Vakuutusyhtiöt osaa todella kuasettaa

tarina on muuten totta

Olen kyllä tiennyt, että vakuutusyhtiöt ovat kieroja, mutta todellisuus on lyönyt laudalta kovimmat kuvitelmanikin.

Minulle sattui työmatkatapaturma 6/06. Liukastuin, satutin jalkani ja olkapääni. Heti liukastumisen jälkeen oli jalka kipeä, kun en luonnollisesti yksijalkaisena heti nostanut mitään, olkapään kipeys kävi ilmi vasta myöhemmin päivällä. Menin HETI tapaturman satuttua lääkäriin. Tapaturmasta tehtiin kaikki normaalit työtapaturmailmoitukset. Sain alkuunsa puolitoista viikkoa sairaslomaa (siis jalan takia), käynnillä puolentoista viikon sairastamisen jälkeen valitin myös olkapäätä. UÄ-kuvassa jänne oli osittain ratkennut. Podin vielä kuukauden, olin kuukauden kesälomalla ja palasin töihin. Työpaikkani vakuutusyhtiö POHJOLA maksoi päivärahat yms asiaankuuluvasti tämän puolitoista kuukautta.

Töissä olkapää oli kipeä, enkä suoriutunut tehtävistäni (olen sairaanhoitaja). Tiputtelin tavaroita käsistäni, en saanut tippapulloja nostettua ja työvuoron jälkeen käsi oli monasti kuin tulessa. Lopulta tuli pari superrankkaa työvuoroa ja luulin kuolevani olkapääkipuun. Tässä vaiheessa pääsin erikoislääkärille. Erikoislääkäri näki suuremmitta tutkimisitta päältä, että olkapääni oli pois paikaltaan. Kaatuessa kesällä oli se osittain ratkennut jänne mennyt olkaluun yli ja veti rasituksessa olkapään paikaltaan. Vaiva ei voinut korjaantua itsestään vaan käsi piti leikata.

Vaan tästä alkoi vakuutusyhtiön kusetus. Vakuutusyhtiö lähetti lähes viikottain erilaisia kielteisiä päätöksiä milloin mistäkin. Välillä nämä päätökset tulivat jopa väärällä sukunimellä (sukunimeni on ollut sama liki kuusi vuotta). Perusteluja ei ollut missään, silti vakuutusyhtiön mielestä olin terve. Kaikkiin kielteisiin päätöksiin piti vääntää valitusvastine. Kun postilaatikossa oli postia Pohjolasta, vatsa meni heti kuralle ja uni kaikkosi moneksi yöksi. Sairaana ei jaksa millään vääntää isompaa vastaan, juuri tähän tietenkin vakuutusyhtiö pyrkiikin.

Olkapäävammaa ei voinut leikata ennen magneettikuvausta. Työtä en voinut tehdä, vakuutusyhtiön mielestä olin terve. Jossakin kohtaa vakuutusyhtiöstä tuli maksumääräys magneettikuvaan, kuvassa näkyi juuri se vamma, minkä erikoislääkäri oli tiennyt siellä olevankin. Vakuutusyhtiön mukaan olin edelleen terve. Hoitavan lääkärin mielestä en voinut palata töihin. Koska kysymyksessä oli työtapaturma, julkinen puoli ei huolinut minua vastuksikseen. Tätä kissa- ja hiirileikkiä jatkui maaliskuulle, jolloin palkkasin asianajajan.

Olen maksanut kymmeniä vuosia kotivakuutuksen yhteydessä oikeusturvavakuutusta. Yllätykseni oli suuri kun selvisi, ettei edes se korvaisi minkäänlaisia oikeudenkäyntikulujani. Kotivakuutuksen oikeusturvavakuutus ei korvaa erityistuomioistuin käsittelyjä, jollainen työtuomioistuin on. Eli käytännössä taitaa olla aika suppea se hyöty mitä oikeusturvavakuutuksesta saa.

Joka tapauksessa asianajan palkkaaminen omin rahoin kannatti. Puolessatoista viikossa vakuutusyhtiöltä tuli maksumääräys leikkaukseen. Elettiin maaliskuun alkua. Kaikki kielteiset päätökset olivat kuulemma olleet "väärinkäsitystä", näin oli asia Pohjolasta asianajajalleni ilmaistu. Käsi leikattiin. Olin todella onnekas, sillä käsi tuli jopa kuntoon. Sattumoisin jumpparilla käydessäni tapasin aivan vastaavanlaisessa leikkauksessa olleen toisen ikäiseni potilaan, jolla käsi oli "jäätynyt" ja ilmeisesti käyttökelvoton lopun ikää.

Mutta vakuutusyhtiön kusetus ei loppunutkaan yllätys yllätys tähän. Itse olin tuudittautunut valheelliseen hyvänolontunteeseen ja havahduin vasta kun palkkakuitissa oli maksettavan määrän sijalta tehdystä työstä rästiä. Vakuutusyhtiö oli tehnyt toukokuun lopussa jälkikäteen päätöksen olla maksamatta päivärahoja, muita hoitokuluja kuin tuo leikkaus jne. takautuvasti helmikuun alusta lähtien! Syyksi sanottiin, ettei ensimmäisessä, tapaturmapäivän, lääkärinlausunnossa mainita olkapäävammaa. Kyseessä oleva vamma ei tunnu olkapäässä sattuessaan juuri miltään, olkapää tuntui vain painuvan sisäänpäin ja palaavan paikalleen. Vaiva tuli kun sillä kädellä, tarkemmin sanottuna hauislihaksella yritti tehdä jotakin. Tästä olin jopa keskustellut erikoislääkärin kanssa. Tämän seikan vakuutusyhtiön lääkärit aivan tarkkaan varmasti tietävät. Eli minun olisi ollut mahdotonta valittaa sitä olkapäätä silloin heti tapaturman jälkeen koska siihen ei silloin vielä koskenut. Jos väittäisin muuta, valehtelisin, tämän tietävät oma lääkärini ja vakuutusyhtiön lääkäri.

Tietenkin olin ollut niin torvi, että keskittyessäni kuntouttamaan itseäni ja selviämään työhönpaluusta olin jättänyt tuon ratkaisevan vakuutusyhtiön viimiesen kirjeen lukematta ja valitusaika meni ohi. Ohi meni päivärahat kolmelta ja puolelta kuukaudelta, pari lääkärinpalkkiota ja pitkä yhteistyö fysioterapeutin kanssa, yksityisen koska jälleen julkinen terveydenhuolto ei ota hoitaakseen työtapaturmia. Iso raha meikeläiselle, mutta pääasia on silti että oikea käteni toimii taas.

Käteni on nyt kunnossa. Aivan kunnossa, mistä olen syvästi kiitollinen lääkärilleni, fysioterapeutilleni ja lakimiehelleni. Huomenna menen KELAan selvittämään saanko päivärahoja yms. Varmaan on pakko järjestää tapaaminen myös pankin kanssa, minä ja lapset taidamme nähdä nälkää ilman rahaa ennenkuin tämä sotku on lopullisesti selvitetty. Töissä saan käydä ilmeisesti nyt useamman kuukauden ilman palkkaa.

Harmittaa vietävästi. Ehkä eniten harmittaa se, että vakuutusyhtiö tuntuu osaavan lukea noin tarkkaan milloin lähestyä tuolla viimeisellä kirjeellään, siis tietää koska se kaikkein varmimmin jää lukematta. Kirje oli nimittäin päivätty täsmälleen sairaslomani loppumispäivälle. Harmittaa tietenkin myös se, että oikeutta ei tässä maassa näköjään saa. En olisi iki8nä uskonut, että saadakseen hoitoa tässä hyvinvointivaltiossa pitää palkata turvakseen asianajaja.

35

12690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tapahtui kohdallani......

      Tiedän tasan ja tarkkaan ongelmasi.Koska itse olen paininut ko.yhtiön kanssa yli 10 vuotta tapaturmani takia.Viimeisiä vuosia lukuunottamatta ei ole tarvinnut olla tapaturmalautakunnan tai oikeusvakuutuksen asiakkaana.Ennen lähes poikkeuksetta joutui oikeuksiaan "hakemaan" juuri ko.instansteista.Päivän selviä,maalaisjärjellä tajuttavia asioita ja tulkintoja hylättiin,ettei korvauksia vakuutusyhtiön tarvitsesi maksaa.
      Mutta kun ei anna periksi,vaan hakee oikeuksiaan oikeuksien kautta,niin lopulta vakuutusyhtiö alkaa uskoa lakia kuten se on kirjoitettu.
      Kuten jo edellä mainitsin,niin viimeiset vuodet ovat korvanneet korvaukset kuten kuuluu,koska varmaan tietävät,että myös minä tiedän oikeuteni.

      Positiivisena asiana annan kiitoksen vakuutusyhtiölle siitä,että on "opettanut ja kouluttanut"juuri teoillaan minusta sellaisen henkilön,että kyseenalaistan kaikki asiat ja tutkin ne tarkasti,jos vain vähänkin epäilen reaaliteettejä.Ja tähän asiaan riittää meidän kaikkien maalaisjärki.

      Uskon,että myös kotini vakuutukset ovat ajan tasalla ja juuri sen tasoiset kuin on oikea realiteetti.

      Loppuvinkkinä voin todeta seuraavaa:Että,ellei ole asianajajaa "omasta"puolesta tai pitää yksityistä asianajajaa rahallisesti mahdottomana vaihtoehtona,niin jokaisessa kunnassa on mahdollisuus kunnalliseen .Rahallisesti edullinen vaihtoehto.
      Itse kysyin kunnasta kaiken varalta,kun liiton asianajaja oli mielestäni sellainen klo:8-16 välisen ajan työntekijä,joka "tyri"totaalisesti asiani.Todennäköinen periaate oli varmaan vaan työpäivän "nollaaminen"välittämättä asiakkaan oikeudellisista asioista.Joten sanoin koko liiton ulos elämästäni.

      Mutta kun aloin itse hoitaa asioita,niin ei ole tullut yhtään "tyrimistä."
      Mutta totuuden nimessä kunnalta olisin saanut apua tarvittaessa.

    • Tapahtui kohdallani.......
    • tekstiä oikeusturvasta
      • pikkurahalla

        Tuolla sivustoilla on tilastoja kuinka suuri osa riitautetuista vakuutusjutuista ratkeaa vakuutusyhtiön hyväksi. Luvut on ihan hirveitä. Tällaisissa pitkittyneissä työtapaturmajutuissa vakuutusyhtiö selviää ilman korvausvastuuta riitautetuista jutuista 94 %:ssa. Aika rajuja tilastoja.

        Kaikista työtapaturmista toisten tilastojen mukaan korvataan vain n. 20 %, muut selitetään muiksi kuin työtapaturmiksi.

        Tiesittekö että vuoden jatkuva sairasloma on laillinen irtisanomisperuste? Minä en tiennyt, mutta niin on ilmeisesti viime vuonna lakitekstiin laitettu. Eipä ole tuota seikkaa julkisuudessa mainostettu...


      • Jo vain minäkin
        pikkurahalla kirjoitti:

        Tuolla sivustoilla on tilastoja kuinka suuri osa riitautetuista vakuutusjutuista ratkeaa vakuutusyhtiön hyväksi. Luvut on ihan hirveitä. Tällaisissa pitkittyneissä työtapaturmajutuissa vakuutusyhtiö selviää ilman korvausvastuuta riitautetuista jutuista 94 %:ssa. Aika rajuja tilastoja.

        Kaikista työtapaturmista toisten tilastojen mukaan korvataan vain n. 20 %, muut selitetään muiksi kuin työtapaturmiksi.

        Tiesittekö että vuoden jatkuva sairasloma on laillinen irtisanomisperuste? Minä en tiennyt, mutta niin on ilmeisesti viime vuonna lakitekstiin laitettu. Eipä ole tuota seikkaa julkisuudessa mainostettu...

        Hei,

        sana juttu, työmatkalla tapahtunut liikenneonnettomuus. Minulla vaan on "hiukan" paremmin asiat, sillä kotivakuutus korvaa lakimiehen, koska mukana liikenneonnettomuus, jonka voi viedä kärjäjäoikeuteen.

        Lakimiehen palkkaaminen on parasta, mitä voi tehdä onnettomuuden jälkiselvittelyjen aikaan. Toinen paras asia, mitä itse voi tehdä, on hommata monitoimi-printteri, jolla voi skannata, tulostaa ja kopioida. Kaikista papereista kannattaa ottaa kopiot, jotka toimittaa eteenpäin.

        Lyhyesti omat kokemukset:
        - työtapaturmat ovat hankalia, iloa on vain siitä, että palkka juoksee jollain tasolla 85 % mukaisesti. Palkankorotuksia ei näy tässä, vaan indeksikorotukset nostavat vuosittain palkkaa hiukan. Tästä ei voi valittaa. Valitus koskee vain korvauksia jne ja valitus on erityistuomioistuin, jossa ratkastaan valittajan hyväksi vain muutama prosentti tapauksista per vuosi. Seuraava aste on valitusoikeus, jossa voi olla pari prosenttia paremmat saumat voittaa.
        - Työtapaturmissa kannattaa hyödyntää työterveyslaitosta mahdollisimman pitkälle, sillä pitkä lääkärisuhde on eduksi todisteltaessa, sitä, ettei muita sairauksia ole ollut, jotka putkahtavat vakuutusyhtiön papereissa poikkeuksestta jossain vaiheessa onnettomuuden jälkeen.
        - Kannattaa aina selvittää, miksi lisätutkimuksia tehdään vakuutusyhtiön "piikkiin" ja kenellä lääkärillä. Kannattaa tutkia netistä lääkärin nimi ja sidonnaisuudet, ennen kuin varaa ajan, sekä tutkia, kuuluuko hän vakuutuslääkäreihin. Vakuutusyhtiö käyttää myös sellaisia lääkäreitä mielellään, joka kirjoittaa sopivin sanankäänteitein e-lausuntoja, jolla mitätöidään aikaisemmat e-lausunnot. Oma kokemus, haittaluokka 4 ja toinen lääkäri antoi ymmärtää, että haittaa ei ole, vaan pienimuotoista puutosta.
        Joistakin lääkäreistä ei voi luistaa, mutta voi yrittää. Jos vakuutuslääkärille ei saa helposti aikaa, voi sitä yrittää tekosyynä.
        - Tärkeät paperit tulevat poikkeuksesta sopivaan aikaan, mulla esim. hiihtoloma-viikolla ja toinen tärkeä paperi juhannusalusviikolla. Näissä valitus/vastausaika oli joko 14 vuorokautta tai 30 vuorokautta.

        Oma mielipide on, että mihinkään ei voi luottaa.
        Itse pitää lukea ainakin kerran ajatuksella paperit läpi. Kaikista kopiot.
        Kaikista papereista tiedot lakimiehelle tai muulle uskotulle henkilölle tai vaikkapa työpaikkalääkärille.

        Kela kannattaa pitää tietoisena sairasloma-päivistä, sillä siellä ainoastaan lasketaan 300 pv enimmäisaika. Laskennassa otetaan muistaakseni vain 3 kk:n tiedot takautuvasti vastaan. Mikäli vakuutus ei korvaa hoitoja, voi yrittää hakea hoitoja Kela-korvauksella.

        Tärkeintä on kuitekin palkata erinomainen lakimies. Vakuutusyhtiöllä on oma lakimies, joka tuntee kaikki kiemurat ja oman lakimiehen on oltava parempi kuin vakuutusyhtiön lakimies, sillä keinolla on pienet mahdollisuudet saada oikeutta.


      • Tapahtui kohdallani.....
        Jo vain minäkin kirjoitti:

        Hei,

        sana juttu, työmatkalla tapahtunut liikenneonnettomuus. Minulla vaan on "hiukan" paremmin asiat, sillä kotivakuutus korvaa lakimiehen, koska mukana liikenneonnettomuus, jonka voi viedä kärjäjäoikeuteen.

        Lakimiehen palkkaaminen on parasta, mitä voi tehdä onnettomuuden jälkiselvittelyjen aikaan. Toinen paras asia, mitä itse voi tehdä, on hommata monitoimi-printteri, jolla voi skannata, tulostaa ja kopioida. Kaikista papereista kannattaa ottaa kopiot, jotka toimittaa eteenpäin.

        Lyhyesti omat kokemukset:
        - työtapaturmat ovat hankalia, iloa on vain siitä, että palkka juoksee jollain tasolla 85 % mukaisesti. Palkankorotuksia ei näy tässä, vaan indeksikorotukset nostavat vuosittain palkkaa hiukan. Tästä ei voi valittaa. Valitus koskee vain korvauksia jne ja valitus on erityistuomioistuin, jossa ratkastaan valittajan hyväksi vain muutama prosentti tapauksista per vuosi. Seuraava aste on valitusoikeus, jossa voi olla pari prosenttia paremmat saumat voittaa.
        - Työtapaturmissa kannattaa hyödyntää työterveyslaitosta mahdollisimman pitkälle, sillä pitkä lääkärisuhde on eduksi todisteltaessa, sitä, ettei muita sairauksia ole ollut, jotka putkahtavat vakuutusyhtiön papereissa poikkeuksestta jossain vaiheessa onnettomuuden jälkeen.
        - Kannattaa aina selvittää, miksi lisätutkimuksia tehdään vakuutusyhtiön "piikkiin" ja kenellä lääkärillä. Kannattaa tutkia netistä lääkärin nimi ja sidonnaisuudet, ennen kuin varaa ajan, sekä tutkia, kuuluuko hän vakuutuslääkäreihin. Vakuutusyhtiö käyttää myös sellaisia lääkäreitä mielellään, joka kirjoittaa sopivin sanankäänteitein e-lausuntoja, jolla mitätöidään aikaisemmat e-lausunnot. Oma kokemus, haittaluokka 4 ja toinen lääkäri antoi ymmärtää, että haittaa ei ole, vaan pienimuotoista puutosta.
        Joistakin lääkäreistä ei voi luistaa, mutta voi yrittää. Jos vakuutuslääkärille ei saa helposti aikaa, voi sitä yrittää tekosyynä.
        - Tärkeät paperit tulevat poikkeuksesta sopivaan aikaan, mulla esim. hiihtoloma-viikolla ja toinen tärkeä paperi juhannusalusviikolla. Näissä valitus/vastausaika oli joko 14 vuorokautta tai 30 vuorokautta.

        Oma mielipide on, että mihinkään ei voi luottaa.
        Itse pitää lukea ainakin kerran ajatuksella paperit läpi. Kaikista kopiot.
        Kaikista papereista tiedot lakimiehelle tai muulle uskotulle henkilölle tai vaikkapa työpaikkalääkärille.

        Kela kannattaa pitää tietoisena sairasloma-päivistä, sillä siellä ainoastaan lasketaan 300 pv enimmäisaika. Laskennassa otetaan muistaakseni vain 3 kk:n tiedot takautuvasti vastaan. Mikäli vakuutus ei korvaa hoitoja, voi yrittää hakea hoitoja Kela-korvauksella.

        Tärkeintä on kuitekin palkata erinomainen lakimies. Vakuutusyhtiöllä on oma lakimies, joka tuntee kaikki kiemurat ja oman lakimiehen on oltava parempi kuin vakuutusyhtiön lakimies, sillä keinolla on pienet mahdollisuudet saada oikeutta.

        Ja,kuten nimimerkki: Pikkurahalla samoin kirjoitti ,niin ne vielä lisättynä.

        Omana lisäyksenä vielä seuraavaa:Kotivakuutuksissakin on eroja,kuinka paljon vakuutusyhtiöt korvaavat omaan laskuunsa lakimiehiä,joten kannattaa tarkistaa,ettei tule negatiivistä yllätystä myöhemmin.

        Ajatellaan asiaa myös oikeuskäyntiprosessien kannalta seuraavasti ja valitettavasti on myös totta:Vakuutusyhtiö kieltää järjestelmällisesti lähes jokaisen korvausvelvollisuutensa,johon olisi velvollinen.
        Tästä alkaa juuri se älytön oikeuskierre.
        Aikaa kuluu edellä mainittu aika.
        Moni ehtii kuolla,moni ei jaksa sitä "rumpaa."
        Korvaukseen oikeutettu ei saa mitään mahdollisia "kipurahoja"jos on voittanut lopulta oikeudessa ja saanut oikeuden jo ennen oikeuskierrettä selvään tapaukseen.Ts,odotusajasta,kivusta,mahdollisesta elinikäisen vamman jääminen.Kaikki ilman korvausta.

        Voittaja on vakuutusyhtiö juuri edellä mainituissa asioissa,puhumattakaan,että asianomaisen(potilaan) rahat ovat olleet mahdollisisesti sijoitettuna koko ajan tuottamaan voittoa vakuutusyhtiölle optiovoittojen muodossa tms.

        Kysyn vaan,että onkohan moraalisesti aivan oikein??


      • oikein, ihmettelen
        Tapahtui kohdallani..... kirjoitti:

        Ja,kuten nimimerkki: Pikkurahalla samoin kirjoitti ,niin ne vielä lisättynä.

        Omana lisäyksenä vielä seuraavaa:Kotivakuutuksissakin on eroja,kuinka paljon vakuutusyhtiöt korvaavat omaan laskuunsa lakimiehiä,joten kannattaa tarkistaa,ettei tule negatiivistä yllätystä myöhemmin.

        Ajatellaan asiaa myös oikeuskäyntiprosessien kannalta seuraavasti ja valitettavasti on myös totta:Vakuutusyhtiö kieltää järjestelmällisesti lähes jokaisen korvausvelvollisuutensa,johon olisi velvollinen.
        Tästä alkaa juuri se älytön oikeuskierre.
        Aikaa kuluu edellä mainittu aika.
        Moni ehtii kuolla,moni ei jaksa sitä "rumpaa."
        Korvaukseen oikeutettu ei saa mitään mahdollisia "kipurahoja"jos on voittanut lopulta oikeudessa ja saanut oikeuden jo ennen oikeuskierrettä selvään tapaukseen.Ts,odotusajasta,kivusta,mahdollisesta elinikäisen vamman jääminen.Kaikki ilman korvausta.

        Voittaja on vakuutusyhtiö juuri edellä mainituissa asioissa,puhumattakaan,että asianomaisen(potilaan) rahat ovat olleet mahdollisisesti sijoitettuna koko ajan tuottamaan voittoa vakuutusyhtiölle optiovoittojen muodossa tms.

        Kysyn vaan,että onkohan moraalisesti aivan oikein??

        Kun menee riitauttamaan vakuutusyhtiön kielteisen päätöksen, on aika varmasti mielestään oikeassa ja tästä oikeassaolosta on faktana useimmiten jonkinlaisia lääkärinlausuntoja. Silti vakuutusyhtiö voittaa 94 %:sti. Tuosta luvusta tulee mieleen diktatuuri. Vakuutusthtiöt eivät voi olla 94 %:sti oikeasti ilman korvausvelvollisuutta. Kun tutkii kaavioita tuomioistuimista missä nämä vakuutusriidat päätetään, alue näyttää kokonaan harmaalta. Kukaan ei loppuviimeksi näytä edes valvovan tätä aluetta.

        Vakuutusyhtiö laskee selvästi väsyttävänsä asiakkaan näillä kielteisillä päätöksillä niin ettei asiakas jaksa enää valittaa. Toisekseeen moni menee varmaan vipuun ja hyväksyy vain osittaiset itselleen kuuluvat korvaukset koska ei yksinkertaisesti tiedä mitä hänelle kuuluisi.

        Olen tuon alkuperäisen jutun kirjoittaja. Lakimieheni mukaan vakuutusyhtiöt kusettavat juuri kaltaisiani työikäisiä ihmisiä ja tällaiset tapaukset voivat pahimmillaan pudota sellaiseen poteroon, ettei oikeasti kenellekään kuulu hoitaa loukkaantunutta tai korvata mitään.

        Jotenkin omassa, ilmeisen tyhmässä päässäni, ajattelen, että kansantaloudellisesti pitäisi päin vastoin hoitaa erityisesti työikäisten työtapaturmat (ja tietenkin muutkin sairaudet ja tapaturmat) nopeasti ja tehokkaasti, että saataisiin työikäinen takaisin töihin maksamaan veroja ja kartuttamaan myös vakuutusyhtiöiden kassaa. Tällä nykysysteemillä koetetaan saada mahdollisimman moni vain kokonaan työnteon ulkopuolelle. Ihan käsittämätöntä pelleilyä. Tästä ei hyödy kukaan.

        Toiseksi ihmettelen syvästi miten tällainen liiketoiminta voi olla laillista. Jotenkin luulisi oikeusministerille tai oikeuskanslerillekin jo paistavan silmään, ettei vakuutusyhtiö voi olla oikeasti oikeassa tuolla 94 %:lla.


      • Tapahtui kohdallani.....
        oikein, ihmettelen kirjoitti:

        Kun menee riitauttamaan vakuutusyhtiön kielteisen päätöksen, on aika varmasti mielestään oikeassa ja tästä oikeassaolosta on faktana useimmiten jonkinlaisia lääkärinlausuntoja. Silti vakuutusyhtiö voittaa 94 %:sti. Tuosta luvusta tulee mieleen diktatuuri. Vakuutusthtiöt eivät voi olla 94 %:sti oikeasti ilman korvausvelvollisuutta. Kun tutkii kaavioita tuomioistuimista missä nämä vakuutusriidat päätetään, alue näyttää kokonaan harmaalta. Kukaan ei loppuviimeksi näytä edes valvovan tätä aluetta.

        Vakuutusyhtiö laskee selvästi väsyttävänsä asiakkaan näillä kielteisillä päätöksillä niin ettei asiakas jaksa enää valittaa. Toisekseeen moni menee varmaan vipuun ja hyväksyy vain osittaiset itselleen kuuluvat korvaukset koska ei yksinkertaisesti tiedä mitä hänelle kuuluisi.

        Olen tuon alkuperäisen jutun kirjoittaja. Lakimieheni mukaan vakuutusyhtiöt kusettavat juuri kaltaisiani työikäisiä ihmisiä ja tällaiset tapaukset voivat pahimmillaan pudota sellaiseen poteroon, ettei oikeasti kenellekään kuulu hoitaa loukkaantunutta tai korvata mitään.

        Jotenkin omassa, ilmeisen tyhmässä päässäni, ajattelen, että kansantaloudellisesti pitäisi päin vastoin hoitaa erityisesti työikäisten työtapaturmat (ja tietenkin muutkin sairaudet ja tapaturmat) nopeasti ja tehokkaasti, että saataisiin työikäinen takaisin töihin maksamaan veroja ja kartuttamaan myös vakuutusyhtiöiden kassaa. Tällä nykysysteemillä koetetaan saada mahdollisimman moni vain kokonaan työnteon ulkopuolelle. Ihan käsittämätöntä pelleilyä. Tästä ei hyödy kukaan.

        Toiseksi ihmettelen syvästi miten tällainen liiketoiminta voi olla laillista. Jotenkin luulisi oikeusministerille tai oikeuskanslerillekin jo paistavan silmään, ettei vakuutusyhtiö voi olla oikeasti oikeassa tuolla 94 %:lla.

        ASIOIDEN täytyisi olla.Juuri kuten olen kirjoittanut!Ja Yritin ja yritän omilla kirjoituksillani ja kokemuksillani tuoda vääryyksiä esille.Jos joku/jotkut vaikutusvaltaiset intressit heräisivät TODELLA näiden vääryyksien(mielestäni)esille tuontiin todella kongreettisesti.
        Vain ja ainoastaan mahdollisimman tunnettu/julkinen henkilö voi herättää kansanlaajuisesti keskustelun moraallista ja ihmisten "pettämisestä" selvissä asioissakin.

        Samoin oikeuslaitosten kuormitus olisi todella huomattavasti vähäisempää.Juuri tällaisssa asioissa voidaan puhua myös todellisuussa tehokkuudesta,kuten tehokkuus ymmärretään.


    • Eräs JUURI saman kokenut

      Minulla on juuri alkamassa sama prosessi, ja jo 2 kieltävää vastausta on tullut lääkärikuluihin. Kun kuitenkin tappelin rankasti, niin sain maksusitoumuksen magneettikuvaukseen, ja aiemmin sain maksusitoumuksen yksityiselle lääkärille ja röntgeniin.

      On se vaan kumma että ihmisille markkinoidaan turvaa, ja kun tälle "turvalle" olisi käyttöä niin sitten muuttuu ääni kellossa...

      Vittu että Suomi on yksi perkeleitten kehto!

      Saatanan vittu, sanon minä!

      • kokemuksesta...

        Otat alkuunsa joka ikisestä lääkärin- ja vakuutusyhtiön paperista puolen tusinaa kopiota. alat mapittaa näitä papereita järjestelmällisesti. Varaudut kirjoittamaan vastineita kielteisiin päätöksiin aina. Muistat kirjoittaa ne vastineet aina. Luet jokaisen vakuutusyhtiön paperin ainakin kymmenen kertaa läpi, joku porsaanreikä siellä kuitenkin on. Kun tutoat kärryiltä papereissa menet viimeistään asianajajan pakeille.

        Vaikka onnistuisit saamaan maksumääräyksen leikkaukseen, älä pidä ollenkaan itsestäänselvyytenä, että vakuutusyhtiö korvaa loppuviimeksi yhtään mitään. Kielteinen päätös voi tulla takautuvasti monta kuukautta myöhemmin.


      • päivän sääntö

        Vakuutusyhtiöillä on lisäksi kymmenen päivän sääntö, joka estää sinua tekemästä mitään muuta kuin odottamasta viimein myönnettyä maksumääräystä leikkaukseen. Jos vaivaasi ei ole leikattu kymmenen päivän kuluessa maksumääräyksen antamisesta, leikkaus peruuntuu. Vaikka olisit saanut tusinan kielteistä päätöstä ensin.


      • Jo vain minäkin

        Hei,

        viittitkö kertoa, millainen onnettomuus sinulle tapahtui?

        Jos työtapaturma, pelisi on menetetty. Sorry vaan. Kannattaa todella kuntoututtaa itse itseä ja hakea Kelan kautta kuntoutusta. Tai jostain muusta vakuutuksesta, jos sellainen on.
        Oma terveys on kuitenkin kaikkein tärkeintä, mitä rahalla saa, vetkuttamisesta joutuu vain itse kärsimään. Pankista lainaa tms, jos ei muuten onnistu mitä pikimmin. Huom, kun menee julkiselle puolelle lääkäriin, he tekevät puolestasi hakemukset vakuutusyhtiöltä, taitaa oll jokin sääntökin, ettei pienimuotoisiin asioihin tarvitse maksusitoumusta?? Laissa on jokin pykälä, että tarpeellinen hoito on annettava. Nykyään on julkisella hoitotakuu, joten hoitoon on mahdollista päästä alle 3 kk:n aikana. Ja jotkut lääkärikeskukset hankkivat (M:llä alkava muistaakseni) maksusitoumukset itse suoraan. Työnantajalta on vain pyydettävät vakuutusnumero ja on oltava todistus, että asia liittyy työtapaturmaan.

        Jos on liikenneonnettomuus, suosittelisin tosi hyvän lakimiehen etsimistä ja sitä kautta suoraan kärjäjäoikeuteen haastamista.
        Sillä säästät aikaa ja leikkaus- yms sairaanhoitoon pääset nopeammin, koska kai pyrkivät vähän neuvottelemaankin ennen käräjille.

        Liikennevahikolautakunta/sen kautta kulkeminen on turhauttavaa, se myöntelee täydellisesti vakuutusyhtiötä, kuten tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta (samaan surkeutta myös Tapaturma-asioiden korvauslautakunta, joka päättää, onko oikeutta tapaturman mukaiseen eläkkeeseen, edes kuntoutuksen aikana).

        Mulla Liikennevaihkokolautakunnan käsittely kesti 14 kk, ja Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan käsittely 13 kk.
        Tapaturma-asioiden korvauslautakunnassa eläkepäätös (onko oikeutta tapaturma-eläkkeesen sairasloman/kuntoutuksen aikana, tapaturmaeläke 85 % ko onnettomuusvuoden tuloista vuosi-indeksi) odotteli 3 kk tapaturma-asloiden muutoksenhakulautakunnan päätöstä.

        Tämmöistä vedätystä tämä on. Hyvä lakimies on tarpeen, jos haluaa jotain oikeutta saada.


      • sinulla asioista
        Jo vain minäkin kirjoitti:

        Hei,

        viittitkö kertoa, millainen onnettomuus sinulle tapahtui?

        Jos työtapaturma, pelisi on menetetty. Sorry vaan. Kannattaa todella kuntoututtaa itse itseä ja hakea Kelan kautta kuntoutusta. Tai jostain muusta vakuutuksesta, jos sellainen on.
        Oma terveys on kuitenkin kaikkein tärkeintä, mitä rahalla saa, vetkuttamisesta joutuu vain itse kärsimään. Pankista lainaa tms, jos ei muuten onnistu mitä pikimmin. Huom, kun menee julkiselle puolelle lääkäriin, he tekevät puolestasi hakemukset vakuutusyhtiöltä, taitaa oll jokin sääntökin, ettei pienimuotoisiin asioihin tarvitse maksusitoumusta?? Laissa on jokin pykälä, että tarpeellinen hoito on annettava. Nykyään on julkisella hoitotakuu, joten hoitoon on mahdollista päästä alle 3 kk:n aikana. Ja jotkut lääkärikeskukset hankkivat (M:llä alkava muistaakseni) maksusitoumukset itse suoraan. Työnantajalta on vain pyydettävät vakuutusnumero ja on oltava todistus, että asia liittyy työtapaturmaan.

        Jos on liikenneonnettomuus, suosittelisin tosi hyvän lakimiehen etsimistä ja sitä kautta suoraan kärjäjäoikeuteen haastamista.
        Sillä säästät aikaa ja leikkaus- yms sairaanhoitoon pääset nopeammin, koska kai pyrkivät vähän neuvottelemaankin ennen käräjille.

        Liikennevahikolautakunta/sen kautta kulkeminen on turhauttavaa, se myöntelee täydellisesti vakuutusyhtiötä, kuten tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta (samaan surkeutta myös Tapaturma-asioiden korvauslautakunta, joka päättää, onko oikeutta tapaturman mukaiseen eläkkeeseen, edes kuntoutuksen aikana).

        Mulla Liikennevaihkokolautakunnan käsittely kesti 14 kk, ja Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan käsittely 13 kk.
        Tapaturma-asioiden korvauslautakunnassa eläkepäätös (onko oikeutta tapaturma-eläkkeesen sairasloman/kuntoutuksen aikana, tapaturmaeläke 85 % ko onnettomuusvuoden tuloista vuosi-indeksi) odotteli 3 kk tapaturma-asloiden muutoksenhakulautakunnan päätöstä.

        Tämmöistä vedätystä tämä on. Hyvä lakimies on tarpeen, jos haluaa jotain oikeutta saada.

        Jos on työtapaturmasta kyse, sitähän ei korvaa mikään vapaaehtoinen muu vakuutus, koska työpaikalla täytyy olla oma vakuutus. Eli ihan turha yrittää maksattaa työtapaturmaa yksityisellä tapaturmavakuutuksella.

        Hoitotakuu on ensin puolessa vuodessa ensimmäinen erikoislääkärikäynti ja siitä puolessa vuodessa toimenpide. YLEENSÄ. Tämä sääntö ei minun lakimieheni mukaan koske työtapaturmia, vaan työikäinen voi todella pudota ohi KAIKISTA järjestelmistä.

        Jos vakuutusyhtiö antaa kielteisiä päätöksi, siinä ei auta mikään julkisen puolen lääkärien korvauksen hakeminen tai lausunto, vain valitus aina ja uudestaan. Silti vakuutusyhtiö voittaa 94 %:sti. Kaikkiin toimenpiteisiin ainakin minun kohdallani tarvittiin maksusitoumus vakuutusyhtiöstä. Vakuutusyhtiö voi myös kieltää jutun olevan kokonaan työtapaturma tai tapaturma ylipäätään ja ei auta vaikka olisi kuinka työtapaturmasta kysymys. Vakuutusyhtiö onnistuu kaikissa työtapaturmatilanteissa todistamaan 80 %:sti, ettei kysymyksessä ole ollenkaan työtapaturma. Tässä ei auta mikään lääkärilausunto, ainoastaan toinen kiero lakimies.

        Mitä tulee omalla pankkilainalla hoidon maksamiseen; hoidot, sairaslomat, kuvaukset, kuntoutukset nielevät todella paljon rahaa. Olkapääleikkauksen hinta minulla oli yli 5000 €, siis pelkkä leikkaus. Magneettikuva 800 € ja sitä rataa. Sitten tulee päivärahat liki vuodelta, jopa mahdollinen työpaikan menetys pitkän sairasloman takia.


      • Jo vain minäkin
        sinulla asioista kirjoitti:

        Jos on työtapaturmasta kyse, sitähän ei korvaa mikään vapaaehtoinen muu vakuutus, koska työpaikalla täytyy olla oma vakuutus. Eli ihan turha yrittää maksattaa työtapaturmaa yksityisellä tapaturmavakuutuksella.

        Hoitotakuu on ensin puolessa vuodessa ensimmäinen erikoislääkärikäynti ja siitä puolessa vuodessa toimenpide. YLEENSÄ. Tämä sääntö ei minun lakimieheni mukaan koske työtapaturmia, vaan työikäinen voi todella pudota ohi KAIKISTA järjestelmistä.

        Jos vakuutusyhtiö antaa kielteisiä päätöksi, siinä ei auta mikään julkisen puolen lääkärien korvauksen hakeminen tai lausunto, vain valitus aina ja uudestaan. Silti vakuutusyhtiö voittaa 94 %:sti. Kaikkiin toimenpiteisiin ainakin minun kohdallani tarvittiin maksusitoumus vakuutusyhtiöstä. Vakuutusyhtiö voi myös kieltää jutun olevan kokonaan työtapaturma tai tapaturma ylipäätään ja ei auta vaikka olisi kuinka työtapaturmasta kysymys. Vakuutusyhtiö onnistuu kaikissa työtapaturmatilanteissa todistamaan 80 %:sti, ettei kysymyksessä ole ollenkaan työtapaturma. Tässä ei auta mikään lääkärilausunto, ainoastaan toinen kiero lakimies.

        Mitä tulee omalla pankkilainalla hoidon maksamiseen; hoidot, sairaslomat, kuvaukset, kuntoutukset nielevät todella paljon rahaa. Olkapääleikkauksen hinta minulla oli yli 5000 €, siis pelkkä leikkaus. Magneettikuva 800 € ja sitä rataa. Sitten tulee päivärahat liki vuodelta, jopa mahdollinen työpaikan menetys pitkän sairasloman takia.

        Jep, mikään muu vakuutus ei korvaa työtapaturmaa.

        Siksi pitää olla oma-aloitteinen ja hoitaa viime kädessä itse itseään, ettei päädy pahimmassa tapauksessa työttömäksi sairauden vuoksi. Sitä siis tarkoitan.
        Joko kunnallisella puoella hoito hoitotakuun piirissä tai sitten suoraan yksityisellä kovalla rahalla.

        Lainmukainen tilannehan on tämä, esimerkki yhdestä työtapaturma-yhtiöstä: http://www.turva.fi/turva/Yksityisasiakkaat/Korvaukset/Tyotapaturma/etusivu.htm

        Tilanne vain näyttää olevan se, että jonkin aikaa annetaan pakollinen hoito, mutta kun alkaa näyttämään siltä, että korvausvelvollisuus jatkuu pidempään, tulee päätökseen "muut sairaudet" ja korvausvelvollisuus vakuutusyhtiön mielestä loppuu siihen paikkaan. Hoito keskeytyy, ansiomenetys/tapaturman mukainen korvaus loppuu jne.

        Tätä tää on valitettavasti.

        Tuosta työttömyydestä. Mulla on esim. sellainen tilanne, että olen ollut sairaslomalla jo lähes 2 vuotta. Jos en saa kuntoutustukeen jatkoa (vakuutusyhtiön mielestä "muu sairaus", ei siis työtapaturma), joudun ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi ja hakemaan liitosta rahaa. Koska en ole saanut palkkaa kuin joskus muinoin, ja senkin 75 % mukaan sekä työkokeilun aikana sain 20 h/viikko muutaman kuukauden, kaikki nämä ovat mun tuloa, josta siis työttömyysavustus lasketaan. Ei siis sen palkan mukaan, mikä oli silloin ennen onnettomuutta.

        Työmatkalla onnettomuuteen joutunut on todella heikoilla.


      • Uteliaszz
        päivän sääntö kirjoitti:

        Vakuutusyhtiöillä on lisäksi kymmenen päivän sääntö, joka estää sinua tekemästä mitään muuta kuin odottamasta viimein myönnettyä maksumääräystä leikkaukseen. Jos vaivaasi ei ole leikattu kymmenen päivän kuluessa maksumääräyksen antamisesta, leikkaus peruuntuu. Vaikka olisit saanut tusinan kielteistä päätöstä ensin.

        Hei,
        en löytänyt tästä 10 päivän säännöstä mistään.
        Kerrotko lisää?

        Ja onko todella niin, että vakuutusyhtiö voi peruuttaa päätöksensä takautuvastikin?

        Luulisin, että päätökset pitävät?? Siksi niitä päätöksiä nihkeästi annetaan??


      • sanoo ortopedini
        Uteliaszz kirjoitti:

        Hei,
        en löytänyt tästä 10 päivän säännöstä mistään.
        Kerrotko lisää?

        Ja onko todella niin, että vakuutusyhtiö voi peruuttaa päätöksensä takautuvastikin?

        Luulisin, että päätökset pitävät?? Siksi niitä päätöksiä nihkeästi annetaan??

        Näin ainakin sanoi orttopedini. Vakuutusyhtiö katsoo potilaan haluttomaksi toimenpiteeseen jos toimenpidettä ei suoriteta kymmen päivän kuluessa maksumääräyksen saamisesta. Eli et voi tehdä yhtään mitään kun odottelet myönteistä päätöstä, kesti se viikon tai vuosia.

        Vakuutusyhtiöillä on hyväpalkkaiset lakimiehet etsimässä porsaanreikiä, myös takautuvasti. Minulla pitkän vänkäämisen jälkeen asianajajan avustuksella vakuutusyhtiö maksoi siis olkapääleikkauksen (olen tämän pötkön aloittaja). Kaksi kuukautta TÄMÄN LEIKKAUKSEN JÄLKEEN vakuutusyhtiö päätti olla maksamatta päivärahoja, lääkärinpalkkioita ja muita hoitokuluja PAITSI tuo leikkaus takautuvasti helmikuun alusta lähtien. Eli vaikka siis minun lakimieheni sai vakuutusyhtiön tunnustamaan tapaukseni työtapaturmaksi, vakuutusyhtiö onnistui silti kuukausia myöhemmin päättämään yksipuolisesti itsensä ulos korvausvastuusta. Kukapa olisi osannut vaatia myönteistä päätöstä myös noihin vakuutusyhtiön kieltämiin juttuihin kun kerran vakuutusyhtiö suostui maksamaan leikkauksen? Olisi siis pitänyt saada etukäteen ilmeisesti päätös päivärahoista, lääkärikuluista jne. , mutta tämähän on ihan mahdotonta.

        MOT. Vakuutusyhtiö voittaa aina ilman riskiä.


      • Tapahtui kohdallani....
        sanoo ortopedini kirjoitti:

        Näin ainakin sanoi orttopedini. Vakuutusyhtiö katsoo potilaan haluttomaksi toimenpiteeseen jos toimenpidettä ei suoriteta kymmen päivän kuluessa maksumääräyksen saamisesta. Eli et voi tehdä yhtään mitään kun odottelet myönteistä päätöstä, kesti se viikon tai vuosia.

        Vakuutusyhtiöillä on hyväpalkkaiset lakimiehet etsimässä porsaanreikiä, myös takautuvasti. Minulla pitkän vänkäämisen jälkeen asianajajan avustuksella vakuutusyhtiö maksoi siis olkapääleikkauksen (olen tämän pötkön aloittaja). Kaksi kuukautta TÄMÄN LEIKKAUKSEN JÄLKEEN vakuutusyhtiö päätti olla maksamatta päivärahoja, lääkärinpalkkioita ja muita hoitokuluja PAITSI tuo leikkaus takautuvasti helmikuun alusta lähtien. Eli vaikka siis minun lakimieheni sai vakuutusyhtiön tunnustamaan tapaukseni työtapaturmaksi, vakuutusyhtiö onnistui silti kuukausia myöhemmin päättämään yksipuolisesti itsensä ulos korvausvastuusta. Kukapa olisi osannut vaatia myönteistä päätöstä myös noihin vakuutusyhtiön kieltämiin juttuihin kun kerran vakuutusyhtiö suostui maksamaan leikkauksen? Olisi siis pitänyt saada etukäteen ilmeisesti päätös päivärahoista, lääkärikuluista jne. , mutta tämähän on ihan mahdotonta.

        MOT. Vakuutusyhtiö voittaa aina ilman riskiä.

        vakuutusyhtiö myöntää virheensä,niin takuulla joutuu maksamaan takautuvasti kaikki ne aiheuttamansa "vääryydet"jota on harjoittanut.Minä annoin kenkää "omalle"liiton lakimiehelle,joka tyri selvän asian.Samoin suosittelisin tekemään myös sinua.
        Itse aloin ajaa asioitani ja kun sain vakuutus yhtiön vanhoja vääryyksiä oikaistuksi,niin maksatin
        takautuvasti pois itselleni kuuluvat saatavat vedoten oikeudenpäätöksiin.Yksinkertaista,mutta aikaa kuluttavaa toimintaa.


      • sanoo lakimieheni
        Tapahtui kohdallani.... kirjoitti:

        vakuutusyhtiö myöntää virheensä,niin takuulla joutuu maksamaan takautuvasti kaikki ne aiheuttamansa "vääryydet"jota on harjoittanut.Minä annoin kenkää "omalle"liiton lakimiehelle,joka tyri selvän asian.Samoin suosittelisin tekemään myös sinua.
        Itse aloin ajaa asioitani ja kun sain vakuutus yhtiön vanhoja vääryyksiä oikaistuksi,niin maksatin
        takautuvasti pois itselleni kuuluvat saatavat vedoten oikeudenpäätöksiin.Yksinkertaista,mutta aikaa kuluttavaa toimintaa.

        Mutta en tässä tapauksessa voittaisi sillä mitään. Lakimies maksaa mansikoita ja työtapaturmasta riitely tapahtuu erityistuomioistuimessa, oikeusturvavakuutukseni ei silloin maksaisi siitä mitään. Tietenkin minulla voisi olla pieni mahdollisuus voittaa, koska kyseinen vamma ei todella erikoislääkärin mukaan tunnu sattuessaan juuri miltään, eli sitä ei silloin voikkaan heti valittaa tapahtuman jälkeen. Mutta kun kerran vakuutusyhtiö todella voittaa 94% jutuistaan en jaksa valittaa enää mistään. Käteni on kuitenkin nyt kunnossa ja jatkan työntekoa. Kuukausi puolitoista tästä eteenpäin mennään ilmeisesti ilman palkkaa, se on todella ikävää.

        On ollut todella shokki kuinka vakuutusyhtiö voi laillisesti kusettaa tällä tavoin.


      • lakimiestä
        Tapahtui kohdallani.... kirjoitti:

        vakuutusyhtiö myöntää virheensä,niin takuulla joutuu maksamaan takautuvasti kaikki ne aiheuttamansa "vääryydet"jota on harjoittanut.Minä annoin kenkää "omalle"liiton lakimiehelle,joka tyri selvän asian.Samoin suosittelisin tekemään myös sinua.
        Itse aloin ajaa asioitani ja kun sain vakuutus yhtiön vanhoja vääryyksiä oikaistuksi,niin maksatin
        takautuvasti pois itselleni kuuluvat saatavat vedoten oikeudenpäätöksiin.Yksinkertaista,mutta aikaa kuluttavaa toimintaa.

        Niin ja ilman kunnollista lakimiestä en kokemani jälkeen vakuutusyhtiötä vastaan lähtisi. Päin vastoin, ottaisin lakimiehen kehiin paljon nopeammin tällä tietämykselläni kuin mitä itse tein. Päätöspapereissa on sellaista kapulakieltä, että vaatii ammattilaisen pystyäkseen näkemään sanojen tarkoitukset ja mahdolliset porsaanreiät.


      • Jo vain minäkin
        sanoo lakimieheni kirjoitti:

        Mutta en tässä tapauksessa voittaisi sillä mitään. Lakimies maksaa mansikoita ja työtapaturmasta riitely tapahtuu erityistuomioistuimessa, oikeusturvavakuutukseni ei silloin maksaisi siitä mitään. Tietenkin minulla voisi olla pieni mahdollisuus voittaa, koska kyseinen vamma ei todella erikoislääkärin mukaan tunnu sattuessaan juuri miltään, eli sitä ei silloin voikkaan heti valittaa tapahtuman jälkeen. Mutta kun kerran vakuutusyhtiö todella voittaa 94% jutuistaan en jaksa valittaa enää mistään. Käteni on kuitenkin nyt kunnossa ja jatkan työntekoa. Kuukausi puolitoista tästä eteenpäin mennään ilmeisesti ilman palkkaa, se on todella ikävää.

        On ollut todella shokki kuinka vakuutusyhtiö voi laillisesti kusettaa tällä tavoin.

        Hei,
        onko kukaan kokeillut viedä työtapaturm-asiaa virkateitse eteenpäin esim. oikeuskanslerille?

        Luulen, että vakuutusyhtiöt pelaavat aikaa ja väsyttämistekniikalla luistavat velvollisuuksistaan. Yli vuoden ensimmaisessä valitusportaassa kestävät väsyttävät mielettömästi ja kun se oikaisu% on äärettömän pieni, seuraava astekaan ei paljon "lupaile" oikeudenmukaisuutta. Työtapaturma-> Vakuutusoikeus -> Korkein oikeus ??

        Parin kuukauden ansionmenetyksestä; oletko varmasti selvittänyt, saisitko ansiomenetystä vaikka liiton kautta?

        Tai vähintään tätä kautta:
        Koska sairaslomasi ei vakuutusyhtiön mielestä liity tapaturmaan, joten olet sairastunut "muusta syystä" ja tämän muun syyn takia sairastunut voi saada Kelasta sairaspäivärahan mukaista korvausta kuin kuka tahansa muukin sairastunut.

        Suosittelen asioimaan Kelassakin.


      • Tapahtui kohdallani.....
        lakimiestä kirjoitti:

        Niin ja ilman kunnollista lakimiestä en kokemani jälkeen vakuutusyhtiötä vastaan lähtisi. Päin vastoin, ottaisin lakimiehen kehiin paljon nopeammin tällä tietämykselläni kuin mitä itse tein. Päätöspapereissa on sellaista kapulakieltä, että vaatii ammattilaisen pystyäkseen näkemään sanojen tarkoitukset ja mahdolliset porsaanreiät.

        Niin hae netistä kirjoituksiani,jotka koskevat "taisteluani"vakuutusyhtiötä vastaan.
        Asioita ja tapahtumia on kirjoitettu nimimerkilläni,joten ne varmaan löytyy jos olet kiinnostunut?

        Mutta totuus on mielestäni sellainen,että jokainen joka osaa käyttää jollainlailla nettiä.Niin pystyy myös tulkitsemaan "kapulakieltä."
        Minä pidän itseäni elävänä esimerkkinä siitä,ilman juristin koulutusta.Kaikki tiedot löytyy netistä.Myös oikeudenpäätökset vastaavanlaisissa tapauksissa.
        Joten tämän perusteella siihen pystyvät toisetkin.

        Ja vielä,mikä on mielestäni merkittävää:
        Jokainen vamma joka tulee nuoruus/aikuisiässä on
        tulevaisuudessa ns,edestään löydettävä.
        Tällaisiin kaikkiin hoidettuihin/hoitamattomiin asioihin vakuutusyhtiö "nojaa"tulevaisuudessa mahdollisesti seuraavan tapaturman sattuessa.
        Menettelevät näin halutessaan hylätä oikeutetun korvauspäätöksen.
        Mikä olisi parempi "alibi"kuin vanhat vammat.
        Tämä taas merkitsee,että elinmahdollisuudet(mm,elintaso,kunto,elinikä)
        huononevat.
        Mutta mahdollistaa paremman tuoton vakuutusyhtiölle optioiden muodossa,sinun terveyden kustannuksella.


      • korvauksia jatkossa
        Jo vain minäkin kirjoitti:

        Hei,
        onko kukaan kokeillut viedä työtapaturm-asiaa virkateitse eteenpäin esim. oikeuskanslerille?

        Luulen, että vakuutusyhtiöt pelaavat aikaa ja väsyttämistekniikalla luistavat velvollisuuksistaan. Yli vuoden ensimmaisessä valitusportaassa kestävät väsyttävät mielettömästi ja kun se oikaisu% on äärettömän pieni, seuraava astekaan ei paljon "lupaile" oikeudenmukaisuutta. Työtapaturma-> Vakuutusoikeus -> Korkein oikeus ??

        Parin kuukauden ansionmenetyksestä; oletko varmasti selvittänyt, saisitko ansiomenetystä vaikka liiton kautta?

        Tai vähintään tätä kautta:
        Koska sairaslomasi ei vakuutusyhtiön mielestä liity tapaturmaan, joten olet sairastunut "muusta syystä" ja tämän muun syyn takia sairastunut voi saada Kelasta sairaspäivärahan mukaista korvausta kuin kuka tahansa muukin sairastunut.

        Suosittelen asioimaan Kelassakin.

        KELAsta tulee jatkossa korvauksia, mutta päätös kestää ja minulle maksettava summa tulee olemaan pienempi kuin mitä olisin saanut vakuutusyhtiöltä ilman takautuvaa kielteistä päätöstä. Koska päätös tuli tuolla lailla takautuvasti, työpaikkani perii nyt siis jo maksaneensa sairasajan palkan pois. Mikä tarkoittaa, etten saa kuukauteen pariin palkkaa.


    • Bee Gee

      Eduskuntapuolueiden kansanedustajat eivät ole ainakaan tässä asiassa kansan edustajia. "SDP kansan edustaja" - tunnus tuntuu puhtaalta harhaanjohtamiselta...

      Hakukoneiden kautta jokainen voi muodostaa mielipiteensä - hakusanasetit:

      Suomen ihmisoikeustilanne
      paperilääkärien armoilla
      vakuutuslääkäri

      Muistakaa laittaa äänenne kuulumaan jo nyt ----> http://vaaliliitto.fi/

    • Olisiko siinä mitään

      Vakuutusyhtiöt valtion omistukseen ja tarkkailuun!

    • mites tämmöinen

      Itselle kävi juuri niin, että putosin poteroon johon keltään ei saa apua, liittoon onneksi kuulun joten koitetaan valittaa päätöksestä. Eli nyt yli 2kk ajalta (yli 3kk sairaslomalla työtapaturman takia) en ole saanut mitään tukia tai rahoja, vakuutusyhtiöstä kielteinen päätös ja palauttivat vielä laskut yksityiselle lääkärille, josta laittavat varmaankin minulle maksettavaksi. Ensinmäiseltä kuukaudelta tottakai maksoivat, kun työnantaja oli minulle maksanut palkkaa tuolta ajalta, tämän jälkeen työtapaturma muuttuikin sitten sairaudeksi....

      Vakuutusyhtiö viivytteli päätöstä todella pitkään vaikka soitin useita kertoja viikossa ja valitin jo 1,5kk sitten ettei minulla ole rahaa yhtään tilillä ja laskut maksan Visalla. Kävin yksi päivä Kelassakin ja maksavat tukia vasta kun on lopullinen päätös vakuutusyhtiöltä ja kun aion valittaa tuskin maksavatkaan ennen sen päätöstä mitään tukia.

    • Humppaa pukkaa

      Huh, mitä p...kaa, älkää missään nimessä palkatko lakimiehiä valituksia tekemään, koska joudutte aina maksmaan niiden kalliit kulut. Tässä maassa ei edes ole montaa lakimiestä, jotka osaavat tai edes ymmärtävät mitään tapaturmavakuutuslaista. Sitä paitsi valitusprosessi on täysin maksuton ja sen voi laittaa vireillä hyvin itsekkin. Ainakin tässäviestiketjussa on jo tosi monta asiantuntijaa.

    • että_näin_

      Itse olin liki 14kk rahtiterminaalissa vuokratyöntekijänä kunnes alkoivat ensimmäiset ns. iskias oireet alaselässä mistä seurasi useat sairaslomat. Työnkuvaani liittyi huomattavana osana fyysisesti vaativa, käsin tapahtuva pakettien käsittely, mm. liukuhihnan tahtiin tapahtunut pakettien syöttäminen lajittelu hihnalle, osa paketeista oli erittäin painavia mm. paperi –ja rauta pakkauksia joiden hyvistä viivakoodeista johtuen useasti käskettiin asiakasyrityksen työnjohdon toimesta heittämään ns. automaatti tavarana jolloin toista henkilöä ei tarvittu erikseen syöttämään paketin/lähetyksen tiedot viivakoodin lukijalla tietokoneelle.

      Oletettavasti monet muutkin vuokrafirmat on sellaisia kuten entinenkin työnantajani, ei työterveyshuoltoa, pelkästään pakollinen tapaturma vakuutus. Tuolloisella työnantajalla ei ollut tarjota työterveyshuoltoa joten ensimmäisten selkäoireiden alkaessa olin täysin julkisen terveyden huollon varassa eikä täten asiaa koskaan tutkittu työterveyslääkärin toimesta.

      Sairauskertomuksista ilmenee että selkään liittyvät vaivat ovat olleet jatkuvia myöhemminkin ja johtaneet tähän mennessä jo kolmeen leikkaukseen.
      Sairauden alkuvaiheilla julkiselta puolelta sain ainoastaan sairaslomia milloin määrittelemättömästä selkä särystä viimeisimmät missä jo puhutaan iskias kivusta mutta ei puhettakaan jatkotoimenpiteistä, sairaslomaa sairasloman perään kunnen vuokrafirman toimitusjohtaja käytti oikeuttaan ilmoittamalla että nyt loppu työt kuin seinään vaikkakin kesken kuitatun sairausloman.

      Irtisanomisasia ei tietenkään liity millään tavalla tähän ammattitauti/vakuutusyhtiö asiaan mutta haluan kertoa sen että vaikka irtisanomiseni tapahtui kesken sairausloman, työsuhde oli jatkunut liki 14kk kokoaikaisena ja yhtä jaksoisesti, totesi julkinen oikeusavustaja että kaikki on tapahtunut LAILLISESTI KAIKKIEN PYKÄLIEN MUKAAN ja että asiassa ollaan ns. "heikoilla jäillä" ja asia joudutaan jättämään nyt tähän. Tilanteessa jossa itse olisin päättänyt irtisanoutua olisi vuokratyönantajalla ollut oikeus pitää minua työvelvoitteessa kaksi viikkoa mikäli heidän ja asiakasyrityksen tarve olisi näin vaatinut.

      Koska terveyden huollon julkisella puolella vitkuteltiin kuukausia näiden ensimmäisten sairaslomien ja potkujen jälkeen että pääsin jatko tutkimuksiin ja magneetti kuvauksiin niin lopputuloksena on se että kaikki pesivät kädet koskien siitä että olen kokenut sen ammattitaudiksi, julkisella puolella minua hoitaneet lääkärit eivät halunneet ottaa kantaa ammattitauti asiaan koska he eivät olleet työterveyslääkäreitä vaikka työsuhde tietojen ja sairauskertomuksien perusteella pikku lapsikin osaisi laskea 1 ynnä 2een.

      Kävi niin että etten saa mitään korvauksia ammattitaudista, ei haittarahaa, ei ansionmenetys korvauksia sillä iskias/välilevynpullistuma ei voi lääkärien mukaan olla työperäinen vaiva, näin todettiin Töölön sairaalassa. Ei olisi auttanut edes se että olisin ollut vakituinen työntekijä suoraan talon kirjoilla millä toimiva työterveyshuolto mitä kautta olisin päässyt ajoissa tutkittavaksi, magneetti kuvattavaksi ja mahdolliset perusteet ammattitaudille olisi ehkä voitu selvittää ja siltikin todeta että kyse ei ole työperäisestä vaivasta.

      Tässä ei pidä vielä unohtaa sitä että KELA ei myöskään järjestänyt uudelleen koulutusta/kuntoutusta kolmannen leikkauksen jälkeen koska Töölön sairaalassa kolmannen leikkauksen jälkeisen kotiuttamispäätöksen tehnyt lääkäri totesi tylysti ja yksioikoisesti että ko. vaiva ei voi olla työperäinen oli entisen työn luonne minkälainen tahansa.

      Entisen vuokratyönantajani edustaja(ei itse toimitusjohtaja) otti minuun taannoin yhteyttä että hän voi tehdä heidän vakuutusyhtiöön selvityksen kaikesta tapahtuneesta ja että kuinka tässä on kyse minun tulevaisuudesta ja että hän haluaa että asiat menevät siten että vakuutusyhtiö joutuisi toimimaan korvausten lisäksi siinäkin asiassa että joutuisivat ottamaan kantaa mm. uudelleen koulutus tarpeeseen.

      • että_näin_

        Jatkuu...

        Pakko myöntää että tämä entisen työnantajani toimihenkilö loi uskoa siihen että kaikki henkilöstövuokraus liiketoiminnassa toimivat ihmiset eivät ole läpeensä pahoja vaan hän toimi jopa ohi toimitusjohtajankin kenet yritin saada taannoin oikeudelliseen vastuuseen laittomasta irtisanomisesta kesken sairausloman, unohti kohdella irtisanomistilanteessa minua vakituisena työntekijänä johtuen työsuhteen pituudesta ja rikkoi takaisinotto velvoitetta, tämän taas todisti silloinen asiakasyrityksen pääluottamusmies että uusia vuokratyöntekijöitä on otettu saman henkilöstövuokraus yrityksen kautta, tämä on tietenkin vain periaate kysymys sillä entinen työnantajani ei edes selvittänyt olisiko minulla edellytyksiä palata entiseen työhöni. Irtisanomisen perustehan oli taannoin tuotannolliset -ja taloudelliset syyt = vähentynyt vuokratyövoiman tarve asikasyrityksessä.

        Valitin periaatteesta ex-vuokratyönantajani vakuutusyhtiön kielteisestä päätöksestä tapaturma-asioiden muutoksen hakulautakunnalle, minkä tilastot kertovat myöskin karua kieltään, noin 90% päätöksissä päädytään vakuutusyhtiön hyväksi eikä mitään korvauksia myönnetä enkä odota että muutoksenhakulautakunta muuttaisi asiaa millään tavalla.

        Tämä on siis Suomi, OIKEUSVALTIO. KELA kiitti myöskin minua lämpimästi taannoin kun toisen leikkauksen jälkeen olin kaksi kuukautta työnhakijana ja ansiosidonnaisella minkä jälkeen iskias/välilevypullistuma kivut palasivat takaisin mikä johti kolmanteen leikkaukseen. Kahden kuukauden työnhaku jakso teki tarpeeksi ison katkoksen sairauspäivärahaan ettei KELA:n tarvinut maksaa enää 80% edellisten ansiotulojen mukaan vaan 80% työttömyysetuudesta! Tämä taas pakotti minut turvautumaan toimeentulotukeen mitä olen vaihtelevasti saanut.

        Tässähän sakotettiin alkuun tietenkin tyhmyydestä sillä vasta 8kk potkujen ja sairastumisen jälkeen hieman ennen 1. leikkausta, kehoitti työvoimatoimiston virkailija että olen ns. väärillä rahoilla vaan kuuluisin sairauspäivärahan piiriin enkä ansiopäivärahan!

        Nyt olen ollut 2vk taas työnhakijana ja kaiken tämän sotkun jäljiltä tulee jäämään tuhansien eurojen velat ulosottoon ja joudun itse käräjille tuomittavaksi(yksipuoliset velkomustuomiot). Sairaus minkä mahdollisesta työperäisyydestä kaikki instanssit pesevät kätensä ovat aiheuttaneet myöskin valtaisan taloudellisen ahdingon sillä olen ollut tämän liki kaksi vuotta jatkuneen tilanteen aikana vain vajaat puoli vuotta edellisiin ansiotuloihin perustuneella sairauspäivärahalla.

        Ei mennyt kuin muutama päivä siitä kun ilmoittauduin kolmannen leikkauksen jälkeisen sairausloman jälkeen työnhakijaksi sain työvoimatoimistosta välittömästi osoituksen entisen työnantajani ilmoittamaan varastotyöntekijän paikkaan, ihmeellistä oli se että työhön osoitus peruttiin kun ilmoitin että olin yrittänyt aikaisemmin riitauttaa edellistä irtisanomista kun kyseessä oli sama työnantaja.


    • vakuutusyhtionjuonia

      Kaaduin 02/15 kun olin menossa töihin. Yöllä pakkanen oli jäädyttänyt edellisen päivän loskan ja päälle oli satanut ehkä sentin verran puuterilunta. Lensin suorilta jaloilta pää edellä jäiseen maahan ja päästä kuului sellainen jysäys kuin olisi kaalin paiskannut täydellä voimalla maahan. akasin hetken maassa ja takaa tullut nainen kysyi tarvitsenko ambulanssia ja pääsenkö itse ylös? Pääsin itse ylös vaikka olinkin aivan pökerryksissä. Kaatuessani silmälasini menivät hukkaan ja jouduin palaamaan kotiin hakemaan varalasit. Kun palasin kaatumispaikalle näin Espoon kaupungin hiekoitusauton juuri hiekoittamassa kyseistä kohtaa. Löysin lasini kolmen metrin päästä kaatumispaikalta lumipenkalta. Menin julkisilla töihin ja jo matkalla alkoi helvetillinen päänsärky ja muisti alkoi pätkiä. Töihin päästyäni tein välittömästi pomolle tapaturmailmoituksen ja hän passitti työterveyshuoltoon. Työterveyshuolto sanoi ettei asia kuulu heille vaan mene yksityiselle vaikka Mehiläiseen. Sitä matkaa mehiläiseen en enää muista ja ainoa muistikuva sieltä on kun sain kaulurin ja lääkäri tai hoitsu sanoi, että minun pitää mennä Jorviin koska olen Espoolainen. Sekin miten menin ympyrätalosta Jorviin on edelleen hämärän peitossa. Seuraava muistikuva on kun pääni/kaularankani magneettikuvattiin. Sitten taas se miten sieltä olin kotiin tullut selvisi vasta viikon myöhemmin kun löysin taksimatkasta kuitin. Sain päähäni kohdistuneesta täydellisen kolmen vuorokauden black outin. Sairaslomaa olivat antaneet viikon??? Kun menin sinne uudestaan viikon kuluttua oli suhtautuminen minuun välinpitämätöntä. Jos mitataan kipua asteikolla 1-10 niin se oli toistakymmentä. Lisäksi oksettava olo,huimausta ja kaatuilua, puhe epäselvää ja sanat hukassa ja muutenkin aivan sekaisin. Kävellessä jokainen askel tuntuu vasaran iskulta päässä, oli sitten mitkä tahansa jalkineet jalassa tai villasukat pehmeällä matolla. Ulkona kun kävelen, niin menen kuin valtamerilaiva puolelta toiselle. Sain siltä käynniltä taas viikon saikkua. Kolmannen kerran taas viikon päästä samaan paikkaan ja lääkäri ihmetteli mitä minä siellä oikein teen, koska sinun pitäisi olla jo terve???!!! Kävin siellä vielä muutaman kerran ja joka kerta sama laulu ja viikon sairauslomaa. Sen jälkeen vasta lähettivät ortopedille joka laittoi heti lähetteen aivovammapoliklinikalle. Vakuutusyhtiö maksoi kulut ainoastaan kolmelta ja puolelta viikolta, koska katsoi, että se riitti vamman hoitoon. Millä helvetillä he voivat noin päättää koska eivät ole minua nähneet ja minua on spesialistit tutkineet ja tehneet testejä sun muita joista en kunnolla edes selvinnyt. Nyt asia on ollut jollain helvetin riitalautakunnalla tutkittavana jo keväästä asti eikä mitään ole kuulunut. Olen edellen työkyvytön ja juuri pystyn yksikseni asumaan kun saan apua ystäviltäni siivouksessa, kaupassa käyntiin jne. Pääkipu on edelleen 24/7 ja usein vielä se toistakymmentä kympin asteikolla. Lähimuistissa ei mainittavaa edistystä niin kuin ei missään muussakaan. Pään liikkeet myös hyvin rajoittuneet ja kivuliaat. Talouteni on romahtanut kun olen tippunut sairauspäivärahalle. Oman asuntoni jouduin myymään ja muuttamaan kaupungin vuokra-asuntoon. Olen vasta 50v. mies ja työvuosia pitäisi edessä vielä olla. Tosin erikois-sairaanhoito ei minun kohdallani ole toistaiseksi toiminut. Murtumia tai verenvuotoja ei onneksi löytynyt, mutta muuten oireet ovat silmiinpistävät. Kirjoitukseni ei mene aivan kronologisessa järjestyksessä koska en kykene ainakaan vielä siihen. Parempia aikoja odotellessa...

      • Toisilla_juhlat

        Minulla vastaataavanlainen tapaturmainen kaatuminen, "vakuutusyhtiön onneksi" minulla oli nivelrikkoa olkapäässä, (en vaan ollut koskaan mitään kipua tms. tuntenut, olin elämäni kunnossa) mutta arvaatte miten tarinani jatkuu... loppuelämän, joka ikinen päivä helvetillistä kipua, koko kehossa, tinnitusta päälle, kaikki on menetetty, terveys, omaisuus jne. Tänään tuli vakuutusyhtiöstä lasku, itkettää maksaa edes autovakuutusta, minulla on ajokortti ja kaikki muutkin luvat kunnossa, mutta saattaa olla että minulta evätään kaikki muutkin korvaukset, vedoten auton omistajan nivelrikkoon.


    • 1960

      Tervehdys kaikille
      Ja erityisesti vakuutusyhtiöiden.............
      Kuka haluaa liittyä jäseneksi, perustetaan ryhmä Facebookissa suljettu tietenkin asiaan liittyen, siellä voi auttaa kanssa ihmisiä ja antaa neuvoja ym, näitä tapauksia riittää kyllä itseni mukaan lukien,

      • Hirvittäävää_vääryyttä

        Minä olen kokenut vakuutusyhtiöiden silmittömän kohtelun kontreettisesti, joka päivä, neljän vuoden aikana. Kaatumistapaturmaa ei koskaan edes tapaturmaksi luokiteltu, saatikka euroakaan korvattu. Menetin terveyteni, työni, eläkettäni, avioliiton, ystävät, harrastukset ja vielä, kuten arvaatte omaisuuteni. Kävin kaikki valitustiet läpi, välillä tuntui että minulla on niin vahvat todisteet käsissä että noista tosiasioista eivät luikertele läpi. Mutta kyllä rahamiehet/naiset luikertelevat, uhkaamalla vain että haastakaa oikeuteen jne. Minä "pennitön" vastaan 2milj päivässä toisten rahoilla voittoa tekevä väki vastassa, hyvä että minut hyväksytään edes puolustamaan asiaani saatikka sitten mitään saamaan. Minulla on kuitenkin sellaista mitä vastapuolella ei ole... ennen kuolemaani haluan kyllä tavata vastapuolen kaverin, hänellä ei varmaan ole kipuja ennen eikä jälkeen tapaamisen. Hylkäämispäätökset on aina tehty näkemättä/kuulematta potilasta.


    • Workeri

      Vakuutusyhtiöille on vaikea saada asioita läpi, jos siitä on annettu jo kielteinen päätös. Heillä on sellaiset lakimiehet ja lääkärit?, jotka kyllä nujertavat asiakkaan.

      Kun asiakas maksaa kiltisti laskunsa, niin hyvä on, mutta kun asiakas onkin saavana osapuolena, niin asiakas muuttuukin vastustajaksi, jota on vastustettava kaikin keinoin.

    • Rasittavaa

      Käsittämätöntä kohtelua itsellänikin parhaillaan. Vakuutusyhtiö maksoi lääkäri käynnit,ortopedin konsultaation. Toimenpiteeseen eli tähystysleikkaukseen kun pitäisi päästä jonka kirurgi todennut tarpeelliseksi. Maksusitoumus evätty. Hyvää toimintaa. Kotona nyt melkein kk. Odottamallahan polvi paranee. Pakolliset työnantajan vakuutukset aivan turhuutta. Ei mitään oikeusturvaa työntekijällä. Pitkä valitustie edessä. Taitaa jäädä itse maksettavaksi.

    • voipyhäerkki

      Olis parempi että vakuutetulle sattuis pieni tapaturma heti vakuutuskauden alussa
      että tulisi selväksi yhtiöiden toimintaperiaatteet. Loppuisi tyhjästä maksaminen.
      Jos joku haluaisi Lahjoittaa vakuutusyhtiöille ilman vastinetta niin tilinumeron saa
      varmaan vak. yhtiöiltä.
      Tämän kokenut muutaman vuoden maksamisen jälkeen.
      Paikallinen toimipiste piti asiaa täysin selvänä mutta kun ne lopulliset
      päätökset tehdään muualla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1565
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1404
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1295
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1176
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe