yötyötä yksin

jebbistäjee

Teen kolmivuorotyötä eräässä hoitokodissa. Yöt siellä valvotaan yksin ja minullakun on todella vilkas mielikuvitus, niin minua suoraansanoen pelottaa. Talo on vanha ja kaikki äänet korostuvat yön hiljaisilla hetkillä. Ulko-ovet ovat hauraat, eli periaatteessa sinne voisi tulla kuka vain jos haluaisi. Ovia pidetään kuitenkin lukittuina. Vastuun ottaminen potilaista yksin on sekin yksi murheen aihe yöllä. Ainut apu on soittaa hätäkeskukseen mikäli jotain sattuu.
Minkälaisia ajatuksia teillä on yövuoron tekemisestä. Haluaisin kuulla myös muiden mietteitä :)

8

3450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käsitelty;

      ei pelottanut sitten yhtään, ulko-ovet lukossa jne.

      vaikeinta pysyä jossain vaiheessa ehkä hereillä...

    • nella75

      täälläkin valvotaan..
      ja hotellista on kyse.. kyllähän sitä joskus miettii et mitä kaikkee voi sattua, mut sit tarttee vaan kahlita se mielikuvitus.. ei tästä mitään tuu jos alkaa säikkyä varjoja (tai asiakkkaita, jotka liikkuun öisin .. )

    • jut

      Teen myös öitä eräässä hoitokodissa yksin. Meillä bonuksena on se että asukit ovat tulleet sinne vankimielisairaalasta. älä edes kysy että pelottaako?

    • kille

      Itse myös teen kolmivuorotyötä hoitokodissa. ja myös täällä yöt valvotaan yksin. yleensäkkin kaksi yövuoroa putkeen. Ja olen huomannut myös itsessäni näitä mielikuvituksen tuottamina ajatuksia varsinkin jos on todella väsynyt. Ja samoin olen miettinyt että jos tänne joku haluaa tulla niin kyllä ovista ja ikkunoista helposti pääsee. Ja miettinyt olen myös sitä että jos itse saa vaikka jonkun sairaskohtauksen tai satuttaa itsensä jotenkin että ei pysty soittamaan apua niin tänne kyllä kuolee. Näistä asukkaista tuskin kenestäkään on apua soittamaan. ja paloturvallisuudesta, jos syttyy tuli palo niin saanko yksin kaikki asukkaat ulos ajoissa... mielummin sitten jään itsekkin tänne liekkien sekaan...

    • lukossa

      Ja ikkunat salvattu!? Silti jonain kauniina yönä joku tulee sisälle kutsumatta(ehkä),usko tai älä! Näitähän sattuu jatkuvasti! Tai sit joku potilaistasi pistää ittensä "kiikkuun" just sillon ku SULLA on yövuoro! Tai kuulet ääniä (esim askelia) sellasesta paikasta missä ei kenenkään pitäis edes olla,menetkö tarkistamaan? Nah! Älä anna mielikuvituksen liikaa laukata! Jos joku tulee käymään ni soita kytät! Jos joku kuolee ni soita vaik 112 tai jätä aamuvuorolle!

    • Yökiitäjä

      Hei! :)
      Minulla on täysin samoja kokemuksia, kuin sinulla. Valvon tälläkin hetkellä yksin. Yksikkö, jossa toimin, on sama, mutta olemme muuttaneet uuteen rakennukseen.
      Edellinen rakennus, jossa tein yötöitä, oli TODELLA pelottava öisin. Talo oli todella suuri (ent. lastenkoti) kaksikerroksinen kartanomainen rakennus, joka on rakennettu jossain -50-luvulla... Putket pitivät lorinaa ja kolinaa, tuuli humisutti ikkunoita ja ilmavirta kulki niiden raoista sisään. Kun aamuyöstä piti mennä laittamaan saunaa päälle kellarikerrokseen, olo oli kuin kauhuleffassa. Myös henkilökunnan wc sijaitsi kellarikerroksessa. Siellä oli hämärää ja kellarin käytävä oli pitkä, matala ja kapea. Oikein kylmät väreet kulkee selkäpiissä, kun ajattelee, millaisia yövuorot siellä olivat. Näissä uusissa tiloissa olo paljon turvallisempi ja kotisampi.

      • jori111

        Ajan rekkaa, ja yöllä joutuu purkamaan jalostamoihin, tehtaisiin ja kauppoihin...

        Välillä pelottaa pimeät hallit ja liikkeet.

        Vaikka kukapa siellä keskellä yötä olisi. Joskus vartija ollut kiertämässä ja säikähtänyt sitä ihan kunnolla :)


      • yks lehdenjakaja
        jori111 kirjoitti:

        Ajan rekkaa, ja yöllä joutuu purkamaan jalostamoihin, tehtaisiin ja kauppoihin...

        Välillä pelottaa pimeät hallit ja liikkeet.

        Vaikka kukapa siellä keskellä yötä olisi. Joskus vartija ollut kiertämässä ja säikähtänyt sitä ihan kunnolla :)

        En varsinaisesti pelkää liikkua yksin yöllä, mutta kai jotenkin varuillani kuitenkin olen, koska säikyn ihan kaikkea. Kiertävät vartijat ovat joskus pahimpia. x)
        Myös kukkaruukut ja lastenvaunut rappukäytävissä saa sydämen hyppäämään kurkkuun kun sivusilmällä katsottuna näyttää kuin siinä olis joku. Ylipäänsä kaikki "ylimääräinen" baarista kotiintulijoita myöten säikyttää. Voi olla myös sen takia että pääsevät helposti yllättämään, koska katse on jakokirjassa/lehdissä/avaimissa, eikä säikyttäjää huomaa ennen kuin kohdalla vasta. Huvittavaahan tuo säikkyminen enimmäkseen on. Pelkääminen on sitten asia erikseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2950
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2174
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe