Lääkkeet maksaa maltaita

apteekissa.

Yllättävän moniin vaivoihin ja oireiluihin löytyy hoito keittiöstä: maustekaapista, ruokakomerosta, jääkaapista tai vaikka ikkunalaudan kukkapurkista, jos siinä kasvaa eräs tietty kasvi. Lisäksi esittelen tietoa vitamiinitutkimuksen nykytuloksista ja havainnoista, joita ei ole kaikilta osin vielä yksimielisesti hyväksytty, mutta jotka kannattaa ottaa silti huomioon.

1. Inkivääri

Inkiväärin kemialliset yhdisteet (gingeroli ja shogaloli erityisesti) vähentävät vatsakouristuksia, ehkäisevät aivojen ”oksennuskeskuksen” toimintaa ja neutraloivat ruuansulatushappoja. Mahataudin aikaan inkivääri voi siten hillitä oksentelua. Neljännesteelusikallinen inkivääriä jauhettuna tai sentin kokoinen pala tuoretta inkivääriä ehkäisee matkapahoinvointia otettuna ainakin 20 minuuttia ennen auto- tai laivamatkaa.

Tanskalaisen tutkimuksen mukaan kolmannesteelusikallinen jauhettua inkivääriä vähentää migreenin oireita otettuna heti migreenin ensioireiden ilmaannuttua, sillä inkivääri estää verisuonistoon voimakkaasti vaikuttavien prostaglandiinien muodostumista aivoissa. Prostaglandiinit aiheuttavat myös nivelturvotusta ja inkivääri helpottaa nivelturvotusoireita 55-74 % nivelrikko- ja nivelreumapotilaista.

Yskänlääkkeenä inkivääri on myös hyvä siinä olevan gingerolin ansiosta ja inkivääri estää myös keuhkoputkien ahtautumista sekä kuumetta aiheuttavien aineiden muodostumista elimistössä.
Vaikuttava annos on sentti tuoretta inkivääriä, teelusikallinen jauhettua inkivääriä tai kuppi inkivääriteetä teepussista tai puoliteelusikallisesta raastettua inkivääriä. Kuumentaminen ei hävitä vaikuttavia aineita.

2. Sinappi

On tiedetty jo pitkän aikaa, että sinappi väkevyytensä takia ohentaa limaa ja helpottaa nuhan aikana hengittämistä. Sinapissa olevat myrosiini ja sinigriini tekevät limasta vetistä, niin että se poistuu elimistöstä paremmin. Tukkoista oloa voi lievittää sinappihauteella rintakehälle levitettynä (muutama ruokalusikallinen murskattuja sinapinsiemeniä ja pari desiä vehnäjauhoja sekä vettä ja levitetään taikinaksi rintakehälle. Iho suojataan ensin vaseliinilla ja annetaan vaikuttaa 15 minuuttia). Kädet on pestävä hyvin sinappihauteen käsittelyn jälkeen ja etenkin ennen kuin kosketetaan suuta ja silmiä sinapin ärsyttävyyden välttämiseksi.

Sinapilla on myös oksennuttava vaikutus, siksi sinappijauhetta ei pidä ottaa teelusikallista enempää ellei aikeena ole oksentaminen. Keltainen sinappi on miedoin monista eri sinappilajeista.

3. Sitruuna

Sitruuna sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka lisää sairauksia vastustavien immuunisolujen toimintaa sekä kudosten kasvua ja haavojen paranemista edistävän kollageenin muodostumista (C-vitamiini ei kuitenkaan estä nuhan tulemista, mutta runsas määrä C-vitamiinia voi lievittää nuhan oireita 20 %:n verran). Sitruunamehu nopeuttaa finnien paranemista ja vaalentaa maksaläiskiä tarpeeksi usein nautittuna. Sitruunankuoressa on rutiini-nimistä antioksidanttia, joka vahvistaa verisuonien seinämiä.

4. Kamomilla

Kamomillalla esimerkiksi kamomillateenä nautittuna on keskushermostoa rauhoittava vaikutus, sillä siinä on apigeniiniä. Teen lisäksi kamomillakylpy rentouttaa ja rauhoittaa. Kamomillan sisältämä bisabolol ehkäisee kouristuksia eli rentouttaa ruuansulatuselimistöä ympäröiviä lihaksia ja kohtua helpottaen kylläisyyden aiheuttamaa mahakipua sekä kuukautiskipuja.

Pari kuppia kamomillateetä voi vähentää aspiriinin ja muiden kipulääkkeiden aiheuttamaa mahan limakalvojen kulumista. Peseminen kamomillavedellä tappaa osan bakteereista, jotka aiheuttavat silmä- ja ihotulehduksia sekä lievittää tulehtuneita ikeniä, ehkäisee ientulehdusta ja nopeuttaa suun haavojen paranemista. Kamomillaa voi käyttää myös voiteena, se auttaa tulehduksiin ja kosketusallergiaan. Niiden, jotka ovat allergisia asterikasveille ei pidä käyttää kamomillaa.

5. Ruokasooda

Ruokasooda vähentää happoisuutta, sillä se on emäksinen. Se sopii hyvin mahalaukun happoisuuden vähentämiseen. Mahan erittämä suolahappo aiheuttaa joskus närästystä ja ruokasoodasta saa nopean närästyslääkkeen: sekoita teelusikallinen ruokasoodaa veteen ja lisää muutama pisara sitruunamehua, joka auttaa poistamaan suolistokaasua, jota syntyy ruokasoodan sekoittuessa mahahappoihin. Juoma neutraloi suolahapon muuntamalla sen natriumkloridiksi ja hiilidioksidiksi harmittomasti. Vaikutus on välitön, mutta kestää puoli tuntia.

Hammaskiilteen suojelu onnistuu huuhtomalla suuta useasti päivässä ruokasoodaliuoksella tai harjaamalla hampaita märällä hammasharjalla, jota on töpötelty ruokasoodaan ja harjata sillä hampaita. Ruokasooda on mieto hankausaine. Jalkakylpynä ruokasooda vähentää hajua synnyttäviä bakteereita. Ruokasoodasta ja vedestä tehty tahna lievittää hyttysenpuremia.

Ruokasoodan ja veden sekoitus on terveellinen ruokajuoma jos on virtsatietulehdus tai haluaa ehkäistä sitä. Bakteerit viihtyvät miedon happoisessa virtsarakossa ja ruokasooda poistaa sieltäkin happoisuutta.

Kylpyveteen laitettuna ruokasooda pehmentää vettä ja lievittää auringonpolttamia.

6. Lääkeaaloe

Aaloe vera- kasvin lehdistä valuu hyytelöä, joka sisältää tulehduksia lievittäviä yhdisteitä ja paikallisena kipulääkkeenä vaikuttavaa bradykiniiniä kun kasvin lehtiä leikataan. Aaloe veraa on helppo kasvattaa vaikka keittiön ikkunalaudalla ja sopii erilaisten naarmujen, lievien palovammojen, peräpukamien yms. ihovaurioiden hoitamiseen. Pese ensin hoidettava alue vedellä, leikkaa aaloen lehdestä pala, halkaise se kahtia pituussuunnassa ja purista sen hyytelöä ulos ja levitä hyytelöä hoidettavalla ihoalueelle reilusti pari kolme kertaa päivässä.

7. Etikka, omenahappo

Omenahappo auttaa magnesiumiin yhdistyneenä elimistöä taistelemaan kipuja vastaan. Omenaviinietikasta saa yskänlääkettä sekoittamalla yhden osan hunajaa ja yhden osan omenaviinietikkaa. Huuhtelu etikkavedellä raikastaa tekstiileitä, mm. poistaa tupakanhajua ja poistaa hienhajua. Etikka tappaa hyvin bakteereja ja sillä voi puhdistaa hiertymiä.

8. Vaseliini

Vaseliini kosteuttaa ihoa ja ehkäisee nenäverenvuotoa jos sivelee vaseliinia nenän sieraimien sisäpinnoille säännöllisesti. Samalla tavalla voi ehkäistä siitepölyn ärsytystäkin. Pakkassuojaksikin vaseliini sopii.

9. Jogurtti

Kaksi jogurttia päivässä voi nelinkertaistaa gammainterferonien eli immuunisoluja tuottavien , immuunijärjestelmää avustavien proteiinin muodostumista. Jogurtissa on kalsiumiakin enemmän kuin maidossa. Naisilla 2 purkkia jogurttia päivässä auttaa ehkäisemään hiivasienitulehdusta. Jogurtin sisältämän probiootit eli suotuisat bakteerit suojelevat haitallisilta bakteereilta elimistöä.

10. Karpalo, puolukka, mustikka ja muut suomalaiset marjat

Suomalaiset marjat ovat erittäin terveellisiä ja sisältävät arvokkaita antioksidantteja sekä vitamiineja. Karpalo auttaa torjumaan virtsatietulehdustakin. Myös juolukka ja variksenmarja ovat erittäin terveellisiä, samoin kuin tyrni. Kaikkein paras antioksidantti on mustikka, jossa on enemmän vapaiden radikaalien haittoja ehkäiseviä antioksidantteja eli hapettumisen estäjiä enemmän kuin missään muussa marjassa, hedelmässä tai kasviksessa. Tämän lisäksi mustikka virkistää muistia, joten on kannattavaa syödä aamupalan yhteydessä mustikoita. Sydämenkin hyvinvoinnille mustikka on hyväksi.

11. Parsakaali, punaviini, granaattiomena, kaakao, suklaa ja valkosipuli

Parsakaali on erinomainen kasvis. Siinä on antioksidantteihin kuuluvaa sulforaania, joka hävittää mahahaavaa aiheuttavia helikobakteereita. Valkosipuli parantaa vastustuskykyä ja alentaapa se kolestrolia ja verenpainettakin. Granaattiomenasta tehdyssä mehussa on enemmän antioksidantteja kuin missään muussa juomassa. Antioksidantit ovat elintärkeitä, koska ne ehkäisevät vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita, jotka aiheuttavat ennenaikaista vanhenemista, syöpää sekä sydänsairauksia. Granaattiomenasta käytetään vain malto ja siitä voi tehdä mehua päivittäin (2,5 dl/pv riittää suotuisaan vaikutukseen). Punaviini sisältää sydämelle hyväksi olevaa resveratolia ja punaviini myös rentouttaa ja 1 lasi punaviiniä auttaa nukkumaan. Mutta runsaampi määrä punaviiniä haittaa unta. Typtofaania sisältävät ruuat (hunaja, manteli) auttavat saamaan unta ja samoin kuuma kaakao. 100 grammaa tummaa suklaata sisältää päivittäin tarvittavan annoksen antioksidantteja eli 31 milligrammaa. Tumma suklaa on hyväksi mielialalle, sillä siinä on serotoniinia ja myös fyysiselle hyvinvoinnille tumma suklaa on hyväksi, sillä siinä on runsaasti flavonoideja, jotka hävittävät vapaita radikaaleja.
Viisi supervihannesta
Nyt on onnistuttu nimeämään viisi oikeaa supervihannesta, jotka pystyvät aukaisemaan valtimotukkeumia ja lisäksi ne auttavat pitämään hampaat, ihon ja luuston hyvässä kunnossa. Nämä vihannekset yli muiden ovat porkkana, vihreä papu, herne, maissi ja parsakaali. Tutkimus on tehty amerikkalaisessa Wake Forest-yliopistossa hiirikokeissa. Saadut tulokset pätevät ihmisiinkin, joten näitä viittä kasvista käyttämällä voi ehkäistä plakin syntymistä valtimoihin ja vähentää sydänkohtauksen ja aivohalvauksen vaaraa 38%.
Varoitus ylimääräisistä vitamiinilisistä
Suuret määrät tabletteina nautittua A- vitamiinia, A-vitamiinin muotoa nimeltä retinoli tai beetakaroteenia ovat terveydelle haitallisia ja ne voivat aiheuttaa pitkäkestoisen käytön seurauksena maksasairauksia, lisätä keuhkosyöpää tupakoitsijoilla sekä aiheuttaa osteoporoosia eli luukatoa. Ruotsalaisilla on eniten maailmassa luukatoa ja heidän ravintonsa sisältää erittäin paljon A-vitamiinia (rasvaista kalaa kuten lohta ja maitotuotteita) ja ainoana maana Euroopassa Ruotsissa lisätään rasvattomiin maitotuotteisiin A-vitamiinia. Tutkimuksissa onkin havaittu yhteys noiden asioiden välillä

Tutkimuksissa on saatu näyttöä siitä, että suuri määrä A-vitamiinia vaikuttaa haitallisesti luihin saaden ne haurastumaan. Jo suhteellisten pienien A-vitamiinilisien pitkäaikaiskäyttö vähentää 10 %:lla luuston tiheyttä. Vain 1,5 mg A-vitamiinia päivässä pitkäaikaisesti käytettynä voi heikentää luustoa ja haurastumista tapahtuu myös miehillä (prof. Merhus ja eräät amerikkalaiset tutkimukset).

Vitamiinivalmisteiden jatkuva käyttö ei ole nykytiedon valossa perusteltua eikä ole saatu todisteita, että C-vitamiini estää nuhakuumetta, syöpää tai jopa estäisi vanhenemista. Ihmiselle riittää normaali terveellinen monipuolinen ravinto, jossa on paljon kasviksi, hedelmiä ja viljaa sekä maitotuotteita. Vitamiinilisien käytöstä pitäisi neuvotella ensin lääkärin kanssa ja tarkistuttaa onko vitamiinien puutosta todella ennen kuin alkaa käyttämään mitään vitamiinia suurina annoksina. Suurilla vitamiinimäärillä on joskus arvaamattomia, jopa vahingollisia vaikutuksia terveydelle.
D-vitamiinin tärkeydestä
D-vitamiini on itse asiassa muuta kuin vitamiini. Siitä tulee elimistössä tärkeä luita vahvistava hormoni, joka lisäksi säätelee solujen kasvamista ja näin ollen hillitsee omalta osaltaan solujen räjähdysmäistä kasvua. Niinpä D-vitamiinin ja usean syöpätyypin välillä onkin havaittu yhteys tutkimuksissa. Eturauhas-, rinta- ja suolistosyöpien D-vitamiinille altistaminen laboratoriokokeissa on lopettanut niiden syöpäsolujen hillittömän kasvun ja ne palasivat tavanomaiseen kasvuun. Nähtävästi D-vitamiini voi suojata myös sydänsairauksilta ja kohonneelta verenpaineelta. Aktivoitu D-vitamiini auttaa ehkäisemään MS-tautia. Myös nivelreuman ja iensairauksien ehkäisyssä D-vitamiinilla on merkitystä, varsinkin nivelreuman osalta. Peräti 18 syöpätautia on eniten niillä, jotka saavat liian vähän D-vitamiinia. Luuston kasvullekin D-vitamiini on tärkeä. Eniten D-vitamiinia saa kalanmaksaöljystä ja rasvaisesta kalasta sekä maidosta. Samoin auringonvalosta, joten auringon valossa kannattaa olla kohtuullisessa määrin, 10-15 minuuttia keskipäivällä, D-vitamiinin saamiseksi (ja sen suojata itsensä aurinkovoiteella). Sydänkuolleisuutta on eniten talvella ja eturauhassyöpää enemmän miehillä, jotka ovat tehneet sisätöitä viimeisimmän neljän vuoden aikana. D-vitamiini käytöllä jopa 25 mikogrammaa päivässä on uusien tutkimuksien perusteella suositeltavaa, 10 milligrammaa ainakin voi huoletta ottaa.
Mielenterveyteen ja älyllisen suorituskyvyn säilymiseen vaikuttavia ravintoaineita
Rasvahappo omega-3, jota saa rasvaisesta kalasta (tonnikala, lohi yms.), kalaöljyvalmisteista ja kasviöljyistäkin (soija- ja pellavaöljyt esimerkiksi, mutta kasviöljyissä on alfalinoleenihappoa, josta elimistön täytyy muuntaa EPA- ja DHA-rasvahapoiksi, joten ihminen saa kasviöljyistä vain prosentin verran tärkeääomega-3 rasvahappoa EPA-muodossa) on erittäin tärkeä sydämen, verisuonien ja aivojen toiminnalla sekä sitä kautta mielen hyvinvoinnille. Siksi rasvainen kala tai kalaöljy on paras elintärkeiden omega-3 rasvahappojen lähde, sillä kalassa ja kalaöljyissä se on valmiiksi EPA- ja DHA-muodossa. Rasvahapoilla on merkitystä myös hermosolujen ja solukalvojen rakentumisessa sekä ihon hyvinvoinnille. Myös neitsytöljystä saa alfalinoleenihappoa ja omega-6 rasvahappoja sekä vielä E-vitamiiniakin, joka on tärkeä antioksidantti. Miesten on hyvä tietää, että lisäksi eturauhastulehduksen ehkäisyssä pellavaöljy ja sen sisältämä alfalinoleenihappoa voi toimia. Omega-3 rasvahapon riittävä saanti voi auttaa ehkäisemään masennusta (sekä lisäksi edistää sydämen ja verisuoniston terveyttä). Japanilaisilla, jotka syövät runsaasti kalaa esiintyy masennusta vähän. Myös B-vitamiinit ovat merkityksellisiä masennuksen torjunnassa. Tärkeää on kuitenkin pitää huolta, että omega-6 rasvahappoja ei saa liikaa, sillä runsas omega-6 rasvahappojen määrä haittaa omega-3 rasvahappojen vaikutusta. Nykyään monet saavat liikaa omega-6 rasvahappoja, varsinkin teollisesti tehdyistä ruuista. Omega-3 ja omega-6 rasvahappojen saanti tulisi olla tasapainossa.

Vitamiinit eivät sinänsä estä masennusta, mutta ovat lisänä rikka rokassa sitä ehkäisemässä muiden tekijöiden kanssa. Erityisesti henkiselle hyvinvoinnille tärkeitä ovat foolihappo (folaatti), jota saa tuoreista marjoista, hedelmistä, parsa-, ruusu- ja lehtikaalissa, pinaatissa, täysjyväviljasta ja maksasta sekä B-12 vitamiini, jota saa maksasta ja kalasta. Folaatti vaikuttaa kielelliseen suorituskykyyn. Kahvia ei kannata käyttää kovin paljoa ainakaan, sillä se pahentaa masennusta (toisaalta kahvilla on eräitä muita hyviä terveysvaikutuksia). Teen juominen on parempaa masennuksen ehkäisyn kannalta. Masennusta on vähemmän runsaasti teetä käyttävillä ihmisillä.

Muutenkin uusien kanadalaisten tutkimuksien mukaan dementiaa ja Alzheimerintautia ehkäisevät uskonnollisuus, omena, parsakaali, rasvainen kala, pieni päivittäinen annos alkoholia sekä liikunta (vähintään 3 km päivässä), jotka auttavat hidastamaan älyllisen suorituskyvyn heikkenemistä. Brittiläisen tutkimuksen mukaan ravinnolla on merkittävä vaikutus mielenterveyteen. Runsas kasviksien ja hedelmien käyttö ravintona sekä omega-3 ja omega-6 rasvahapot vaikuttavat suotuisasti mielenterveyteen. Joskus jopa paremmin kuin lääkkeet ja terapia.

Koskaan ei silti pidä luopua omin päin lääkärin määräämästä lääkityksestä ja/tai muista hoidoista. Terveellinen runsaasti kasveja ja öljyjä (kalanmaksaöljy, soija-, pellava-ja neitsytöljyt) sisältävä ravinto kuitenkin tukee myös lääkehoitoa. Ihminen voi jossain määrin ainakin "syödä itselleen mielenterveyttä" sekä pitää älyllisen suorituskykynsä kunnossa pitempään.

Lähteet: Valitut Palat 10/2005, 01/2006, 12/2006, 01/2007
Hyvä Terveys 11/05
Prisma TV1 30.10.05 Totuus vitamiineista
Kotimaa 05.01.2006

79

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luonnonlääkkeen

      hintaa aika rajusti.
      "Päivittäinen annos alkoholia sekä liikunta (vähintään 3 km päivässä), jotka auttavat hidastamaan älyllisen suorituskyvyn heikkenemistä".

      Valtio haluaa demettia sairaalat täyteen maksavia potilaita.

      • Anonyymi

        12. Merisuola, merisuola, merisuola

        13. Sitrus-hedelmät


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        12. Merisuola, merisuola, merisuola

        13. Sitrus-hedelmät

        Muistutetaan myös että ihan tavallinen suomalainen kotiruoka on yks hyvä terveyden ja mielenterveyden perusta- nuo muut sitten lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistutetaan myös että ihan tavallinen suomalainen kotiruoka on yks hyvä terveyden ja mielenterveyden perusta- nuo muut sitten lisäksi.

        14. Kurkuma


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        14. Kurkuma

        Kurkuma tehoaa syöpään yhtä hyvin kuin esim. vaniljasokeri tai maustepippuri tai vaikkapa leivinjauhe ja sellerisuola.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kurkuma tehoaa syöpään yhtä hyvin kuin esim. vaniljasokeri tai maustepippuri tai vaikkapa leivinjauhe ja sellerisuola.

        MIelestäni sellerisuola on tehokkaampaa kuin nuo muut. Ainakin Glioblastoomaan. Suoraan syövälle ripoteltuna tietysti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MIelestäni sellerisuola on tehokkaampaa kuin nuo muut. Ainakin Glioblastoomaan. Suoraan syövälle ripoteltuna tietysti.

        Onko merisuola myös rauhoittava- autta ainakin kipuihin- mm. suoraan suussa auttaa hammassärkyyn.

        Mutta onko myös rauhoittava?

        Eli mitkä ravinnot toimii mielialaa helpottavina- esim. on kerrottu että valkuais-aine eli proteiini, esim. kananmuna, jne -. on hyväksi ja tarpeen 'aivo-toiminnalle'.

        Myös raikas ilma, syvähengitys on rentouttava.

        Happihan on yksi ravinto myös, vaikka sitä ei ajatella erityisesti kun hengitys on luonnollinen, mutta voi olla hyväksi joskus keskittyä ottamaan happea oikein kunnolla kuten mm jooga-harjoituksissa tekevät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko merisuola myös rauhoittava- autta ainakin kipuihin- mm. suoraan suussa auttaa hammassärkyyn.

        Mutta onko myös rauhoittava?

        Eli mitkä ravinnot toimii mielialaa helpottavina- esim. on kerrottu että valkuais-aine eli proteiini, esim. kananmuna, jne -. on hyväksi ja tarpeen 'aivo-toiminnalle'.

        Myös raikas ilma, syvähengitys on rentouttava.

        Happihan on yksi ravinto myös, vaikka sitä ei ajatella erityisesti kun hengitys on luonnollinen, mutta voi olla hyväksi joskus keskittyä ottamaan happea oikein kunnolla kuten mm jooga-harjoituksissa tekevät.

        Kuusenpihka voiteena (siis sekoitettuna johonkin rasvaan)- on ihmeaine parantamaan ihon rikkoutumisia.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Käykääs kaiken kiireen keskellä kannattamassa tuota kahden sähkömittarin aloitetta, että kämpässä saa olla pörssisähkömittari ja se nykyinen. Niillä voi sitten saada sitä, joka on halvempaa sähköä. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/12663


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käykääs kaiken kiireen keskellä kannattamassa tuota kahden sähkömittarin aloitetta, että kämpässä saa olla pörssisähkömittari ja se nykyinen. Niillä voi sitten saada sitä, joka on halvempaa sähköä. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/12663

        Hyvä- mutta eikö olisi helpompi vaan lopettaa hullu Caruna-Kataisen verkkohinta-rahastus-laki?-

        ja samalla lopettaa Kataisen hullu kaivoslaki... molemmat vie Suomesta valtavat rahamäärät koko ajan ulkomaille- jotka kuuluisi olla suomalaisten rahoja- ... olisimme ehkä maailman rikkain maa ilman kokoomusta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä- mutta eikö olisi helpompi vaan lopettaa hullu Caruna-Kataisen verkkohinta-rahastus-laki?-

        ja samalla lopettaa Kataisen hullu kaivoslaki... molemmat vie Suomesta valtavat rahamäärät koko ajan ulkomaille- jotka kuuluisi olla suomalaisten rahoja- ... olisimme ehkä maailman rikkain maa ilman kokoomusta...

        Eihän sillä Carunalla ole mitään yhteyttä pörssisähköön tai sähkön hintaan muutenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä- mutta eikö olisi helpompi vaan lopettaa hullu Caruna-Kataisen verkkohinta-rahastus-laki?-

        ja samalla lopettaa Kataisen hullu kaivoslaki... molemmat vie Suomesta valtavat rahamäärät koko ajan ulkomaille- jotka kuuluisi olla suomalaisten rahoja- ... olisimme ehkä maailman rikkain maa ilman kokoomusta...

        ...ja ilman savolaisia kataloita kataisia!


    • Anonyymi

      olipa hyvä alotus. se on just näin

      • Anonyymi

        Keväisin Suomessa (paitsi ei kaupunki-alueilla tai isojen teiden varsilla):

        - kuusenkerkät eli kuusen oksienkärjen havun alut keväisin

        - keväisin myös koivun pienet lehdenalut

        - horsman idut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keväisin Suomessa (paitsi ei kaupunki-alueilla tai isojen teiden varsilla):

        - kuusenkerkät eli kuusen oksienkärjen havun alut keväisin

        - keväisin myös koivun pienet lehdenalut

        - horsman idut.

        Huom, nuo siis ilmaisia, ilmaista super-vitamiinia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huom, nuo siis ilmaisia, ilmaista super-vitamiinia

        TAVALLISEN SUOMALAISEN PAJUNLHDET on sama kuin aspiriini- auttaa pää tai vatsa-kipuihin- kaippa terveellistä muutenkin- mutta ei ehkä kannata liikaa syödä...


    • Anonyymi

      Totta. Luomuhunaja.

    • Anonyymi

      aloittajalle kiitos näit paljon vaivaa .kasveista saa monet rohtoaineet ei ole
      myrkyllisiä voi hyvällämielin käyttää eikä kalatkaan kuole.
      sitä ei voi sanoa kemiallisista lääkkeistä joista lääkkeestä kuin lääkkeestä
      pää menee sekaisin horisee ja hourii.
      ei ole ihmis arvoista elämää ei millään muotoa.

    • Anonyymi

      Entä semmoinen luonnon antibiootti kuin Sipuli?.
      Luonnon jutut on aina mieilenkiintoisia. Tosin perusvahva paasto poistaa elimistöstä turhat myrkyt ja elo paranee, kasvojen iho paranee, Kasvojen ilme paranee.
      Lähtee kertymät vatsanseutuvilta, olo kevevee ja hyppelee kohtpuoliin niinkuin peuran vasa ihmetellen maailman menoa.

      • Anonyymi

        Marihuanajahasis ovat luonnontuotteita niinkuin sokeri, kahvi, tee. kaakao ja tupakkakin.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Usein nuo ravintolisät on nimenomaan LISÄ- eikä pääruoka...

        eli niitä ei pidä ottaa liika...

        ja auttavat varmaan hiukan pienempinäkin annoksina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usein nuo ravintolisät on nimenomaan LISÄ- eikä pääruoka...

        eli niitä ei pidä ottaa liika...

        ja auttavat varmaan hiukan pienempinäkin annoksina.

        pajunlehdet on särkylääke ja terveysravintoa-

        keväällä terveyttä kuusenkerkät, koivun hiirenkorvat ja mm horsman idut


    • Anonyymi

      Ruotsissa lääkkeet 30-40% halvempia.

    • Anonyymi

      kova kate laitetaan resetpi lääkeihin ,kun yleislääkeillä ei tienaa riittävasti,

      • Anonyymi

        Apteekit on miljoonabisnes...


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meillä päin on ihmisten kaiken varalta ennaltalääkitys viety äärirajoille.
      Lääkintähenkilöstö käy kotonasi omin lupinensa lääkitsemässä elintarvikkeesi kun olet poissa kotoa.
      Lainvastaistahan se on mutta milloinkas WHO tai THL on lakeja noudattanut.

    • Anonyymi

      Luonnontuotteita

      • Anonyymi

        Punajuuri , inkivääri, kurkuma,....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punajuuri , inkivääri, kurkuma,....

        Punajuuren syönti auttaa ihoa.

        Laittakaa näitä tietoja tänne esim eri sairauksiin auttavat ravinto-aineet-

        ennenvanhaan kansa tiesi ne kaikki- mutta sitten joku keksi apteekit ja rahastuksen.


    • Anonyymi

      Suurin osa perus-reseptilääkkeistä on silmittömän halpoja. Kun minulle määrättiin verenpainelääkitys kahden eri lääkkeen kombinaationa, oletin apteekkiin marssiessani, että lääkkeet ovat kalliita kuten aina valitetaan ja sen pelko nosti verenpainetta entisestään. Mutta verenpaine taisikin apteekissa romahtaa kun meinasin pudota perseelleni. 98 päivän annos yhteensä 12,91€...siis 13 senttiä päivässä (amlopidin+candesartan), tai tarvittaessa amlopidinin tuplaamalla 20 senttiä päivässä.
      Lääkäri uhkaili myös kolesterolilääkkeellä, ja ajattelin sen nyt ainakin olevan kalliimpaa kuin Benecolin syöminen, mutta ei...alle 8 senttiä päivässä (rosuvastatin). No sitä en ole raaskinut ostaa, ettei nämä lääkelulut ihan karkaa käsistä...Tein kalliimman ratkaisun ja lisäsin liikuntaa. Nyt menee ylimääräiset 2500 kaloria joka toinen päivä, eli useampi euro lisää tavalliseen ruokavalioon nähden.

      • Anonyymi

        Nuokin molemmat ihan vale-'tauteja'- keksitty vain että saadaan lääkkeitä myytyä.

        Tottakai itsensä voi saada huonoon kuntoon jos syö vain koko ajan valtavia määriä jotain tiettyä ainetta- eli pitää aina syödä monipuolisesti ja vaihtelevaa ravintoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuokin molemmat ihan vale-'tauteja'- keksitty vain että saadaan lääkkeitä myytyä.

        Tottakai itsensä voi saada huonoon kuntoon jos syö vain koko ajan valtavia määriä jotain tiettyä ainetta- eli pitää aina syödä monipuolisesti ja vaihtelevaa ravintoa.

        Korkea kolesteroli ei ole tauti, vaan mahdollinen taudille altistaja. Verenpainetauti lienee sentään oikea tauti, kun se ei ole edes kovin sidonnainen sairastajansa paksuuteen tai laihuuteen, eikä kuntoon.
        Itsellä on ollut kohonnut verenpaine teini-iästä lähtien ja lääkkeillä sitä piti alkaa hoitaa 50 vuotiaana. Siitäkin huolimatta, että edelleen 50 kilometrin pyörälenkki taittuu 1 tuntia 40 minuutissa, joka ei anna kuvaa heikosta kunnosta 5-kymppisenä. Ylipainoakaan ei taida olla, jos ei alipainoakaan.


    • Anonyymi

      Vaikka sote-uudistuksen yksi tärkeistä tavoitteista oli hidastaa erikoissairaanhoidon kulujen kasvua ja siirtää painopistettä perusterveydenhuoltoon ja ennaltaehkäisyyn, on käymässä yhä edelleen juuri päinvastoin.

      Kuluja leikataan siellä, missä se on mahdollista: terveysasemia, hammashoitoloita ja pienempien sairaaloiden päivystyksiä suljetaan. Eli perusterveydenhuollon palvelujen saatavuus ja laatu heikkenevät. Se on priorisointia, josta kukaan ei varsinaisesti päätä tai kanna vastuuta.

      Priorisointia tai yksinkertaisesti hoitamatta jättämistä tapahtuu lähes kaikkialla muualla kuin akuutissa erikoissairaanhoidossa ja lääkehoidossa koko ajan

      • Anonyymi

        Priori-sointia- ai jotain musiikki sointia?


      • Anonyymi

        """Vaikka sote-uudistuksen yksi tärkeistä tavoitteista oli hidastaa erikoissairaanhoidon kulujen kasvua ja siirtää painopistettä perusterveydenhuoltoon ja ennaltaehkäisyyn, on käymässä yhä edelleen juuri päinvastoin.""

        Sipilä-persujen hallituksessa tuot utkittiin ja jopa asiantuntijat silloin totesi että sote-uudistus ei tuo säästöjä-

        niin silti Persu-kokoomus ajoi tuon törkeän rahastuksen ja tapainturmeluksen läpi sosoiali ja terveys-toimeen Suomeen...

        Persut kuuluu helvettiin...


    • Anonyymi

      Tietenkin Suomessa lääkkeet ovat järjettömän kalliita, johtuen järjettömästä apteekkarien ajamasta apteekkimonopolista.
      Kerro meille apteekkari, joka ei ole miljonääri. Kerro meille farmaseutti, joka ei voisi perustaa omaa apteekkia, jos laki sen sallisi.

    • Anonyymi

      Ihmiset tarvitsevat edelleen apteekista lääkkeitä, myös käsikauppalääkkeet ja tuotteet. Vaikka nyt on luomujuttuja sitten erikseen. Usein kallis on parempi kuin se halpaversio, joissakin. Joita nyt siis uskaltaa käyttää, eikä ole mitään hämärää.

    • Anonyymi

      Marjat maksaa maltaita C-vitamiini pilleri apteekista järkecvämpää ja halvempaa

      • Anonyymi

        Apteekki usein kemiallista -

        luomu-tuotteet parempia.

        Jos ei voi saada luomu-ruokaa niin apteekipillerit silloin hätävarana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apteekki usein kemiallista -

        luomu-tuotteet parempia.

        Jos ei voi saada luomu-ruokaa niin apteekipillerit silloin hätävarana.

        millä luomuruoalla voi korvata 600 mg buranaa? 2 luomubanaania?
        Vai koskiko tämä vain vitamiinejä? No aika kalliiksi taitaa tulla luomuna 500 mg C-vitamiiniakin. Ja pääliskauppaan voi tulla jopa luomu-oireita siitä määrästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        millä luomuruoalla voi korvata 600 mg buranaa? 2 luomubanaania?
        Vai koskiko tämä vain vitamiinejä? No aika kalliiksi taitaa tulla luomuna 500 mg C-vitamiiniakin. Ja pääliskauppaan voi tulla jopa luomu-oireita siitä määrästä.

        edellä mainitut pajunlehdet saattaa toimia paremmin kuin aspiriini.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        millä luomuruoalla voi korvata 600 mg buranaa? 2 luomubanaania?
        Vai koskiko tämä vain vitamiinejä? No aika kalliiksi taitaa tulla luomuna 500 mg C-vitamiiniakin. Ja pääliskauppaan voi tulla jopa luomu-oireita siitä määrästä.

        Luonnonmukaista ravintoa syömällä ei tarvitse mitään lääkitystäkään mitä korvata millään. Suurin osa ihmisten oireista johtuu vääränlaisesta ravinnosta etenkin prosessoiduista lisäaineistetuista ravinnevajaista tuotteista, jotka eivät ole ravinnoksi kelpaavia.

        Ensimmäinen ja helpoin tapa muuttaa ruokavaliota terveellisemmäksi on luopua kaikesta muista rasvoista paitsi luonnonmukaisista kuten voista, eläinrasvasta, oliiviöljystä, kookosrasvasta, ym. hedelmistä saatavista rasvoista ja välttää kaikia siemenöljyjen käyttöä kuten rypsi-, rapsi, auringonkukka-, pellava-, soija-, ym. öljyt, jotka ovat lähes kaikkien tunnettujen sairauksien aiheuttajia diabetes, syövät, sydän- ja verisuonitaudit, ylipaino ja lukemattomat muut sairaudet. Näitä siemenöljyjä on lisätty lähes kaikkiin elintarvikevalmisteisiin margariineista, eineksiin ja leivonnaisiin.

        1900 luvun alussa kun siemenöljyjä ei juurikaan käytetty ravinnoksi ei edellä mainittuja sairauksia juurikaan esiintynyt esim. Yhdysvalloissa olisi tänäpäivänä alle 10000 diabeetikkoa, jos diabeteksen esiintymistiheys olisi sama kuin 1900 luvun alussa, mutta tänäpäivänä diabeetikkoja on yli 30 miljoonaa yhdysvalloissa ja määrä korreloi suoraan siemenöljyjen ravinnoksikäytön lisääntymisen kanssa. Sama yhteys on havaittavissa kaikkiin muihinkin edellä luetelluista sairauksista , jotka olivat 1900 luvun alkupuolella harvinaisia.

        Sama yhteys on myös nähtävissä joidenkin alkuperäiskansojen kohdalla, jotka eivät käytä näitä länsimaisia elintarviketeollisuuden tuotteita, heillä ei juurikaan näitä sairauksia esiinny olipa heidän ruokavalionsa koostumus sitten eläinperäistä tai hiilihydraattipitoista.

        C-vitamiinia saa monista kasvikunnan tuotteista ruusunmarjoista eniten 600 mg sadasta grammasta mustaherukoista 128 mg , paprikasta 185 mg, kaalista, sitrushedelmistä, pinaatista, ym. ym. kilo kaalia maksaa n. 2 euroa eli ei pitäisi järisyttävän kallista olla.


    • Anonyymi

      hamsteroimaan maltaqita, kaljamaltait jotta on niitä

    • Anonyymi

      Maltaat ovat edullisia.

      • Anonyymi

        Entä mikä luonnontuote tai mauste , ravinto- raikastaa hengityksen tai peittää hengityksen hajun?

        Alkoholi ei kelpaa vastauksena, vaikka tavallaan toimii, mutta pitäisi olla joku muu.


    • Anonyymi

      Teekutsuliikkeen puoskariyhteiskuntaa, tässä vähiten tarvitaan. On ihan vapaasti käytettävissä, aloituksen mainostamat aineet, joista monetkaan eivät sovi kaikille, yhä useammalla kun on ruoka-ainerajoitteita ja herkät vatsat ym.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18018979/2000ekk-minimielakkeet-ennenaikaisen-laitos--ja-kotihoidon-tarpeen-poistaminen#comment-123191989

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17882467/aito-huoltovarmuus-2000ekk-valttamaton-ja-kiireellinen

      Aito, ajanmukainen, todellinen taloudellinen oikeusturva, alkaen 2000€/kk MINIMIELÄKKEISTÄ, tulee toteuttaa kiireellisenä.

    • Anonyymi

      Veroparatiisi-apteekkibisnekset on laitettava verotukseen ja aitoon yhteiskunta-luonto-ilmastovastuuseen. Vale-yhteiskuntavastuu jota ya esim. mainostelee, on ökyrikkaiden perintö- ja verosuunnittelija-osake-vakuutuskuori-pörssirikollisten, korkeakouluopintojen ja tittelien kahminnan rahoittamista, eläkeläisväestöä äärimmäiseen köyhyyteen pakottamalla ja ylihinnoitelluilla lääkkeillä ryöstämällä.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18227702/40n-ennenaikaiset-kuolemat-suomessa-eivat-johdu-vaestorakenteesta

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18333534/suomen-vakavin-turvallisuusuhka-on-iso-koyhyysongelma#comment-127143126

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18333592/piilosyntyvyytta-veroparatiiseissa-suomalaislahtoisilla-porssirikollisilla#comment-127143417

      Naurunremakka pörssirikollishallitus, on toteuttanut myös naurunremakkasupon- ja EK-Ylen kanssa, teipin vetämisen kansalaisten suiden eteen. Tehkää aina valituksia Valtioneuvostoon, kun sananvapauksianne estetään.

    • Anonyymi

      Strykniini auttaa kaikkiin vaivoihin.

    • Anonyymi

      Tehokkaita lääkkeitä voi myös itse kasvattaa, mutta lääkeyhtiöiden suojelemiseksi siitä on tehty laitonta. Aika hassu ajatus että kasvit on säädetty laittomaksi.

      • Anonyymi

        Korviesi välissä on hassua. Lääkkeen ja myrkyn ero on vaikuttavan aineen määrässä. Tasalaatuisia lääkkeitä voidaan valmistaa vain labrassa. Tutkituttujen lääkkeiden vaikuttavat annokset ovat tiedossa. Kasveista ei voi tietää paljonko niissä on vaikuttavaa ainetta. Niitä pitäisi syödä joko kilotolkulla tai joissakin tapauksissa vaarana voi olla myrkytys. Kasvit eivät myöskään ole "puhtaita", niissä voi olla ympäristömyrkkyjä. Siihen on hyvä syy miksi lääkkeet valmistetaan steriilissä kontrolloidussa ympäristössä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korviesi välissä on hassua. Lääkkeen ja myrkyn ero on vaikuttavan aineen määrässä. Tasalaatuisia lääkkeitä voidaan valmistaa vain labrassa. Tutkituttujen lääkkeiden vaikuttavat annokset ovat tiedossa. Kasveista ei voi tietää paljonko niissä on vaikuttavaa ainetta. Niitä pitäisi syödä joko kilotolkulla tai joissakin tapauksissa vaarana voi olla myrkytys. Kasvit eivät myöskään ole "puhtaita", niissä voi olla ympäristömyrkkyjä. Siihen on hyvä syy miksi lääkkeet valmistetaan steriilissä kontrolloidussa ympäristössä

        Kaikki on myrkkyä kun liikaa nauttii. Kasvien käytössä lääkkeenä ei ole mitään ongelmaa kun vähänkään tietää mitä tekee.


    • Anonyymi

      Näin ne suomalaiset tapetaan.

    • Anonyymi

      Tavallisimmat reseptilääkkeet ovat tosiaan halpoja kuten tuossa ylempänä sanottiin. Reseptivapaissa sen sijaan taitaa olla katteet kunnossa. Aspiriini, burana, yskänlääkkeet yms. ja hintalapussa on käsittämättömän kovia lukuja ottaen huomioon että kyseessä on todellakin aika maailman yleisimmät halpislääkkeet, mutta halpiksia ne eivät ole suomessa.

      • Anonyymi

        Suomi olisi halvempi kansalaisilleen jos Pirkka asetyylisalisyylihappo olisi kaupoissa.
        Tosin ei suomalainen kaupan kilpailukaan takaa kovin edullisia hintoja, vilkaiskaapa tätä ja miettikää miten se suhtautuu suomessa ruokakaupassa myynnissä olevan melatoniinin hintaan:
        https://www.walmart.com/ip/Spring-Valley-Melatonin-Tablets-Dietary-Supplement-Value-Size-5-mg-240-Count/412337414
        Siis Amerikkalaisessa ruokakaupassa 2,5x vahvempaa kuin suomessa saa ruokakaupass myydä, mutta ei ameriikassa ole myynnissäkään mitään 1,9 mg juttuja lapsille sentään 1 mg
        Mutta se hinta 240 tablettia 6,80$ = 6,28€...ei ihan suomen ruokakaupan hinnoissa sekään.
        Suomessa tullainen tablettimäärä 1,9 milligrammaisia maksaisi noin 18€ halvimmillaan, mutta nuohan ovat vielä 2,5 kertaisia vahvuudeltaan, joten vahvuuden mukaan muunnettuna suomi-hinta prismassa on aika lailla 45€ kun yhdysvalloissa 6,28€...


    • Anonyymi

      Siivouskaapista löytyy apu krapulaan. Voi ottaa Tolu-ryypyt tai Klorite-tömpsyt. Autotallin kaapista löytyy apu keljutukseen, voi ottaa Sinol-huikat ja heti piristyy!
      Kylppärin kaapista voi siemaista suuvettä muutaman desilitran, jos iltapäivällä käy aika pitkäksi.
      WC:n lavuaarin alakaapista löytyy helpotus ummetukseen, voi kulauttaa Kodin Putkimiestä pullollisen ja kyllä lähtee !

    • Anonyymi

      Vasemmisto on aina ajanut mm. apteekkien ja sairaanhoidon yhteiskunnallistamista. Tällöin hyvinvoinnin hallinnon alaiseksi tulisivat myös apteekit ja työterveys.
      Myöhemmin siihen voitaisiin liittää kaikki toiminnat, jotka liittyvät ihmisten hyvinvointiin eli ruokakauppa, maanviljelys ja lihan tuotanto, ruuan jalostus, juomat, ravintolatoiminta jne.
      Tällöin toiminta saataisiin tehokkaaksi, suunnitelmalliseksii, edulliseksi voittoa tavoittelemattomaksi, päälekkäisyydet puretuksi jne.

      • Anonyymi

        niin. suomessa liika vasemmistotsydeemi hyvästä tarkotusperästään huolimatta näyttää johtavan samaan kun mitä oli ddrssä kyttäys ja stasi sun muuta. tosin aika sama lopputulos tulee täällä kun mennään liikaa kapitalismiinkin. keskitie lienee syomessa siis ainoa edes jotenkin toimiva vaihtoehto. tämä ei tarkoita kepua vaan sopivaa oik-vas balanssia missä ollaan


    • Anonyymi

      Jeesus auttanut myös monia maailmassa.

    • Anonyymi

      ei kaikki lääkkeet kalliita ole, esim minun reumalääke 2 kpl pistoksia maksaa hiukan yli 2000€, targinik särkylääke 1 tabletti 1 euro johon ei tule edes kelakorvausta.
      kipulaastarit yms.
      kuukaudessa jonkun euron siis

      • Anonyymi

        mukava eläkeläisen isolla palkalla maksella(1100€)


    • Anonyymi

      kannabis olisi ratkaisu näihin kipuongelmiin ja muut lääkkeet pois ok?

      • Anonyymi

        niin 80 pros suomalaisista näyttää väittävän


    • Anonyymi

      Rosmariinin pureskelu raikastaa hengitystä ja legendan mukaan rosmariini virkistää muistia.

      • Anonyymi

        Missä sijatsee lähin rosmariini-kauppa?

        - Onko muuten kuusenpihka-voiteesta joka on ihoa parantavaa kertova viesti jo poistettu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä sijatsee lähin rosmariini-kauppa?

        - Onko muuten kuusenpihka-voiteesta joka on ihoa parantavaa kertova viesti jo poistettu?

        Emäntä sai kuusenpihkavoiteesta melko hurjan allergisen reaktion. Toisin kuin apteekin salvoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emäntä sai kuusenpihkavoiteesta melko hurjan allergisen reaktion. Toisin kuin apteekin salvoista.

        Lääkebisneksen tiltukin heräsi puolustamaan kemiallisia mössöjään?


    • Anonyymi

      biologiset lääkkeet reumaan ja nivelpsoriin 2 pistosta 2010 €.

      • Anonyymi

        1 pistos/kk eli 12 000€ vuosi maksaa reuman hoito, siis pelkkä lääke.


    • Anonyymi

      Sinapilla pieru irtoo hyvin kirkon penkki tyylistä puupenkkiä vasten.

    • Anonyymi

      lääkäreiden tulee määrätä LUONTAISTUOTTEITA NIIN PARANEE!
      hyvä että laajalti asiakkaat ovat valveutuneet luonnosta löytyy apu.

      • Anonyymi

        Luontaistuote on yleensä nimitys pillerille, jota myydään luontaistuotekaupassa apteekkituotetta kovempaan hintaan ja on vaikutuksiltaan tyhjästä tehottomaan, onneksi pääosin ei kuitenkaan tappavaan.
        Jos lääkäri alkaisi määrätä aitoja luonnontuotteita, niin ihmisiä kyllä alkaisi kuolemaan mitä moninaisimpiin myrkytyksiin.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Luontaistuote on yleensä nimitys pillerille, jota myydään luontaistuotekaupassa apteekkituotetta kovempaan hintaan ja on vaikutuksiltaan tyhjästä tehottomaan, onneksi pääosin ei kuitenkaan tappavaan.
        Jos lääkäri alkaisi määrätä aitoja luonnontuotteita, niin ihmisiä kyllä alkaisi kuolemaan mitä moninaisimpiin myrkytyksiin.

        Unohdit mainita lääkefirmasi nimen.


    • Anonyymi

      totta

    • Anonyymi

      oot pillerinpyörittäjä joka katsoo vaan omaa napaa.
      ei ihmistä ole tehty kemikaaleista vaan maasta,

      • Anonyymi

        Älä vastaa jos et ymmärrä edes mihin vastaat.


    • Anonyymi

      s24 paras aloitus-


      LEVITTÄKÄÄ TÄTÄ TIETOA KAIKKIALLE

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe