Naisen ääni

Allison W.

Onko miehille merkitystä, millainen ääni naisella on? Olen usein yksikseni uteliaana tätä asiaa pohdiskellut, mutta vasta nyt kehtasin lähettää kysymykseni julkisuuteen.

Usein matalaa ja käheää, Paula Koivusen viskibasson tyyppistä naisääntä luonnehditaan seksikkääksi. Voiko olla totta? Minun on niin vaikeaa uskoa sellaista. Omasta naisnäkökulmastani matala ja karhea naisen ääni on hirvittävintä mitä tiedän! Matalaääninen nainen kuulostaa korvissani aina jotenkin kuluneelta ja rivolta siitäkin huolimatta vaikka tällä olisi jopa maisterintutkinto. En mahda mielikuvalleni mitään. Olisi kauheaa, jos itselleni kehittyisi keski-iässä sellainen ääni (onneksi en tupakoi, joten riski on pieni)!

Opettajani väitti nähneensä tutkimuksen jonka mukaan naisten sävelkorkeudet olisivat parin viimeisen vuosimymmenen aikana laskeneet. Miesten kohdalla on ilmeisesti känyt päinvastoin. Juuri kellään ei ole enää niin värisyttävän miehekästä ääntä kuin Tapio Rautavaaralla (korkeintaan jollain naisella!)

Netissä videoita selattuani olen huomannut, että englantia äidinkielenään puhuvilla naisilla on usein hyvin heleä ja kaunis ääni. Mitä mieltä te miehet olette?

16

6032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähän...

      naisen korkea ääni herättää mielessä isällisen hoittovietin, ja kiinnostuksen. Miehessä matala ääni herättää naisessa isällisen vietin ja sitä kautta kiinnostuksen.
      Lapsiahan meidät on tehty loppujen lopuksi tekemään.
      Ehkä siksi minuuun vetoaakin juuri päinvastoin erilainen naisen ääni koska haen naista joka ei varmana tahdo lapsia.

      • Allison W.

        Kuvottavaa tekstiä. Toivottavasti tuollaiset miehet ovat marginaali-ilmiö.


    • Jade__84

      no sanotaanko että mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kimeä "pissis"-ääni, tuntuu kuin koulussa luennoilla kaikki tytöt yrittäisivät väkisin muuttaa äänensä ja puhua samaan äänensävyyn. Yhtään sellasta en jaksaisi vapaa-aikanani kuunnella, riittää kun koulussa piipittävät kilpaa. Matala ääni on jees, antaa jotenkin fiksun ja persoonallisen kuvan.

      • Allison W.

        Jos nuori pissis kimittää, vanha pissis puolestaan mörisee kuin Paula Koivuniemi. Siitä saa sitten valita mieleisensä. Millainen muuten on pissis-ääni? Onko se sama asia kuin nenään puhuminen?


    • jiipee7

      ei äänen korkeudella tai mataluudella ole merkitystä, vaan jutuilla.

    • on merkitystä

      Oikeastaan pahin naisen ääni on sellainen kanan kotkotusta muistuttava boo boo boo boo (kun sen kuulee kaukaa). Tällainen kehittyy joillekin keski-ikäisille naisille, ja siitä tulee mieleen jokaisesta asiasta ärsyyntynyt vanha elämäänsä kyllästynyt juoruakka.

      Toinen luotaantyöntävä äänimalli on hirvittävän remakka kenties kiekuva nauru ja äärimmäisen suuri volyymi terästettynä kirosanoilla - että katsokaan kaikki, kuinka minulla on hauskaa/ikävää. Tuo ei tietysti pue miestäkään, mutta heistä en voisi muutenkaan viehättyä.

      Yleensä vetoaa pehmeä ääni, kiltti ääni, "pieni" ääni, aika korkea ääni, mutta myös se Paula Koivuniemen ääni on sensuelli. Ääni siis lienee aina viehättävä, jos se ei ole kiekumista - niin ja jos sieltä huulien välistä muodostuu järkeviä sanoja.

      >

      Liittynee keskipituuden kasvuun. Pituus kuitenkin korreloi äänen värin kanssa.

      • Allison W.

        Tämän lajityypin edustaja oli eräällä työpaikallani päällikkönä. Eräänä aamuna hän sillä ihanalla äänellään lauloi rivon laulun, jonka aiheena oli sukupuolitauti ja sen alapääoireet! Kuuntelunautinto oli niin korviahivelevä, että vaihdoin välittömästi työpistettä miettien kauhuissani, tuleeko minustakin vaihdevuosien jälkeen tuollainen.

        Pituuden ja äänenvärin korrelointia haluaisin kommentoida sillä, että ei se aina mene samalla kaavalla. Eräs entinen työkaverini on miltei 190-senttinen neitokainen. Hänellä oli hyvin kimakka, huilumainen ääni. Eräs koulukaverini oli puolestaan kääpiötyttö. No, ehkä 140-senttinen. Hänellä oli niin matala ääni, että se ihan kumisi seinissä.


    • ...............

      Olen 26-vuotias mies. En pidä seksikkäänä matalaa ääntä naisella. Enkä älykkäänä enkä minään muunakaan hyvänä asiana. Se kuulostaa lähinnä vastenmieliseltä. Ei nyt ihan, mutta enemmän siihen suuntaan kuin houkuttelevalta. Liian miesmäisen varma puhetyyli ei myöskään kuulosta naisessa kivalta.

      Seksikkäimpänä ja houkuttelevimpana pidän sellaista vähän heleämpää ääntä. Ei mikään heliumääni, eikä nenä-ääni. Sellainen kuin on esimerkiksi Jessica Alballa (ensimmäinen joka tuli mieleen, on paljon muitakin). Sellaista ääntä kuuntelen mielelläni ja jos se lähtee vielä hyvännäköisestä naisesta ja juttelee suht fiksusti, niin olen myyty...

      • Allison W.

        Ei kuulosta kivalta edes näin naisnäkökulmasta. Olen kuunnellut joitain väittelytilanteita, joisssa hyökkääjänainen on puhunut tuohon tyyliin. Rumaa ja - pakko myöntää - hyvin pelottavaa!

        En muista, millainen ääni Jessica Alballa on. Olen niin utelias, että lähden Youtubeen etsimään hyviä kuunteluvideoita.


    • tai the low road

      Miehiltä kysyit, mutta piti tulla kommentoimaan, kun minulla on matalanpuoleinen, sileä naisääni ja "jopa maisterintutkinto". ;)

      Hyvin korkea naisääni on ihan hirveää kuultavaa. Esimerkki sietämättömästä äänenkäyttäjästä on yhden CSI:n nuori blondi, jonka ääni varmasti rikkoo studion lasitavaraa. Hän kyllä taitaa käyttää vinkumistaan jonkinlaisena tehosteena, koska joskus hän kuulostaa ihan normaaliääniseltä, sitten pian taas kiekuna alkaa. Toinen ääripää on taas tuo Koivuniemen liioiteltu viskibasso, jossa pahinta on raapivuuden ohella kivuliaan kuuloinen käheys.

      Ääripäät ovat kamalia, myös miesäänissä. Keskitie on kultakurkkujen tie, tai sitten se pikkuisen matalampi.

      • Allison W.

        Suomi24 on vapaa foorumi ja asialliset kommentit ovat sallittuja (harvinaisia kylläkin).



        Tätä ääripäätä ei kuule nykyään kovin usein. Mustavalkoisissa suomifilmeissä se oli tyypillisempää.



        Miesäänet ovatkin yleensä voittopuolisesti sitä keskitietä. Ainakaan heti ei tule mieleen yhtään häiritsevän ylimatalaa tai ylikorkeaa miesääntä. Tämä on jo melkein Off Topic, mutta muistatko yhtään miesjulkkistä jolla olisi jomman kumman ääripään äänilaji? Kysyn siksi, että voisin etsiä hyviä esimerkkivideoita heistä.


      • sallittua
        Allison W. kirjoitti:

        Suomi24 on vapaa foorumi ja asialliset kommentit ovat sallittuja (harvinaisia kylläkin).



        Tätä ääripäätä ei kuule nykyään kovin usein. Mustavalkoisissa suomifilmeissä se oli tyypillisempää.



        Miesäänet ovatkin yleensä voittopuolisesti sitä keskitietä. Ainakaan heti ei tule mieleen yhtään häiritsevän ylimatalaa tai ylikorkeaa miesääntä. Tämä on jo melkein Off Topic, mutta muistatko yhtään miesjulkkistä jolla olisi jomman kumman ääripään äänilaji? Kysyn siksi, että voisin etsiä hyviä esimerkkivideoita heistä.

        Matalasta ääripäästä tulee mieleen neloskanavan juontaja, jolla on varmaan luonnostaankin matalahko ääni. Hän yrittänee tehdä itsestään muistamisen arvoista mörisemällä ihan äänihuultensa kykyjen rajamailla. Mute on poikaa, kun tuo tyyppi pääsee ääneen. Tunnen pari aidosti ylimöreää tyyppiä, mutta he eivät ole julkkiksia, joten eivät käy esimerkeistä.

        Yläpäästä on vaikea löytää esimerkkejä, mutta jos saat YLE:n pääjohtajan puhumaan entisellä äänellään, saatat yllättyä.

        Ai niin, luulin vuosikausia kappaleen "Summer of 69" esittäjää naiseksi, mutta lauluääni on kyllä eri juttu.


    • nöösi_poika

      Pakko myösntää, että yhden kaupan kassatytöllä on juuri jotenkin (naiseksi) matala ja käheä ääni.

      Seon kyllä mielestäni ihan tajuttoman seksikästä!

    • Anonyymi

      No toivottavasti elät niin kauan, että ääänesi kerkeää madaltua.Jos se on sinusta karmivaa tai rivoa ja jotenkin pahaa, niin se on sääli ,se on vain ääni 👍

    • Anonyymi

      Ei kait se ääni ole ensimmäinen asia.

      Itse juttelin yhden silloin 20v ikäisen nuoren naisen kanssa puhelimessa. Ääni oli sellainen että onpa kiva. Mutta kaksi asiaa ratkoi sen saattoikin olla hänen kanssa edes kaveri. Eihän ihminen ulkoisille tekijöille mitään voi, mutta ihmisen käsitys itsestään oli se joka sai sen aikaan, että pistin poikki.

    • Anonyymi

      Heleä, hento, korkea. En pidä matalasta äänestä naisella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe