Häätö

m66

Osaiaiko joku kertoa? Olen avioerotilanteessa. Vaimo on hakemassa yhteiselämän lopettamista ja siihen liittyen minun häätämistä yhteisestä kodistamme. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Enkö saa ottaa mukaan omia tavaroitani tai myöhemmin käydä niitä hakemassa? Mikä kaikki on kiellettyä ja mitlä ovat sanktiot jos sääntöjä rikkoo? Apu olis paikallaan.

15

6439

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eronnut

      ottaa ainoastaan omat henkilökohtaiset tavarasi mukaan, jos on niin että sovinnolla jo teette esim kalusteita jakoa, niin kirjatkaa kaikki ylös ja kummankin nimet alle. Osituksessa ei ole sitten mitään nokankoputtamista kummallakaan.

      Jos taas ette pääse yhteisymmärrykseen tavaroista, niin ainoastaan kannattaa ottaa se oma henkilökohtainen tavara mukaan ja jättää muut sitten odottelemaan ositusta.

      tsemppiä

    • Riippuu mitä oikeus päättää... mutta se voi merkitä, että otat omat henkilökohtaiset tavarasi (vaatteet, lääkkeet, korut, kengät, jne.) ja muutat.

      Silloin kyllä vaatisin vastaavasti osituksen tekemistä myös heti, jolloin irtaimistonne jaetaan... lasketaan mahdolliset tasingot, jne.

      Jos kyse omistusasunnosta, tiedäthän että asuntoon jäävältä voit vaatia vuokraa osuudestasi asuntoon mitä et voi (saa) käyttää asumiseesi.

      Älä nyt kovin "kielteiksi" ryhdy, jos oikeus päättää yhteiselämänne päättämisen vaimosi eduksi ... viimeisenä keinona poliisi hoitaa sinut pois asunnosta ja lukot vaihdetaan. Suosittelen että tilanteesta huolimatta koetatte sovitella tilannetta... helpommin varmasti sanottu kuin tehty.

      • Kiinteistön omistaja

        Miten toimia jos asunto on minun nimissäni mutta ex asuu siinä eikä suostu maksamaan mitään? Asiasta neuvotteluyritystä, jopa lastenvalvojan läsnä ollessa. Kyllä elatusmaksut vaaditaan etukäteen ja niissä ei asumista huomioitu.


      • Kiinteistön omistaja kirjoitti:

        Miten toimia jos asunto on minun nimissäni mutta ex asuu siinä eikä suostu maksamaan mitään? Asiasta neuvotteluyritystä, jopa lastenvalvojan läsnä ollessa. Kyllä elatusmaksut vaaditaan etukäteen ja niissä ei asumista huomioitu.

        Hyvä että on edes neuvotteluyritystä...

        Ilmeisesti olet vapaaehtoisesti muuttanut, eikä oikeuden määräyksellä (yhteiselämän lopettaminen)... koska jos niin olisi ollut, uskoisin että asuntoosi jäänyt velvoitetaan maksamaan sinulle korvausta asuntosi käytöstä. Ja ellei maksa, voit pistää saatavasi perintään.

        Jos tahdot, voit asian edelleen viedä oikeuteen, ja vaatia joko korvausta tai että sinä asunnon omistajana voit muuttaa asuntoosi, ja toinen lähtee. Kannattaa silti harkita, josko laiha sopu olisi lihavaa riitaa parempi.

        Kun ositus on tehty, saat tietenkin myös hallinta-oikeuden asuntoosi, vaikka sitten aluksi kuvio olisikin toinen. Sen vuoski etusi on vaatia ositusta heti.

        Elarit eivät liity tähän, koska elarit joita maksat ovat lapsesta ja osuutesi lapsen elatukseen... vuokra mitä sinun pitäisi saada exältäsi on teidän välinen asia.


    • rnk

      eihän sua voi häätää,ja voit hakea omat tavarat.
      riippuen siitä kumman nimissä asunto on ja onko
      avioehtosopimus tehty.Käy netis www.laki.fi
      avioerokohta nii löydät sieltä apua tilanteeseen.
      ja yritä jaksaa

      • Avioehtosopimuksella tai sillä, kumpi sen yhteisen asunnon omistaa EI RATKAISE sitä oikeuden päätöstä, millä yhteiselämä päätetään jos sellaista haettu. Siihen vaikuttaa asunnon tarve, ja onko syyt edellyttää toinen muuttamaan pois (ja ellei lähde, häädetään)

        Avioeron ositus, mahdollinen avioehto ja kuka asunnon omistaa on oma asiansa. Yhteiselämän päättäminen niin, että asunnon omistaja velvoitetaan muuttamaan on tietenkin määräaikainen, eikä vaikuta omistussuhteeseen. Lisäksi sellaisessa tilanteessa yleensä asuntoon jäänyt velvoitetaan maksamaan käytännössä vuokraa sen omistajalle.

        ============================

        6 LUKU (16.4.1987/411)

        Yhteiselämän lopettaminen ja avioero

        24 § (16.4.1987/411)

        Tuomioistuin voi puolisoiden yhteisestä tai toisen puolison hakemuksesta:

        1) päättää, että se puolisoista, joka on enemmän asunnon tarpeessa, saa jäädä asumaan yhteiseen kotiin;

        2) velvoittaa toisen puolison muuttamaan yhteisestä kodista; ja

        3) oikeuttaa puolison käyttämään sellaista toiselle puolisolle kuuluvaa irtainta omaisuutta, joka kuuluu puolisoiden yhteisesti käytettäväksi tarkoitettuun asuntoirtaimistoon taikka on puolison työväline tai tarkoitettu puolison tai lasten henkilökohtaista käyttöä varten; sopimus, jonka omistaja tekee toisen puolison käytettäväksi näin annetusta omaisuudesta kolmannen henkilön kanssa, ei rajoita sanottua käyttöoikeutta.


    • eronnut nainen

      otappa kuule oikeusaputoimistoon yhteyttä ja kysy lakimieheltä apua tilanteeseen.Osaa varmasti parhaiten neuvoa mitä tehdä, kuin yksikään tällä.Mutta hyviä vinkkejä voi tietysti tällä saada. Tsemppiä sulle. Ei tuu olemaan helppoa, mut kyl se siitä!

      • m66

        Kiitos vinkeistä. Oikeusapua olen jo hakenutkin ja täysin tarpeeseen. Kun keskusteluyhteyttä tulevaan exään ei ole ollenkaan, on kuin päivästä toiseen hakkaisi päätään TODELLA kovaan seinään. Eipä tässä paljon muuta mahdollisuutta ole kuin jaksaa.


    • summat

      Paljonko hän on maksanut asunnostanne (prosenteissa)?

      • m66

        Talo on yhteinen omakotitalo, josta lainaa ei olisi ollut enää paljoa maksettavaksi.


    • Yksi mikrosiru

      Mieti miten olet joutunut tilanteeseen? Hae apua asian tuntijoilta! Eroja on aivan liikaa. Miten miehet voi olla noin avuttomia?

    • Yksi mikrosiru

      Katso hakusanalla Avec-lehti.

      • m66

        Mitäpä tuo lehti enää tässä vaiheessa auttaisi? Ja miten niin miehet avuttomia? Itse olen yrittänyt onkia tietoa kaikista mahdollisista lähteistä. Juju on mielestäni siinä, että jokainen avioero on oma tapauksensa, vaikka yhtäläisyyksiäkin on paljon. Jos jollain on antaa vielä vinkkiä siitä mistä saisin lisää tietoa kattavasti, ottaisin sitä mielelläni vastaan.


    • hjälp

      Hieman ohi tämän viesti otsakkeen...
      Mutta kuinka toimitaan kun kysymyksessä on AVOliitto ja talo on mieheni omistuksessa ja minulla ei siis ole mitään virallista omistusoikeutta kiinteistöön. Lapsia kaksi, jotka eivät ole yhteisiä ja nyt mies vaatii minun muuttavan lapsien kanssa pikimmiten pois asunnosta. Olemme eläneet kyseisessä asunnossa yhdessä vasta kolmisen kuukautta.
      Joten kysymys kuuluu: voiko häätää minut lasten kanssa taivasalle? Mikä on aika jonka kuluessa meidän on häivyttänä? Onko mitään lakia puolellani ettei tarvitse sillä sekunnilla lähteä, ilman asuntoa olemaan?

    • kokemuksesta viisas

      Nyt hommaat sen asunnon itsellesi ja lapsillesi.
      Kyllä se voi mies sinut pois siitä passittaa ja vaikka heti.
      Ei tuota voi avoliitoksi sanoa noin lyhyttä "vierailua".
      Missä asuit ennen miehen luo muuttamista?
      Kaupungin vuokra-asunnon voit saada aika pian.
      Ota yhteys sos.toimistoon, ehkä sieltä saat apua väliaikaimajoitukseen ja ole
      sen verran tulevaisuudessa viisaampi, ettet ala majoittua ukkojen luo, ennen kuin tunnet paremmin kys.henkilön.
      Monet pitää eukon siinä tasan tarkkaan niin kauan kuin pillua saa ja palvelua ja
      ilmaista siivousta ruuanlaittoineen..menitkö siihen halpaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe