E-pillerit ja ylipaino.

piupalipaupali

heips.

Kyselisin sellaista että onko e-pillereissä joku ns. painoraja. Tarkoitan jos painaa enemmän kun joku tietty raja on niin onko se teho sitten heikompi? Yhdessäkään pakkauksessa en ole sellaista tosin nähnyt mutta jonkun artikkelin asiasta luin. Itse olen 180 pitkä ja voin sanoa olevani huomattavasti ylipainoinen. Kun olen nyt hieman ulalla koska osa lääkäreistä sanoo että paino ei vaikuta ja jotkut sanoo että vaikuttaa. Ahdistaa tällainen vatvaaminen niin ajattelin nyt täältä teiltä sitten kysyä mielipiteitä ja kokemuksia. kiitos kovasti jo etukäteen.
Söin monta vuotta harmonet pillereitä mutta nyt reilu kk sitten vaihdoin Microgynoniin koska lääkäri sanoi sen olevan hieman "vahvempi" merkki. Kiitos kaikille jotka vaivautuivat lukemaan ja kiitos niille jotka voivat omia kokemuksiaan ja mielipiteitään jakaa. kiitos!

8

4546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkitys

      on parasta lopettaa. Jokaissa lääkekuurissa on haittansa. Näiden ns. trendipillereitten popsimisella ei saavuteta juuri mitää, mutta otetaan monenmoisia riskejä omassa terveydessän ja ihmissuhteissaan, sillä hormonit tunnetusti vaikuttaa mielialaan.

    • ....

      En tiedä päteekö tämä myös e-pillereihin, mutta ehkäisylaastarin ehkäisytehon on todettu heikentyvän yli 90 kiloisilla naisilla. Luulisin kuitenkin, että pillereillä painoraja (jos sellainen on olemassa) on vähän enemmän. Eikös laastareissa ole vähemmän hormoneja, vai miten se meni?

    • kuullut

      ainakaan, että pillereissä olisi painorajoja. Sen sijaan ehkäisykapselia ei yli 70 kiloiselle naiselle aseteta ja ehkäisylaastarissa on tuo 90 kilon raja. Muuten en usko, että mitää rajoituksia on. Kyllä ne siellä lääkärissä sellaiset pillerit antavat, että ehkäisyteho on varma.

      • Charl

      • - -
        Charl kirjoitti:

        .... on ainakin muutama lähde: http://www.cbsnews.com/stories/2004/12/29/health/webmd/main663817.shtml. Siellä sanotaan mm. että normaalipainoisista naisista tuli vuoden aikana raskaaki 2-3 % jossain kokeessa ja ylipainoisista 5-7 %. Myös jos painoindeksi on 27 tai enemmän, riski on 60-70 %. Samaa sanotaan tässä: http://www.sciencedaily.com/releases/2005/01/050111163505.htm Ja tässä linkissä on melko hyvät perustelutkin asialle: http://www.msnbc.msn.com/id/16949322/site/newsweek/

        En ole ap. kysyjä, mutta luin silti tuon viimeisen linkkisi. Ymmärsin siis, että jos 50-kiloinen ja 100-kiloinen syövät yhdistelmäehkäisypillereitä, ja saavat samat määrät hormoneja, on yhdellä pillerillä "kaksinkertaisesti" tehtävää riittää 100-kiloiselle kuin 50-kiloiselle.

        Eli matalahormoniset toimivat kyllä normaalipainoisilla, mutta ylipainoisille, jotka kaiken lisäksi unohtavat pillereitä, on matalahormoniset pillerit suorastaan riski raskautumisen suhteen.

        Toisaalta, kehon metabolian suhteen tuo "riittämisen" idea kuulostaa ihan loogiselta. Siis ylipainoisilla on enemmän "neliöitä" kropassaan tarvitsemassa hormonien vaikutusta.

        Mitenkään ylipainoisia väheksymättä, on haidän kohdallaan kyllä lääkärin aina tapauskohtaisesti hyvä miettiä, onko e-pilleri "riittävä" hormoniensa suhteen ylipainoiselle naiselle.


    • en raskaana

      Eli oma painoni on huomattavasti yli sadan ja olen 4 vuotta syönyt harmonetteja ja hyvin ovat toimineet eli vauvoja ei ole tullut. Riippuu todella paljon lääkäristä. Mullakin eka kirjotti eka minit mut toka lekuri vaan totes et kokeillaan yhditelmiä ja mitään ongelmia ei ole ollut ja hyvin ovat pitäneet!

    • lihava

      Trikvilaria tuli syötyä noin 15 vuotta, ja ylipainoa on noin 50 kiloa, eikä koskaan sanottu mitään etten voisi pillereitä syödä tai etteivät ne tehoaisi. Haluja eivät tosin vieneet, mikä taas on positiivista. :)

    • Anonyymi

      Minulle on lääkärissä sanottu suoraan että olen liian lihava minkään näköiseen ehkäisyyn. En niinkään halua ehkäisyä sen ehkäisy puolen takia, kun en vielä ole aktiivinen, mutta kuukautisen ovat niin epäsäännölliset ja kivut on kovat. Mutta kai sitä vain on kärsittävä...
      Olen noin 175 cm pitkä ja painan hieman yli 100kg

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10300
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4563
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3104
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1889
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe