Aihe

Onko kansanmusiikki kielletty

paikallisradioista?

Ainakin meidän paikallisradio Etelä-Karjalassa tuntuu noudattavan jotain keskusviraston säätämää soittolistaa. Olis mukava kun edes joskus esittelis maakunnan omaa, perinteisempää musiikkia. Nyt edi taho väliin erottaa onko kyseessä Minnesotan vai Michiganin paikallisradio - ainakaan musiikkitarjonnan perusteella... Miksei paikkakuntien perinnemusiikkia koskaan soiteta? Tietääkö kukaan?

6

814

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Vox Humana

   Tarkoitatko paikallisradioilla YLEn Radio Suomea? Varsinkin ennen uutisia tulee AINA ulkolaista popmusiikkia, miksei vaikkapa Säkkijärven polkkaa, että todella tietäisi, minkä maan radiosta on kyse. Kysymyksesi on ihan aiheellinen. Olemme tutussa piirissä jo vuosikausia ounastelleet, että se lienee jonkin radiopomon määräys. Vastausta emme varmaan saa koskaan. Eikö joskus voisi Radio Suomi, joka on kuunnelluin kanava uutisten takia, lähettää vaikkapa kuoromusiikkia, kansanmusiikkia, haitarinsoittoa, puhallinmusiikkia jne. - mitä tahansa muuta kuin aina noita vokalistien listabiisejä.

   • hämmästyttää,

    kyllästyttää kuunnella sitä englanninkielistä vokaalia, mutta pakko hieman on Radio Suomen Etelä-Karjalaa kuunnella jos haluaa kuulla paikallisasiaa radiosta. Vaimo epäili, ettei vain olisi Jone Nikulat sun muuta rokkarit ym. päättämässä paollisesta musiikista. Ei edes humppa hersy saati että röntyskä kajahtaisi.


  • juntit

   vaan edelleen savea ja elelkää siellä jossain autuaan tietämättöminä maailmanmenosta. Se riittää teille!

   • itse..

    On aivan totta, että kansallinen ja kansainvälinen kaupallinen viihdekulttuuri jyrää myös Radio Suomessa. Omaehtoinen, fiksumpi musiikki tahtoo jäädä jalkoihin. Lattein rock ja iskelmä jylläävät.


  • Muijaperhana

   Syy siihen, miksi radiossa ei soiteta kansanmusiikkia vaan listahittejä yms., johtunee kansanmusiikin maineesta. Varmaan suurin osa ihmisistä pitää kansanmusiikkia tylsänä ja vanhanaikaisena (,mitä se ei todellakaan ole). Radiossa ei uskalleta soittaa epämuodikasta musiikkia, kun pelätään, että kuuntelijat vaihtavat kanavaa. Helpompaa on soittaa sellaista musiikkia, josta suurin osa radionkuuntelijoista pitää. Surullista.

   • velvollisuuksiakin

    kyllä Radio Suomella olisi, maksetaan sen ylläpitoon verojakin. Joten sen olisi arkisimpien paikallisuutisten ja syntymäpäiväonnittelujen lisäksi myös tuettava syvmminkin paikallista elämää ja kulttuuria. Vaikka muutaman kerran vuodessa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   15726
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   326
   5586