rekisteristä poistaminen

liian monimutkaista??

siis miten saa auton pois rekisteristä ja joutuuko vielä maksamaan seisontavakuutuksen jos laittaa tai edes saa auton seisontaan ja miten?ihan käsittämättömän vaikeaksi muuttunut niin haluisin täyden selvyyden että mitä mentelmiä on auton rekisteristä poisto ja seisontaan laittaminen!

16

15730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos saan

      että mitä maksaa rekisteristä poisto ja seisontavakuutus jos tarvitsee maksaa.

    • Valtiovalta

      Ei ole vaikeaa. Nyt vain laskutetaan muistaakseni 10euroa/ ilmoituskerta/AKE ja kilvet jäävät autoon kiinni. Nyt samasta paikaa menee tieto vakuutusyhtiöllesi ja heti lakkaa kaikki maksut. Liikenteestä poisto aikaa ei ole määritelty, vaikka 100vuotta saa olla rauhassa ladossa.

      Eivätköhän ne sinua paremmin neuvo paikallisella katsastusasemalla.

      Jos erehdyt ajamaan nyt seisonassa olevalla ajokillasi lähikaupaan ja poliisi pysäyttää luvattomasta ajelusta, maksat tonnin € sakkoja! Myös myynti/koeajoa ei kannata tehdä seisonassa.Paitsi suljetulla alueella/ajoon otettuna uudestaan(AKE)

      • seisontavakuutusta

        hankkia silloin jos tekee sen liikenteestä poiston?ja miten kun jos haluan myöhemmin auton taas liikenteeseen niin mitä pitää tehdä ja millaisia maksuja on edessä(jos ei ole maksuilla tehty mahdottomaksi) ?


      • heh heh..
        seisontavakuutusta kirjoitti:

        hankkia silloin jos tekee sen liikenteestä poiston?ja miten kun jos haluan myöhemmin auton taas liikenteeseen niin mitä pitää tehdä ja millaisia maksuja on edessä(jos ei ole maksuilla tehty mahdottomaksi) ?

        No se maksaa edelleen sen saman kympin mikä tuossa jo selkeästi mainittiin. Seisontavakuutuksen saat kaupan päälle... ilmaiseksi


    • 23älä,d-

      Älä sotke. Haluatko poistaa autosi rekisteristä vai liikennekäytöstä?

      AKEn sivuilla on neuvoja kumpaakin.

    • Siipi Veikko

      tapahtuu kuten ennenkin. Jos taasen haluat auton seisontaan, se maksaa. Mutta lisäetuna seisontaan saat vapautuksen ajoneuvoverosta ja käyttövoimaverosta eli dieselkärryn seisottaminenkin kannattaa jo kuukauden ajalta. Miksi muuten seisontaan laitto/poiosotto pitäisi olla ilmaista?

      • Tiiselitahvo

        Auton voi poistaa rekisteristä vain romutustodistuksen avulla. Käytännössä Stena tai Kuusakoski tekevät sen, jos joku vaivautuu sinne romunsa viemään.

        Ellei viitsi, niin pistää seisomaan ja sitten vahingossa luovuttaa "tuntemattomalle miehelle"...

        No, melkein sama juttu kuin ennenvanhaan, nyt vaan romuissa pysyvät rekisterikilvet ja autorekisteri täyttyy "kuolleilla autosieluilla", ja tietysti tilastoissa Suomen autokannan keski-ikä tämän vuoksi vaan jatkaa kasvuaan.


      • pelkkä tahvo - vielä
        Tiiselitahvo kirjoitti:

        Auton voi poistaa rekisteristä vain romutustodistuksen avulla. Käytännössä Stena tai Kuusakoski tekevät sen, jos joku vaivautuu sinne romunsa viemään.

        Ellei viitsi, niin pistää seisomaan ja sitten vahingossa luovuttaa "tuntemattomalle miehelle"...

        No, melkein sama juttu kuin ennenvanhaan, nyt vaan romuissa pysyvät rekisterikilvet ja autorekisteri täyttyy "kuolleilla autosieluilla", ja tietysti tilastoissa Suomen autokannan keski-ikä tämän vuoksi vaan jatkaa kasvuaan.

        "nyt vaan romuissa pysyvät rekisterikilvet ja autorekisteri täyttyy "kuolleilla autosieluilla", ja tietysti tilastoissa Suomen autokannan keski-ikä tämän vuoksi vaan jatkaa kasvuaan."
        Tuo aivokapasitetti tuntuu olevan tosi vähissä tuolla AKEssa ja/tai missä tuokin päätös on aikoinaan muotoiltu!


    • Ei pois rekisteristä !!!!!!

      Alle 25 vuotiasta autoa ei kannata poistaa rekisteristä. Autoveron palautusjärjestelmä on tulossa piakkoin, ja saamme jälleen kerran nähdä kuinka raatoja aletaan keräämään ympäri maata Afrikkaan jne. poisvietäväksi. alle 20 vuotta vanhassa Toiskan raadoissa on vielä valtion mielestä moninverroin veroa jäljellä auton todelliseen arvoon nähden. JA HUOM !!!Rekisteristä poistetusta autosta ET VOI SAADA veroa enää takaisin .

      • joo o

        aivan liikenteestäpoisto ja rekisteristäpoisto kaksi eri asiaa ja auton SAA pois rekisteristä ilman mitään kun vie kilvet pois näin teki ainaskin kaverini poika eikä siihen mitään kiskuri Stenaa tarvittu


    • alottelija17

      Mulla on sama kysymys ja ymmärsinkö oikein, että jos laittaa auton seisontaan, niin katkeaa kaikki vakuutukset ym. maksut?? Ja seisontaan laittaminen maksaa sen kympin verran? :o Ja tarviiko kilvet ottaa autosta pois, jos auto on seisonnassa?? Oon ekaa autoa hankkimassa ja ajattelin pistää auton heti seisontaan siksi aikaa kun korjailen autoa ja kunnes saan kortin 4kk päästä..

      Auttakaa alottelijaa!! :/

    • ???

      jos laittaa tielikenne seisontaan ei tarvi kilpiä viedä mihinkään . katkeaa silti kaikki maksut..

    • gsf

      Liikennekäytöstä poisto katkaisee vain liikennevakuutuksen ja ajoneuvoveron. Eli jos on esim. kasko ja haluat sen pois niin sitte soittoa vakuutusyhtiöön. Maksaa sen 11,20e tällä hetkellä jos haluat tehdä sen katsastuskonttorilla, netissä trafin sivuilla on halvempi..hinnasta ei tietoa.

    • Valtion kirstuun

      Ja jotta asia menisi kovin sekalaiseksi niin sanon vaan että kun tuosta kysymyksestäkin on kulunut kait jo 5 vuotta niin kai se ajoneuvoverokin on pysynyt voimissaan nämä ajat ja noussutkin kai hippasen. Ennen oli tarroja ikkunoissa.
      Onkohan niillä keräilyarvoa nykyisin, ei kai niitä kaikki liimaillu lasiin,niitä kun ei taida saada ehyenä irti on ne niin tiukassa. Samoin on tiukassa on yrittää välttää ajoneuvoveroa viimeisen omistajan jos ei ole romutustodistusta, luulen niin. LOL.
      Tai jotain sinnepäin.

    • Valtion kirstuun2

      Liikennekäytöstäpoisto katkaisee verot ja vakuutusmaksut
      Marraskuusta 2007 alkaen ajoneuvon on voinut ilmoittaa tilapäisesti pois liikennekäytöstä.
      Liikennekäytöstä poistetusta ajoneuvosta ei rekisteri-ilmoituksen jälkeen tarvitse maksaa ajoneuvoveroa eikä liikennevakuutusmaksua. Uudistuksen yhteydessä myös
      rekisteröintitodistuksen ulkoasu ja tietosisältö muuttuivat.
      Ajoneuvovero ja liikennevakuutusmaksu poikki yhdellä ilmoituksella
      Auton ilmoittaminen pois liikennekäytöstä mahdollistaa tilapäisen rekisteristäpoiston ja verojen katkaisemisen ilman, että rekisterikilpiä tarvitsee palauttaaLiikennekäytöstäpoisto on voimassa toistaiseksi, eikä liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla saa
      ajaa poistopäivän jälkeen. Ainoa sallittu poikkeus on varattuun määräaikaiskatsastukseen ja sieltä välittömästi korjaukseen tai säilytykseen ajaminen, jos kilpiä ei ole palautettu.Jos käyttöön otettavan ajoneuvon määräaikaiskatsastus on voimassa, rekisterikilpiä ei ole
      palautettu eikä maksamattomia verorästejä ole, riittää, että omistaja tai haltija tekee ilmoituksen
      liikennekäyttöönotosta. Erillistä rekisteröintikatsastusta ei yleensä edellytetä.

    • Suikkiss

      Jos auto on poistettu rekisteristä ns. vanhan säännön mukaan jolloin ei ollut vielä liikennekäytöstä poistoa ja auton haluaisi nyt ottaa käyttöön ja ja katsastaa, niin miten pitäisi menetellä ja vielä kun on joskus hommatun auton luovarit hukassa ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe