rasvaa polttavia ja nestettä poistavia ruoka-aineita??

Butterfly

Millä ruoka-aineilla on diureettinen eli nestettä poistava vaikutus? Itse olen kuullut ainakin ananaksella, kofeiinilla ja vihreällä teellä olevan turvotusta vähentävää vaikutusta. Ja onko mitään ruoka-aineita, joiden uskotte polttavan rasvaa? Onhan niitä kaikenlaisia sairaaladieettejä yms., joitten nopea laihduttava teho perustuu tiettyjen "rasvaa polttavien" ruoka-aineitten yhdistelyyn. Älkää jaksako saarnata että "mikään ruoka-aine yksinään ei polta rasvaa", kyllä tiiän sen, mutta haluaisin uskoa että niin ois. Laihduttaminen ois ehkä vähän helpompaa... Mutta ainakin diureettista vaikutusta on ihan oikeasti joillakin ruoka-aineilla, eikö niin?

22

8213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lady 1

      No ne rasvan siepparit on aivan huuhaa juttuja. mitä oon terveysasiantuntijoitten tekstejä lukenu niin niillä ei oo muuta vaikutusta kuin se kuitu joka edistää suolen toimintaa ja saa vatsan täyden oloseksi. sama kun syöt ruisleipää, saat saman ja uskonpa että jopa luomuna. Nää siepparit ei mitään rsvaa sieppaa vaan korkeintaa nopeuttaa aineenvaihduntaa.
      No diureetteja luonnosta löytyy. ANanas, mansikka, voikukanlehti, kaali....
      itse oon ostanu koivunlehtipuriste nappeja, ei lisäaineita. kun noita diureetteja syö olipa ne luonnon tai apteekin täytyy vaan huolehtia että syö muuten hyvin ja juo tarpeeksi nesteitä ja pitää pysyä kohtuudessa.
      Varmaan paras nesteenpoisto on oikee ruokavalio, sillä kukapa noita nappeja loppueläämääns' syö...

      • Lady 2

        nyt kylläkään ihan sama ole. Syöppä illalla vatsasi täyteen ruisleipää ja kun et enää polta niitä leivässä olevia hiilareita niin rasvaksi ne yöllä muuttuu...usko pois.


      • tyroksiini

        Rasvasieppareista on pakko kertoa....
        Kokeilin niitä, en kylläkään syö muutenkaan rasvaista ruokaa, vatsani lakkasi toimimasta.

        Minun painoon vaikuttaa estrogeeni ja kilpirauhanen hiipuu.

        Itse kysymykseen muistelen selleriä pidettävän laihduttavana ruokana.


      • ruisjauho
        Lady 2 kirjoitti:

        nyt kylläkään ihan sama ole. Syöppä illalla vatsasi täyteen ruisleipää ja kun et enää polta niitä leivässä olevia hiilareita niin rasvaksi ne yöllä muuttuu...usko pois.

        Ruisleipä mitään lihota. Höpö höpö. Se on terveellinen välipala kinkkusiivu ja juustoa päälle tai ruisleipä ja keitetty muna päälle niin pitää hyvin nälän loitolla.


      • tyroksiini2
        tyroksiini kirjoitti:

        Rasvasieppareista on pakko kertoa....
        Kokeilin niitä, en kylläkään syö muutenkaan rasvaista ruokaa, vatsani lakkasi toimimasta.

        Minun painoon vaikuttaa estrogeeni ja kilpirauhanen hiipuu.

        Itse kysymykseen muistelen selleriä pidettävän laihduttavana ruokana.

        Mistä tiedät että kilpirauhanen hiipuu.


    • laihtunut

      Laihdutin parikymmentä vuotta sitten jättämällä hiilihydraatit pois, sillä siten poltetaan rasvaa kehosta. Asiasta ovat nimenneet oman dieettinsä aikoinaan mm. Atkins ja suomalaisista Pertti Pakarinen, joka on kirjoittanut aiheesta kirjankin. Hän itse laihdutti sillä ja kertoo yksityiskohtaisesti kirjassaan kaikesta siihen liittyvästä ja kertookin hauskasti. Nyt sitten luin uusimmasta seiskasta kun tämä tri A.Heikkilä on samalla kuurilla laihduttanut ja nyt muka keksinyt asian "taas kerran". Heikkilä on kirjoittanut aiheesta myös kirjan, joka taitaa kohota myyntitilastojen kärkeen.

      Itse olen laihduttanut tällä konstilla olematta nälkäinen, sillä kun pystyy olemaan ilman leipää, eli viljatuotteita, ilman sokeria ja perunoita, makaronia tai riisiä, niin hyvin menee. Välillä tuntuu, että ei niin paljoa jaksa syödä kuin pitäisi, koska paino tippuu muuten liian nopeasti. Sallittuja ovat liha, kala, kananmuna, vihannekset, juurekset, kahvi, tee. Itse ainakin olen ollut tyytyväinen, ei nälkää, sallittuja aineita saa popsia tarpeeksi, eikä nälkä todellakaan ole. Tosin ikävä puoli on se että ei hedelmiäkään voi syödä, koska niissä on hedelmäsokeria.

      Aamukahvin kanssa teen kesäkurpitsasta leivän, eli katkaisen kesäkurpitsan, leikkaan kolmeksi pitkittäiseksi siivuiksi, kuten leivänpalat. Päälle siihen juustoviipale, kinkku- tai joku muu vastaava viipale, kurkkua tomaattia tms. ja leipä on valmis. Maistuu maitokahvin kanssa ihan hyvältä. Lisää ohjeita on tuossa Heikkilän tai Pakarisen kirjassa.

      Tämä dieetti todella toimii, sanoo helposti laihtunut. Kilo tippuu joka viikko. Ja pysyy poissa.

      • viisas

        kukaan ei voi kauaa elää ilman leipää ja hedelmiä..!!


      • älä virka mitään
        viisas kirjoitti:

        kukaan ei voi kauaa elää ilman leipää ja hedelmiä..!!

        Puolet maapallon väestä olis kuollu , jos ilman leipää ei elä.Milläs ne suomalaiset aikojen alussa eli , kun ei oikein ollu hedelmiä?


      • ihmetyksenkummastus

        ...ja kyseiset lääkärit Atkins ja se suomalainenkin kuolivat sydäninfarktiin...


      • Anonyymi
        ihmetyksenkummastus kirjoitti:

        ...ja kyseiset lääkärit Atkins ja se suomalainenkin kuolivat sydäninfarktiin...

        "ihmetyksenkummastus
        20.05.2012 07:48

        ...ja kyseiset lääkärit Atkins ja se suomalainenkin kuolivat sydäninfarktiin..."


        Tässäkin yksi totuus.
        Tohtori Atkins kuoli viime huhtikuussa. Hän liukastui jäällä, vajosi tajuttomaksi eikä enää toipunut.


    • periaatteessa

      keho pyrkii varastoimaan, jos jostain ravinteesta on puutosta. Sopivasti rasvaa ruokavaliossa siis auttaa rasvan palamista.

      Vähän sama juttu nesteturvotuksen kanssa: kyllä ihminen tarvii sen pari litraa vettä päivässä.

      • -ü-

        sen tarttis olla sitä hyvää rasvaa. Kalaöljyjä sun muita...=)


    • Kotikokki

      Olen huomannut, että nesteen poistumista edistää hyvin esim. sellerinvarsi silputtuna vihannessalaattiin, jossa voi olla mukana esim. tomaattia ja kurkkua. En ole mikään kokki, mutta joskus olen keitellyt keittoakin tomaateista ja selleristä, toimii hyvin nestettä poistavasti. Soppaan voi heitellä muutaman katkaravun tai herkkusienen makua antamaan. Nestettä voi poistaa myös erilaisilla yrttikeitoksilla, tulee mieleen ainakin nokkosista, koivunlehdistä tai kultapiiskusta tehty tee. Näitä aineitahan on myös luontaistuotekauppojen nestettä poistavissa nappuloissa. Ananaksessa on bromelaiinia ja kuituja, jotka vaikuttaa laihtumiseen, mutta siinä on myös paljon hedelmäsokeria. Olen kuullut väitettävän, että tuoreen ananaksen bromelaiini vaikuttaisi myös rasva-aineenvaihduntaan. Kokemukseni mukaan rasvaa polttaa parhaiten aerobinen liikunta, esim. juoksulenkki on oikein hyvä.

    • TYKA

      Käy tutustumassa TYKA mallin ohjeisiin sivulta http://www.geocities.com/kansantuote . Valitse sieltä Painon hallinta.

      Rasvan polttamiseen saattaa olla lääkkeitäkin, mutta ihan kotikonstein se onnistuu myös. Jos poistat nestettä, ei oikein voida puhua laihtumisesta, sillä elimistö korvaa kaiken nesteen heti kun juot. Voihan nestettä myös kerääntyä johonkin kudokseen, mutta se ei kai ole normaalia, eikä kotikonstein poistettavissa.

      Näin maallikkona ajatten, että rasvan polttaminen on aina laihduttamista. Jos kaikki elimistön tarvitsema energia saadaan otettua rasvakudoksesta, se on laihduttamisen kannalta paras asia. Juuri näin tekee TYKA Painon hallintamalli.

      Energiaa poltetaan liikkumalla, kävelemällä. Poltettava energia pyritään ottamaan rasvakudoksesta. Se sytytetään esimerkiksi pienellä määrällä ruisleipää ja palaminen alkaa kun aikaa on kulunut puolisen tuntia ja matkaa kolmisen kilometriä. Sen jälkeen tarvittava energia otetaan muutaman tunnin ajan pääsääntöisesti rasvakudoksesta, ellei muuta ole saatavilla vatsaan ahdettuna tai akussa.

    • Ixx

      Järki käteen!
      Tämä hiilihydraatiton dieetti vouhotus menee ihan liian pitkälle. Se ei sovi kaikille. Tuttuni sai sydänoireita siitä. Ja yleisesti: Paha kolesteroli voi nousta, voi tulla ummetusta, saatta altistua urheilu vammoille. Kuulin eräältä hoitajalta että jollain oli noussut kolesteroli huimiin lukemiin tällä dieetillä. Uskokaa pois ihan tavallisella ruoan vähentämisellä ja liikunnalla olen saanut reilusti pudotettua painoa. Järki käteen: lihakset, aivot, elimistö tarvitsee hiilareita myös.

      • aol

        Kolesterolia se ei kyllä nosta. Se tippu ku lehmänhäntä alas.


      • Mullapa
        aol kirjoitti:

        Kolesterolia se ei kyllä nosta. Se tippu ku lehmänhäntä alas.

        Niin sulla.


      • Anonyymi

        "Tämä hiilihydraatiton dieetti vouhotus menee ihan liian pitkälle. Se ei sovi kaikille. Tuttuni sai sydänoireita siitä. Ja yleisesti: Paha kolesteroli voi nousta"

        Totta ei sovi kaikille, mikään asia ei sovi kaikille.

        Mutta kun työkaverini laihdutti 140 kiloisesta 100 kiloiseksi, tuli sydänoireita. Sai valvontalaitteita kotiin, ei mitää vaarallista.

        Lääkäri sanoi että joka 15-20 % kehon painosta laihduttaessa pitää pitää 6 kk tauko.
        Laihduttaessa pitää koko kehon muuttua, sydämmenkin pitää pienentyä ja lihaksiston pienentyä.
        Jos olisi 140 kg lihaksisto ja sydän ja henkilö joka on nyt 78 kg hän voittaisi kaikki painnonnostossa yms.


    • Liikunta Rules

      Diureeitit kannattaa ottaa mukaan ihan elämäntapaan jos haluaa tuloksia tarvitsee nähdä vaivaa.
      Itse olen tehnyt niin. Tosin liikun ja yritän syödä mahdollisimman terveellisesti. VAihtelee vuoden ajoittain sekä elämäntilanteestani

      Yksi tärkein jäi kuitenkin pois, se on chili. Punainen Chili. oikotietä onneen ei ole, mutta asiat jotka ovat toimineen 70-vuotta sitten toimii tänäänkin. Chili vauhdittaa aineenvaihduntaa joten ihan diurueettihan se ei ollutkaan.

    • VHH ruokavalio

      Voi herrajesta. Kyllä, tosiaan keho tarvitsee hiilareita! Mutta sitä ruokavaliota, joka painoa tehokkaasti tiputtaa ja jota karppaukseksi kutsutaan, on VÄHÄhiilihydraattinen ruokavalio. Ne, joilla juttu on mennyt pieleen, ovat niitä jotka ovat syöneet 3/4 ruuastaan lihoja muita proteiineja ja rasvoja. Ne joilla onnistuu, 3/4 on ollut erilaisia kasviksia ja salaatteja ym ja se 1/4 proteiini rasvatuotteita.

      Ja niin, tosiaan. Ihminen tarvitsee hiilareita ja tässä ruokavaliossa niitä syödäänkin sen 20-100g päivässä, miten omaan kehoon parhaiten sopii. Useimmille parhaiten sopii jotain välimaastosta. Ei nouse kolesterolit, kun ottaa oikeasti asioista selvää. Helpolla lähtee 5-15kg/kk painosta ja ihmisestä riippuen.

      Tästä kinataan jonkin verran, mutta ihmisestä rippuen jopa 1krt hiilarimssypäivä on sallittu, joka vain tehostaa laihtumista. Toisilla toimii todella hyvin. Ei tietenkään kaikille Olemme yksilöitä.

      • VHH ruokavalio

        Niin ja vatsakin toimii, kun on 3/4 kasviksia (sisältävät hyvin kuitua) eikä toisinpäin ;)


      • kjkkk
        VHH ruokavalio kirjoitti:

        Niin ja vatsakin toimii, kun on 3/4 kasviksia (sisältävät hyvin kuitua) eikä toisinpäin ;)

        Suomalainen ruokaympyrä lautanen on paras.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1828
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1261
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1174
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1077
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    10. 10
      980
    Aihe