Lada 2107 laturi häiriö

Sir_Eetu

Eli kyseessä Lada 2107 -94 ja laturi ei lataa.

Tässä hiukan historiaa. Laturi testattu ja se toimii varmasti. Laturin merkkivalo palaa, kun kytken virrat päälle ja palaa edelleen kun käynnistän auton. Tässä vaiheessa siis laturi ei lataa.

Laturi alkaa lataamaan, kun kytken hyppyjohdolla laturin "herätevirta" johtoon jatkuvan virran esim akun plus-navalta, jolloin laturin merkkivalo sammuu auton käynnissä ollessa. Hyppyjohdon kytkettynä ollessa laturin merkkivalo ei kuitenkaan syty, kun kytken virrat päälle, vaikka normaalisti sen pitäisi siinä vaiheessa palaa.

Laturin virtakaavion mukaan laturi saa herätevirran eri sulakkeen kautta, kuin merkkivalon rele. Eli eikö laturin "herätevirta" kulje merkkivalon releen kautta??? Kun virrat kytketään niin laturin "herätevirta" johtoon tulee noin 2V jännite, joka nopeasti mietittynä on liian vähän. Sama jännite "herätevirta" johtoon tulee auton käynnissä ollessa. Eli pitäisikö vikaa lähteä etsimään "herätevirta" johdosta?

Jos joku vaan tietää niin kaikki tieto otetaan vastaan. Ja vielä jos joku kertoisi, että missä latauksen merkkilampun rele sijaitsee? Onko se konehuoneen puolella sulake yksikössä vai jossain kojelaudan alla?

9

6008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Insinööri*

      Aja Lada paaliin tai käy kysymässä esim. Delta-autosta neuvoja...

      • Sir_Eetu

        Ok. Toi olikin hyvä neuvo. Samalla kun ajaa paaliin niin vois vaikka tuikata tulitikulla tankkiin niin varmasti ei tartteis miettii tollasia pieniä laturihäiriöitä...

        Eli ongelma ratkaistu... Kiitti ingenjöörille!


    • sieltä reunasta

      Tarkasta lataussäädin, joka oon yleensä siellä jossain pyöräkotelon päällä. vielä 70-luvulla kaikissa autoissa oli mekaaninen lataussäädin, ja siinä oleva rele taitaa olla rikki.

    • OMON

      Tämä nyt ei apua tuo, mutta itseä kiinnostais kans missä se vika olis ollu (ei oo autoa enään) kun minullakin oli 2107 -95 1,7i lada ja samantyylinen vika. Vaihdoin jännitteensäätimen (laturissa itsessään) vika ei kummentunu. aluksi kun laitooi auton käyntiin, ei ladannut, mut aikansa kun piti kierroksia korkealla niin yhtäkkiä jännite pompsahti ylös.. ja latasi oikein, mutta esim. kaupunkiajossa purki akkua tai parkissa ollessa ihan hetkessä. Outo vika, harmi kun ei tullu käytettyä oikeassa ladahuollossa, ois ollu mielenkiintonen tietää ratkaisu.

      • Ensin vastaus että miksi akku tyhjenee auton ollessa parkissa, laturin diodi(t) viallinen taikka jokin muu sähkölaite kuluttaa virtaa auton seisoessa (radio).
        Toiseen kysymykseen että miksei lataa, lataussäätimen tarkistus, sekä virtamittarilla tutkiminen että mihinkä päin se virta oikeasti siellä kulkeekaan. Akkuun vaiko akusta poispäin.
        Yhdessä ja erikseen: Hyvin yleistä on että joku on omatoimisesti mennyt putsaamaan sulakkeiden pitimiä hiomapaperilla jolloinka hiomapaperissa oleva kvartsi leviää sulakekantoihin. Hiomapaperilla ei koskaan saa sähköliitoksia putsata edellä kuvatusta syystä, käytä tähän tarkoitukseen viilaa, viiloja löytyy jokaista kokoa.


    • tätä...

      Meillä on traktorissa sama ongelma. Vika oli siinä, että sulake oli hapettunut, ne kun vaihtoi uuteen niin jopa pelas. Juju on varmaan siinä,että virta riittää lampulle, muttei käämille.

    • ViisYLIysi!

      Vitut vaiha rele siul todennäkösest ei rokannu myöskää kieppikello bensamittari / lämpömittari ja vitun delta auto miehet imaskaa kakkaa

    • 24

      Jäähdytysneste vuotaa laturin päälle ...yleisin vika

    • riva the joulukuusi

      vasta vaihettu laturin hihna ja joku piuha irtos siinä samalla laitoin paikalleen ja nyt ei laturi lataa ollenkaan. pitäs kumminkin toimia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe