Haluatko todella elää tälläisessa maailmassa?

hanna

Tämä on tarina julmuudesta ja kärsimyksestä, jonka ihmisen säälimättömyys ja ahneus on saanut aikaan.

Tämä tarina kertoo vanhasta hevosesta nimeltä Karlo, joka on kotoisin vaikkapa Puolasta. Nuorena hevosena Karlo palveli isäntäänsä monin tavoin monia vuosia. Vuodet kuluivat ja Karlo vanheni. Isäntä ei enää tarvinnut vanhan hevosensa palveluksia ja vaihtoi Karlon nuorempaan hevoseen.

Uusi omistaja vei muiden hevosten joukkoon. Karlo oli ymmällään. Se kyllä tiesi, että oli olemassa sekä hyviä että pahoja ihmisiä, mutta tämän paikan ihmiset näyttivät kaikki olevan pahoja. He löivät hevosia paksuilla kepeillään ja huusivat. Karlokin oli jo saanut osansa iskuista.

Karlo katseli maassa makaavaa varsaa, joka valitti tuskissaan. Varsan jalka oli poikki. Karlo ajatteli: ”Hyvänen aika, miksi kukaan ei auta tuota pienokaista? Sillä on tuskia ja se tarvitsee selvästi ihmisen apua”. Mutta kukaan ihmisistä ei näyttänyt olevan kiinnostunut varsan kärsimyksistä.

Toisaalla Karlo näki kuinka eräs tamma synnytti varsan. Emo alkoi hoivata vastasyntynyttä. Varsa oli juuri nousemassa horjuville jaloilleen, kun ihminen saapui ja nappasi varsan mukaansa. ”Eikö tuo ihminen tiedä, että varsa kuolee ilman emonsa huolenpitoa?”, ajatteli Karlo kauhuissaan. Karlo ei tiennyt, että ihminen oli päättänyt, että tuo varsa eläisi vain hyvin lyhyen ja pelontäytteisen elämän.

Karlo näki ympärillään monenlaista kärsimystä. Se näki katkenneita raajoja, puhkottuja silmiä ja haavaisia hevosen kylkiä. Hevoset olivat likaisia ja ilmassa leijuvan pelon saattoi haistaa.

Sitten Karlo ajettiin monien muiden hevosten kanssa kuljetusrekkaan. Hevoset olivat jo ahtaasti kiinni toisissaan, mutta silti vielä yksi pelosta vapiseva hevonen työnnettiin sisään. Auto lähti liikkeelle. Karlon vieressä oli jalkansa pahoin loukannut hevonen, joka vaikeroi säälittävästi.

Matka kesti kauan. Tunteja? Päiviä? Karlo ei tiennyt. Auto pysähtyi välillä, ja ihmiset kuuluivat liikuskelevan ulkona, mutta kukaan ei tullut päästämään hevosia ulos. Karlo oli nälkäinen ja janoinen. Karlo näki, että ainakin yksi hevonen oli kuollut. Monet hevosista hirnuivat säälittävästi. Karlo vaipui takaisen pelonsekaiseen horrokseen.

Vihdoin viimein rekan ovet avattiin. Hevoset alkoi kiirehtiä ulos. Jalkansa loukannut hevonen kaatui ja muut hevoset talloivat sen alleen. Ihmiset eivät vieläkään olleet mukavia; paksut kepit heiluivat edelleen ja ilmassa leijui pelko ”Voi hyvä Luoja”, Karlo ajatteli, ”päättyykö tämä painajainen koskaan?”

Karlon painajainen päättyi teurastamoon Italiaan. Karloa ja kertomuksen muita hevosia emme voi enää auttaa. Samanlaista kärsimystä kokevat monet hevoset viimeisellä matkallaan vielä tänäkin päivänä. Heitä voimme auttaa kirjoittamalla adressin osoitteessa:

http://www.adressit.com/hevosten_puolesta.


Lisätietoja: www.hevostenpuolesta.fi.

6

566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja alkaa moittia muita eu-m...

      sillä ne keksii suomelle vastavedossa paljon kiperämpiä lakeja ja muita joita meidän pakko noudattaa.Hoitakoon jokainen maa omat asiansa.

      • tuuli64

        On Ihmisiä, jotka ajatellaan erilailla kuin sinä.
        Jos olisit hevonen, jota hakataan ja saisit kärsiä..ajattelisitko "maassa maan tavalla".
        Me autamme eläimiä, tajuatko?
        Ilmeisesti kuulut niihin sydämmettömiin ihmisraukkoihin, jotka eivät tee minkään asian hyväksi mitään, vaan kääntävät selkänsä.
        On myös meitä ajattelevia,joiden ansiosta hevoskuljetuksia aletaan valvoa satelliittikameroilla, jonka Suomi vei eteenpäin.
        Keräsimme ja keräämme adressiin nimiä...Sinun nimeäsi tuskin oli. Älä valita, jos sulle tapahtuu jotain eikä kukaan auta....ei tarvitse laittaa takaisin mulle mitään viestiä. Olen tekemisissä vain ihmisten kanssa, jotka välittävät muista ihmisistä ja eläimistä.


    • että,,

      on ihmisiä jotka vielä jaksaa välittää ja tehdä asialle jotaki,onneksi meitä on vielä joitain jolla sydän paikoillaan... ihminen on säälittävä otus.

      • Nelly*

        Onneksi tosiaan on meitä, joilla on vielä sydän paikallaan, ja jotka haluavat auttaa puolustuskyvyttömiä eläimiä!


    • .....

      surullista.

      • suomi

        Suomella on varaa ,pullikoida ja autaa ,omia eläimiä ja ihmisiä,ja puutua muiden maiden eläinten ja ihmisten kohteluun.Meille ei tulla joka suojelu asiassa ryppyilee.Minä ,kun näen eläin rääkkääjän ,minulla on tarjota hänelle ilmainen vartalo hieronta,


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe