miten saada potkut?

kyllästynyt

Miten voisi päästä irti työpaikasta, olen täysin kyllästynyt työhöni ja haluaisin kortistoon ainakin niin pitkäksi aikaa kuin ansiosidonnaista tippuu, sitten ehkä takaisin työelämään (mutta ei missään tapauksessa samaan työhön). Olen vakituisessa ja kokoaikaisessa työsuhteessa.

Irtisanoutuminen ei tule kysymykseen (3 kk karenssi), eikä töiden tekemättä jättäminen (työ on sen luonteista ettei voi tahallaan jättää tekemättä/tehdä huonosti potkujen kalastelemiseksi).

Miten työkkärissä suhtaudutaan, jos siirryn esim. vakituisesta työpaikasta määräaikaiseen ja määräaikaisuuden loppuessa jään työttömäksi?

21

6725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kinuski

      Et jaksa työssäsi, etkä viitsisi enää tehdä hommiasi, tilaa aika oman kuntasi mielenterveystoimistoon, valita työuupumustasi, niin pääset sairaslomalle ja kuntoutustuelle ja ehkäpä vielä sen jälkeenkin (jos työnteko ei edelleenkään maita) saatat päästä sairaseläkkeelle. Et ilmeisestikään (juttusi perusteella ainakaan) ole kovin työkykyinen, joten mielenterveystoimisto terapia kuntoutustuki olisivat sulle ehkä paras vaihtoehto =/

      • kyllästynyt

        mutta en työhaluinen. Valitettavasti eläkkeellepääsyikään on vielä melkein 30 vuotta joten ei taida onnistua.


      • Kinuski
        kyllästynyt kirjoitti:

        mutta en työhaluinen. Valitettavasti eläkkeellepääsyikään on vielä melkein 30 vuotta joten ei taida onnistua.

        eiköhän se työhaluttomuus ole juuri burn outin oire. Joku syyhän sinulla on siihen, ettei enää haluta mennä töihin. Tutkiskele nyt ensin sisimpääsi ja mieti, miksi työhön meno ei enää kiinnosta. Sen jälkeen kun olet syyn sisäistänyt, voit hakea siihen apua ja raha-asiat järjestyvät siinä sivussa, ei tarvitse miettiä karensseja. Ja tosiaan työpaikkasi saa varmasti joku toinen, jolla on halua tehdä työtä, siitä sinun ei kannata murehtia =/


      • minä
        kyllästynyt kirjoitti:

        mutta en työhaluinen. Valitettavasti eläkkeellepääsyikään on vielä melkein 30 vuotta joten ei taida onnistua.

        varasta jotakin työnantajan omaisuutta.tulee varmat potkut.


      • työttömien asiamies
        minä kirjoitti:

        varasta jotakin työnantajan omaisuutta.tulee varmat potkut.

        Mikäli noin teet, saat automaattisesti kolmen kuukauden karenssin.


      • ...on sulle ihan oikein
        työttömien asiamies kirjoitti:

        Mikäli noin teet, saat automaattisesti kolmen kuukauden karenssin.

        Kolmen kuukauden karenssi on aivan oikein sinulle ellei työt maistu. Olethan sentään työssä. Neuvoisin sinua säästämään palkastasi sen verran että voit olla sen 3 kuukautta ilman tuloja. Sossu tietenkin elättää sinua myös mikäli olet aivan varaton. Mikäpä tuo olisi 3 kuukauden kesäloma? Normaalipalkalla säästää ei tarvitsekaan kauan. Hankinnat nolliin ja pihistellen elelet sen aikaa. Verotuksen proggressiokin kevenee eli kokonaisuutena saattaa tulonväheneminen olla taas vähemmän. Sitten se 3 kuukauden karenssi alkaa pidettyäsi kaikki lomat ja maksetut vapaat, mm lomarahat lasketaan ansioksi ja ne lykkäävät laskemisen aloitusta. Saattaa siis hyvinkin mennä 5-6 kk siinä karenssissa ilman tuloja. Työtähän voit hakea tietenkin koko ajan ja olla työnhakijana, vaikka työssä ollessasi. Kannattaa myös ilmoittaa työnantajalle että jos tarvii laittaa joku pihalle niin sinusta voi aloittaa. Saattaa tulla tarve vähentää juuri sinun kohdaltasi. Työnantaja ei irtisano asiattomasti. Tietenkin kannattaa etsiä mieleistä työtä ennen kuin työttömyys koittaa. Yleensä työssä olevalle on helpompaa löytää uusi paikka kuin työttömänä veltostuneelle se ensimmäinen.


    • Laura

      Harkitsepa vuorotteluvapaata, saisin pienen time-outin hommistasi eikä tulotkaan mahdottomasti putoa. Sen aikana voisit vaikka katsella muita töitä.

    • Paikkaa

      Noh jos sulla on töissä noin kamalaa niin vaihdetaan paikkaa tule kortistoon ja minä saan töitä.

      Ihmiset ruikuttavat aivan olemattomista asioista ihan kuin maailmanloppu olisi käsillä. Kannattaa ryhtyä ammattimaiseksi valituskoneeksi sitten.

      Itsellä alkaa säästöt olla syöty ja töitä ei enää tämänikäiselle näemmän löydy seksikkäästä ammatista huolimatta. Seuraavaksi menee auto ja sitten kämppä.

      Vinkkinä siihen miten pääset äkkiä työttömäksi on että alat kyseenalaistaa pomosi päätöksiä ja työskentelytapaa julkisesti työpaikallasi. Takaan että olet alta aikayksikön työtön vaikka olisitkin oikeassa. Tosin jos et saa irtisanomisilmoitukseen sitä 'tuot. ja taloud.syyt ' niin napsahtaa se 2 kk karenssi, mutta onhan sulla säästöjä ja saathan täydet lomarahat kyllä niillä kelpaa sitten Elvistellä.

    • jaska 57 v

      Jumalauta mitä valitusta! Et ole kaameita töitä nähnytkään! Nykyaikana ei meinata kestää mitään, olisitpa ollut 50-60-luvulla metsätöissä tai raksalla, jo alle 18-vuotiaana. Tietäisit mitä on työnteko.

      Vedä ittes kiikkuun jos ei elo huvita, p..le!

      • ...

        >Nykyaikana ei meinata kestää mitään, olisitpa ollut 50-60-luvulla metsätöissä tai raksalla, jo alle 18-vuotiaana.

        Joo, mutta tuohon maailman aikaan työpaikan saattoi jättää juuri sinä päivänä kuin huvitti ja aloittaa toisessa. Nykyään työttömyys estää liikkumista työpaikasta toiseen.


    • ...

      Vaihtakaa muut ajoissa työpaikkaa, ettei teistä tule yhtä höperöitä kuin tuon kirjoittajasta. Mä olen nähnyt tuon taudin, ansiosidonnaisen jälkeen ollaan vielä huonommassa kunnossa. Yksi syy tuollaiseen ajatteluun ilmeisesti on, ettei elämässä ole mitään muuta sisältöä kuin työ.

      Ruutukaavan lisäksi USAn hyvä puoli on, että siellä tullaan pääsääntöisesti töihin vain 1-2 vuodeksi, joten harvempi kyllästyy työpaikkaansa noin totaalisesti.

    • Masoburger

      Kerro ihmeessä mikä on alasi!
      Kerro vaan! Ei se tee kipeetä...

    • toteuttanut

      Raahaat esimiehesi seinäkalenterin eteen ja rengastat irtisanoutumisaikasi puitteissa olevan päiväyksen ilmoittaen sen olevan sinun viimeinen työpäiväsi siinä yrityksessä. Toimii varmasti jos et tule katumapäälle. Korvauksen suhteenhan siitä tulee karenssi mutta sehän ei ole pääasia!
      Olen tehnyt näin. Sen jälkeen olin mm. Espanjassa
      työnhakijana 3kk nostaen siellä meikäläisen korvauksen.

      • pielo

        Tietysti alat sairastamaan. Lupien puitteissa, pari kuumepäivää aina vähän väliä, sitten haet saikkua työpaikkalääkäriltä "selkäsäryn" tai epämääräisen käsi-ja migreenisärkyjen takia. Aina vähintään viikko kerrallaan. Sitten burnout-lomaa, sitähän saa parhaimmillaan kerralla jopa 10 kk. Yrittänyttä ei laiteta. Tai jos laitetaan, niin firmasta pihalle, ja sinnehän sinä tässä tapauksessa haluatkin. Jos et joudu pihalle, saat palkkaa ja mitään ei tarvitse tehdä. Mitään et häviä.


      • doood
        pielo kirjoitti:

        Tietysti alat sairastamaan. Lupien puitteissa, pari kuumepäivää aina vähän väliä, sitten haet saikkua työpaikkalääkäriltä "selkäsäryn" tai epämääräisen käsi-ja migreenisärkyjen takia. Aina vähintään viikko kerrallaan. Sitten burnout-lomaa, sitähän saa parhaimmillaan kerralla jopa 10 kk. Yrittänyttä ei laiteta. Tai jos laitetaan, niin firmasta pihalle, ja sinnehän sinä tässä tapauksessa haluatkin. Jos et joudu pihalle, saat palkkaa ja mitään ei tarvitse tehdä. Mitään et häviä.

        meil on tääl duunis yks muija mikä on harrastanut ko. sairasloma-toimintaa jo parin vuoden ajan. On kuukauden saikulla (selkä), sit viikon töissä, taas kuukauden saikulla ja päivän töissä ja sit viikoks Etelään... Ja takas töihin ja parin päivän päästä saikulle... Ei siis oo toiminut tää saikkuilu sun muu. Muuten duunaisin itekin.


    • Monta kertaa onnistunut

      Ei meikäläisellä ole ollut vaikeuksia saada potkuja, vaikka olen ihan asiallinen, ahkera ja säännöllinen työntekijä mielestäni ollut.En juoppo enkä edes tupakoi...Kerran sain verokirjan kotiin kun olin ollut eka kertaa työssä yhden päivän...toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen olin allekirjoittanut. Mitään selityksiä ei tullut. Samoin sain passit 2 kuukauden määräaikaisuudesta kahden viikon jälkeen (on muuten laitontakin) kun en kuulemma "ollut tarpeeksi sosiaalinen". Ruma pärstä ja hevosenhampaat riittää syyksi, tutkintokaan ei mitään auta. Vaikea muuta syytä on löytää. Ja työpaikka olisi jo lasten elatuksenkin takia ollut tosi tarpeeseen vaikka väliaikaisenakin. Näin ihmisiä kyykytetään!

    • !!!!!!!!

      !!!!!!!!

    • Anonyymi

      Vittu teiänkaa kysyjällä on selvä kysymys ja ykskään ei ole vastannut asiallisesti huhhuh 😂

    • Anonyymi

      Hei,

      Teen etätyötä tietokoneellani ja voin tehdä sitä missä vain, milloin vain, myös niin paljon tai vähän kuin haluan. Yritykseen haetaan nyt lisää työntekijöitä, joten jos sinäkin haluaisit tehdä töitä tällä tavalla niin ota yhteyttä.

      http://asiakas-palvelut.com/signup-form/?ref=FI1454

    • Anonyymi

      Kerrotko lisää tuosta työstä?

    • Anonyymi

      Työpaikasta saa potkut oltuaan 7 vrk poissa ilman syytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe