Kertominen

esimiehelle

Millaisia kokemuksia on, kun yritätte kertoa kiusaamisesta esimiehelle? Entä kun kiusaajanne sattuukin olemaan esimiehen pysyvässä suosiossa? Erään kiusatun kohdalla kiusaaja oli mustamaalannut uhriaan pomolleen sen verran valheellisesti, että esimiehelle oli muodostunut jotenkin väärä mielikuva uhrista. Kiusaaja nuoleskelee esimiestä minkä ehtii ja kerää kaikki pisteet itselleen, vaikka kiusaaja tekee työnsä välillä huolimattomasti. Kiusaaja jättää töitään muiden tehtäväksi ja vaatii, että muiden tulee tehdä rutkasti enemmän työtä sillä häntä ei huvita työtä tehdä. Jos eivät tee hänen sanelemiaan töitä, alkaa pahempi kiusaaminen ja takanapäin puhuminen.
Jos ette kiusaamisesta voi sanoa esimiehellenne, kannattaa varmaan suoraan siirtyä esimiehen ylitse ylemmälle portaalle?
Yleensä varmaankin parasta lähteä, jos tuntee itsensä kiusatuksi ja kun kiusaaja on pomon suosiossa, eikä pomo näin ollen jostain syystä usko kiusaajan olevan kiusaaja.

16

1726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • 17283940

        Meille tulee sijaiset ja tuuraajat kaupungin eräästä laitoksesta.Eräskin tyyppi ,jolla ei ole mikäänlaista oikeutta pomottaa eikä siihen vaadittavaa koulutusta,on säännöllisesti pomon kutsumana meidän vakio-ja osapäiväduunareiden seassa tekemässä selvitystyötä työpaikan ongelmista ja ongelmatapauksista.Hänen naamansa on tunkemassa joka paikkaan ja kysymykset koskevat tiettyjä tapoja ja henkilöitä.Ei meinaa setä pysyä housuissaan kun pitää hoitaa pomolle tietoja pitkin päivää.


    • varoitus

      esimiehelle ei yleensä kannata mennä kertomaan kiusaamisesta. Heidät on organisaatiotasolta evästetty hoitamaan kiusaamistapaukset niin, että he lähettävät kiusatun työterveyshuoltoon ties millä verukkeella, vaikka ensin pitäisi työsuojelupiirin ts. luottamusmiehen ja muun työsuojeluhenkilökunnan käydä tilanne työpaikalla selvittämässä.
      Mutta kun työntekijän suoraan laittaa työterveyshuoltoon, vältytään tältä ongelmalta. Eli työntekijälle kirjoitetaan mielenterveysonglmaisen paperit ja asia on sitten sillä selvä. Sen jälkeen se kiusaaminen vasta alkaakin, eikä enää ole mitään mahdollisuutta puolustautua.

      • varoitan myös

        Omassa tapauksessani esimiehelle kertominen aiheutti valtavan vastahyökkäyksen jossa mentiin jo laillisuuden rajoille. Tavanomaiset mielenterveyden kyseenalaistamiset mukaan lukien kuten tapauksissa kuuluu. Samoin ammattitaidon alentaminen kuului asiaan.Samoin törkeiden huhujen levittäminen. Kiusaamista ei esiintyisi jos esimies olisi tehtäviensä tasalla, pikkupomoista puhumattakaan. Heikko johtaja valitsee kaltaisensa. Yleisesti ottaen jos kiusaaminen on jatkunut jonkun aikaa, niin työyhteisössä kaikki sen tietävät, esimies mukaan lukien. Jos hän on kuitenkin katsonut parhaimmaksi olla puuttumatta niin sanominen pahentaa tilannettasi.Laki velvoittaa kyllä, joten on helpompi ja halvempi antaa yhden mennä. Tosin näissä tapauksissa sen yhden jälkeen tulee toinen. Kun kiusaaminen on aloitettu niin se ei tule koskaan loppumaan ja sen kitkeminen on liki mahdotonta kun aikaa kuluu. Esimiesten toimimattomuus antaa luvan kiusaamiseen ja kiusaajat tämä tietävät. Muut kyllä alkavat vieroa kiusaajia ja heidän maineensa likaantuu yhtälailla, tosin hitaamalla viiveellä. Neuvoisin lähtemään ajoissa.


    • sanoa,

      että pomo joka kerää ympärilleen nuoleskelijoita ts. kätyreitä, on esimiestaidoiltaan varsin alkeellinen. Tietysti kätyrin luonteenpiirteen omaavat ihmiset puhuvat pahimmista kilpakolleegoistaan p....aa, sillä hehän nuoleskelullaan pyrkivät vain korottamaan itseään pomon silmissä. Joka eniten häntää liehuttaa, se pahiten myös selkään puukottaa. Varsin alkeellista psykologiaa.

      Kannattaisi lukea esimiesoppaita ja vaikka hallitsijoiden elämänkertoja, niistä saa paljon mieltä herättelevää tietoutta, mikäli mielii ihmiskäsittelyä osaavaksi pomoksi.

    • kommentti

      = esimies, joka kuuntelee juoruja, ei mielestäni sovellu esimieheksi..

      Ihmisiä kaikki tyynni, mutta oikean ja väärän erottaa toisistaan jo alle kouluikäinen lapsi. Jos ei esimies sitten osaa kuin hajottamalla hallita.

      Esimies, jolle oma valta-asema on firman etuja tärkeämpi, tekee kyllä epävarmuudessaan kaikkensa, hyökkää vaikka kesätyöntekijän tai oman sihteerinsäkin kimppuun, jos hän yhtäkkiä päättää että joku muu uhkaa häntä olemalla liian "fiksu". Naisvaltaisilla aloilla tähän saattaa riittää koulutus, kielitaito tai vaikkapa pelkkä ulkonäkö.

      On nämä nähty.

      • Työelämässä kaiken kokenut

        Minun kokemus pohjois-savossa oli se, ettei esimieheni ryhtynyt mihinkään toimiin kiusaamisen estämiseksi. Lopuksi, kun lähdin pois hän vain sanoi että oma vikasi. Siis hän puolusti omia suojattejaan ja työnteon häirintää.


      • samaa

        mieltä. Esimies joka hajoittaen hallitsee, tuhoaa firman työilmapiirin ja heikentää olennaisesti tulosta. Lisäksi tällaisen henkilön lähellä työntekijät eivät viihdy, ja vaihtuvuus on huomiotaherättävän suurta.

        Itse olen tällaisen pomon alaisena, enkä voi kun ihmetellä firman tapoja. Miksi isommat pomot eivät huomaa missä mennään? Siksi, että pomoni on myös taitava puhuja, joka kääntää epäonnistumiset työntekijöidensä syyksi. Hänessa on kaikki narsistisen persoonallisuushäiriöisen toimintatavat havaittavissa.

        Surettaa oikein firman puolesta, jonka ylin johto on kehittänyt hyvän konseptin, mutta joka pomoni toiminnan vuoksi nyt pilataan ja loataan. Irtisanoutuneet työntekijät eivät varmaan keksi hyvää sanottavaa kohtelustaan ja työpaikkailmapiiristä ja huono maine leviää.

        PItäisi ymmärtää, että työntekijät ovat yrityksen voimavara ja käyntikortti ulospäin. Jos työntekijöitä kohdellaan ala-arvoisesti, se paitsi heikentää tulosta, myös suttaa firman kilpeä ulospäin.


    • menoa töissä

      Tuo on nähty; kiusaaja, esimies tässä tapauksessa, epäilee kiusatun mielenterveyttä ylimmälle johdolle, tekee omia johtopäätöksiään ja myhäilee tyytyväisenä, jos saa jonkun puolelleen.

      Järjestää tilanteita, joissa saa kiusatun näyttämään juuri siltä, mitä itse mainostaa. Jättää huomioimatta yhteisissä kokouksissa, ei puhu eikä kysy mitään kiusatulta. Sitten takana päin haukkuu sosiaalisesti rajoittuneeksi. Kun ensin saa väsytettyä kiusatun ja riistettyä tältä itseluottamuksen ja työkyvyn, on hyvä esittää "tuotostaan" eteenpäin työrajoitteisena.

      Tämä kyseinen pomo ei tee työpaikalla juuri mitään. Kiusattu korjaa pomon virheitä ja tekee sen työpaikan toimivuuden takia. Kiusattu paahtaa itsensä uuvuksiin ja kiusaaja kerää johdolta kiitokset ja hedelmät.

    • no, entäs jos

      No, entäs jos toimitusjohtaja on alkoholisti joka päivisinkin saattaa vastata niin humalassa puhelimeen, että ei saa puheesta mitään selvää. Mikä sitten neuvoksi, eikä ko, henkilö muutenkaan välitä asioista kun on kärähtänyt mm, rattijuoppoudestakin. Että sellaista.

    • Pupuli-72

      Vastaus kiusaajan käytökseen on että "hän" on hän. Tuo "hän" on jo ajanut yhden, ellei useampiakin työntekijöitä yrityksestä ulos omalla käytöksellään! Johtajat ottavat vain kannan, ettei asialle voi mitään. Mutta nyt on hänellä vastassa ihminen joka ei ota vastaan mitä vain ja on valmis taistelemaan. Tilanne on edennyt siihen ettei vaihtoehtoja ole, teen kaikkeni asian lopettamiseksi! Tämä nainen on kiusannut ennen minua jo minua ja luulee olevansa vain hyvä työssään. Nyt on tämän leikin loppu, olen luottamustehtävissä joten minulla on irtisanomissuoja ja "hän" vain vanha työntekijä. Nyt on hänen aikansa tässä yrityksessä ohi ja siitä minä pidän huolen! Toivon sydämestäni kaikille kiusatuille voimia ja neuvon pistämään asian eteenpäin koska et sinä en minä ei kukaan ole oikeutettu epäasialliseen kohteluun. Ole se mikä olet ja puolusta itseäsi. Saattaa olla olla että joudut edelleen seuraavassa työpaikassa kiusatuksi heikkoutesi takia, joten toimi kun siihen on tarvetta! VOIMIA! Vain vahvat pärjäävät...

    • Ujhggyyjk

      Uppoop

    • Kunnalliseltakenkää

      Kun esimies on kiusaaja, on aika vaikea toimia mitenkään. Varsinkin kun hän on suojannut selustansa kertomalla sinusta muunneltua totuutta omalle esimiehelleen ja maineesi on jo valmiiksi pilattu, vaikka et vielä edes tiedä sitä.
      Jos ohitat esimiehesi ja menet kertotaan siitä ylemmäs, ei sinua usko kukaan, vaikka olisit kerännyt jonkilaisia todisteitakin kiusaamisesta. Lopputulos on, että joudut lähtemään tavalla tai toisella, siitä kiusaaja pitää huolen.
      Toisaalta isoissa firmoissa esimiehesi yläpuolella saattaa olla riittävästi järkeä ja objektiivisuutta, jotta kannattaa kokeilla miten käy. Tuskin tilanteesi kuitenkaan huononee olennaisesti. Jos saat luottamushenkilön tueksesi, siitä saattaa myös olla apua.

      • Kjhfkuggulhghvjkhg

        Valtiolla homma menee niin, että esimiesasemassa olevan sana painaa aina enemmän kuin alaisen eli pomoa uskotaan, alainen vain aukoo päätään. Lisäksi jokainen esimies seisoo toisen esimiehen takana, vaikka tällä olisi "savuava ase" kädessä. Näin menetellen mistään epäasiallisesta kohtelusta tai käytöksestä ei kannata sanoa mitään, ellei ole pomon lemmikki. Oikeasti ongelmia on paljonkin, mutta niitä ei käsitellä.


      • wtrewrew

        Juups- jos ongelmista tavallinen työntekijä rohkenee ilmoittaa esimiehelle, voi siitä alkaa aika härdelli ja kauaskantoiset seuraukset näkyä "valittajan" arjessa.


    • Esimiestyö

      Hankalastakin kiusaajatyypistä pääsee irti. Firman johto voi erottaa ja antaa potkut kenelle vaan. Laiton irtosanominen on aina mahdollista. Jos poispotkittu kiusaaja vaatii korvauksia "laittomasta" irtisanomisesta niin se on aina pienempi riita kuin jatkaa samalla tavalla hamaan tulevaisuuteen. Hyvä esimies osaa monitoroida ihmisten tekemistä yllättävänkin hyvin niin halutessaan ja näkee todellisuuden jos vain on opetellut. Esimiestyö on jatkuvaa itseopiskelua. Laakereilla ei voi lepäillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe