Eroaminen ammattiliitosta

tehdään miten ?

Osaisikos joku kertoa, että miten tuo ammattiliitosta eroaminen oikein pitäisi hoitaa.

Nykyisenä liittonani on palvelualojen liitto ja harkitsen nyt YTK:n jäseneksi liittymistä.

Pamin nettisivuilta ei tunnu löytyvän tietoa eroamisesta, paitsi nyt ylimalkainen lause siitä, että eroilmoitus tulee tehdä kirjallisena. Koitin myöskin selvittää asiaa puhelimitse, mutta ei asia sieltäkään kautta selvinnyt. Tuli vain pitkällinen paapatus, kuinka eroaminen liitosta on aivan kertakaikkisen kamala ja väärä ja kauhistuttava asia jota ei missään nimessä pidä tehdä.

Eli toisin sanoen, jäi tuon eroaminen hivenen epäselväksi.

26

10065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepjep..

      Suurinpiirtein näin:

      Eroan palvelualojen ammattiliitosta ao päivämäärällä.

      Henkilötiedot/jäsennumero

      Allekirjoitus ja päiväys.

      • liitto ja kassa

        Pitää mainita myös ero työttömyyskassasta.
        eli eroan PAM:in liitosta sekä työttömyyskassasta.


      • ...
        liitto ja kassa kirjoitti:

        Pitää mainita myös ero työttömyyskassasta.
        eli eroan PAM:in liitosta sekä työttömyyskassasta.

        Ei tarvitse. Lainaus YTK:n sivulta: "Hoidamme niin halutessasi myös aikaisemmasta työttömyyskassasta eroamisen."
        http://www.ytk.fi/fi/liity_jaseneksi/


      • Muista tää

        Siirrät työttömyykassan tiedot samalla ytk hon!!!
        Eli se pitää mainita kans, tai ainakin pyytää todistus!


    • vaan..

      liiton kassaan?

      • Tyhjästä ei kannata

        Miksi maksaa, kun liitto ei hoidahommiaan.
        Mä en ainakaan maksaisi tyhjästä....


    • kun kuitenkin

      mielesi tekee, että mikä on se syy, miksi eroat liitosta ja hyppäät työantajavetoiseen YTK:hon ?

      • hmhmm

        YKT ei ole työnantajavetoinen, vaan se on lakisääteinen työttömyyskassa. Koko työttömyyskassasysteemi on typerä muinaisjäänne, eli se että maksaa työttömyyskorvaukset ansisidonnaisina verorahoista vain työttömyyskassojen jäsenille. Mutta kun systeemi on tuollainen, niin järkevintä on olla halvimmassa kassassa (joka on lääkäreiden työttömyyskassa, jäsenmaksunaan noin 20 euroa vuodessa, mutta siihen eivät ei-lääkärit pääse, minkä takia YTK on monelle halvin kassa, koska siihen voi liittyä kuka tahansa).

        Ammattiliittoon en itse enää kuulu, koska ensinnäkin ammattiliiton johdon palkat ovat poskettomia, ja toisekseen ainakin oman alani ammattiliitto on toiminut oman vakaumukseni vastaisia asioita ajaen, joten minun rahoillani se makselisi johtonsa korkeita palkkoja ja ajaisi minun vastustamiani asioita.

        Toivottavasti jatkossa joku kehittelisi yleisen ammattiliiton, joka hoitelisi vain ammattiasioita, eikä tekisi kaikenlaista muuta politiikkaa. Sellaiseen voisin liittyäkin.


    • liittymislomake

      täyttää vaan tiedot ja ytk hoitaa loput.

    • yhteyttä

      siihen tahoon josta eroat, vaan siihen johon on aikomus liittyä, niin johan alkoi tietoa ja neuvoa tulemaan. Luultavasti hoitavat koko asian puolestasi.

    • alan vaihtaja

      pari vuotta sitten vaihdoin eräästä liitosta toiseen liittoon kun vaihdoin alaa, perkele että piti lähetellä vaikka mitä paperia ja soitella monta kertaa ennenkuin homma järjestyi, helvetin vaikeaksi on vaihto tehty!

    • erota pois

      ei neuvosto liitosta voinut

    • aamumiettii

      Todella huonosti ammattiliitot tosiaan kertovat, miten niistä voi erota. Yritin etsiä TEKiltä tietoa, miten asia käy, kun en halunnut kuulua oman aatteeni vastaisesti toimivaan ammattiliittoon.

      Meni pitkään, että löytyi tieto, miten erota ammattiliitosta. Esim. mitään valmista eroamislomaketta ei ollut. Piti lähettää sähköpostia ammattiliiton sähköpostiin henkilötunnuksen kera, tai vaihtoehtoisesti kirjallinen allekirjoitettu paperi, jotta voisi erota. Tieto tästä oli todella vaikeasti löydettävissä. Ilmeisesti ammattiliitot eivät halua, että porukka helposti löytäisi tiedon siitä, miten ammattiliitosta voi erota.

    • Bolse

      Helppoa kuin heinänteko. Otat kaksi 6 tuumaista naulaa, lykkäät ne kumpaankin sieraimeen mahd. syvälle ja viimeistelet työn lyömällä se vasaralla pohjaan asti. Näin suoritetun lobotomian kautta olet tarpeeksi tyhmä ytk:n jäseneksi.

    • lain puolesta

      YTK kertoo miten heihin liitytään ja miten vanhan liiton jutut hoituu. Eihän kukaan ammattiliitto halua, että siitä eroat. YTK 99 euroa vuodessa, ammattiliitot jopa 500 euroa vuodessa! Yli 90% viime vuosien lakoista olleet laittomia. En halua olla mukana laittomuuksissa. Lisäksi ammattiliitot eivät lisää työpaikkoja vaan vähentävät niitä toimillaan. Koko homma on kallispalkkaisten ay-pomojen pönkittämistä.

      AY-jäsenmaksun verovapaus pitää ehdottomasti poistaa. Muuten kaikki veronmaksajat ovat mukana tukemassa taloudellisesti laittomia lakkoja ja vasemmistopuolueiden puoluetukia liittojen kautta!

    • siitänoin

      Liitosta voi erota joko liitolle itse ilmoittamalla tai sitten esim. YTK:n kautta. Mutta mielenkiintoista on se, että liitoilla on yleisenä tapana, että jäseneksi voi liittyä nettisivun kautta, mutta eroaminen pitää tehdä postimerkin kera paperisella kirjeellä. Näin on esim. PAMilla:

      "Liittymislomake (täytettävä ja tulostettava)
      Liittymislomake (sähköinen)
      Eroilmoitus edelliseen liittoon/kassaan (täytettävä ja tulostettava)
      Eroilmoitus (täytettävä ja tulostettava)"

      http://www.proliitto.fi/jasenelle/jasenyyteen-liittyvat-lomakkeet

      Eli sähköistä eroamislomaketta ammattiliitto ei tarjoa palveluna.

      • posseli

        Mä olen melko varma, että kirjettä vaaditaan sen takia, että koetetaan varmistaa, ettei joku muu kiusallaan tee valheellista eroilmoitusta. Mutta soittamalla liittoon saa selville, onko muita mahdollisuuksia kuin perinteinen kirje postiin -menetelmä.


      • fgdfgdfg

        Nykyaikana henkilötunnistus tehdään yleensä pankkitunnuksilla. Lukuisilla nettisivuilla on tuo henkilöllisyyden varmistus käytössään. Jos esim. kirjaudun eläkeyhtiön sivuille, niin pankkitunnuksillahan sen teen - vaikkei eläkeyhtiö ole pankki. Mutta kirjautua voi minkä vaan pankin tunnuksilla.

        Kiusallaan toimimisen estäjänä tuo keino ei ole siis mitenkään välttämätön, koska varmennettujakin sähköisiä tapoja on. Kiusallaan toimimisen kannalta paljon isompi estäjä on se, että niin toimien voi nykyään syyllistyä rikokseen, ja saada poliisit peräänsä - ja käytännössä riski häirintätoiminnasta on varsin pieni. Lisäksi esim. PAMin kohdalla voi kuka tahansa ilmoittaa jonkun tällä hetkellä sähköisesti jäseneksi, koska he eivät käytä mitään henkilöllisyyden varmennusta. Nyt liittyminen sallitaan sähköisesti, pois lähtöä ei. Lähinnä syynä tuohon on se, että pois lähdön kynnys halutaan pitää korkeammalla. Paperikirjeen tulostaminen ja lähettäminen on nykyään niin iso vaiva, etten itsekään jaksa sellaista juuri tehdä.


      • YTK

        Mitä virkaa nykysillä ammattiliitolla on. Ajavatko he esim. työttömien asiaa ja laittomasti irtisanottujen etua, ei. Ammattiliitot ovat myyneet aatteensa jo moneen kertaa ja tosiasiassa EK johtaa työmarkkinoiden marssijärjestystä. Lähes kaikki on annettu hopelautasella EK:lle ja sen asioiden ajajalle, nykyiselle oikeistohallitukselle. Huvittuneena oli jännä seurata kun Häkämiehen oli vaikea pitää pokkaansa noissa kiky haastateluissa. Varmaan päästi paskaisen naurun kun kamerat sammui.Demareiden johtama Metalliliitto on aina ollut tienavaajana sopimusten romuttamisessa ja myös arvostelemassa mm. paperi ja ATK liittojen jonkimoista puolustustaistelua.


      • ammattitaitosuoja

        Itsekään en täysin ymmärrä ns. ammattitaitosuojaa. Jos on ollut ammattitaitosuojan mukaisen ajan eli 3 kk työttömänä, niin kai se olisi kiva jo saada sitten jotain hommaakin. Ja mitä vikaa siivoushommissa on? Kyllä pomojenkin on hyvä oppia siivoomaan, ellei ennestään ammattitaitoa siihen löydy. Jos on huippujohtaja, joka ei ole 3 kuukaudessa saanut oman alan töitä, niin joko a) on menneiden ansioiden ansiosta varaa olla omilla rahoilla pidempäänkin poissa töistä tai b) kyky löytää aika äkkiä uusiakin töitä ja kaupata itsensä johonkin tai c) kyky perustaa firma. Ja jos ei ole huipputasolla, niin sitten voi harjoitella vähän elämää muunkin alan töissä, jos sellaisia välillä löytyy - ja edetä halutessaan sitä kautta taas minne haluaakin - vaikka sitten huippusiivoojaksi.


    • Helpoin tapa erota liitosta on ilmoittaa palkanlaskentaan, että haluat lopettaa jäsenmaksun perinnän. "Juu, otetaan täppä pois ruudusta" sanoi palkanlaskija minulle ja asia oli kunnossa ilman selityksiä ja kuulusteluita.

    • Anonyymi

      Yhteys YTK:hon, niin neuvovat. Kannattaa olla kuitenkin kassan jäsen, että saa ansiosidonnaisen.

      • Anonyymi

        Ja tietysti palkanlaskentaan, kuten edellinen neuvoi. Täppä pois ruudusta. Jo seuraavassa palkassa netto on suurempi!


    • Anonyymi

      Eihän nyt kassaankaan kannata liittyä.
      Sellainenhan ei joudu irtisanotuksi millään joka oikein työnantajalle hehkuttaa että eronnut liitosta.
      Onhan se jo moraalisestikin oikein olla kassaan kuulumatta ja näyttää samalla esimerkkiä liittoihin vielä kuuluville.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe