Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nettikaupasta pieniä kokoja

Nettivaatekauppias

Olen seurannut tämän palstan kirjoittelua silloin tällöin, ja minua ihmetyttää nettivaatekauppiaana pienten vaatteiden menekki. Omistan nettikaupan, jossa myydään paljon naisten vaatteita, joiden pienimmät koot lähtevät noin suomalaista koosta 32 ylös päin. Totuus on, että nuo pienimmät koot eivät kuitenkaan mene hyvin kaupaksi. Syy ei voi olla mallistossa, koska isompia kokoja kyllä menee. Markkinointia voi tietysti aina vielä tehostaa, ehkä pienet eivät ole vielä nykyisestä mainonnasta huolimatta löytäneet nettikauppaamme. Vai onko pienten osuus suomalaisista tosiaankin niin pieni? En kerro liikkeemme nimeä tässä, koska mainostaminen täällä on kiellettyä.

15

4531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pieni tyttö

      Itse olen todennut sopivien vaatteiden löytämisen hankalaksi, enkä ikinä uskaltaisi ostaa mitään sovittamatta. Nettikauppojen kanssa tämä sitten heti vähentää kiinnostusta tilata, vaikka palautusmahdollisuuskin olisikin - ei jaksa koittaa onneaan josko sopisi vai ei.

      En kylläkään väitä, että tämä olisi yleisesti (vain) pienikokoisten syy olla tilaamatta. :) Mutta itselläni näin.

    • standardien

      ...ulkopulelle jäi viimeisessä hankkeessa noin puolet, olivatten ihan väärän mallisia ja kokoisia. Hurraa! :-)

    • pienikokoinen kuluttaja

      "suomalaista koosta 32 ylös päin"

      Tässä onkin yksi ongelma. Nykyinen suomalainen koko 32 on lähellä entistä kokoa 34 --> iso riski, että vaatekappale on liian suuri. Useimmat XS-kokoiset vaatteet ovat puolestaan telttoja, paitsi rintojen ja hartioiden kohdalta.

      Lisäksi jostain syystä pienikokoisten vaatteiden mittasuhteet ovat ihmisille, joilla on kapeat hartiat, olemattomat rinnat, pullovatsa ja leveä perse. Siis ehta päärynä.

      Omat mittani 156 senttisenä ovat 87-59-87. Näillä mitoilla ei nettikaupasta osteta muuta kuin farkkuja. Farkut tilaan ulkomailta. Käyn jossain tsekkaamassa mallin (lahkeet ovat aina liian pitkiä ja siitä johtuen myöskään yläosa farkuista ei istu, koska vyötäröosa on tehty pidemmälle ihmiselle) ja tilaan sitten farkut sopivan pituisena netistä.

      • Lontoon_trendit

        Olen itsekin huomannut saman kuin nettikauppias. Myyn Lontoosta eri kokoisia naisten vaatteita Suomeen. Pienet naisten koot (32 ja 34) menevät huonommin kaupaksi kuin suuremmat. Nuorten tyttöjen mallit (samat koot) menevät hieman paremmin. Ymmärrän pelon ostaa sovittamatta. En itsekään ostaisi pelkän kokomerkinnän perusteella, sillä ne vaihtelevat nykyään suuresti. Useimmat (pienet) nettikauppiaat ottavat kuitenkin tarkat mitat vaatteista, joita voi vertailla omiin mittoihin, ja omien sopivien vaatteiden mittoihin. Ilman mittanauhaa ei mielestäni kannata ostaa mitään.


    • Dhai

      Harmi, ettei täällä saa mainostaa. Minä en ole ainakaan vielä löytänyt ainuttakaan kotimaassa toimivaa nettikauppaa, jolla olisi pieniä kokoja ja laadukas valikoima (Tarkoittaa, ettei mitään pissisnuorisomuotia, lateksihameita tai halpaketjujen ribbineuleita) vaan ihan normaaleja aikuisille ihmisille suunnattuja vaatteita.

      • P_ZQ

        "Harmi, ettei täällä saa mainostaa. Minä en ole ainakaan vielä löytänyt ainuttakaan kotimaassa toimivaa nettikauppaa, jolla olisi pieniä kokoja"

        Mulla on ihan sama juttu, paitsi, että itse olen 15v ja haluasin löytää jostain nuorille tarkoitettuja pieni kokoisia vaatteita JA KENKIÄ! Lasten vaateosastolta ei löydy kovinkaan paljon ikäisteni vaatteita. Nettikaupoissa on myös se ongelma, että ostaminen sieltä on melkoisan kallista...


      • Housu kokoa 32

        Itse olen ostanut monet ns. suorat housut Turusta Pikkunaisia liikkeestä. Heillä pienin housukoko on 32 ja niitä on muistaakseni eri lahkeenpituuksillakin. Sitten heillä on naisten pienen koon kenkiä hyllytolkulla, joten valikoimaa pienijalkaisille löytyy.


    • veikkaus

      oliviaoscar.com? :) Sopii kuvaukseen.. :)

      • Lopeta jo mainostus

        Nooo...siellä taas ite kauppias huutelee, sama, joka tämän ketjun aloitti ja niin monella muullakin palstalla etsii asiakkaita xD


      • Se aloittaja...
        Lopeta jo mainostus kirjoitti:

        Nooo...siellä taas ite kauppias huutelee, sama, joka tämän ketjun aloitti ja niin monella muullakin palstalla etsii asiakkaita xD

        Olen viestiketjun jo pari vuotta sitten aloittanut nettikauppias, enkä tosiaankaan ole oliviaoskar.comin kauppias. Mutta kuten sanottu, mainonta on täällä kielletty. Toivottavasti löydätte nettikauppaamme muun mainonnan kautta!


    • Housutanko

      Mullakin on vaateliike ja pienimmät koot jäävät kyllä yleensä tankoon, suomalaiset ovat melko isoja kooltaan tänä päivänä - valitettavasti. En kyllä ymmärrä miten joku voi ostaa housuja nettikaupasta. Miten ne voi ikinä olla sopivat???? Marssikaa liikkeeseen sisälle ja sovittamaan!

    • Pitää olla pläski...

      Kaikki pienet eivät ole hoikkia tai laihoja...entäs me lyhyet ja hieman pyöreät?

      • tittityytyy

        Ainakin tuolla oliviaoscarissa näyttäisi olevan ihan kivoja vaatteita, mutta tuollaisten pienten rinnattomien kiinalaisnukkejen päällä. Tälläinen pieni tiimalasi ei uskalla ostaa kokeilematta. Tällä hetkellä sopivan kokoisia vaatteita löytyy kaapista xxs-l kokoluokista = koot ei näillä mitoilla merkitse mitään. Perustakaa joku laadukkaita ja nuorekkaita naistenvaatteita myyvä liike vyötärörajoitteisille niin alan kyllä käymään.


      • idoliidoli
        tittityytyy kirjoitti:

        Ainakin tuolla oliviaoscarissa näyttäisi olevan ihan kivoja vaatteita, mutta tuollaisten pienten rinnattomien kiinalaisnukkejen päällä. Tälläinen pieni tiimalasi ei uskalla ostaa kokeilematta. Tällä hetkellä sopivan kokoisia vaatteita löytyy kaapista xxs-l kokoluokista = koot ei näillä mitoilla merkitse mitään. Perustakaa joku laadukkaita ja nuorekkaita naistenvaatteita myyvä liike vyötärörajoitteisille niin alan kyllä käymään.

        eikös ole kuitenkin palautusoikeus tuollakin. Että saahan sirä kokeilla noita vaatteita..


    • Anonyymi

      Maammekaupalla on ihan oma osastonsa, jossa on pienikokoisia naistenvaatteita ja vieläpä alennuksessa!

      https://www.maammekauppa.fi/tuote-osasto/kotimainen-pukeutuminen-ja-muoti/naisten-pukeutuminen/naistenvaatteet-pienet-koot/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe