Haluatko todella elää tälläisessa maailmassa?

hanna

Tämä on tarina julmuudesta ja kärsimyksestä, jonka ihmisen säälimättömyys ja ahneus on saanut aikaan.

Tämä tarina kertoo vanhasta hevosesta nimeltä Karlo, joka on kotoisin vaikkapa Puolasta. Nuorena hevosena Karlo palveli isäntäänsä monin tavoin monia vuosia. Vuodet kuluivat ja Karlo vanheni. Isäntä ei enää tarvinnut vanhan hevosensa palveluksia ja vaihtoi Karlon nuorempaan hevoseen.

Uusi omistaja vei muiden hevosten joukkoon. Karlo oli ymmällään. Se kyllä tiesi, että oli olemassa sekä hyviä että pahoja ihmisiä, mutta tämän paikan ihmiset näyttivät kaikki olevan pahoja. He löivät hevosia paksuilla kepeillään ja huusivat. Karlokin oli jo saanut osansa iskuista.

Karlo katseli maassa makaavaa varsaa, joka valitti tuskissaan. Varsan jalka oli poikki. Karlo ajatteli: ”Hyvänen aika, miksi kukaan ei auta tuota pienokaista? Sillä on tuskia ja se tarvitsee selvästi ihmisen apua”. Mutta kukaan ihmisistä ei näyttänyt olevan kiinnostunut varsan kärsimyksistä.

Toisaalla Karlo näki kuinka eräs tamma synnytti varsan. Emo alkoi hoivata vastasyntynyttä. Varsa oli juuri nousemassa horjuville jaloilleen, kun ihminen saapui ja nappasi varsan mukaansa. ”Eikö tuo ihminen tiedä, että varsa kuolee ilman emonsa huolenpitoa?”, ajatteli Karlo kauhuissaan. Karlo ei tiennyt, että ihminen oli päättänyt, että tuo varsa eläisi vain hyvin lyhyen ja pelontäytteisen elämän.

Karlo näki ympärillään monenlaista kärsimystä. Se näki katkenneita raajoja, puhkottuja silmiä ja haavaisia hevosen kylkiä. Hevoset olivat likaisia ja ilmassa leijuvan pelon saattoi haistaa.

Sitten Karlo ajettiin monien muiden hevosten kanssa kuljetusrekkaan. Hevoset olivat jo ahtaasti kiinni toisissaan, mutta silti vielä yksi pelosta vapiseva hevonen työnnettiin sisään. Auto lähti liikkeelle. Karlon vieressä oli jalkansa pahoin loukannut hevonen, joka vaikeroi säälittävästi.

Matka kesti kauan. Tunteja? Päiviä? Karlo ei tiennyt. Auto pysähtyi välillä, ja ihmiset kuuluivat liikuskelevan ulkona, mutta kukaan ei tullut päästämään hevosia ulos. Karlo oli nälkäinen ja janoinen. Karlo näki, että ainakin yksi hevonen oli kuollut. Monet hevosista hirnuivat säälittävästi. Karlo vaipui takaisen pelonsekaiseen horrokseen.

Vihdoin viimein rekan ovet avattiin. Hevoset alkoi kiirehtiä ulos. Jalkansa loukannut hevonen kaatui ja muut hevoset talloivat sen alleen. Ihmiset eivät vieläkään olleet mukavia; paksut kepit heiluivat edelleen ja ilmassa leijui pelko ”Voi hyvä Luoja”, Karlo ajatteli, ”päättyykö tämä painajainen koskaan?”

Karlon painajainen päättyi teurastamoon Italiaan. Karloa ja kertomuksen muita hevosia emme voi enää auttaa. Samanlaista kärsimystä kokevat monet hevoset viimeisellä matkallaan vielä tänäkin päivänä. Heitä voimme auttaa kirjoittamalla adressin osoitteessa:

http://www.adressit.com/hevosten_puolesta.


Lisätietoja: www.hevostenpuolesta.fi.

6

570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja alkaa moittia muita eu-m...

      sillä ne keksii suomelle vastavedossa paljon kiperämpiä lakeja ja muita joita meidän pakko noudattaa.Hoitakoon jokainen maa omat asiansa.

      • tuuli64

        On Ihmisiä, jotka ajatellaan erilailla kuin sinä.
        Jos olisit hevonen, jota hakataan ja saisit kärsiä..ajattelisitko "maassa maan tavalla".
        Me autamme eläimiä, tajuatko?
        Ilmeisesti kuulut niihin sydämmettömiin ihmisraukkoihin, jotka eivät tee minkään asian hyväksi mitään, vaan kääntävät selkänsä.
        On myös meitä ajattelevia,joiden ansiosta hevoskuljetuksia aletaan valvoa satelliittikameroilla, jonka Suomi vei eteenpäin.
        Keräsimme ja keräämme adressiin nimiä...Sinun nimeäsi tuskin oli. Älä valita, jos sulle tapahtuu jotain eikä kukaan auta....ei tarvitse laittaa takaisin mulle mitään viestiä. Olen tekemisissä vain ihmisten kanssa, jotka välittävät muista ihmisistä ja eläimistä.


    • että,,

      on ihmisiä jotka vielä jaksaa välittää ja tehdä asialle jotaki,onneksi meitä on vielä joitain jolla sydän paikoillaan... ihminen on säälittävä otus.

      • Nelly*

        Onneksi tosiaan on meitä, joilla on vielä sydän paikallaan, ja jotka haluavat auttaa puolustuskyvyttömiä eläimiä!


    • .....

      surullista.

      • suomi

        Suomella on varaa ,pullikoida ja autaa ,omia eläimiä ja ihmisiä,ja puutua muiden maiden eläinten ja ihmisten kohteluun.Meille ei tulla joka suojelu asiassa ryppyilee.Minä ,kun näen eläin rääkkääjän ,minulla on tarjota hänelle ilmainen vartalo hieronta,


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe