Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kännykkä meni mäsäksi työaikana

korvaako työnantaja sen?

eli siis puhelin rikkoutui siten että se putosi mereen työaikana. korvaako työnantaja silloin sen korjaus tai korvauskustannukset?
Kellään tietoa tästä?

9

7143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmeessä

      työnantaja korvaisi sellaisen esineen, mitä et työtä tehdessäsi tarvitse. Jos itse pidät omaa puhelintasi töissä ja se rikkoutuu, olet vastuussa siitä. Vakuutuksesta tosin saat rahaa.

    • Tiedontuoja

      Jos et käyttänyt puhelinta työpuheluihin niin silloin tuskin työnantaja sitä korvaa. Jos taas käytit sitä työpuheluihin pitäisin sitä oikeana että työnantaja maksaisi uuden luurin.

      • ...

        Jos asiasta alettaisiin vääntää kättä syvemmin, raja vedettäisiin juuri tuohon. Omassakin ex-työpaikassa oli vastaavanlaisia tilanteita parikin. Toinen kännykkä putosi korkealta ja toinen jäi huvittavasti trukin laskeman laatikon alle kun oli täysin väärässä paikassa. (Työntekijällä ei kyseisessä paikassa ollut mitään työtehtävää edes).

        Silti homma meni niin päin, että korkealta pudonnut luuri ei mennyt korvaukseen, koska oli täysin oma känny yksityiskäyttöön. Tipahti vielä omaa huolimattomuutta rintataskusta. Yritti kyllä ties minne viedä ja saada korvatuksi. Tuo laatikon alle jäänyt kuitenkin korvattiin, koska siihen tuli myös työpuheluita ja ei olisi ollut edes mukanaan jos ei olisi pientä mahdollisuutta ollut, että joku firman puitteissa ottaa siihen yhteyttä. Eli laitettiin kategoriaan "Päivystyspuhelin".

        Tietysti joku firma voi korvatakin kaiken hajonneen, mutta jos firman käytäntö on tiukka niin tuollainen mereenputoaminen on oman kännykän suhteen jo sellainen syy ettei varmaan kovin helposti heru korvauksia...Siinäpä kun jos yksin olet ollut, ei ole edes näyttöä että luuri todella on mennyt. Ei ole jäänyt rikkinäistä värkkiä näytöksi hajoamisesta.


    • Burana

      Baronalla ei korvaa vaikka työpaikalla tarvii puhelimen vittu mikä pelle pulu kaikissa asioissa lakia kiertämässä

      • Älähän_nyt

        Vittu Barona mitään vittu lakia kierrä kun vittu puhelimesta ei vittu laissa ole mitään vittu mainintaa vittu.
        Vai mitä Vittu-Pelle?


    • Puhelimen mereen putoaminen kuulostaa aikamoiselta huolimattomuudelta. Mielestäni kenenkään muun ei pitäisi sitä korvata. Ehkä ihmiset oppisivat huolellisemmiksi, jos itse joutuu hankkimaan uuden / korjauttamaan vanhan?

    • Karu.Todellisuus

      Jos puhelin oli omasi, työnantajaa ei kiinnosta puhelimesi kunto. Jos puhelin oli työnantajan, sinä joudut korvaamaan sen työnantajallesi.

      • rfhsdhdjyrjdrjtrdjr

        Perussääntö on, että työntekijän työtehtävissä aiheuttama vahinko jää työnantajan vahingoksi. Jotta työnantaja voisi periä työntekijältä korvauksia, vahingon pitäisi olla lievää törkeämmällä huolimattomuudella aiheutettu (esimerkiksi alkoholin vaikutuksen alaisena).


    • järkeä

      Vakuutus ei korvaa edes silmälaseja jos menee rikki ja kasvoissa ei ole rikoontumisesta johtuvaa ruhjetta.
      Miksi sitä puhelinta pitää pitää mukana työaikana?, ei ole mitään järkeä että omia asioita hoidetaan työaikana. Niiden hoitaminen tehdää taukojen aikana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe