaito. Kyllä se on ulkonäkö joka pistää hormoonit hyrräämään


      • kenkää
        sexman-79 kirjoitti:

        Väitän kuitenkin että 90% ihmisistä kumppanin ulkonäkö on tärkeämpi asia kumppanin kirjoitustaito. Kyllä se on ulkonäkö joka pistää hormoonit hyrräämään

        muutamalle todella mukavannäköiselle miehelle, kun on lopulta paljastunut se, että siellä pään sisällä ei loppujen lopuksi ollutkaan puolta kiloa enempää aivoja.

        Totta kai ulkonäkö on aika tärkeä juttu: sillähän kiinnitetään huomio ja herätetään kiinnostus. Mitä kauemmin elää, sen vähemmän se kumminkin merkitsee, usko pois. En edelleenkään koskisi mihinkään likaiseen kammotukseen, mutta kummasti nuo pituus-, paino- ja naama-asiat ovat painuneet taka-alalle. Älystä en kuitenkaan tingi. ;)


    • Viola

      Kirjoitustaidoista todellakin näkee paljon. Eniten just ärsyttää helpot yhdyssanavirheet. No, ainakin virheet kertovat älykkyydestä. Tai siis sen puutteesta.

    • postman Pat

      Kielioppi pitää osata ja erityisesti yhdyssanat. Mutta käytännössähän tekstin ymmärtämiseksi riittää, että sanassa on kaksi kirjainta oikeassa paikassa. Väärin kirjoittavat naiset ja ihmiset ovat todellisuudessa vain niin ovelia, että he testaavat viestin vastaanottajan avaruudellista hahmottamiskykyä.

      Vai mitä?

      Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn'tmttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed ervey lteter by it slef but the wrod as a wlohe.

      • Oliskos tästä:

        Kysymyshän ei ole siitä, että suhteessa tarkistetaan oikeinkirjoitus tai yhdyssanojen oikea käyttö olisi jokin perusta yhdessäoloon.
        Kyse on siitä, että oikeinkirjoitus ja sen huolellisuus paljastavat helposti toisen osapuolen sivitystason sekä sen käyttääkö ko. henkilö tottuneesti kieltä. Kieli ja kirjoitus kehittyy käytössä ja se taas kertoo huomattavan paljon henkilön asemasta työelämässä.
        Vähän karrikoituna: Kaivuukoneen kuljettaja käyttää erilaista kieltä, kuin vaikkapa myyntipäällikkö.

        Jos nainen etsii oman sosiaalisen ryhmän (korkeakoulututkinto...)mukaista seuraa, niin hänelle ei välttämättä kelpaa kirjoitustaidoton jakeluautonkuljettaja. Eikä asia ainakaan parane, jos miehen ulosanti sisältää v***ua ja n**simaan haluamista...

        Siis kyse on sivistyneisyydestä, ei rahasta tai koulunkäymisen pituudesta!


      • muistelin
        Oliskos tästä: kirjoitti:

        Kysymyshän ei ole siitä, että suhteessa tarkistetaan oikeinkirjoitus tai yhdyssanojen oikea käyttö olisi jokin perusta yhdessäoloon.
        Kyse on siitä, että oikeinkirjoitus ja sen huolellisuus paljastavat helposti toisen osapuolen sivitystason sekä sen käyttääkö ko. henkilö tottuneesti kieltä. Kieli ja kirjoitus kehittyy käytössä ja se taas kertoo huomattavan paljon henkilön asemasta työelämässä.
        Vähän karrikoituna: Kaivuukoneen kuljettaja käyttää erilaista kieltä, kuin vaikkapa myyntipäällikkö.

        Jos nainen etsii oman sosiaalisen ryhmän (korkeakoulututkinto...)mukaista seuraa, niin hänelle ei välttämättä kelpaa kirjoitustaidoton jakeluautonkuljettaja. Eikä asia ainakaan parane, jos miehen ulosanti sisältää v***ua ja n**simaan haluamista...

        Siis kyse on sivistyneisyydestä, ei rahasta tai koulunkäymisen pituudesta!

        Minä tunnen sekä lapiomiehiä,että myyntipäälliköitä.
        Arvaas kummat ovat mielestäni tyhmempiä,tai jos haluat, niin sanon "älykkäämpiä".


    • voisi käyttää

      eli: meidän maassaMME.

      • kielioppia

        "Maassamme".

        Meidän maassaMME sisältääkin peräkkäin kaksi omistusta ja on siksi väärin...


    • huomannut..

      mä oon kirjotellu monen miehen kanssa, hyvinkoulutettujen sekä vähemmänkoulutettujen kanssa, mutta melkein joka mies kirjoittaa ainakin yhdyssanat väärin!

      • nainen27

        ARVON SISKOT

        Lopetetaan kirjottamasta näille yhdys_sana_virheitä kirjoittaville miehille, niin he eivät saa naista JA kuolevat sukupuuttoon. Osaapahan seuraava sukupolvi taas kirjoittaa, kun ei tule nämä yhdys_sana_virheet enää geeneissä ;-)


      • tästäkin
        nainen27 kirjoitti:

        ARVON SISKOT

        Lopetetaan kirjottamasta näille yhdys_sana_virheitä kirjoittaville miehille, niin he eivät saa naista JA kuolevat sukupuuttoon. Osaapahan seuraava sukupolvi taas kirjoittaa, kun ei tule nämä yhdys_sana_virheet enää geeneissä ;-)

        Hitto! Tämä on hyvä :)
        Joku osaa huumorin.


    • muh86

      Ette ole ilmeisesti lukenut toisten naisten profiileita. "Etsin tosi tarkoituksella" lukee varmaan noin 10%:ssa ilmoituksista.

      Olette toki kaikessa miehiä älykkäämpiä, jopa tämän ketjun kommentit pursuavat hienoja aforismeja ja tunneälykkäitä vivahteita. Ylistän älykkyytänne ja yhdyssanojen ylivertaista kirjoitustaitoanne.

    • ei huvita

      nussia. Se on totuus!

    • räks

      Monella profiilin kirjoittajalla saattaa olla lukihäröpulmia, jotka vaikeuttavat virheettömän tekstin tuottamista. Ja sehän ei taas vaikuta persoonallisuuteen sen enempää, kuin kiharat hiukset tai vihreät silmät. Itselläni on kohtalainen kielikorva (ei absoluuttinen), mutta esim. käsityötaidoiltani olen vahva heikko, vaikka kuinka haluja olisi tehdä itselle upeita neuleita. Kun silmän ja käden yhteistyö ei toimi, niin se vaan ei toimi.

      Jos sitten taas pelkää sivistymättömien seuraa, niin onhan se sitten helpompaa seuloa tyylillisesti itselleen sopivaa seuraa profiilien joukosta, kun tarkistelee yhdyssanat ja lauserakenteet. Mutta kyllähän sekin kertoo paljon ihmisen sivistystasosta, etenkin sydämen sivistyksestä, jos kovin raatelee muita kieliopillisten ansioiden perusteella.

      ja ohan se kivaa välil raiskaa kieltä kun ei jaxa panostaa

    • pilkunviilaaja..

      Korjataanpa koko lause:

      "Kirjanoppinut ei tarvitse olla, mutta maassamme on oppivelvollisuus, jonka varmasti jokainen on suorittanut."

      Siis pilkut paikoilleen, possessiivisuffiksit sinne, minne ne kuuluvat, eikä kysymysmerkkiä, ellei ole kysymyslause. otsikossa tietysti vain ensimmäisen kirjaimen tulee olla isolla, ei enää toisen. Kyllä se siitä. Lainaa joku kielioppikirja ja ala harjoitella. Jospa sinuakin sitten lykästää nettideitissä.

    • ...............

      onkin naisten mielestä neitimäinen oksetus. Koittakaa jo päättää mitä haluatte, naiset. Ei tota teidän pelleilyä jaksa kukaan enää.

      • kirjoittaja ratkaisee

        Onko sillä oikeinkirjoituksella niin väliä?
        Minä treffasin kaverin, jonka tekstit on täynnä virheitä, mutta mies on hyväsydäminen, hellä, aito ja erittäin hyvä keskustelija muusta puhumattakaan. :)
        En minä valita, vaikka tekstiviestit ja mailit ovat kirjoitettu väärin. Asiat, mitä hän niissä kertoo tulevat kuitenkin täysin ymmärretyiksi.


    • ap.

      Aloittajalla meni jo osa otsikkoa nimimerkki-kenttään..

      Mikä pateettinen, yleistävä ÄÄLIÖ!

      tv. Nainen 28

      • Neitix

        Jaa, jos et älynnyt, Autistinen nikkivaras nimeltä - iskee jälleen,

        ap, tarkoittaa useassa ketjussa ALOITTAJAA.

        No, mutta jos koet, kuten sanoitte, toisten haukkumisen helpottavaksi, antaa palaa.

        ap. EI siis ole sama henkilö, eri viestiketjuissa

        ja ymmärtihän :

        ap. EI siis ole sama henkilö, eri viestiketjuissa


        Ja jos et tajunnut vielä, nimimerkki : iskee jälleen

        ap. EI siis ole sama henkilö, eri viestiketjuissa


        Ja jos et huomannut vielä nimimerkki : iskee jälleen

        ap. EI siis ole sama henkilö, eri viestiketjuissa


    • Anonyymi

      Normaalia. Kun ihmiset eivät lue enää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      459
      4950
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1762
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1488
    4. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1377
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1258
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1030
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      905
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      904
    Aihe