Kamalat kynsinauhat

huonot kynsinauhat

Mulla on kauhean huonokuntoiset kynsinauhat; kuivat, repeilevät, tikkuiset. En vain tiedä, mistä tämä kynsinauhaongelma johtuu, koska rasvaan kynsinauhani kynsinauhaöljyllä aamuin ja illoin. Liotan kynsiäni myös säännöllisesti lämpimässä öljyvedessä ja työntelen kynsinauhat irti kynnestä varovasti appelsiinipuutikulla. Syön myös monipuolisesti ja terveellisesti (saan siis tarvittavat vitamiinit yms.), enkä esim. altista käsiäni liiallisesti pesuaineille yms., joten näidenkään asioiden ei pitäisi vaikuttaa kynsinauhojen huonoon kuntoon.

Mikä siis avuksi? Pidän kynteni huoliteltuina ja kauniina, mutta sitten nämä tikkuiset kynsinauhat pilaavat koko homman. Juuri nuo tikut kynsinauhoissani ovat suurin ongelma. Joko ne tarttuvat vahingossa johonkin ja repeisevät puolet kynsinauhasta irti tai sitten revin niitä itse, kun menee hermot (tiedän, ettei pitäisi...). Pitäisikö niitä tikkuja leikata kynsinauhasaksilla säännöllisesti, niin eivät pääse aiheuttamaan ongelmia? Tavalliset kynsisakset kun tuntuvat olevan liian kömplelöitä moiseen hommaan. En vain ole mistään löytänyt kynsinauhasaksia (olen katsellut Stockmannilta, Sokokselta, Prismasta...). Eli tietääkö kukaan, mistä saisi ostettua laadukkaita kynsinauhasaksia, esim. Mavala-merkkisiä?

Muutenkin kaikki vinkit tähän kynsinauhaongelmaan ovat tervetulleita! Kiitos!

7

12398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hansku83

      Oletkos kokeillut Mavalan kynsinauhaöljy-kynää tms? Mielestäni se on aika hyvä tuote, taitaa jollain muillakin valmistajilla olla vastaavia kyniä.
      Omat kynteni ja käteni joutuu aika koville töissä mutta ihme kyllä viime aikoina kädet ovat olleet suht siistissä kunnossa. Rakenne kynet on olleet noin kuukauden ajan ja se jo pistää panostamaan hieman enemän. Sokoksilla taitaa olla myös ns kynsinauha veitsi jolla voi varovasti "vuolla" kynsinauhoja jos ne kovin repsottaa.
      Vaikuttaa kuitenkin siltä että olet kokeillut jo kaikki mahdolliset keinot. Jo kynsinauhöljyn luulisi autavan kummasti

    • toivottavasti tepsii

      Käy apteekista ostamassa Bactigrats rasvataitoksia ja ohutta sideharsoa. Puhdista illalla kätesi huolella ja leikkaa rasvataitoksista palaset kynsinauhojen päälle. Pyöräytä sideharsoa pitämään rasvataitos paikoillaan. Anna olla yön yli näin ja aamulla peset aivan normaalisti kätesi. Tee näin muutamana iltana ja katso josko auttaisi. Bactigras maksoi apteekissa muistaakseni 1.30€ yksi levy, josta riittää pariksi yöksi.

      Kynsinauhaleikkurit eivät ole leikkaamista varten. Niillä otetaan vain kuollutta kudosta pois, ei siis elävää. Leikkureiden käyttöön tarvitset opastuksen, koska jos kynsinauha alue rikkoontuu, siihen voi tulla tulehdus, mikä voi muuttua myös krooniseksi hoitamattomana.

    • älä usko markkinoita

      Jo tuo, että työntelen kynsinauhojani joka ilta.. saa karvani nousemaan pystyyn.. miten pahaa tekevätkään teolliset tahot tyrkkimällä markkinoille ihan huuhaa tuotteita.
      Fakta: kynsinauhan pitää olla todella tiivis noin millimetrin pituinen, lähes väritön ja ohut, suoja sormen ja kynnen välillä kaikilta bakteereilta, joita käsittelet joka päivä käsilläsi. Siis: älä ikinä työnnä kynsinauhaa mihinkään!!.. anna sen kehittyä kynnellesi kaiken pahoinpitelyn jälkeen tiiviiksi huomaamattomaksi nauhaksi, joka sitten suojaa sormiasi bakteerihyökkäyksiltä. Älä ikinä leikkaa kynsinauhoja.. älä ikinä työnnä niitä millään puikoilla .. sillä joka kerran avaat raon bakteereille ja sitten kynsinauhasi ovat repaleiset ja voivat huonosti.. samaten kynnen iho kohoaa... siellä on bakteereja, koska avasit niille aukon.. Mieti mitä täät päivittäin.. jos avaat aukon bakteereille, niin saat mitä tilaat. On käsittämätöntä, ettei tajuta sitä, että kynsinauha SUOJAA.. ei ole vastus!

    • Kynsinauhaexpertti:)

      Käsittämätöntä etteivät ihmiset vieläkään eivät tajua, että kynsinauhat suojelee kynnen ja sormen ihon välistä rajaa. Kynsinauhan pitää olla liimattuna kynteen, jotta bakteerit eivät pääse väliin. Mitä vähemmin työstät kynsinauhoja, sitä paremmin ne voivat. En ymmärrä näitä *kynsinauhaexperttejä*, jotka myyvät saksia kynsinauhojen leikkaamiseen tai jotain ihmepuikkoja mukamas hellävaraiseen työntämiseen.. HUMPUUKIA.. näillä keinoilla kynsinauhasi ovat aina vaan pahemmassa kunnossa.

      Siis.. hoida toki rasvoilla jne.. mutta älä tee aukkoja kynsinauhan ja kynnen väliin. koska siten bakteerit pääsevät sinne mellastamaan. Kynsinauhat parantuvat nopeasti, kun vain annat niiden olla rauhassa ja annat niiden kiinnittyä tukevasti kynteen! Tajuathan itsekin, että kädet ovat koko ajan tekemisissä ulkopuolisen elämän kanssa ja siihen kuuluvat miljoonat bakteerit!

    • terveet kynsinauhat

      Kynsinauhoja pitää myös hoitaa. Itse löysin avun repeileviin ja kuiviin kynsinauhoihin ihan toiseen tarkoitukseen kokeilemastani Bio-Oilista, jonka sain Hopottajilta. KOetan muistaa ohjeenne, sisaret, ja hoitaa kynsinauhojakin antaumuksella. Lisää tuosta öljystä löytyy täältä: http://www.hopottajat.fi/bio-oil/

    • :))

      kokeileppa käyttää appelsiinipuutikkua harvemmin, koska estät kynsinauhan normaalin kasvamisen. Kynsinauhan kuuluu kasvaa kynnen päälle vähän, mutta sitä ei saa päästää kasvamaan kovin pitkälle ja muistat kai että kynsinauhaa ei saa painaa voimakkaasti ja tikkua käytetään vasta kun olet pehmentänyt kynsinauhasi, esim. kylvyn jälkeen kun kynsinauhasi ovat pehmeät :)

    • Kynsinauhatpoisvaan

      Nostan tätän ketjun... Mulla taas ei auta kynsinauhoihin muu kuin se, että leikkaa ne pois. Jos annan kasvaa ja vaikka kuinka hoitaisin niin ne ovat kuivat, repeävät ja vuotavat verta. Mikään ei auta paitsi sillä v:n muotoisella leikkurilla pois leikkaaminen ja toki rasvaan koko ajan ja yöksi todella rasvainen voide. Ne jotka sanovat että missään nimessä ei saa leikata niin heillä on varmasti luonnostaan hyvät kynsinauhat. Parempi leikattuina ja ei vuotavina kuin kuivat, repsottavat ja verta vuotavat. Olen töissä sairaanhoitajana. Sellainen ei käy. Kun leikkaan ne pois niin mitään tulehduksia tms. ei ole ollut. Eli se niistä bakteeritulehduksista yms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe