Kristillinen rock

siinäpä vasta

yksi epäaidoimmista asioista mitä maailmalta löytyy.
Todellinen rokki on kapinallista ja kristinuskon arvoja kritisoivaa ei mitään jeesusylistystä.

Stryper voisi lopettaa keikkailun ja raamattujen heittämisen sijaan heittää, vaikka aivonsa yleisön
joukkoon niitä kun uskonnollisilla muusikoilla ei satu olemaan niin ei se myöskään haittaa.

20

1665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gospel sua noin paljon, että ihan pohdit asioita? Silloinhan musiikki ja sen sanoma ovat tehneet tehtävänsä! en muuten ole koskaan kuullut kenenkään tosissaan sanovan, että rock on kapinaa uskotoa vastaan, yhteiskunnallinen kapina lienee toinen juttu!

    • hardrock...

      musa ja elämäntapa on antikristillinen.
      sex drugs and rocknroll.
      joka ei sitä tajua niin täytyy olla aika hölmö.

      • Kuin juna raiteillaan

        Kvinttisoinnut ja rokkimelodiat on vain huumehörhöille kapinarokkareille?
        No eivät kyllä ole, kristillinen rock on loistava asia.


    • turpasauna

      että tahdot keskustella asiasta. Onhan alkuperäinen rock 'n roll musiikki hyvin kapinahenkistä ja se johti myös joissakin tapauksissa kristinuskon pilkkaamiseen. Rokkia on kuitenkin käytetty jo pitkän aikaa välineenä ilmaista itseään muutenkin. Eihän rockissa ole enää samaa kapinahenkeä, kuin ääritapauksissa. Rokista on tullut salonkikelpoista ja sen sanoma vaihtelee hyvinkin paljon muusikon mukaan.

      Kuuntelen itsekkin hyvin paljon rokkia laidasta laitaan. Kristillistä- ja ei niin kristillistä rokkia. Paljon olen kuunnellut aivot narikkaan kohkaamista ja se viehättää minua usein suuresti. Tässä kohtaa taidan puhua jo punkista, mikä edustaa oikeaa kapinahenkeä. Tätä harvemmin kuitenkin kuulee kristillisessä rokissa joka monen muun rock-suuntauksen kanssa pyrkii tuomaan esille jonkinlaista sanomaa musiikillaan.

      En näe mitään syytä kritisoida tätä. Saahan ihminen ilmaista kuitenkin itseään ja ehkä se on niin hyvä. Emmehän elä kuitenkaan fasistisessa valtiossa mikä tarkoittaa sitä että saamme soittaa sitä ns. "oikeata rokkia", sekä tätä "ei niin oikeata rokkia" (joka on välillä hyvin nautittavaa rock musiikkia).

      Musiikki on makuasia ja sitä enemmän on vielä elämänkatsomus. Olisikin mielestäni sopivaa että näistä asioista ei kiisteltäisi, mutta keskustelu on aina sopivaa, kunhan se pysyy hyvänä. Joten nautitaan musiikista, jokainen omalla tavallamme.

    • Yllättynyt

      Vanha virsi, mutta vastaanpa nyt, kun googlella tänne tupsahdin. Eikö kristillinen rock nimenomaan vastusta tätä hullua maailman menoa? Se on aika radikaalia ajattelua tässä ajassa, jossa rahalla on kaikki valta. Aattele nyt: uskoa johonkin sellaiseen, jota et voi koskea ja joka ei tarjoa pikavoittoja!

      Kyllä mun mielestä aika rebel -meininkiä.

      • eksyin tähän

        keskusteluun kun uskovaa foorumia etsin ja musiikki on minulle tärkeää, joten pakko omakin kanta asiaan laittaa.

        Suomalainen nuori ei ryminärockia kuunnellessaan niinkään kuuntele sanoja vaan lähinnä kokonaisuutta ja tarttuvia riffejä. Tällaiseen tottunut nuori ei yhtäkkiä hartaisiin lauluihin tykästy, mutta hengellinen rock ei ehkä tökkäise yhtä pahasti ja Jumalan Sana on sama tuli se sähkökitaraa soittavan pitkätukkaisen nuoren suusta kuin liperikauluksisen papin suusta. Pyhä Henki vaikuttaa Jumalan Sanassa tavoilla joita me emme voi tietää miellytti sitten musiikkityyli korvaamme tai ei. Ylistetty olkoon Herra.

        Kun rock 50- luvulla syntyi konservatiivit olivat kauhuissaan ja levyjä poltettiin rovioilla juuri tuon muka pilkkaamisen takia vaikka tosiasiassa syntyi nuorisokulttuuri, mitä ei aikaisemmin ollut ollut. Vanhempi ikäpolvi oli kauhuissaan ja heavyrock on hyväksikäyttänyt tätä shokkivaikutusta ja yrittänyt viedä sitä niin äärimmilleen kuin mahdollista, pitäähän nuorisokulttuurin erota vanhemman ikäpolven kulttuurista. Totuus on kuitenkin että monet tämän päivän aikuiset ovat eläneet lapsuutensa ja nuoruutensa kevyttä musiikkia monet hyvin laajastikin kuunnellen ja pidävät edelleen kevyestä musiikistä ja gospelmusiikissakin heitä kiinnostavat uudet artistit ja yhtyeet joissa sekä evankelioidaan että tuodaan esille musiikillista osaamista ja iloa.


    • Jumalasta. Miks ihmeessä pitäs antaa Pirun palvelukseen hyvä musiikki!? Musiikkia voi käyttää hyvään ja pahaan, kuten montaa muuta Jumalan luomaa asiaa.

      • Tulta taivaasta

        "Musiikkia voi käyttää hyvään ja pahaan, kuten montaa muuta Jumalan luomaa asiaa."

        Aivan, ja sitä ei näin ollen tule käyttää saatanallisesta maallisesta rock-kulttuurista (tai oikeastaan "kultti" olisi oikeampi sana) kopioituun irvokkaaseen rämistelyyn, jota myös kristilliseksi rockiksi kutsutaan, mutta joka todellisuudessa kumartaa samaan syvyyden kuiluun kuin esikuvansakin.

        Jumala on luonut myös seksin, mutta ei tarkoittanut sitä käytettäväksi homoiluun tai esiaviollisiin suhteisiin, tai viiniköynnöksen, mutta ei tarkoittanut sen antia käytettäväksi juopottelubakkanaaleissa jne.


      • nakki2
        Tulta taivaasta kirjoitti:

        "Musiikkia voi käyttää hyvään ja pahaan, kuten montaa muuta Jumalan luomaa asiaa."

        Aivan, ja sitä ei näin ollen tule käyttää saatanallisesta maallisesta rock-kulttuurista (tai oikeastaan "kultti" olisi oikeampi sana) kopioituun irvokkaaseen rämistelyyn, jota myös kristilliseksi rockiksi kutsutaan, mutta joka todellisuudessa kumartaa samaan syvyyden kuiluun kuin esikuvansakin.

        Jumala on luonut myös seksin, mutta ei tarkoittanut sitä käytettäväksi homoiluun tai esiaviollisiin suhteisiin, tai viiniköynnöksen, mutta ei tarkoittanut sen antia käytettäväksi juopottelubakkanaaleissa jne.

        Jos joku loistava biisi saa minut ylistämään Jumalaa, vaikea kuvitella kumartavani ketään muuta :)


    • Anonyymi

      Tämä on vanha keskustelu ja melkoisia vaareja ovat myös nämä rokkipapparaiset:

      https://youtu.be/yQXiLOLw5-o

      No ei nyt sentään rokkipapat, mutta melko vauhdikkaasti yhtä uskoa tuossa jylistävät laulun ja kitaroiden voimalla Michard Card ja John Michael Talbot, jälkimmäinen saattaa olla jopa jonkunlainen munkkismies.

      Toinen tai kumpikin noista saattaa kuulua katolliseen tai lattialliseen kirkkoon, joten oikeaoppiset voivat moisen esityksen polkea maan rakoon.

      • Mikä on lattiallinen kirkko?


    • Ei rokkarit minusta uskontoa ole pilkanneet. Pikemminkin uskovaiset ovat vainonneet rokkareita. USA:ssa oli melkoinen vaino. Myös naapurimaassamme rokkareita ja punkkareita vainottiin. Jopa kuskattiin hullujen huoneelle. Kun rajat avautuivat ja kulttuurivaihto alkoi pääsi soittajia Suomeenkin. Olen pelannut biljardia Villu Tammen kanssa keikan jälkeen ja oluttakin toki otettiin. Kiva ja rauhallinen kaveri, vaikka miehellä oli psykopaatin paperit. Kuten monilla sen ajan neuvostoliiton rokkareilla. Rokilla ja kulttuurinvaihdolla oli melkoinen merkitys Baltian maiden itsenäistymiseen.

    • Rokkarit ovat vain toisenlaisia saarnaajia. He saarnaavat rockin sanomaa ja tuovat musiikkia yleisölle. Ei minusta, esim. AC/DC pilkannut uskontoa, vaikka sen kappaleen "Let there be rock" musiikkivideo kuvattiin kirkossa, bändin silloisella laulajalla Bon Scottilla päällä papin kaapu ja bändin kitaristilla Agnus Youngilla päässään pahvinen sädekehä (tai ainakin näyttää pahviselta) tai brittiläinen rockbändi Slade kappaleellaan "Rock n roll preacher", jossa käytetään sanaa hallelujah ja bändin laulaja Noddy Holder saarnaa kappaleen alussa kuin saarnamies ikään.

      Kyllä kristillistäkin sanomaa voi tuoda esille rockin keinoin tai heavyn/metallimusiikin, mutta jos näin tekee ei pidä silloin halveksua yleisesti rockmusiikkia ja rockin tekijöitä. Rockin kentältä on tulleet monet hienoimmista laulajista (ja osa todella tunnettujakin) kuten esim. Paul Rodgers, Robert Plant, David Coverdale, Freddie Mercury, Noddy Holder, Glenn Hughes, Miljenko Matijevic, Rob Halford, John Lennon, John Fogerty, Bruce Springsteen, Ronnie James Dio.

    • Gospelia kuuntelen myös mielelläni ja tarkoitan nyt yhdysvaltalaista gospelia (suomessahan hengellistä musiikkia kutsutaan yleisesti gospeliksi mikäli olen ymmärtänyt oikein), koska gospelin ja kirkkolaulannan kentältä on tullut paljon hyviä laulajia esim. aikoinaan Aretha Franklin ja monet gospellaulajat osaa laulaa todella hyvin, vetää kovaa ja korkealta ja tunteella.

      • Anonyymi

        Juu ja jos heavy puolelta otetaan niin kyllähän Stryperin Michael Sweet ainakin vanhoilla levyillä vetää aika korkealta ja kovaa.


    • Anonyymi

      Kristillinen heavy metalli on amerikkalainen ilmiö. Neal Morse on tehnyt hyvää kristillistä rock musiikkia.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        The Thomas Thompson Earth Project on kuitenkin sympaattisin kristillinen hevi metalli bändi.

        https://youtu.be/HwEVRPngrtY

        Kyllä. TTEP on ehkä kovinta kristillistä metallia sitten VengeanceRising ja Steve Rowen jälkeen.
        https://youtu.be/yZa8vi-DmZc


      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe