Akryylien poisto kotikonstein

annastiina

Hei!
Viimeksi kynsihuollossa ollessani vaihdoin geelit akryyleiksi (tekijä niin suositteli). En kuitenkaan itse ole niin tyytyväinen akryylikynsiin. Varasin nyt uuteen paikkaan huoltoajan ja sovittiin että seur. tehdään taas geelit. Tekijä sanoi että helpottaisi jos itse jo kotona poistaisin akryylit kynsistä. Näin säästetään aikaa ja rahaa (veloittaa nimittäin extramaksun poistosta). Nyt kysynkin onko mitään hyviä kotivinkkejä miten ne saisi pois? Tekijä käski ostaa apteekista puhdasta asetonia ja liuottaa sillä. Käykö tavallinen kynsilakanpoistoaine (missä on asetonia)? Kiitos vinkeistä!

9

9993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotikonstein

      Asetoni on juuri se, millä akryylikynnet poistetaan. Eikä kannata liottaa kynsilakanpoistoaineella, se varmasti toimisi myös, mutta apteekin asetoni on halvempaa.
      Jos akryylin pinnalle on laitettu kiiltokerros uv-kovetteisella geelillä, se pitää ensin viilata pois. Sitten vaan upotat kynnet lasimaljaan, jossa on asetonia. Liotusaika on yleensä 20-30 minuuttia massan paksuudesta riippuen, pehmenneen massan kaavit pois vaikka lusikalla. Lisälämpö tehostaa vaikutusta ja nopeuttaa toimenpidettä (esim. lämmin vesihaude asetonimaljan alla).
      Ja kohta joku vastaa tähän että asetoni on myrkkyä, joka tappaa kun sitä ajatteleekin..
      Jatkuva altistus ei tietenkään ole terveellistä, mutta kertaluontoinen puoli tuntia ei tuhoa ihoa tai omia kynsiäsi. Tämä on käytännössä todettu -omakohtaiseti kymmeniä, ja maailmanlaajuisesti miljoonia- kertoja. Peitä malja ja kätesi liotuksen aikana pyyhkeellä, jotta höyrystyvä asetoni ei nouse suoraan hengitysteihisi -varsinkin jos käytät lisälämpöä.

      • studioissakin

        ne puoistetaan puhtaalla asetonilla tai viilaamalla


      • KatiKoo

        saat Biltemasta, litra muutamalla eurolla.


      • ehdotus
        KatiKoo kirjoitti:

        saat Biltemasta, litra muutamalla eurolla.

        jos kynsi paksu voiskikohan viitata ensin ohuemmaksi ja loput liottaa.. ei tarvitsisi niin kauan liottaa asetonissa...


      • EK-K

        Tavallisessa kynsilakanpoistoaineessa on liian vähän asetonia liottamaan akryylia.

        Asetoni on haitallista vesistölle ja luonnolle, sitä ei saa kaataaa viemäriin eikä päästää luontoon, kerää talteen ja toimita ongelmajätteiden keräyspisteeseen ainesosaluettelon kera. Pienet määrät voi haihduttaa (puhdistuslappuihin jäänyt neste)

        Akryylit saa poistettua myös viilaamalla pintaa. Suosittelen kuitenkin poistattamaan ammatti ihmisellä, joka vastaa tuotteiden turvallisesta käytöstä ja hävittämisestä.

        Asetoni on helposti syttyvää ja leimahduspiste herkkä. Lisälämmön antaminen ei ole suositeltavaa.


      • tehostaa
        EK-K kirjoitti:

        Tavallisessa kynsilakanpoistoaineessa on liian vähän asetonia liottamaan akryylia.

        Asetoni on haitallista vesistölle ja luonnolle, sitä ei saa kaataaa viemäriin eikä päästää luontoon, kerää talteen ja toimita ongelmajätteiden keräyspisteeseen ainesosaluettelon kera. Pienet määrät voi haihduttaa (puhdistuslappuihin jäänyt neste)

        Akryylit saa poistettua myös viilaamalla pintaa. Suosittelen kuitenkin poistattamaan ammatti ihmisellä, joka vastaa tuotteiden turvallisesta käytöstä ja hävittämisestä.

        Asetoni on helposti syttyvää ja leimahduspiste herkkä. Lisälämmön antaminen ei ole suositeltavaa.

        asetonin vaikutusta, ja lisälämmön käyttäminen on todellakin nimenomaan suositeltavaa, jotta altistusaika jää lyhyemmäksi. Lisälämmöllä tarkoitetaan luonnollisesti muutaman asteen lämmitystä huoneenlämmöstä sellaiseen lämpötilaan, joka ei tunnu epämiellyttävältä sormenpäissä. Tarkoitus ei ole keittää sormia asetonissa (kiehumispiste noin 56 C).
        Syttymisvaaraa ei ole, ellei kynsistudiossa tupakoida samaan aikaan, mikä lienee kiellettyä. Asetonin itsesyttymispiste on noin 465 astetta.


    • ArganÖljy

      Jos nyt panis tänne oikea oppiset ohjeet akryylin poistoon. Eli unhda kynsilakanpoistoaineet vaan painu apteekkiin. 100 ml puhdasta Asetonia ei maksa paljon ja riittää muutamaan kertaan.
      Sitten tarvitset vanua, kumihanskat, foliota ja kynsikavion. Reilusti isot kumihanskat josta leikkaat sormiosaa pois sellaiset 4 cm.
      Leikkele valmiiksi niitä folio kuutioita 10 kappelatta, vaikka 10 x 10 cm kunhan se kiertyy hyvin sormen ympäri ja se huippu taitetaan sisäpuolelle ja kumituppi eli kumihanskan sormiosa päälle. Sitä vanua ei panna paljon.... Kunhan se on märkää ja peittää kynnen kivasti ja kun paketti on valmis, pidä sitä 20 minuuttia.
      Se mössö mikä jää jäljelle irrotetaan varovasti kynsikaviolla vahingoittamatta omaa kynttä jonka jälkeen vielä kerran pyyhitään kynnet asetonilla.
      Varmista että sinulla on myös ravitsevaa kynsinauha öljyä, käsivoidetta. Teen itse Argan/sitruuna sekoituksen muuta kaikpa näitä on valmiinakin. Et voi epäonnistua!

      • ArganÖljy

        Niin piti sanoa että koko homma aloitetaan viilaamaalla kiilto pois akryylistä.... niin paljon kun jakstat viilailla, aina parempi. Itse käytän viilaa 100/100


    • Anonyymi

      100 % asetonia! Älkää vaan yrittäkö poistaa kynsilakanpoistoaineella..kestää ikuisuus. Itkin kerran ja poistin akryylit tällä kotona..liian pieni määrä asetonia, jotta kynnet poistuvat nopeammin.

      Haluan tehdä kotona itse kynnet, joten hankinnass aasetoni. Apteekista sitä ei saa kivijalka-myymälöistä, kun käynyt kysymässä. En raaski laittaa kynsisaluunoihin joku 40-70€ ihan halvimmillaan rakennekynsistä, kun on olemassa kotonakin tarvikkeet ja vielä en halua pitää niitä aina..vaan tehdä kun tarve ja fiilis.

      Ilmaista, materiaalien verran. Lyhyempään käyttöön pidäm press on-kynsiä, jotka saa lämpimällä vedellä, saippualla ja öljyllä pois sormista. Eli helpommin kuin geelit.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe