Vaimolla sivusuhde

luottamuspula

Olemme 40 aviopari ja lapset jo melkein aikuisia.Elämä on tasaista puurtamista ja mielestäni kaikinpuolin tyydyttävää.Molemmilla omat harrastukset jne.
Keväällä aistin jotain eripuraa ja salailua liitossamme.Kului aikaa ja vaimo ehdotti erilleen muuttamista ja kokeilua kuinka sujuisi.Järkytyin ja riidan ja uhkailujen jälkeen asia jäi pöydälle ja toteutumatta.Toki se varmasti jäi molempien mieleen kaivertamaan.
Sain muutama viikko sitten tietää vaimon sivusuhteesta joka on jatkunut jo pitkään.Mies on sinkku ja he ovat omien sanojensa mukaan rakastuneita.Riideltiin ja keskusteltiin asiasta ja sain taas vaimoni jäämään.
Luvattiin toisillemme kaikenlaista ja vaimoni lupasi lopettaa kaikenlaisen yhteydenpidon toiseen mieheen.
Elämä on nyt hiukan tasaantunut vaikka kodin ilmapiiri on vielä jännittynyt ja lapsetkin sen aistivat.
Ei minua kenties olisi pieni syrjähyppy häirinnyt näin paljon mutta pitkään jatkunut rakastuminen toiseen mieheen oli katkera pala.
En usko vaimoni kokonaan lopettaneen yhteydenpitoa salarakkaaseensa ja sekin hiertää mieltä.Seksikään ei suju entiseen malliin kun on mielessä vaimon mahdolliset haaveet toisesta.Miten voin tietää ettei kuvittele paikalleni toista miestä kun sulkee silmänsä rakastelun aikana.
Elämästä on tullut pakkopullaa.Entistä useammin pysähdyn ajattelemaan pitäisikö vaimon antaa mennä ja molemmat rakentaisivat uuden elämän ilman valheita ja henkistä uskottomuutta.
Tapahtunutta emme saa muutettua ja se varmaan hiertää tavalla tai toisella loppuelämämme.Tuntuu lisäksi että vaimoni yrittää kaikintavoin hyvittää tapahtunutta ja en ole varma hänen vilpittömyydestään.
Kannattaisiko nostaa kissa pöydälle ja katsoa mitä vaimoni haluaa ja mitä minä haluan.
En usko hänen kaipauksensa loppuneen ja eihän tunteitaan voi noin vaan poistaa.Oli ne sitten katkeruutta ,kuten minulla tai rakkautta toiseen kuten hänellä.
Loppuelämä olis ainakin rehellistä.

14

3385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väkisin

      pitää, ei anelemaan rakastamaan, tietänet sen itsekin. Suhteenne on jo rikki, jos niin rehellisesti tästä sivusta saa sanoa. Varmaan totuus järkyttää, mutta niin se vaan on.

      Miten tai minkä ajattelit korjaavan asian? Millä kikalla ajattelit pyytäessäsi vaimoa jäämään, saavasi seksin sujumaan? Teknisesti se saattaisi käydä, jos alkaisit vetämään viinaa niin paljon, ettet ajattelisi, mutta a) voisiko sellaisesta kännistä enää koskaan selvitä, ilman että totuudet pukkaavat pintaan?
      b) millä luulet saavasi ohjailla ajatuksia, jotka pukkaavat pintaan silloin kun hätkähtäen heräät klo0209 ja katselet vaimoasi siinä vieressä..
      Monta muutakin itseltään kysyttävää kysymystä olisi, ja melko vääjäämätön vastaus on tuo mitä itsekin jo uumoilit. Ei suinkaan pitäisiköhän, vaan pitää, täytyy. En usko että elämänne palautuu enää koskaan edes likikään sille tasolle, mitä se ehkä joskus on ollut.

      Olkaa rehellisiä toisillenne, ja etenkin itsellenne.

    • kohta aivan vapaa

      Ikävä kuulla että asiat ovat tuolla mallilla. Meillä alkoi vastaava tragedia vajaa kaksi vuotta sitten. Molemmat ollaan nelikymppisiä, oltu yhdessä parikymmentä vuotta.Lapset, koti,kaikki.

      Pikkuhiljaa mies alkoi "viihtymään" ylitöissä, alkoi uuden "harrastuksen" ja muuta mukavaa. Silloin kun oli kotona, oli etäinen ja vetäytyvä. Seksi kanssani ei kiinnostanut. Ilmoitti, että haluaa muuttaa omilleen. Kun kysyin, onko hänellä toinen, kielsi.

      Asiat ajautuivat siihen pisteeseen että miehen oli pakko muuttaa. Ilmapiiri välillämme oli käynyt niin ahdistavaksi. Myös lapset alkoivat oireilla. Vajaan 2 kk:n itsekseen asumisen jälkeen mies halusi palata kotiin. Hölmö otin takaisin. Sama meno jatkui edelleen. Olin ihmeissäni, sillä luulin hänen haluavan yrittää uudelleen.

      Käry kävi.Miehellä oli suhde alaiseensa.Vannoi lopettavansa suhteen.Uskoin ja toivoin. Talven yli sinniteltiin, elin toivossa.Tunneskaala vaihteli toivosta epätoivoon. Kunnes käry kävi uudelleen.

      Tajusin, etten tärkeä ollut ollutkaan.Olin täysin nöyryytetty. En tiedä, olinko enemmän vihainen itselleni vai miehelleni.

      Nyt ollaan asuttu erillään yli puoli vuotta.Ero astuu voimaan kk:n sisällä.Olo on helpottunut. Ei toista voi pakottaa rakastamaan. Se on vapaehtoista. Mietin myös omaa osuuttani,miksi näin kävi. Mitä tein väärin. Enkö osannut rakastaa?

      Koitan pitää lapsistamme huolta. Usein vaan käy niin, että tämä "uusi" menee lastemme edelle. Se on vain hyväksyttävä, vaikka välillä on vaikeaa.

      Kait se meidän "täydellinen" elämä oli loppujen lopuksi niin tyhjää, että kaikki piti kyseenalaistaa oikein kunnolla miehen puolelta. Mutta hyvä että loppui, olisi ollut vielä karmeempaa, jos olisi loppunut vasta kymmenen vuoden päästä, kun lapset aikuisia.Koen vielä olevani nuori.Elämää edessä pitkään.

      Voimia sinulle. Päätösten teko vie aikaa ja kysyy voimia. Tunteet heittelevät laidasta laitaan. Mutta vain itse tietää, sydämmessänsä, ajan kanssa, mitä on valmis sietämään ja mitä haluaa. Vain sinä tiedät sen.

    • rakkautta tarvitaan

      Otan osaa,on ikävä tapaus sinulla.
      Ehdottomasti kannattaa nostaa kissa
      pöydälle.Vaimolta on saatava selväksi
      mikä on hänen todellinen aikomuksensa
      teidän liitossa.Joko hän jatkaa sen uuden
      kanssa tai lopetta kokonaan.Ei mitään
      välimuotoa.Ja toiseksi sinun täytyy
      miettiä voitko elää sen kanssa että hän
      on ollut toiseen rakastunut.Jos voitte
      nollata tämän asian ja jatkaa puhtaalta
      pöydältä niin siihen täytyy molempien
      sitoutua,rehellisesti.Ei salailua enää.
      Jotain on ollut joka on johtanut vaimosi
      tähän,se sun täyty selvittää.Käykää ammat-
      tiauttajan luona,perheneuvonnassa.Senjälkeen
      jos päätätte jatkaa,niin pitäkää vaikka
      yhteinen loma jossa olette kahden.Muista
      rakkaus on ihana asia,sen eteen kannattaa
      tehdä paljon.Hyvää syksyä,mies 50v

    • asia jäi.,.

      vaivaamaan, lähes aikuiset lapset,miten he kokevat kaiken.molemmilla omat "harrastukset"

      • zot1000

        No hei.Mulla samanlainen juttu. Vaimo rupesi panailemaan bändikaveriaan. Ilmoitin, että se on sitten siinä, kymmenenvuoden avioliito. Toki asia ahdisti ja vituttaa edelleen mutta ajattelin, että 35 vuotiaana on ihan hyvä vielä aloittaa alusta kunhan on saanut asian käsiteltyä. En ollut varma paniko kundi vaimoani vai olinko minä naimisissä hänen tyttöystävänsä kanssa. Kelasin, että kai sitä itse kukin saa päättää kelle pilluaan tarjoilee, joten päätin, että muija saa lähteä. Itselläni kysyntää ollut sen jälkeen hyvin ja hellyyttäkinja rakkautta saanut maistaa taas moneen vuoteen.Niin että olen ihan onnellinen että erosimme.Ei se maailma kaadu eroon. Kävimme kuitenkin vaimon kanssa terapiassa puolisen vuotta ihan vaan sen takia kunjoudumme pojan takia näkemään viikottain. Nyt meistä on tullut hyvät ystäövät ja yhteishuoltajuus sujuu. Ainoana muutoksena oikeastaan on, että asumme eri osoitteissa ja nussimme tahoillamme ketä huvittaa.Ei tarvitse olla mustasukkainen. Eikä miettiä missähän se muija nyt taas liitää.Ota itsestäsi kiinni ja anna itsekunnioituksesi nousta. Ei sun tarvitse anella mitään. Minäkin yritin varmaan kolme vuotta pitää juttua kasassa itkemällä ja puolustelemalla hyvää suhdettamme, mutta voi sitä helpotusta kun päästi irti.


    • jhjh

      Ei muuta kuin muija kiertoon.Kuulostat järkevältä kaverilta ja kyllä sullakin varmaan tulee vielä uusia terveitä suhteita.
      Oletko varma että pystyt elämään toisen uskottomuus mielessä koko loppu elämän.Jokainen päivä huonossa liitossa on paremmasta elämästä pois ja,kuten tiedät,aika on rajallinen käsite.
      Hymyä huuleen ja toimeksi vaan.

    • lähdet huoriin

      Toiseksi hommaat itsellesi naisystävän.

      Kolmanneksi kun selusta on nyt turvattu, voitkin heivata ämmän pihalle.

      Näin se on nähtävä.

    • yliarvostettua!

      Mutta huomaat sen aikanaan

    • Uudistunut

      Minulla kävi aikanaan niin ex-liitossa että vaikka olin kokenut aina olevani yhden miehen nainen- petin silti. Päädyin siihen koska mies ei ymmärtänyt, oli väkivaltainenkin, ei halunnut mihinkään terapiaan. Etsin sitten muuta seuraa.
      Nykyään elän uudessa liitossa jossa en koe tarvetta pettää. Pettämiseen on yleensä jokin syy, jotain teidän liitostanne puuttui kun vaimosi meni, antoi houkutukselle periksi. Kaikille meille tulee houkutuksia, ihastuminenkin on normaalia joskus mutta ei sille tarvitse antaa periksi vaan tehdä töitä oman liiton eteen.
      Nosta kissa pöydälle!!! Puhukaa, puhukaa, puhukaa.

    • paitsi miehellä suhde

      Minun mieheni narahti toisesta naisesta. Tekstiviestittelyä koko kesän ajan kunnes syyskuussa menivät sänkyyn. Mieheni oli jo muuttamassa ja asuntokin oli,mutta ei sitten lähtenyt.Yhteiselo on kuitenkin helvettiä väittää ettei ole enää tekemisissä,muuten kuin työasioissa. En luota mieheeni olen ajatellut,että paras kai olisi erota.Meillä on kuitenkin 10 vuotias lapsi ja en tahtoisi erota.Mutta tämmöinen jatkuva epäily eikä mies osoita kovin paljon kiinnostusta minua kohtaan on tosi nöyryyttävää.Toistaiseksi kerään voimia eroon .Toivottavasti kumpikin löydämme oikean ratkaisun.Tsemppiä sulle.

    • Anonyymi

      Mene tutkittamaan onko päässäsi tyhjää

    • Anonyymi

      Tietoinen, pitkäkestoinen pettäminen tarkoittaa sitä, ettei se pettäjä arvosta omaa parisuhdettaan ja jos hän on pettänyt kerran, vielä noin pitkään, luultavasti pettää uudelleen. Ei ne arvot mihinkään muutu.

      Miksi ette muuttaisi erillenne? Arki luultavasti olisi molemmille ja myös lapsillenne helpompaa.

    • Anonyymi

      Varmaan yksi tuollainen selittävä yhteiskunnallinen tekijä vieraisiin syleihin hakeutumiselle ja ajautumiselle on maallistuminen ja koettu elämän tyhjyys. Avioliiton pyhyys on menettänyt merkityksensä.
      Omaan sisäiseen tyhjyyteen haetaan uutta, sytyttävää ja viihdyttävää. Se vaan on niin, että uutuuden viehätys menee aika nopeasti ohi. Ja sitten lapset kärsivät. Ihminen ei kuitenkaan ole eläin ja voi hallita tunteitaan. Sen takia uskottomuus on vakava rike puolisoa kohtaan. Tilanteesi on todella harmillinen. Sillä lailla kunnioitan kuitenkin sinua, että olet halukas yrittämään ja sinulla on anteeksi antavaa mieltä. Voisitteko yhdessä mennä perheterapiaan? Onko teillä ketään uskovaa ystävää tai sukulaista, joka voisi rukoilla teidän puolesta ? Myös seurakunta antaa perheneuvontaa. Yhdessä jatkamisen edellytys on sivusuhteen lopettaminen.

      Elämämme merkillisiä aikoja. Lehdistö hehkuttaa monisuhteisuutta ja avoimia suhteita. Moniavioisuuden laillistamista ajetaan jo. Ehkeivät ne kovin toimivia ratkaisuja monien kohdalla ole. Kertoo kyllä yhteiskunnallisesta rappiosta.

      Elätte vaikeaa vaihetta. Se on tietysti keskeinen kysymys, mikä suhteessanne on saanut hänet hakeutumaan tai avautumaan vieraaseen syliin. Onko suhteessanne ollut lämpöä ja läheisyyttä ? Jonkinlainen luottamuksen palautuminen tässä täytyy tapahtua. Mutta arvostan sinua, et ole helposti periksi antavaa sorttia. Tsemppiä sinulle!

      • Anonyymi

        Oho, kun kirjoitin tähän vastausta, enpä huomannut,että tämä olikin vanha ketju, jo vuodelta 2007. Tuskinpa alkuperäinen kirjoittaja enää näitä vastauksia lukee. Elämä on mennyt jo rajusti eteenpäin. Noin jälkiseurannan kannalta olisihan se ollut kiinnostavaa kuulla, miten tämä lopulta meni. Joku oli kuitenkin tähän ketjuun kirjoittanut vastauksen, ja lankesin loveen😄...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe