Esp ltd ex-260, pettymyskö?

dadasd

Tuossapa tuli tuollainen keppi tilattua musamaailmasta, hintaan 449e. Eli: http://www.musamaailma.fi/epages/musa.axl/?ObjectPath=/Shops/musa/Products/10072601

Aiempi kitara on Ibanezin alottelijapaketista GRX40JU-BK, ja vahvarini puolestaan Rolandin Cube 60.
No tuossapa tänään sain kitaran postista ja heti toiveikkaana kokeilemaan, mutta jostain syystä tulos oli lievähkö pettymys. Soundit eivät kuitenkaan huikeasti muuttuneet verratessa vanhaan Ibaneziini. Eroa oli jopa aluksi vaikea huomatakin :D Kielet tuntuvat vähän särisevän vähän jäykiltä, mutta liekö tuo vain alkujäykkyyttä sillä olen huomannut vähän samaa aina uusien kielien vaihtamisen jälkeen(?).
Soiteltu on jo useampi vuosi, joten kai sitä vaatii kitaralta jo hieman enemmän. Mutta sellaista 500e enempää en nyt olisi valmis kyllä sijoittamaan. Efektiä en käytä, että ilman sitä on tuskin kauhean paljon odotettavaa soundeista.
Tuon kitarakaupan saakin vielä 14vrkn sisällä peruutettua, joten pitäisi kai päättää aika nopeasti.

Minkälaisia omat kokemuksenne ovat kyseistä esp ltd ex-260 kitarasta? (Ja myös vahvari Roland Cube 60sta?).

11

4137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama henkilö.

      Ja vielä sitä kysyisin että tiedättekös paljon parempia kitaroita samasta hintaluokasta? Ja onko tuo kyseinen skitta yleisestikin hintansa arvoinen edes?
      Voisi sanoa että tuli vähän hätiköityä ostamisen kanssa. No ensi kerralla harkitummin, onneksi voi vielä kaupan peruuttaakin..

    • guitarman 30

      Kitaraa soittaessa että ei vertaa soundia mihinkään studiossa äänitettyyn kitarasoundiin.
      Siellä on laitteet viimeisen päälle ja soundi sen mukainen.
      Aika yleinen harha on myös tuo kun hankkii uuden kitaran niin luulee myös että soittotaito ja soundi jotenkin automaattisesti paranee samalla huimasti. Ei se taito muutu mihinkään, tosin soitto helpottuu jos aiempi kitara on ollut huono soitettava.

      Pelkällä kaiuttimella ei monestikkaan pääse haluamaansa soundiin vaan siihen vaaditaan jokin efektilaite. Oikeastaan se on tärkeinpiä tekijöitä lopullisessa soundissa. Kitara voi olla vaikka halvahko ibanez mutta kun siihen pistää väliin v-amp2:n tai pod xt:n niin ero pelkkään kaiutinsoundiin ,jossa ei ole säröä enempää efektejä, on suorastaan järkyttävä.
      Toinen harha on luulla että watit tekee sen saundin. Ei tee. Tosin niitä tarvitaan lavakeikoilla.

      Tilaamisessa on aina omat riskinsä. En tiedä kävitkö jossain kokeilemassa kitaraa ennen osto/tilaus päätöstä(ilmeisesti et?)
      Tää on just se tilaamiseen liittyvä ongelma. Vaikka kuin muut vakuuttelee jokin olevan hyvä jne jne niin se ei ole välttämättä just se mitä etsit. Tämän takia olisi aina hyvä käydä liikkeessä ensin tutustumassa jos mahdollista ja tilata vasta sitten, tai ostaa liikkeestä suoraan pienen tinkimisen jälkeen.

      Henkilökohtaista kokemusta ei ole kummastakaan paljoa. Cubella olen hieman soitellut ja se oli mielestäni yllättävän hyvä vaikka enemmin soittaisin sillä jotain santanaa kuin kitaroistasi päätellen heviä.

      • NoJust...

        joka on tullut tässä vuosien varrella tullut "isoilta pojilta" opittua on se, ettei soittaminen l'ähestulkoon koskaan ole vehkeistä kiinni! Eli se klishe, että soitto lähtee sormista pitää hyvinkin paikkansa. Sen asian sisäistäminen tässä laiteviidakossa vaan vaatii kokemusta.

        Minusta liian prosessoitu soundi kuulostaa muoviselta...oli se sitten studion hienoilla laitteilla tehty tai v-ampeilla. Ja jos joku kuvittelee soittotaidon löytyvän efektilaatikoista, niin se on ihan yhtälailla harhakäsitys.


    • rambo3000

      puut on vaneria mikit ei ees aidot emg:eet, ei saundilta voi hirveesti odottaa

      • ESP-LTD FX260

        miksöhän en oo itte huomannu kitarani joka on tuo sama ole levan vaneria?! ja kuule mikit on ihan aidot esp:n mikit eli emg:n! ja mun mielestä soundi on todella hyvä ja soitettavuus kanssa! muhun teki ainakin juuri nuo mikit vaikutuksen!


      • Kaal(h)eppi
        ESP-LTD FX260 kirjoitti:

        miksöhän en oo itte huomannu kitarani joka on tuo sama ole levan vaneria?! ja kuule mikit on ihan aidot esp:n mikit eli emg:n! ja mun mielestä soundi on todella hyvä ja soitettavuus kanssa! muhun teki ainakin juuri nuo mikit vaikutuksen!

        Jännän nimimerkin keksit, mutta puhutellaan sitte sillä.. Eli katsos Apina:

        Miksikö et ole huomannut kitarasi olevan vaneria?
        -Ehkä et tiedä paremmasta? Ja ihastuit kitaran muotoon. Ei kukaan väittänyt sen olevan mitään havuvaneria, mutta kunnon kokopuukitara se tuskin vielä tuohon hintaan on.

        "mikit on ihan aidot esp:n mikit eli emg:n!"
        -Tässä lauseessa taas ei oo mitään järkeä, sillä ESP on kitaratehdas ja EMG on mikkitehdas, joilla ei ole muuta yhteistä kuin että tuotteita käytetään ristiin. Ja jos mikeissä lukee ESP niin ne eivät todellakaan ole EMG:n valmistamat :D Vähän niinkuin että jos sulla on Lada missä lukee Lada, niin ei se ole siltikään Ferrari.


    • ttuomas

      Eikö se ole aika yksinkertaista, että jos et itse pidä kitarasta, niin kannattaa palauttaa? Elä turhaan kysele muilta, että onko tämä hyvä, kun sinullahan se kitara on ja sinähän sillä soitat. Ja jos se ei ole hyvä, niin ei se muiden mielipide siitä hyvää tee.

    • Onnekas

      No hyvä kun kerroit kun olin itse aikeissa ostamassa
      EX-260 mutta hyvä kun ilmoitit. Kiitokset vaan.
      :)

      • asdasdadad

        Siis hyvä kitarahan se on omassa hinta luokassaan älä vertaa sitä 1000€ maksaviin...


    • vaneria

      ladoja !!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe