Freesian tuoksu

rebornnuket

Hei. Olen aina pitänyt erittäin paljon Freesian tuoksusta..se onkin lempikukkani.
Tietääkö kukaan jotain hajuvettä,mikä olisi Freesian tuoksuinen ??Olen kauan etsinyt sellaista.
Vastauksista olisin kiitollinen :)
Sitten toistakin tuoksua etsiskelen.Sellaista,mikä olisi raikas,ei raskas,sillä minulla on taipumus pään särkyyn.Mieluiten sellainen puhdastuoksu,kuin suihkussa olisi juuri käynyt..Kiitos :)

5

2923

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yliherkkä

      Saatko päänsärkyä ja huonoa oloa joskus joistakin hajuista/tuoksuista?

      Yliherkkyys hajustekemikaaleille on yleistymään päin. Keuhkolääkäri Paula Pallasaho on väitöskirjaansa varten tehnyt kyselytutkimuksen helsinkiläisille aikuisille. Heistä 21 % ilmoitti kärsivänsä voimakkaista hajuista (deodorantit, mausteet, painomuste, puhdistusaineet, kukkien tuoksut ym.). Kyseessä on satunnaisotos eli tulos on yleistettävissä aikuisväestöön. (sivulla 40)
      Löytyy täältä:
      Paula Pallasaho: Prevalence and determinants of respiratory symptoms, asthma, chronic bronchitis and allergic sensitization in Helsinki
      A comparison between Finland, Sweden and Estonia
      http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/laa/kliin/vk/pallasaho/prevalen.pdf

      Hajuste- ja kemikaaliyliherkkyys on siis selvästi lisääntymään päin. Jatkuvasti kuulen itsekin ihmisten sanovan, etteivät hekään kestä joitain voimakkaita tuoksuja. Samaan hengenvetoon ihmiset usein toteavat heti perään, että vaikka heillä ei olekaan tällaista yliherkkyyttä kuin minulla.
      Muistutan silloin heitä, että eihän minullakaan ole tämä hajusteyliherkkyys aina ollut, vaan olen myös joskus voinut käyttää hajusteita ja siten minullakin herkistyminen alkoi, että en ensin kestänyt voimakkaiden haju- ja partavesien hajuja. Siksi suosittelenkin ihmisiä vähentämään hajusteitaan, jotteivät he herkistyisi yhtä pahasti kuin minä ja monet muut.

      Läheskään kaikkien kemikaalien vaikutuksia ihmiseen ei ole edes tutkittu ja vielä vähemmän on tutkittu eri kemikaalien yhteisvaikutuksia.
      Kuinka moni voi varmuudella tietää, ettei oma lapsikin jo kärsi hajuste- ja kemikaaliyliherkkyydestä? Pienet lapsethan eivät tunnetusti osaa ilmaista pahaa oloaan muuta kuin kiukkuamalla.

      Tässä vielä parit lainaukset tutkimuksista, joissa kemikaalien vaaroja ja myrkyllisyyttä käsitellään. Suorat lainaukset ovat poimintoja. Tekstit löytyvät kokonaisuudessaan lainausten perään merkityistä lähteistä.

      "Tutkijoiden varoitukset kemikaalien riskeistä lisääntyvät."

      "Ympäröivässä yhteiskunnassamme on yli 100 000 erilaista kemikaalia. Kemikaalien maailmanlaajuinen tuotanto on kasvanut vuoden 1930 miljoonasta tonnista nykyiseen 400 miljoonaan tonniin. Aineiden terveys- ja ympäristövaikutuksista ei ole tehtävissä riskinarviointia, sillä yli 80 prosentista käytössä olevista kemikaaleista ei ole riittävästi tietoa."

      "Maailman Luonnonsäätiö on äskettäin osoittanut Euroopassa asuvan kolme sukupolvea ihmisiä, joiden veressä on jopa 70 eri ainetta, joita ei esiinny ympäristössä luonnostaan. Sen toisessa tutkimuksessa vastasyntyneiden lasten napaverestä löydettiin synteettisiä kemikaaleja. Kemikaalit siirtyvät siis äidistä sikiöön raskauden aikana. Moni niistä on hitaasti hajoavia, ja ne varastoituvat siksi kehoomme loppuelämäksi."

      "Usean sairauden lisääntyminen saattaa johtua myös siitä, että monet kemikaalit, joille altistumme sikiöaikana, lapsena ja aikuisena, vaikuttavat hormonijärjestelmäämme ja johtavat ennen pitkää sairastumiseen."

      Lähde: http://www.wwf.fi/ymparisto/vaaralliset_kemikaalit/kemikaalien_haitat/tutkijat_terveysriskeista.html


      "Ranskalainen kuluttajayhdistys UFC tutki 18 erilaista yleisesti käytössä olevaa puhdistusainetta. Tulos on hälyttävä, sillä jopa 12 tutkituista pesuaineesta päästää ilmaan terveydelle haitallisia aineita, jopa niin paljon, että niitä ei saisi käyttää kotitalouksissa."

      "Kyseessä ovat tuoksuaineet kuten terpeeni ja limoneeni. Esimerkiksi limoneeni voi aiheuttaa allergisia reaktioita, kun se hapettuu ilman kanssa ja terpeeni muuntuu, jos se on ilman kanssa tekemisissä useita tunteja. Tällöin siitä tulee formaldehydiä, joka on limakalvoja ärsyttävä ja syöpää aiheuttava aine."

      Lähde:
      http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/326


      "Ilmanraikastajat terveydelle vaarallisia"

      "Ilmanraikastajien kukkaistuoksut ovat harhaanjohtavia. Ne eivät suinkaan puhdista ilmaa vaan ovat kaikkine kemikaalilisineen suorastaan vaarallisia terveydelle.Tämä ilmenee eurooppalaisesta selvityksestä."

      "Tuotteista löydettiin mm. bentseeniä, styreeniä ja formaldehydiä, jotka voivat ärsyttää limakalvoja ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa syöpää."

      Lähde: http://www.turunsanomat.fi/viimeuutiset/stt/?ts=0,3:2026:1143:0,4:50:0:0:0;4:49:0:1:2004-12-23,104:49:273278,1:0:0:0:0:0:


      "Kodin kemikaaleilla yhteys lasten astmaan"

      "Tavanomaiset kotitaloustuotteet kuten valkaisuaineet, maton pesuaineet ja maalinpoistoaineet voivat aiheuttaa lapsille astmaa."

      Lähde: http://www.turunsanomat.fi/viimeuutiset/stt/?ts=0,3:2026:1143:0,4:50:0:0:0;4:49:0:1:2004-12-23,104:49:273278,1:0:0:0:0:0:
      (Löytyy sivua selaamalla hieman alempaa kuin tuo selvitys Ilmanraikastajien vaarallisuudesta terveydelle.)

      Eli ei tässä suotta huolissaan olla näistä asioista. Kemikaalit, joihin siis hajusteetkin kuuluvat, ovat tutkitusti vaarallisia terveydellemme. Hajuste- ja kemikaaliyliherkkyys on yleistymään päin jatkuvan kemikaaleille altistumisen seurauksena. Tosiasia on, että kemikaalit ovat meidän kaikkien terveydelle yhtä vaarallisia. Jotkut meistä vain herkistyvät nopeammin.

      Asioille olisi vain alettava tehdä jotain ennen kuin lapsemmekin sairastuvat ja alkavat saada vakavia oireita. Ensimmäinen askel taistelussa kemikaalien vaaroja vastaan olisi saada hajuste- ja kemikaaliyliherkkyydelle diagnoosi myös Suomessa. Tässä voit olla avuksi allekirjoittamalla seuraavan vetoomuksen:

      http://www.adressit.com/sosiaaliturvahajusteyliherkille

      Mikäli et halua nimeäsi julkaistavan netissä, voit vetoomuksen allekirjoittaessaan myös valita, että nimesi ei näy netissä.    

    • Justgreen

      Cacharel - Noa, Clinique - Simply. Myös muut tuoksut ko. merkeillä testaamisen arvoisia.

      Lisäksi Max Joacim - 358, http://maxjoacim.com/uutuudet.htm, jossa myös mainitaan freesia.

      • rebornnuket

        Kiitos vinkistä..otan heti huomenissa selvää ko tuoksuista! Monta vuotta olen etsinyt Freesian tuoksua...myös jos löytäisin vartalovoiteen,olisi iloa pitkäksi aikaa :)))


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miesten ja naisten hajusteiden tarjoukset 17 €
      myy tärkeimpien tuotemerkkien hajusteita, alkuperäisiä 100 ml: n tuotteita, yli 5000 viitteitä, myynti vähintään erässä 10, azzaro yves st laurent vasemmalla rannalla paco rabane, thierry mugler, nina ricci jne ...
      [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe