Olen selannut näitä keskusteluja ja todella monessa paikassa haukutaan eri paikkoja monesta eri syystä.
Minua on ruvennut kiinnostamaan se, että mikä on hyvää palvelua? Miten ihmiset käsittää palvelun?
Eli voisitko kertoa minulle mikä on hyvää palvelua.
Hyvä palvelu
18
5628
Vastaukset
- "oikeassa".
Hyvä palvelu on mielestäni se kun asiakkaana tulen paikalle (sama minne) niin minut otetaan huomioon ihmisenä ja annetaan sellaista palvelua mitä tarvitsen. Hyvään palveluun kuuluu myös ystävällinen käytös ja kohtelias puhe, eli kiitetään ja toivotetaan esim. ravintolassa hyvää ruokahalua ja poistuessani hyvää jatkoa jne.
Asiakaspalvelussa oleva tulisi aina muistaa että se on asiakas joka "maksaa hänen palkkansa" ja jos on palvellut asiakasta hyvin hän tulee uudestaan tai suosittelee paikkaa tuttavilleen.
Esim. kaupan kassalla hihnatyötä tekevää varmaan alkaa tympimään pitemmän päälle kun joutuu olla naama hymyssä kokoajan, siinä helposti unohtuu hyvät käytös tavat varsinkin jos on saanut huonoa palautetta asiakkaalta, aina ei muisteta edes tervehtiä. Silloin kannattaisi muistaa mikä kuuluu kassan työhön: 1)hyvä asiakaspalvelu, 2) kuka sen rahan sinne tuo: asiakas.
Asiakkaan olisi hyvä muistaa myös hyvä käytös niin palvelu pelaa molemmin puolin ja kaikki ovat tyytyväisiä.
Monesti olen huomannut että jos asiakaspalvelija on tympeän oloinen, siihen auttaa pieni ystävällinen lause tai yleensäkin jotain positiivista sanottavaa, kyllä asenne ja ääni muutuu kellossa ja tulee hyvää palvelua. - Suomessa...
...kesälomalla. Muutoin asun Etelä-Euroopassa. Sain niin eleetöntä ja neutraalia palvelua esimerkiksi juuri kaupan kassalla, että tuli ihan kummallinen olo. Ei palvelu varsinaisesti epäkohteliasta ollut, mutta ei kohteliastakaan. Paremminkin robottimaista. Nykyisessä kotimaassani tunnen usein itseni keskimääräistä paikallista huomattavasti jäykemmäksi ja vakavammaksi, mutta nyt kuitenkin törmäsin päistikkaa päinvastaiseen kulttuurimuuriin.
Minusta hyvä palvelu on yksinkertaisesti asiakkaan huomiointia ja auttamista kohteliaalla ja positiivisella asenteella. (Esim ravintolassa tavoitteena mieluisa illalliskokemus tai kaupassa oikean tuotteen määritteleminen ja löytyminen.) Mikä on tämän kohteliaisuuden ja positiivisuuden taso riippuu sitten nähtävästi maasta ja kulttuurista... Hyvään palveluun kuuluu myös alan asiantuntemus, tai vähintäänkin kyseisen yrityksen tarjonnan tuntemus.- liukuhihnalla
Kaupankassa on palkattu latomaan tavaraa hihnalla eteenpäin ja laskuttamaan! Ei siinä ehdi seurustella. Kassaa arvioidaan sen mukaan paljon on päivänpäätteeksi rahaa kassassa ja täsmääkö kassa. Varaa virheisiin ja tehottomuuteen ei ole.
Lisäksi kassa saattaa istua tauotta hihnalla neljä tuntia, sitten 10 min tauko ja takaisin hommiin.. - kaupan kassallakin...
liukuhihnalla kirjoitti:
Kaupankassa on palkattu latomaan tavaraa hihnalla eteenpäin ja laskuttamaan! Ei siinä ehdi seurustella. Kassaa arvioidaan sen mukaan paljon on päivänpäätteeksi rahaa kassassa ja täsmääkö kassa. Varaa virheisiin ja tehottomuuteen ei ole.
Lisäksi kassa saattaa istua tauotta hihnalla neljä tuntia, sitten 10 min tauko ja takaisin hommiin.....on ihan lakisääteinen ruokatauko, joka ei ihan varmasti ole 10 minuuttia, vaan täyspitkän työpäivän ollessa kyseessä puoli tuntia.
Ja tiesitkö, että se ei ole ollenkaan sen väsyttävämpää hymyillä, kuin istua ilmeettömänä tai suu mutrussa. Myöskään positiivisesti sanottu "hei", "huomenta", "kiitos" tai "näkemiin" ei kuluta energiaa, vaan vuorovaikutus ihmisten kanssa pikemmin piristää.
Seurustelua en kassahenkilökunnan taholta odotakaan, mutta kokemuksesta tiedän, että tavaraa voi latoa hihnalla eteenpäin ja asiakkaita vai laskuttaa hyvin monella eri tavalla. Ja Suomessa yllätyin siitä, että edes hymyä ei usein näkynyt tai tervehdystä kuulunut. - Anonyymi
kaupan kassallakin... kirjoitti:
...on ihan lakisääteinen ruokatauko, joka ei ihan varmasti ole 10 minuuttia, vaan täyspitkän työpäivän ollessa kyseessä puoli tuntia.
Ja tiesitkö, että se ei ole ollenkaan sen väsyttävämpää hymyillä, kuin istua ilmeettömänä tai suu mutrussa. Myöskään positiivisesti sanottu "hei", "huomenta", "kiitos" tai "näkemiin" ei kuluta energiaa, vaan vuorovaikutus ihmisten kanssa pikemmin piristää.
Seurustelua en kassahenkilökunnan taholta odotakaan, mutta kokemuksesta tiedän, että tavaraa voi latoa hihnalla eteenpäin ja asiakkaita vai laskuttaa hyvin monella eri tavalla. Ja Suomessa yllätyin siitä, että edes hymyä ei usein näkynyt tai tervehdystä kuulunut.Sä voit hymyillä parikertaa päivässä mutta että tuntikausia putkeen, naamalihakset saa krampin.
- Hovmästare
Hyvä asiakaspalvelu on ystävällistä, rentoa, asiakkaan huomioimista, asiantuntevaa... Listaa voisi jatkaa hyvinkin pitkälle, mutta tässä muutama tärkein seikka.
Syynä huonoon asiakaspalveluun on monia, esimerkiksi motivaation puute, ravintolassa liian vähän henkilökuntaa työvuorossa, ammattitaidottomuus jne... Ketjut tekevät osansa luomalla palvelukonsepteja, joissa yleensä asiat toistetaan samalla kaavalla. Esimerkiksi Restellillä asiakasta tervehditään aina samoilla sanoilla, siis ohjeiden mukaan.
Jokainen kokee asiakkaana palvelun omanlaisesti, toisen mielestä palvelu oli hyvää, toisen mielestä ei. Asiakkaan olisi kuitenkin hyvä muistaa, että kyseessä on vuorovaikutustilanne, jossa on aina ainakin kaksi ihmistä. Mikä asiakkaan mielestä on huvittavaa tai hauskaa, ei aina sitä asiakaspalvelijan mielestä ole. Tämän takia asiakaspalvelutyössä olevia usein neuvotaan olemaan mahdollisimman neutraaleja jne.
Hyvänä esimerkkinä voisin kertoa työpaikallani tapahtuneesta. Olin ottamassa jälkiruokatilausta seurueelta (14 henkeä) ja illan isäntä oli tässä vaiheessa jo poistunut paikalta ja häntä tuuraamassa oli "pikku isäntä". Keskustelin yhden rouvan kanssa jälkiruoista, kun ko. pikku isäntä keksi murjaista mielestään hyvän vitsin, jota minä ja rouva ei ymmärretty. No selventääkseen asiaa, pikku isäntä sanoi:"Se oli joke, pöljä!" Tarkoitti lauseen ilmeisesti työkaverilleen eli ko. rouvalle, mutta katsoi kuitenkin minua. Rehellisesti voin sanoa, että palvelu tätä pikku isäntää kohtaan muuttui todella kylmäksi ja onneksi rouvakin ripitti häntä. Isäntä olisi selvittänyt tilanteen kohteliaasti pyytämällä anteeksi.
"Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan!"- Hostess
Omat kokemukseni asiakaspalvelijana rajoittuvat muutamaan (hyvin erityyppiseen) ravintolaan ja hotellin respaan, joten en puutu tässä esim kaupan kassan työhön. Potutuksensa kullakin :)
Jollekin ravintola-asiakkaalle hyvää palvelua on sinuttelu ja rento ote, toiselle taas teitittely, pokkurointi ja pikkutarkan koreografian noudattaminen läpi palvelutapahtuman. Kolmannen kokemus saattaa olla pilalla, jos haluamaansa huomiota tarjoilijalta ei saa sillä sekunnilla kun kätensä nostaa, neljäs jaksaa hyvin odottaa että tarjoilija hoitaa sillä hetkellä kesken olevan asian loppuun ja antaa sen jälkeen huomionsa tälle asiakkaalle.
Yksi odottaa, että jäävesi itsestäänselvyytenä kaadetaan lasiin heti alkuun, toinen tahtoo kuulla millaisia vesiä on tarjolla ja valitsee tarkoin millaista haluaa juoda - ja kokee (nopeasti hymyn ja tervehdyksen kera) saapuvan jääveden huonoksi palveluksi. Jopa se, tuodaanko ruokalistat ennen vain jälkeen aperitiivitilauksen kysymistä voi olla ratkaiseva asia jonkun mielestä, vaikka asia määräytyykin ravintolakohtaisesti liikeideasta vastaavan tahon ohjeen mukaan.
Pointtina on, että käsityksiä ja kokemuksia on yhtä paljon kuin asiakkaitakin. Tietyt päivänselvät perusasiat ovat tietysti aina samat, mutta muuten mielipiteet vaihtelevat uskomattoman paljon. Etenkin kun kyseessä on ravintola, joka ei huuda tasoaan ja konseptiaan niin isoilla kirjaimilla ulospäin että asiakaskin taatusti tajuaa miten ko. paikassa toimitaan (esim. maamme harvat ns. huippuravintolat). Vähänkin casualimpaan ravintolaan tulee päivittäin niin erilaisin odotuksin ja ennakkokäsityksin varustettuja asiakkaita, että väkisinkin myös ravintolassa samana päivänä saman henkilökunnan toimesta annettava palvelu koetaan monin eri tavoin.
Itse koitan asiakkaana mitoittaa odotukseni ravintolan tasoon, jota minun tietysti on helppo alan ihmisenä arvioida erilaisista ulkoisista vihjeistä.
Itseäni päännii se, kuinka huonosti hyvissäkin ravintoloissa tarjoilijat tuntevat viinilistansa. Jos pyytää suositusta, saa harvoin mitään muuta kuin epävarmaa ja takeltelevaa, yleisimpiä viinikliseitä ja listan kuvauksia toistavaa muminaa vastaukseksi. Liekö sitten niin, että olen sattunut usein asioimaan ekstraajan kanssa, heidänhän ei voi olettaa tuntevan listaa täydellisesti. Ravintolan oman henkilökunnan sen sijaan soisi panostavan myös tähän osa-alueeseen. Itse ainakin ravintoloitsijana vaatisinkin sitä.
- kaikki asiakkaat
Yleensä ne jotka valittaa niin eivät ole asiakaspalvelutyössä. Mietin vaan, että missä ne ihmiset ovat nyt kun saisivat kertoa mitä on hyvä asiakaspalvelu? Harvat kommentit ovat pääasiassa palvelualojen ihmisiltä, ainakin vaikuttaa siltä.
Esim. marras-joulukuussa suurin osa asiakaspalvelijoista on töissä ja on melkein sama minne menee niin joku valittaa jostain, turhasta yleensä. Taksi kesti liian kauan, jono ei liiku, tarjoilijaa ei näy.... - eppulainen
- se että tarjoilija muistaa kasvosi, nimesi, allergiasi ja lempiruokasi yhden kerran jälkeen.
- se että juuri häntä palvellaan ensimmäisenä ja nopeiten, ohittamalla kaikki muut jotka ovat jo pidempään odottaneet vuoroaan.
- se että asiakas tekee mitä tahtoo, ja tarjoilija hymyilee kauniisti. tähän lasketaan mukaan velaksi osto, asiointi sulkemisajan jälkeen, kävely kuninkaana keittiön puolelle...
- se että asiakas on aina oikeassa, koskien myös ruoan hintaa, ravintolan valikoimaa, pöytäliinan väriä, tarjoilijan kampausta...
on se niin ihanaa olla palveluammatissa!
pakko se on sanoa että on niitä ihaniakin asiakkaita, jotka tuo viinipulloja joululahjaksi ja muistaa kiittää hyvästä ruoasta ja siitä palvelusta.- palvelu on jo ihan kohtuu h...
Lisäksi kannattaa muistaa että tarjoilijalla on aina hyvä olla sellainen anteeksipyytävä olemus. Eli jos ei pysty myymään velaksi tai jos pilkku on jo tullut sitä kannattaa pahoitella eikä töksäyttää jotain niinkuin nämä suomalaiset tarjoilijat tuppaavat tehdä. Ja ei ole sarkasmia.
- vemp
Hyvä palvelu on sitä, että saa osakseen enemmän kuin on osannut odottaa. Suomessa se on varsin helppoa - emme ole mikään palvelun esimerkkimaa.
Hyvä palvelu on toisen toiveiden huomioimista ja huomaamista. Hyvää palvelua ei tarvitse - eikä kuulu - pyytää. Sitä tulee saada palvelutilanteessa pyytämättä.
Hyvä palvelu on on esimerkiksi sitä, että huoltoaseman baarissa tyhjät astiat siivotaan välittömästi pois ja pöytä pyyhitään siistiksi kaikista edellisen töhnistä. Hyvä palvelu ei ole sitä, että asiakas joutuu kantamaan astiansa itse keruupisteisiin ruokailun jälkeen ja siivoamaan jälkensä. Jos joudun tekemään näin pyydän, että se huomioidaan alennuksena ruoan hinnassa. - juupasjoopas
Hyvää palvelua on olla kohtelias, huomaavainen, hyvää tilannetajua tarvitaan, jatkuvaaajan tasalla pysymistä ja asiakkaan huomioimista mahdollsimman hyvin. Hyvää palvelua on myös pienetkin asiat. Vesilasin täyttäminen ja takin naulakkoon laittamien, kiireenkin keskellä. Kaikenkaikkieaan haastavaa.
Olen ollut ravintolassa noin kymmenen vuotta töissä. Suomalaisessa palvelussa on hyvin paljon parantamisen varaa mutta sitä on myöskään turha verrata etelä maiden palveluun missä palkka ja työtahti ovat hieman eri luokkaa. Suomessa tehokkuus on tuttuun tapaan hiottu huippuunsa. Itse toivon asiakkailta vain ja ainoastaan myöskin tilannetajua. Jos huomaa olevansa puolityhjässä ravintolassa ja kokee saavansa silti huonoa palvelua on aivan ok huomauttaa siitä esimerkiksi esimiehelle mutta ymmärtää myöskin katsoa tarjoilijoita ja laskea onko hänellä puoli ravintolasalia yksin hoidettavana. Yksi haluaa taksin, toinen ruokaa. Kolmas viiniä, neljäs laskun ja loputkin pöydät odottelevat listaa. Tälläisessä tapauksessa, jos haluaa sanansa kuuluviin voi laittaa sitten suoraan päällikölle viestin, että onkohan ravintolassanne varmasti tarpeeksi henkilökuntaa huolehtimaan asiakkaista. Omissa työpaikoissani tämä tehokkuus on mennyt jo siihen, että ammattitaitoiset, parempipalkkaiset jätetään kotiin ja tilalle otetaan pari kappaletta oppisopimusopiskelijaa ja henkilöstökulut senkun pienenee ja itse saa siihen vielä pari koulutettavaa omien töiden lisäksi. Kyllähän tästä voisi kirjoittaa paljon mutta riittäkööt tämä tällä erää.
Jos jotakin pitäisi kieltää niin isojen seurueiden laskujen erikseen maksaminen kiireisinä aikoina. Tämä ottaa mahdottoman paljon aikaa ja laittaa kaikki muut asiakkaat odottamaan. Hommahan ei toimi niinkuin kaupan kassalla, että ne vaan ladotaan siihen tiskille ja lasku perään. Jotku jakavat pulloja tpoiset tilaavat drinkkejä, erikoiskahveja ja ruokia yms yms. Sitten kun se lasku pyydetään niin sen pitäisi olla naaman edessä samalla sekunnilla. Eikä kaikki osaa käyttää käteistä ja sopia etukäteen jotain könttäsummaa tilauksistaan.itse kyllä osaan jo näissä tilanteissa toimia niin, että laskua ei joudu odottamaan mutta muuta aikaa se ottaa hyvin paljon. Ikinä en ole kiitosta siitä saanut. Oli pakko avautua tää on asia mikä ravintoladuunissa on mielestäni suurin epäkohta. Ja voin olla varma että ei muuten toimi etlän maissa tällänen systeemi...
Voi sitä palvelun iloa kun on iso seurue juhlimassa, kaikki maksetaan firman kortilla ja pöytään saa tuoda ihan mitä asiakkaat haluavat. Taikka sitten tyylikkäästi etukäteen hoidettu käteismaksu jonka ylitettyä saa tarjoilija asiasta esimerkiksi mainita. Tyylejä on monia mutta koittakaa ymmärtää, se ei ole vain sitä latomista enää ravintolassa- juupasjoopas
Niin ja vielä lisäyksenä tuohon edelliseen kun kaikki ne laskut on erikseen näppäilty ja kuitit viety pöytään niin tulee vielä se maksamisen aika. Yhdellä on kiire bussiin toisella on käteistä sitten on korttia. Saattaa myöskin olla lahjakorttia, alennuskuponkia ja lounasseteliä yms yms. Jos sitä hyvää palvelua haluaa on syytä selvittää esimerkiksi yksityiseltä puolelta fine dining ravintola taikka suosittu casual. Varsin ensin mainitussa voi olla varma, että palvelu pelaa. Siitä ehkä hieman enemmän saa pulittaakin mutta ei kuitenkaan mahdottomia jos ei usein ulkona käy syömässä. Mikäli kaipaa vain vatsantäyttöä ja nopeaa rivakkaa palvelua niin suosittelen buffe pöytää ja baaria. mutta tehokkaiden ketjuravintoloiden kuppiloista ei niin pirteää ja nopeaa palvelua ei voi odottaa. Toki on poikkeuksia ja jokainen tarjoilija yksilö. Tämä oli nopea karkea teksti. Meni hieman aiheen ohi mutta toivottavasti tavoittaa jonkun
- mandangi -bienvenu
hyvä ystävällinen ja kohtelias puhe kohtelias ,
- skirja
Suhteutan odotukseni palveluun yrityksen mukaisesti. Jos tarkoitus on myydä halpaa isoissa marketeissa on selvää, ettei henkilökuntaakaan ole käytettävissä laadukkaan palvelun puitteissa. Asiakas on väärässä, jos odottaa muuta. Tai päinvastoin pieniä, palveluun satsaavia liikkeitäkin on olemassa, toki kovemmilla hinnoilla, mutta siinä asiakas sanan mukaisesti maksaa myös palvelusta. Joten jos käyn Lidlissä odotan kassan sanovan hei, kiitos, näkemiin ilman suurempia tunnelatauksia, mutta jos hän jaarittelee kollegansa minun ohitseni koen sen silloin huonoksi palveluksi.
Myös alueittain on eroja, joten joku pieni kyläkauppa voi tursuta hyväntuulisuutta ja palvelualttiutta kun taas lähiökioski kaupungin laidalla pitääkin sisällään tiskin ääressä haukottelevan nuorison edustajan, jota vähempää kiinnostaisi minun asiani. Joten pääasia, että osaa laskuttaa sieltä ostamani kermapurkin. Kioski palvelee ihan riittävästi. Mökillä taas iloinen kyläkauppias kuuluu kesän elämyksiin ja sen toimintaa tuetaan jo periaatteesta, jolloin kyläkauppiaan palveluasenne kannattaa hänelle itselleenkin.
Käytän siis maalaisjärkeä ja pyrin kokonaisvaltaiseen ajatteluun. Tärkeää palvelutyössä on osata huolehtia uskollisesta asiakkaastaan, eikä niinkään antaa hulppeaa ensivaikutelmaa. Pahimmankin myyjämörököllin sisältä saattaa paljastua neropatti, jota oikeasta narusta vetämällä saa täydellisen konsultin vaikkapa kodin tekniikan hankintaan. Ja viisas myyjä näkee aina pinnan alle, joten joskus huono palvelu voi olla taktikoitua. - serviisiin
Hyvä palvelu on yksinkertaisesti asiakkaan huomioimista yksilönä - ei mitään tyhjiä korusanoja tai turhanpäiväistä pokkurointia. Niin kioskeiila, kaupassa kuin ravintoloissakin se tarkoitttaa asiakkaan huomioimista ihmisenä tarpeineen eikä minään tuotantovälineenä lafkan tuottojen takia.
Toki asiakkaitakin on monenlaisia ja kaikkia ei voi miellyttää, mutta yleensä normaalilla hyvätapaisella käytöksellä saa asiakkeiden mielen hyväksi - mitään nuoleskelua ei tarvita. - Anonyymi
Hyvä palvelu käänteisenä ensin sinulle avataan muovikassi 20 srntis valmiiksi alkaa kaikki se paha mitä myyjä ikinä osaa
Nivala
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies kateissa Lapualla
Voi ei taas! Toivottavasti tällä on onnellinen loppu. https://poliisi.fi/-/mies-kateissa-lapualla1155965Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta324067- 823352
Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä182986Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2522054Joo nyt mä sen tajuan
Kaipaan sua, ei sitä mikään muuta ja olet oikea❤️ miksi tämän pitää olla niin vaikeaa?882004- 1431795
Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui431787Olipa ihana rakas
❤️🤗😚 Toivottavasti jatkat samalla linjalla ja höpsöttelykin on sallittua, kunhan ei oo loukkaavaa 😉 suloisia unia kau81696Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu881569