Vakuutusoikeuden päätös karenssista

Minua ei siis valittu työpaikkaan ja työvoimatoimikunnan sihteeri laittoi asian työvoimatoimikuntaan väitteellä, että työhönottajan allekirjoittaman ilmoituksen mukaan työnhakija kieltäytyi työpaikasta. Työhönottajan ilmoitus, miksi ei valinnut muutettiin syyksi, jolla perustellen minä olin kieltäytynyt työpaikasta.

Myöhemmin löytyi alkuperäinen työhönottajan allekirjoittama ei valittu-lappu ja myös kirjallinen vahvitus etten ole kieltäytynyt työpaikasta.

Vakuutusoikeus hylkäsi valituksen. Päätökseen ei kirjattu, että minua ei valittu tai asiapapereissa oli selkeä kopio etten kieltäytynyt työpaikasta. Päätökseen kirjattiin, että minun katsottiin kieltäytyneen työpaikasta.

Päätökseen oli kirjattu kaikki ne seikat, jotka irroittamalla asiakokonaisuudesta kääntyi minua vastaan. Päätöksen asiat on kirjattu siten, että myös itse pitäisin päätöstä hyvin perusteltuna ellen tietäisi koko totuutta.

Ratkaisuun osallistui Larry Grönlund - Ulla-Maija Halme - Minna Markkanen - Timo Löppönen - Rainer Heino

Vakuutusoikeuden tarkoituksena näemmä ei ole päätyä oikeudenmukaiseen ratkaisuun - vaan päätös on ainoastaan saatava vaikuttamaan oikeudenmukaiselta paperilla - jättämällä kirjaamatta työtöntä puoltavat seikat.

Omaa tyhmyyttäni kirjoitin ensimmäiseen lausuntoon sellaisia seikkoja, jotka poimimalla asiayhteydestä saatiin minut vaikuttamaan erittäin negatiiviselta työnhakijalta.
Ilmianna
Jaa

14 Vastausta2 VASTAUSTA:
..lopputulos ei tule muuksi muuttumaan.

Ehkä oikeusasiamies kehoittaisi vastaisuudessa kiinnittämään huomiota asioiden puoluettomaan kirjaamiseen ja käsittelyyn. Kun kyseessä on ihmisoikeudettoman työttömän oikeudet, niin tuskin oikeusasiamies näkee aihetta edes moittimiseen ja todennäköisesti katsoo, ettei valitus anna aihetta hänen osaltaan mihinkään toimenpiteisiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vaikka... kirjoitti:
..lopputulos ei tule muuksi muuttumaan.

Ehkä oikeusasiamies kehoittaisi vastaisuudessa kiinnittämään huomiota asioiden puoluettomaan kirjaamiseen ja käsittelyyn. Kun kyseessä on ihmisoikeudettoman työttömän oikeudet, niin tuskin oikeusasiamies näkee aihetta edes moittimiseen ja todennäköisesti katsoo, ettei valitus anna aihetta hänen osaltaan mihinkään toimenpiteisiin.
soita siihen tv2 Hullu juttu-ohjelman toimitukseen ja anna juttuvinkiksi? Tuohan on niin perseestä, että jatka taistoa vaikka v.....lessas!!

Nämä työosoituksetkin on aika hanurista revittyjä, voidaan antaa osoitus paikkaan, johon hakijalla ei viimeistään luottotietojen valossa olisi asiaa...tai sit terveystarkastus tulee ja ehkä unilääkkeitä tms.käyttäneenä huumetesti näyttää plussaa...saattaa ehkä rikosrekisteristä löytyä joku pien merkintä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Noin homma käytännössä toimii ja on toiminut aina. Kun vastakkain ovat työttömän sana ja jonkun muun sana, niin työtön valehtelee. Ainakin työkkärin, työvoimatoimikunnan, työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnan ja vakuutusoikeuden mielestä.

Ei karenssivalitukset menesty. Se on aniharva tai vielä harvempi, kun näin käy ja silloinkin taitaa olla vähän toisenlaisista asioista kyse.

Työttömän valitusmahdollisuus on lähinnä lain edellyttämä muodollisuus, joka on näennäisesti pakko hoitaa. Pelkkää pelleilyä koko systeemi. Ei valitusasteilla ole muuta tehtävää kuin useimmiten vahvistaa työkkärien/työvoimatoimikuntien päätökset.

Siksi kai työttömillä on ihan oma valitusreittinsä, jotta työttömiä voidaan kohdella ryhmänä samalla epäoikeudenmukaisella tavalla. Ei siinä oikeudenkäytöstä ole kyse, vaan ihan jostain muusta.

Homma jatkuu taatusti samana niin kauan kuin työttömien valituksia ei käsitellä yleisissä tuomioistuimissa (hallinto-oikeudet), jolloin työttömien valituksia olisi vaikeampi kohdella toisella periaatteella kuin muiden valituksia. Vaan muutostahan ei tule, koska ay haluaa säilyttää järjestelmän. Näin minulle kertoi eräs ay-toimitsija.

Sama tietysti koskee myös Kelan asiakkaita silloinkin, kun kyse ei ole työttömyysturvasta. Kelan asiakkaiden valituksethan menevät joko reittiä työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta - vakuutusoikeus tai tarkastuslautakunta - vakuutusoikeus valitustyypistä riipppuen. Linja tarkastuslautakunta - vakuutusoikeus toimii ihan yhtä heikosti kuin työttömyydestäkin valitettaessa.

Eipä tuosta oikeusasiamiehelle kantelemisesta taida paljon hyötyä olla. Kun minä olin vielä virassa, niin silloin tuli joskus näitä kanteluita vastineenantoa varten. Lähinnä esimies naureskeli asialle. Ja toisaalta: ei korppi korpin silmää noki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No onpahan aika kovalla kädellä jaettu huomautuksia ja asian oikaisupyyntöjä oikeusasiamiehen toimesta työkkäreillekkin.Katos niitä päätöksiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Työhönottajan ilmoitus, miksi ei valinnut muutettiin syyksi, jolla perustellen minä olin kieltäytynyt työpaikasta."

On täysin mahdollista että työvoimatoimikunnan jäsenet eivät ole edes nähneet prosessisi papereita. Nythän voi olla niin, että työvoimatoimikunnan sihteeri on tehnyt lausumasi mukaan ennakkopäätöksen oman mielensä mukaisesti luki valituksessasi mitä tahansa, minkä jälkeen esittelee asian työvoimatoimikunnan muille jäsenille nuijittavaksi sellaisenaan pöytään.

Mene työkkäriin ja pyydä työvoimatoimikunnan pöytäkirja kokouksesta tapauksessasi itsellesi ja katso siitä miten asiasi on esitelty työvoimatoimikunnalle. Tästä pöytäkirjasta näet kuinka sinun lausumasi on vääntynyt esitykseksi työvoimatoimikunnalle, joko sitten nuijii asian pöytään.

Siis sinä esität että asia on A, mutta sihteeri vääntää omassa päässään ei-A:ksi ja esittelee työvoimatoimikunnalle asiasi ei-A:na minkä mukaa sitten "oikeus" toteutuu tapauksessasi.

Lueppa tästä linkistä, kuinka työvoimatoimikunta ja sen esittelijä venkoilevat kansalaisten pään menoksi :

http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=168
Ilmianna
Jaa
Jo vuonna 1995 tuollaisen epäoikeudenmukaisuuden kokeneena( sivutoiminen toiminimi katsottiin päätoimiseksi) tiedän miltä tuntuu ja miten mahdottomalta viralliset valitustiet tuntuvat.
Olisiko tutkimuspyyntö poliisille mitään? TUtkimuspyyntö ei ole rikosilmoitus, eikä jos aiheettomuus todetaan ole väärä ilmianto.
Perusteina asiakirjaväärennös (päätökseen vaikuttavien asiakirjojen) tai henkinen väkivalta.
Jos karenssipäätös taloudellisine seurauksineen aiheuttaa sairautta, ruumiinvammaa yms. on nimike ruumiinvamman tuottaminen jne.
On otettava kovat panokset käyttöön puolustautuakseen näitä meidän veromarkoilla ylläpidettyjä toimielimiä vastaan.
Saksassa esim. viranomainen on velvollinen tyhjentävään neuvontaan, esitettävä kaikki mahdolliset lomakkeet yms. tutkiakseen täyttyvätkö kaikki sinulle kuuluvien etujen edellytykset.
Suomessa ko. toimielimet tuntuvat tutukivan pääasiassa, että löytyisikö mitään perustetta tai keinoa, millä kansalaisilta heille kuuluvat edut voitaisiin evätä.
Tasavallan presidentin pitäisi olla huolissaan tällaisesta asioiden hoidosta hänen valtakunnassaan ja määrättävä komissio, joka vaatisi kaikki asian asiakirjat itselleen ja tutkisi asioiden ratkaisujen lainmukaisuuden. Jos tahallisuutta viranomaisten puolelta todettavissa LOPPUTULI!
Yksityisessä työelämässä sähköposteihin on vastattava tunnin sisään, muutoin tulee huomautus ja kolmesta huomautukseta ulos!!
NÄIN RAAKAA ON TYÖELÄMÄ, JOTA TYÖTTÖMÄT JA ELÄKELÄISET OVAT JOKA PÄIVÄ KOKENEET.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
saumatonta yhteistyötä poliisin kanssa.

Oman kokemukseni perusteella voin kertoa ettei edes poliisilla ole tahtoa/velvollisuutta puuttua lain rikkomiseen kun kärsijänä on työtön.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ilman... kirjoitti:
saumatonta yhteistyötä poliisin kanssa.

Oman kokemukseni perusteella voin kertoa ettei edes poliisilla ole tahtoa/velvollisuutta puuttua lain rikkomiseen kun kärsijänä on työtön.
jos meidänkin (työttömien) maksamilla veromarkoilla poliisi tutkii Susanna Ruususen (ent. Kuronen) nettiherjausepäilyjä, mutta ei tutkisi työttömän perustuslain/ ihmisoikeuslain vastaisia rikkomuksia.
Ilmassa alkaa olla samoja merkkejä kuin ennen Venäjän tsaarin ja Ranskan kuninkaan teloituksia....
Ei 60.000 loukattua suomalaista perusoikeutta voida noin vain ohittaa ja yhdelle Susanna Kuroselle suodaan poliisin ja lehdistön huomio.
HERÄTKÄÄ IHMISET, ettemme päädy Saksan tavoin johonkin diktaattorin ihailuun, joka päästäisi meidät pahasta.
Väniö Linnan "Tuntematon sotilas" on teos, joka kuvaa suomalaisen moraalin ja tavan toimia jopa sotatilanteessa. Isäni kirjeet rintamalta kertovat, että suomalaiset sotilaat välttivät kaikin tavoin vastaan asetettujen naisten ja lasten ampumisen....
Nykyisin päättämässä olevat "elimet" eivät yksinkertaisesti ole tätä kansaa, mutta me olemme.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olisikohan aloittajan tilanteessa auttanut, jos olisi nauhoittanut työhaastattelun ja mahdolliset puhelinkeskustelut?

Sellaisen keskustelun saa nauhoittaa myös salaa, jossa itse on osallisena. Asiasta on myös tietosuojavaltuutetun kannanotto ja se tulee selväksi myös laista.

Nykyisin saa suhteellisen edullisesti pienikokoisia nauhoittamiseen pystyviä laitteita. Tulevat taatusti halvemmiksi kuin karenssit.

Minusta jokaisen työttömän kannattaisi pitää aina nauhoitusvalmis laite mukanaan niin työkkärissä kuin työ- ja kurssihaastatteluissa.

Karensseja jaellaan vuositasolla n. 60 000. Lisäksi tulevat rangaistustyössäoloehdot ja muut hylyt. Työttömän oikeusturvassa on siis pahoja puutteita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
"Olisikohan aloittajan tilanteessa auttanut, jos olisi nauhoittanut työhaastattelun ja mahdolliset puhelinkeskustelut? "

Ei useinkaan auta. Nauhoite ei ole todiste. Nauhoite on usein vaan "muistilappu", jonka perusteella voidaan esim. varmistaa numerosarjat ja sovitut asiat.

Ainoa mahdollisuus todistaa asiat todistettavasti on se, että sinulla on riittävästi todistajia mukana tapahtumassasi (mitä enemmän sen parempi), jotka sitten kirjallisesti kertovat tapahtuneet asiat omassa todistustuksessaan.

Mutta, tätä todistuskirjelmän kirjoittamista asioiden muistamisessa auttaa nauhoite. Nauhoitteen perusteella kaikki todistavat osapuolet voivat varmistua siitä, että heidän todistuslauselmat kirjallisessa muodossa ovat yhtenevät.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kaarlo K.K kirjoitti:
"Olisikohan aloittajan tilanteessa auttanut, jos olisi nauhoittanut työhaastattelun ja mahdolliset puhelinkeskustelut? "

Ei useinkaan auta. Nauhoite ei ole todiste. Nauhoite on usein vaan "muistilappu", jonka perusteella voidaan esim. varmistaa numerosarjat ja sovitut asiat.

Ainoa mahdollisuus todistaa asiat todistettavasti on se, että sinulla on riittävästi todistajia mukana tapahtumassasi (mitä enemmän sen parempi), jotka sitten kirjallisesti kertovat tapahtuneet asiat omassa todistustuksessaan.

Mutta, tätä todistuskirjelmän kirjoittamista asioiden muistamisessa auttaa nauhoite. Nauhoitteen perusteella kaikki todistavat osapuolet voivat varmistua siitä, että heidän todistuslauselmat kirjallisessa muodossa ovat yhtenevät.
Olisihan tuo nauhoite lisätodiste. Kyllä niitä on valitusten liitteenä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Omaa tyhmyyttäni kirjoitin ensimmäiseen lausuntoon sellaisia seikkoja, jotka poimimalla asiayhteydestä saatiin minut vaikuttamaan erittäin negatiiviselta työnhakijalta."

Se, että ei pakahdu onnesta jos saa tukityön ei liene vielä työttömyysturvalainkaan http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290 mukaan mukaan töistä kieltäytymistä.

Sellaiseksi se muuttuu vasta kun työllisyystilastoja täytyy puhdistaa keinolla millä tahansa.
Ilmianna
Jaa
jokaiselle eduskuntaryhmälle. Tämän jälkeen eivät puolueet voi olla "tietämättömiä".
Saksan demarit ovat jo kumoamassa vastaavat lakinsa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Vakuutusoikeuden päätös karenssista

Minua ei siis valittu työpaikkaan ja työvoimatoimikunnan sihteeri laittoi asian työvoimatoimikuntaan väitteellä, että työhönottajan allekirjoittaman ilmoituksen mukaan työnhakija kieltäytyi työpaikasta. Työhönottajan ilmoitus, miksi ei valinnut muutettiin syyksi, jolla perustellen minä olin kieltäytynyt työpaikasta.

Myöhemmin löytyi alkuperäinen työhönottajan allekirjoittama ei valittu-lappu ja myös kirjallinen vahvitus etten ole kieltäytynyt työpaikasta.

Vakuutusoikeus hylkäsi valituksen. Päätökseen ei kirjattu, että minua ei valittu tai asiapapereissa oli selkeä kopio etten kieltäytynyt työpaikasta. Päätökseen kirjattiin, että minun katsottiin kieltäytyneen työpaikasta.

Päätökseen oli kirjattu kaikki ne seikat, jotka irroittamalla asiakokonaisuudesta kääntyi minua vastaan. Päätöksen asiat on kirjattu siten, että myös itse pitäisin päätöstä hyvin perusteltuna ellen tietäisi koko totuutta.

Ratkaisuun osallistui Larry Grönlund - Ulla-Maija Halme - Minna Markkanen - Timo Löppönen - Rainer Heino

Vakuutusoikeuden tarkoituksena näemmä ei ole päätyä oikeudenmukaiseen ratkaisuun - vaan päätös on ainoastaan saatava vaikuttamaan oikeudenmukaiselta paperilla - jättämällä kirjaamatta työtöntä puoltavat seikat.

Omaa tyhmyyttäni kirjoitin ensimmäiseen lausuntoon sellaisia seikkoja, jotka poimimalla asiayhteydestä saatiin minut vaikuttamaan erittäin negatiiviselta työnhakijalta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta