E-pillerit ja ylipaino.

piupalipaupali

heips.

Kyselisin sellaista että onko e-pillereissä joku ns. painoraja. Tarkoitan jos painaa enemmän kun joku tietty raja on niin onko se teho sitten heikompi? Yhdessäkään pakkauksessa en ole sellaista tosin nähnyt mutta jonkun artikkelin asiasta luin. Itse olen 180 pitkä ja voin sanoa olevani huomattavasti ylipainoinen. Kun olen nyt hieman ulalla koska osa lääkäreistä sanoo että paino ei vaikuta ja jotkut sanoo että vaikuttaa. Ahdistaa tällainen vatvaaminen niin ajattelin nyt täältä teiltä sitten kysyä mielipiteitä ja kokemuksia. kiitos kovasti jo etukäteen.
Söin monta vuotta harmonet pillereitä mutta nyt reilu kk sitten vaihdoin Microgynoniin koska lääkäri sanoi sen olevan hieman "vahvempi" merkki. Kiitos kaikille jotka vaivautuivat lukemaan ja kiitos niille jotka voivat omia kokemuksiaan ja mielipiteitään jakaa. kiitos!

8

4250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkitys

      on parasta lopettaa. Jokaissa lääkekuurissa on haittansa. Näiden ns. trendipillereitten popsimisella ei saavuteta juuri mitää, mutta otetaan monenmoisia riskejä omassa terveydessän ja ihmissuhteissaan, sillä hormonit tunnetusti vaikuttaa mielialaan.

    • ....

      En tiedä päteekö tämä myös e-pillereihin, mutta ehkäisylaastarin ehkäisytehon on todettu heikentyvän yli 90 kiloisilla naisilla. Luulisin kuitenkin, että pillereillä painoraja (jos sellainen on olemassa) on vähän enemmän. Eikös laastareissa ole vähemmän hormoneja, vai miten se meni?

    • kuullut

      ainakaan, että pillereissä olisi painorajoja. Sen sijaan ehkäisykapselia ei yli 70 kiloiselle naiselle aseteta ja ehkäisylaastarissa on tuo 90 kilon raja. Muuten en usko, että mitää rajoituksia on. Kyllä ne siellä lääkärissä sellaiset pillerit antavat, että ehkäisyteho on varma.

      • Charl

      • - -
        Charl kirjoitti:

        .... on ainakin muutama lähde: http://www.cbsnews.com/stories/2004/12/29/health/webmd/main663817.shtml. Siellä sanotaan mm. että normaalipainoisista naisista tuli vuoden aikana raskaaki 2-3 % jossain kokeessa ja ylipainoisista 5-7 %. Myös jos painoindeksi on 27 tai enemmän, riski on 60-70 %. Samaa sanotaan tässä: http://www.sciencedaily.com/releases/2005/01/050111163505.htm Ja tässä linkissä on melko hyvät perustelutkin asialle: http://www.msnbc.msn.com/id/16949322/site/newsweek/

        En ole ap. kysyjä, mutta luin silti tuon viimeisen linkkisi. Ymmärsin siis, että jos 50-kiloinen ja 100-kiloinen syövät yhdistelmäehkäisypillereitä, ja saavat samat määrät hormoneja, on yhdellä pillerillä "kaksinkertaisesti" tehtävää riittää 100-kiloiselle kuin 50-kiloiselle.

        Eli matalahormoniset toimivat kyllä normaalipainoisilla, mutta ylipainoisille, jotka kaiken lisäksi unohtavat pillereitä, on matalahormoniset pillerit suorastaan riski raskautumisen suhteen.

        Toisaalta, kehon metabolian suhteen tuo "riittämisen" idea kuulostaa ihan loogiselta. Siis ylipainoisilla on enemmän "neliöitä" kropassaan tarvitsemassa hormonien vaikutusta.

        Mitenkään ylipainoisia väheksymättä, on haidän kohdallaan kyllä lääkärin aina tapauskohtaisesti hyvä miettiä, onko e-pilleri "riittävä" hormoniensa suhteen ylipainoiselle naiselle.


    • en raskaana

      Eli oma painoni on huomattavasti yli sadan ja olen 4 vuotta syönyt harmonetteja ja hyvin ovat toimineet eli vauvoja ei ole tullut. Riippuu todella paljon lääkäristä. Mullakin eka kirjotti eka minit mut toka lekuri vaan totes et kokeillaan yhditelmiä ja mitään ongelmia ei ole ollut ja hyvin ovat pitäneet!

    • lihava

      Trikvilaria tuli syötyä noin 15 vuotta, ja ylipainoa on noin 50 kiloa, eikä koskaan sanottu mitään etten voisi pillereitä syödä tai etteivät ne tehoaisi. Haluja eivät tosin vieneet, mikä taas on positiivista. :)

    • Anonyymi

      Minulle on lääkärissä sanottu suoraan että olen liian lihava minkään näköiseen ehkäisyyn. En niinkään halua ehkäisyä sen ehkäisy puolen takia, kun en vielä ole aktiivinen, mutta kuukautisen ovat niin epäsäännölliset ja kivut on kovat. Mutta kai sitä vain on kärsittävä...
      Olen noin 175 cm pitkä ja painan hieman yli 100kg

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe