Vapaa autoetu

lopetettava

Vihonviimeinen juttu on firmojen tarjoama vapaa autoetu. Kuski saa ajella työantajan piikkiin rajattomasti, viis bensa-, huolto yms kuluista. Maantiet ja keskustan kadut ovat sitten täynnä näitä omahyväisiä imagokuskeja. Ja ajotyylistä heidät myös erottaa: autoa kuritetaan vauhtiin kunnolla, koska tekniikan kestävyydestä ei tarvitse kantaa huolta, perässä roikutaan ja ajetaan reipasta ylinopeutta, viis polttoaineen kulutuksesta -firma maksaa.

Verottaja on tehnyt vihonviimeisen tempun aikoinaan luomalla tämän mahdollisuuden. Huomattava osa näistä etuautoilijoista ei edes välttämättä tarvitsisi autoa, ainakaan jatkuvasti. Ja ne työajot voisivat ajaa omallaan kilometrikorvaus-periaatteella. Tämä käytäntö mm.ilmastonmuutoksen kannalta on todella pöyristyttävä. Samaan aikaan omalla rahalla ajavia koetetaan kurittaa polttoaineveron kiristyksin ja tulevilla pk-seudun tietulleilla, nuo tietullitkin sitten työsuhdeautoilijan osalta maksaa työnantaja.

Toivottavasti eduskunnassa nostetaan tämä asia pian pöydälle ja muutetaan verolainsäädäntöä siten että vapaa autoetu poistuu.

10

3026

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mites muuten

      EI aja työsuhdeautolla. Onko se sinulle onglema?

    • on se ihmeellistä

      Kateus ja tietämättömyys on aika huono yhdistelmä, kuten tästä huomaa.

      A) kirjoittaja on selvästi kateellinen, kenties ei ole saannut firman autoa vaikka halusi tai on sen edun menettänyt.

      B)kirjoittaja ei tiedä asiasta mitään, laukoo siis puuta-heinää.

      Säälittävää,oikeesti

      • S. Vilen

        Mistä syntyy oletus että joku olisi kateellinen jostakin primerasta tai cee nelkusta (ainakin meilläpäin aika yleisiä palkanjatkeita)?

        Täytyy tunnustaa että tunnen kyllä pientä kateutta kun vanha kaverini pamautti pihaan noin 40000 tonnin ihka omalla ns. laatuautolla.

        Ja siinä mielessä avaaja oli kyllä oikeassa että firman autolla tulee ajettua ylimääräistäkin. Jaa, mistäkö tiedän? No tiedänpähän vaan.


      • sama kirj.

        Jaahas, vai on se heti kateutta jos pamauttaa ikävän tosiasian pöytään? Minulla on omilla rahoilla itse ostamani -07 auto, hintaluokka 30 te, joten en ole kateellinen.

        Kyse on vain siitä, että jokainen pitäisi olla auton suhteen samalla viivalla: ostaa se itse ja vastata itse autoilukuluista, palkkansa ja muun halunsa mukaan. On kieroutunutta, että tuollainen järjestelmä on luotu, koska se saa aikaan a) välinpitämätöntä asennetta liikenteessä ja auton suhteen b)yllyttää ilmaisine polttoaineineen jne ajamaan ylimääräistä runsain mitoin.

        Jos ihminen itse ostaa auton, hän yleensä ajaa sillä suht säällisesti, harkiten ja huolella, mitä ei voi sanoa vapaan autoedun kuskeista. Ja kukaan ei voi sanoa ettenkö tiedä asiasta; työpaikallani on melko paljon noita vapaan autoedun kulkineita, ja näen sekä kuulen päivittäin miten homma on.


      • hieman/vähän
        sama kirj. kirjoitti:

        Jaahas, vai on se heti kateutta jos pamauttaa ikävän tosiasian pöytään? Minulla on omilla rahoilla itse ostamani -07 auto, hintaluokka 30 te, joten en ole kateellinen.

        Kyse on vain siitä, että jokainen pitäisi olla auton suhteen samalla viivalla: ostaa se itse ja vastata itse autoilukuluista, palkkansa ja muun halunsa mukaan. On kieroutunutta, että tuollainen järjestelmä on luotu, koska se saa aikaan a) välinpitämätöntä asennetta liikenteessä ja auton suhteen b)yllyttää ilmaisine polttoaineineen jne ajamaan ylimääräistä runsain mitoin.

        Jos ihminen itse ostaa auton, hän yleensä ajaa sillä suht säällisesti, harkiten ja huolella, mitä ei voi sanoa vapaan autoedun kuskeista. Ja kukaan ei voi sanoa ettenkö tiedä asiasta; työpaikallani on melko paljon noita vapaan autoedun kulkineita, ja näen sekä kuulen päivittäin miten homma on.

        oikaista käsiystäsi työsuhdeautojen käyttäjistä. Suurin osa työsuhdeautoilijoista tarvitsee autoa jossain määrin työn takia.Jotkut enemmän jotkut vähemmän.Joilleikin se pakotetaan (kuten joskus myös minulle).Yrityksen johtajat ovat asia erikseen.
        Moni joutuu työkseen ajelemaan paljon ympäri suomea ja vapaa aikana ei ensimmäiseksi tule mieleen hypätä ratin takse pelkästään ilosta.

        Verotusarvoon sisältyy 18,000 km omia ajoja.Eli eipä juuri paljon enemmän kuin suomalainen keskimäärin ajaa omalla autolla.

        Autoetu ei ole ilmainen.Itse mietin aina kahdesti auton vaihdon yhteydessä että otanko sen 680 eur/kk nettona enemmän palkkaa vai uuden auton.Sillä olisin saannut verotusarvon verran lisää palkkaa rahana.

        Se että auton haltijat käsittelevät autojaan miten tahansa ei nykyään pidä paikkansa.leasing yhtiöt tekevät palautuksen yhteydessä tarkistuksen ja laskuttavat roimasti mikäli autossa havaitaan vaurioita /kulumia enemmän kuin 2-3 vuoden ikäisessä autossa pitäisi olla.Myös auton siisteys pitää olla kunnossa.Työkaveri oli parina kesänä kuljetellut rakennusmateriaaleja mökkipaikalleen ja autossa oli jonkun verran naarmuja ja sisustus kulunut sen verran että tuli 14,000 mk lasku firmalle.Läheltä piti ettei työkaveri joutunut itse maksamaan.


    • Vanhaäijä

      Mulla on joskus ollut vapaa-autoetu ja myös käyttöetu. Omia autoja on ollu noin 20 ja näitä etuja vähän vähemmän. En ymmärrä miksi ollaan kaateellisia miten autonsa maksaa, oikeasti ei mitään ilmaista olekkaan.
      Taitaa olla pelkkä kateus kyseessä.

      Kateusesimerkki vuosien takaa lounareitten alkuajoilta: yleisönosastoilla kirjoiteltiin tämän tästä ettei niitä saisi käyttä sunnuntaisin tai ei ainakaan perheen kanssa lounastettaessa.

      Jos joku on niin lapsellinen, että kuvittelee työnantajan maksavan mitä tahansa törttöilyä ja tuhlaamista vapaan autoedun puitteissa on väärässä. Miksi firma antaisi jollekkin avoimen piikin niin kalliiseen touhuun kuin vapaa autoetu on ilman luottamusta ja kontrollia.

      • noissa on?

        Itse olen vaan perus "paskaduunin tekijä", mutta siltikään en kadehdi ketään noista tämän parkkipaikan minun autoani halveksivia työsuhdeautoilijoita...

        Sillä tiedän että oma yli 20v vanha (heidän silmissäään romu) kusettaisi koska tahansa nämä "muka tehokkaat turbodieselit" jos lähettäisiin ottamaan rehellistä kisaa...

        Joten tyydyn vain ajelemaan tuolla "romullani" ja aiheuttamaan päänsärkyä noille "muka tehokkaiden" autojen omistajille :)


    • maalainen2

      Aika outo kommentti. Vapaassa maassa saadaan kahden kesisiä söpimiksia esim. palkan maksamisesta tehdä, eikä siinä voi olla mitään oikeasti kadehdittavaa tai sinänsä väärää. Ei kai verottajan tehtävä olisikaan määritellä, paljonko palkkaa ja missä muodossa saa maksaa.

      Itselläni on työsuhdeauto, vapaa autoetu, enkä voisi kuvitellakaan käyttäytyväni sen perusteella esittämälläsi tavalla. Halpaa lystiä tuo ajo ei ole minullekaan: omistan osan työpaikastani ja joka euto, mikä kuluu, on periaatteessa osin pois minultakin. Toisaalta verotusarvo pitää huolen siitä, että maksan yhteiskunnalle sen, mikä sille kuuluu (ja joskus tuntuu, että vänä enemmänkin, kun otetaan huomioon, että osa noista "etuautoajamisistani" menisi muuten ilman muuta firman piikkiin - nyt maksan niistäkin osaltaan veron). Ja tiedän saavanin palkan - niin rahan kuin auto-osuudenkin - korvauksena työstäni, en tyhjästä.

      Kannattaisi ehkä selvittää asioita, ennekuin hyökkää fanaattisesti yleistäen ihmisten kimppuun.

    • huonoa!!!

      Toisaalta, nopeusvalvontakamerat saisi kyllä poistaa teiden varsilta, jotta kaikki olisivat samalla viivalla. Nythän peltipolliisit ei koske moottoripyörillä ja työsuhdeautoilla ajavia. Nuo peltiset linnunpöntöt ne vasta vihonviimeisiä, saastumista ja epätasa-arvoa, luovia helvetinkoneita ovat.

    • Lämä tiskiin!

      Kirjoittaja selvästi viittaa itänaapurin järjestelmään jossa kansalaiset saivat ladan eli laatokan, jos olivat olleet kilttejä järjestelmälle. Siis kaikille samanlainen menopeli, että ei vaan toisella olisi parempi. Näinhän se meni.

      Onneksi se on historiaa ja saamme itse valita mahdollisuuksien mukaan automme. Kiitos myös Kokoomus hallitukselle erittäin merkittävästä autoverouudistuksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1937
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe