Kuinka pelastaa liitto?

Nimetön

Mieheni pudotti yllättäen pommin: hän haluaa erota, sillä ei enää rakasta minua kuin ystävänä.

Olemme olleet yhdessä 15 vuotta, joista 4 vuotta naimisissa. Olemme aloittaneet nuorina ja nyt olemme molemmat 31-vuotiaita. Meillä ei ole lapsia. Viimeiset 3 vuotta olemme joutuneet asumaan mieheni työn vuoksi eri paikkakunnilla; minä pidän yllä kotiamme ja mieheni asuu työaikanaan pientä yksiötä 300 km:n päässä kotoamme.

Olen täysin rikki mieheni ilmoituksesta, sillä se tuli täysin yllättäen. Suhteemme on toiminut välimatkasta huolimatta hyvin. Olemme jatkuvasti yhteydessä ja olemme olleet onnellisia. Seksi on loistavaa ja olemme luottaneet toisiimme täysin, niin, että toinen voi esim. lähteä aina halutessaan ulos kaveriporukalla, jos siltä tuntuu.

Mieheni kertoo rakastavansa minua ystävänä ja olleensa aina onnellinen kanssani sekä viihtyneensä ja tunteneensa olonsa hyväksi kanssani. Hänellä ei ole toista naista (voi kuulostaa hyvin sinisilmäiseltä minulta). Nyt mieheni haluaisi avioeron, mutta pitää silti edelleen kotinsa yhteisessä kodissamme ja kulkea täällä vapaa-ajoillaan, kuten ennenkin. Hän ei omien sanojensa mukaan voi kuvitella elämäänsä ilman minua ja haluaa pitää minut edelleen parhaana ystävänään ja siis kotinaan edelleen yhteisen kotimme.

Hänen ilmoituksestaan on nyt kulunut 4 viikkoa ja hän käy edelleen "normaalisti" vapaa-aikoinaan kotona. Päivisin elämme mentaliteetilla "olemme eroamassa ja vain ystäviä", mutta nukumme edelleen samassa sängyssä ja mm. harrastamme seksiä. Erosta puhumme niin, että eroamme "pikkuhiljaa", mutta yritämme koko ajan jatkaa parhaina ystävinä. Virallista eroprosessia emme ole aloittaneet.

Minä olen tilanteesta täysin rikki. Kun olen yksin, itken joka päivä ja erityisesti yksinäisyys tuntuu kovin pahalta. Yritän vakuuttaa itselleni, että tämän tilanteen pitää päättyä ja minun on tehtävä selkeä pesäero, mutta rakastan miestäni syvästi ja haluaisin kaiken toimivan, jonka vuoksi en haluaisi pesäeroa tehdä. Myös miestäni sattuu hänen tunteensa sekä päätöksensä ja se, että hän satuttaa itselleen rakkainta ihmistä näin valtavasti.

Kaipaan yksin ollessani lämpöä, yhteisiä hetkiä ja onnellisuuden tunnetta, enkä tiedä, miten selviytyisin erosta. Myös mieheni hakee lämpöä ja hellyyttä minulta aina kotona ollessaan, mutta hän on ehdoton päätöksessään, että haluaa eron. Minä haluaisin vielä toivoa avioliittomme paranemiseen, mutta en keksi keinoa, miten saisimme avioliittomme pelastettua, sillä mieheni ei kuuntele vaihtoehtoja, että yrittäisimme vielä, sillä hän joutuu vain näin omien sanojensa mukaan "valehdella itselleen".

Mielestäni onnellista ja toimivaa avioliittoa ei saisi luovuttaa näin herkästi, vaan siinä tulisi taistella ja yrittää. Mutta miten saisin mieheni tajuamaan tämän sekä sen, että hän menettää paljon, jos nyt vain luovuttaa? Minä taistelen päivittäin sydämessä tuntuvaa ahdistusta vastaan ja olen täysin puhki. En voi kuvitella elämää ilman miestäni ja parasta ystävääni. Olen täysin rikki ja pihalla.

13

2463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyt eheä!

      Tunteesi ovat niin tuttuja. Kaikki täsmää tarinaani ikääsi myöten.
      Tunteesi ovat täysin normaaleja ja erittäin inhimillisiä.
      Tilanteenne on nyt pahin mahdollinen eli ees taas päästääkö irti vai pitääkö kiinni meininki.
      Se on todella raastavaa.
      On erikoista että mies tuntee ahdistusta siitä huolimatta ettette asu edes yhdessä?
      Olisi ymmärrettävää jos ahdistuisi siitä että olette koko ajan yhdessä.
      No minun tilanteessani mies oli viikkoja työn takia poissa. Ahdistui silti myös.
      Ehkä ajatus tässäkö tämä nyt oli painaa mielessä?
      Halu nähdä kokea jotakin mitä ei voi sitoutuneena kokea?
      Jos rakastat päästät irti ja annat mennä kun kerran haluaa.
      Et voi muuta.
      Sinun on vapautettava myös itsesi tuosta löysästä hirrestä.
      Kertalaukaus sattuu vähemmän kuin pitkitetty kidutus.
      Saat rauhassa käydä eron tuskat läpi omassa järjestyksessään.
      Viha, katkeruus, suru, kaipaus ja ikävä ja lopullinen irtipäästäminen joka on armahdus.
      Ehkä olette hetken erossa ja selviät siitä ja yritätte uudelleen ja käyt vielä uudestaan kaikki lävitse.
      Elät nyt liikaa mihen pallotettavana ja odotat mitä hän haluaa.Mietit hänen seuraavaa siirtoaan.
      Tee sinä lopullinen ero vaikka se sattuu.
      Katso totuutta silmiin ja myönnä että mies on
      sanonut ettei rakasta, thats it ei mennyt niin kuinka olisit toivonut.Ethän sinä halua että rakastamasi mies on vastentahtoisesti siinä.
      Hän ei edes tiedä mitä rakkaus on siksi ehkä haluaa ottaa siitän selvää? Etkä sinäkään tiedä.

      Mutta miksi sinä rääkkäät itseäsi?
      Ei sinun tarvitse lakata rakastamasta miestäsi, anna hänen mennä.
      Mutta muista sinä ET SAA lakata rakastamasta itseäsi! Kuuntele tunteitasi, sinuun sattuu ymmärrätkö? Mene puhumaan tästä ihan kenelle vaan mutta älä miehellesi sillä hän on samassa veneessä eikä voi pelastaa sinua.
      Älä edes kuvittele että saat hänet tajuamaan jotakin mitä muka itse tajuat.
      Sen kuinka paljon hän menettää.
      Sen hän tajuaa jos tajuaa vasta menetyksen koettuaan.
      Kirjoita ja lue.
      "Erossa mutta elossa" kirjaa suosittelen alkuun.
      Usko pois sinä selviät!
      Minulta se vei viisi vuotta ja oli sen arvoista jokainen kipuminuutti.
      En olisi se mikä olen nyt ilman tätä eroa.

    • nainen37

      Sun on nyt pakko vaan asennoitua siihen eroon. Olette olleet kauan yhdessä ja nuoresta lähtien. Miehellesi on voinut tulla nyt se "menovaihe". Etkä oikeesti voi tietää onko hänellä kenties toinen nainen siellä 300km päässä, meinaan vaan että 3v. on pitkä aika asua erillään, todella pitkä. Se tuntuu pahalta, mutta usko tai älä kyllä se aurinko vielä sinullekin paistaa kun olet selvinnyt pahimmasta. Nyt alat harrastaa jotain piristävää, käy kirjastossa ja lue jotain mieltä rauhoittavaa kirjallisuutta.

      Nosta pää pystyyn, älä enää koskaan ajattele tai sano ääneen "olen rikki ja hajalla" sillä silloin annat itsellesi siihen luvan, sano näin "minä selviän ja tulen onnelliseksi" kuulostaakin paremmalta : )

    • joku näistä

      syistä on todennäköinen;

      1) mies on löytänyt uuden mutta nössönä ei saa mitään aikaiseksi..

      2) mies haluaa lapsen mutta sinä et halua vaarantaa hienoa uraasi siwan kassassa tai vast..

      3) olet räjähtänyt muodottomaksi läskiksi mutta nössö miehesi ei ole vielä löytänyt ketään tilalle

      4) nössö miehesi ei tiedä mitä haluaa ja kiukuttelee kuin lapsi

      • numero 3

        pidä yleensä paikkansa.akka "leviää" käsiin.tuttu
        näky tämänpäivän katukuvassa.n.kolmekymppinen pariskunta.hoikka mies,vierellä lyllertää kookas vaimo elämänsä miehen kanssa.no nössö poistuu,tai nössö jää.?


      • dooris
        numero 3 kirjoitti:

        pidä yleensä paikkansa.akka "leviää" käsiin.tuttu
        näky tämänpäivän katukuvassa.n.kolmekymppinen pariskunta.hoikka mies,vierellä lyllertää kookas vaimo elämänsä miehen kanssa.no nössö poistuu,tai nössö jää.?

        Kävin luokkakokouksessa ja olimme kaikki viittä vaille nelikymppisiä. Naiset olivat tosi hyvän näköisiä (olen itsekkin nainen, jos et satu nimimerkistä sitä ymmärtämään) ja kaikki miehet ylipainoisia, puolikaljuja ja ikäänsä vanhemman näköisiä. On se kumma kun miehet eivät pidä huolta ulkonäöstään ja tarkaile painoaan... Ja tiesitkö, että yli 60% keski-ikäisistä miehistä on ylipainoisia. Katukuvagalluppisi ei siis pidä paikkaansa.


      • ennen kuin romahdat
        dooris kirjoitti:

        Kävin luokkakokouksessa ja olimme kaikki viittä vaille nelikymppisiä. Naiset olivat tosi hyvän näköisiä (olen itsekkin nainen, jos et satu nimimerkistä sitä ymmärtämään) ja kaikki miehet ylipainoisia, puolikaljuja ja ikäänsä vanhemman näköisiä. On se kumma kun miehet eivät pidä huolta ulkonäöstään ja tarkaile painoaan... Ja tiesitkö, että yli 60% keski-ikäisistä miehistä on ylipainoisia. Katukuvagalluppisi ei siis pidä paikkaansa.

        Minä suostuin löysään hirteen melkein 20 vuodeksi. Mies meni ja tuli. Ei osannut päättää.
        Voit olla samassa tilanteessa.
        Epäoikeudenmukaista, tottakai. Mutta pane sinä ero vireille. Kysy kerran, haluaako mies eron vai jatkon. Jos sanoo, että haluaa vielä jatkoaikaa muttei suostu esim nopeasti pariterapiaan, ota ohjat käsiisi. Muuten roikut tilanteessa yhtä kauan kuin minä.

        Ai vielä. Sekin helpottaa, kun kysyjille sanot suoraan ja kiihkotta, että mies halusi eron eikä sinulla ollut muuta mahdollisuutta kuin suostua.
        Ole rehellinen, sinulta kuitenkin kysytään syytä. Pääset helpoimmalla, kun itse sanot eron syyn: mies halusi vapaalle ja sinä yrität selvitä nyt omillasi.


    • oppeliini

      Tuo teksti on liian huono provoksi.

    • Sariella

      Kylläpä nyt menette täysin miehen ehdoilla ja miespä haluaa mennä sieltä missä aita on matalin... HÄNELLE ITSELLEEN!
      Kaikkihan sen tietävät, että jos tulee ero, niin on pakko tehdä se niin, että se tulee jätetylle mahd. helpoksi.
      Kun erotaan, niin sitten erotaan heti, eikä mitään hissun kissun lääpä lääpä pusipusi-juttuja.
      Herranen aika sentään. Mieshän ei anna sun irrottautua itsestään ollenkaan. Tuolla käyttäytymisellään hän pitää sut otteessaan ja rakastuneena itseensä ikuisesti.
      Nyt tyttö hyvä eroat kunnolla ja itket ja suret kerralla kaikki. Älä anna sen surun pitkittyä. Tuohan on täyttä kiduttamista.
      Vasta sitten joskus tulevaisuudessa, kun ei enää ole vastaavanlaisia tunteita, niin silloin voitte puhua vasta ystävyydestä.
      Hän ei saa myöskään pitää suhun mitään yhteyttä tuona aikana, kun ikävä on suurin.
      Toivottavasti ymmärrät. Usko mua... näin pääset äkkisemmin jatkamaan elämääsi.
      Mies eroaa nyt liian väärällä tavalla itsensä kantilta.

    • muillekin

      "Mieheni pudotti yllättäen pommin: hän haluaa erota...".

      Joo,kyllä ne naisetkin osaa.Mäkin sai saman viestin,jonka kuitenkin perui.En tosin tiedä kuinka pitkäksi aikaa...Mutta tosissaan tuntui olevan.Pelko ja epävarmuus jäänyt.Aina voi odottaa pahinta.Enää ei oikeasti tiedä mitä toinen ajattelee.

    • sleeples

      on myös n.4vko sitten mies ilmoittanut ,että haluaa erota.Meillä on kolme lasta.Olemme olleet yhdessä 15vuotta.Olin 18 kun esikoinen synty.Hän vain ilmoitti,että haluaa olla vain ystävä.Sen verran tiedän,että hänellä on joku nainen jonka kanssa puhuu puhelimessa ja on tavannu sen netissä.Hän muutti kaverinsa luo viikko sitten,käy silti kotona "pyykkäämässä" sillon ku lapset on koulussa.ja käyttäytyy minua kohtaankuin mitään eroa ei olisikaan.Tuntuu kuin hän haluaisikin vain lapsista eron.

    • Meinasin itse muuttaa vuokra-asuntoon ja käydä sieltä käsin "kotona töissä" hoitamassa lapsia, mutta vaimo ei suostunut. Motiivi ko. järjestelylle oli seksin puuttuminen, siis parisuhteen muuttuminen palkattomaksi "työsuhteeksi".
      Ettei vain teillä (ja myös nimimerkillä sleepless) ole sama alkusyy ongelmille ?

      Alla on toisesta keskustelusta lainaamaani tekstiä, jonka allekirjoitan itse 100%:sti:

      "Naisten innostus seksiin vähenee usein avioliiton myötä ja myös silloin kun kumppani ei jostain syystä miellytä.

      Miesten innostus kumppaniin tai hänen miellyttämiseksi vähenee taas kun seksi vähenee.

      Eli noiden faktojen perusteella molemminpuolin tyydyttävä seksisuhde takaa kestävän parisuhteen. Mikäli nainen nauttii seksistä, on hän valmis pitämään miehen tyytyväisenä, joka palkitsee sitten naisen osallistumisellaan kotiaskareihin yms. Mikäli mies on tyytyväinen seksielämäänsä, on hän halukas pitämään naisensa tyytyväisenä muillakin osa-alueilla."

    • Anonyymi

      Vinkkinä teille jotka haluatte yrittää pelastaa avioliittonne, suosittelen tsekkaamaan tämän sivun ja lukemaan ihmisten tarinoita jos Lontoo taittuu :) Moni on saanut avun vaikka tilanne näyttänyt olevan jo lohduton. https://e7a0a6zas6ekr24qblqapnwbjx.hop.clickbank.net/

    • Anonyymi

      Rakkausloitsu voittaa miehesi takaisin toiselta naiselta, älä itke enää pappi adu on todellinen ja todellinen meedio Hän toi takaisin ex-mieheni 7 päivän sisällä jälleennäkemisestä, lähetä hänelle sähköposti tänään ja oma ihmeesi. https://solutiontemple.info

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe