Parranajosta

Kysymys miehille

Tuossa alempana on keskustelu siitä, että sopiiko parta miehelle.

Haluaisin kysyä muilta miehiltä, että kuinka usein ajatte partanne ja syy ajotiheyteen tai väliin?

Itse ajan useimmiten kaksi kertaa päivässä

9

1927

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeesus

      Parran kasvu on kyllä yksillöllistä, toisilla se kasvaa nopeammin kuin toisilla ei. Itse ajan yleensä joka toinen tai kolmas päivä. Mikä tarkoittaa että yleensä naamassa on jonkinlainen säki.

      Miksi en anna parran vain kasvaa? Se johtuu yli neljän päivän sängen aiheuttamasta kutinasta. Ja jos sitä raapii, kutisee entistä enemmän.

      Kutina loppuu kyllä ainanaan. Olen joskus kasvattanut juha-mieto parran, mutta toista kertaa ei ole riittänyt kärsivällisyys.

      • melkein kolmekymppinen

        JOssain vaiheessa itsekin kasvatin partaa, mutta en ole enää viitsinyt kun sen siistinä pitäminen on aika työlästä.

        Tosiaan, parrankasvu on aika yksilöllistä. Ajelin itse partani ensimmäisen kerran 17v ja se alkoi kasvaa yllättävän hitaasti, mutta nyt 28v se on tosiaankin kiihtynyt niin että aamulla ennen töihin lähtöä ajan sängen pois ja taas illalla töistä tullessa. Luulen, että parrankasvuni kiihtyy vielä kolmenkympin korvilla hiukan lisää, päätellen ihan jo siitä, että monella sukulaismiehellä on erittäin voimakas parrankasvu ja siihen se vaikuttaisi olevan itsellänikin menossa.


    • ............

      Ajelen n. 3-4 päivän välein. Maksimissaan voin ajaa parin päivän välein. Syynä on, että parta on kovaa ja kaulan alue (alimmaiset 2-3 senttiä) tulee näppyjä täyteen ja menee verelle jos ajan useammin. Eli lähestulkoon jatkuvasti on sänki. Yli 4 päivää on jo niin pitkä, että alkaa häiritä ja kutittaa.

      • kokenut

        annan pienen vinkin; lisää vähitellen parranajo tiheyttä niin iho tottuu. minullakin oli melkoisia iho ongelmia, mutta ne on vähentyneet parrankasvun kiihtymisen myötä


      • parta-jeesus

        Ajatko sähköparranajokoneella vai partavaahdolla ja terällä?


      • ..............
        parta-jeesus kirjoitti:

        Ajatko sähköparranajokoneella vai partavaahdolla ja terällä?

        Ajan Mach 3:lla höystettynä Gilleten partageelillä, joka on for sensitive skin. Ajan lisäksi AINA heti suihkun jälkeen, jolloin parta on pehmeimmillään. Ei ole edes mahdollista ajaa alle 3 päivää pitkää sänkeä ilman suihkua. On niin jumalattoman kovaa tavaraa. Mikään muu alue ei silti ärry kuin se pahuksen kaulan seutu. Posket, leuka (myös leuan alta) yms. kestää ihan hyvin ajamista.


      • ............
        kokenut kirjoitti:

        annan pienen vinkin; lisää vähitellen parranajo tiheyttä niin iho tottuu. minullakin oli melkoisia iho ongelmia, mutta ne on vähentyneet parrankasvun kiihtymisen myötä

        Täytyy sitten olla pitkän aikaa näpyt ja arvet naamassa, mutta ehkä lopussa kiitos seisoo. Olen kyllä kokeillut lyhyempääkin ajotahtia, mutta kaatui juuri em. syyhyn. Olen 25, toivottavasti parran laatu ei ainakaan enää kovemmaksi muutu.


      • Kokenut jälleen
        ............ kirjoitti:

        Täytyy sitten olla pitkän aikaa näpyt ja arvet naamassa, mutta ehkä lopussa kiitos seisoo. Olen kyllä kokeillut lyhyempääkin ajotahtia, mutta kaatui juuri em. syyhyn. Olen 25, toivottavasti parran laatu ei ainakaan enää kovemmaksi muutu.

        niin, lisään vielä aiempaan viestiini sen, että kun tihennät ajotahtia, niin pidä välillä tauko eli esim. 1 vrk ajamatta, niin iho rauhoittuu vähitellen.

        Itse olen pian 29v ja voin todeta että parta ei muutu enää kovemmaksi. Jos olet siis n. 25v niin muista että parrankasvu kiihtyy vielä jonkin aikaa. Mikäli muistan oikein niin parrankasvu on useimmiten lopullisessa voimakkuudessaan vasta kolmenkympin jälkeen. Johtuu hormonitoiminnan aikataulusta. Tämä ei sinänsä liity asiaan, mutta muistan lukeneeni aikanaan koulun biologian kirjasta, että miehelle voi kasvaa esim. lisää rintakarvoja vielä kolmekymppisenä.

        Itselläni tosiaan kävi niin, että murrosiässä finnejä ja partaa oli yhtäaikaa. Armeijan jälkeen ja vähän yli kaksikymppisenä iho ärsyyntyi ajoittain pahasti parranajosta, mutta nyt kun lähempänä kolmeakymppiä kasvu on kiihtynyt, niin ajoittaiset pienet tauot ovat rauhoittaneet ihoa.


    • Mikki87

      Näihin vastauksina: näinhän se on miehillä että kalu kasvaa ensimmäisenä. Vaikka parranhaivenia tuleekin, monella tulee kiihkeämpi parrankasvu vasta myöhemmin.
      Itselle tuli rintakarvoja vasta yli 3-kymppisenä, ja parrankasvu kiihtynyt niin hitaasti, että vasta nyt, nelikymppisenä, ajan 2 kertaa päivässä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe