Aihe

yliarvostettu Sex Pistols

vanha ukko

Nuoret tyypit jotka aloittelevat punk uraansa kiinnostuu yleensä ensimmäiseksi sex Pistolsista. JOhtuu varmaan siitä että median mielestä punk kuoli joskus vuonna 1978, ja kaikki tieto mitä punkista löytyy yleisistä tiedotusvälineistä, on melkein pelkästään pistolsista, Clashistä ja Ramonesista. Aloitteleva tyyppihän ei välttämättä heti löydä punkzinejä ja oikeita nettisivustoja.

Siispä aloitteleva tyyppi kuvittelee sex Pistolsin olevan oikeasti kova ja hurrrja punk bändi. Ja sitähän se olikin 70-luvulla, mutta enää Pistols ei järkyttäisi ketään, jos ne nyt vasta kasattaisiin.
Pistolsin merkitys nykypäivänä on aika merkityksetöntä, bändi ei tehnyt kuin yhden oikean albumin joitain biisejä. Tosin kaikki tekeleensä on hyviä, sitä ei voi kiistää.
Mutta pistolsin vaikutus punkkiin on kuitenkin aivan yliarvostettua, totta on se, että ilman pistolsia tuskin olisi punkkia ainakaan tällaisena kuin mitä se nyt on, mutta pistolsin vaikutus kuitenkin loppui jo 70-luvun lopulla.

Sex Pistols innosti muita perustamaan punkbändejä, mutta pistols paloi loppuun jo vuonna 1977-78, ja siitä eteenpäin muut bändit vaikuttivat uusien punkbändien syntyyn, ja myös sanoituksellinen ja aatteellinen puoli 70-luvun lopun ja 80-luvun alun bändeihin tuli jo aivan muualta kuin pistolseilta.

Nykyäänhän Sex Pistols on jo täysin sitä mitä ne itse vastusti, bändi tekee keikkoja ilman yhtään uutta biisiä, kelaa samaa vanhaa kamaa ja rahastaa hölmöjä esiintymällä ainoana oikeana punkbändinä. Ja Lydon haukkuu kaikki muut punkbändit pistolsin kopioijina.

Mutta kuitenkin; aloittelevalle punkhenkilölle Sex Pistols on sopivan pehmeää tavaraa aloittaa tutustuminen ns. "oikeaan punkkiin". eli Sex pistolsia voi pitää hyvänä ponnahduslautana punkin maailmaan.

sellaista.

22

1937

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • varuker

   jotenkin olet aivan oikeassa. Nyt vaan odottelemaan vastalauseita :D

  • Totta, että Pistolssit väsäsivät vain yhden levyn, mutta eihän Jumalakaan tehnyt kuin yhden kirjan.:)

   Sex Pistolsseihin päin kumartaminen on vähän kimurantti asia, tuntuu, että samalla pyllistää koko punkilmiölle ja aatteelle, olihan bändi pohjimmiltaan tuote, vaikkakin sillä erotuksella, että se oli pikemminkin eräänlainen "antituote", kaupallisuutta hyväksikäyttävä, mutta sille persettään näyttävä ilmiö, jonka juuret juontuvat Nykiin ja McLarenin aivoituksiin, siinä kuin suosio bändin karismaan, hyviin biiseihin ja asenteeseen.

   Sen aikainen tyytymättömyys ja nuorison apatia sai Pistolsien myötä kasvot, ja mielestäni ne kasvot ovat yhä olemassa.
   Muistan mennävuonna lehtijutun jostain Itä-Euroopan maasta jossa toimittaja kummasteli sitä, että punkkarit lauleskelivat Sex Pistolssien biisejä, kuin bändi olisi vielä olemassa, ja elettäisiin 70-lukua.

   Aika on suodattanut Pistolsseista sen shokkivaikutuksen, mutta siitähän on jo 30-vuotta, aikanaan Beatlesien I Want To Hold Your Handkin oli varmasti kovaa kamaa!:D

   Punkista en tiedä, mutta Sex Pistols on jo kuollut, eli en puhuisi samassa lauseessa nykyisestä ja entisestä Seksi Pyssystä.
   Toisaalta bändin jäsenet eivät paljoa tietääkseni netonneet menestyksestään, eli jos he nyt haluavat poimia helppoa rahaa, niin mikäs siinä - "Ever get the feeling you've been cheated?".

   • seksi pistooli

    Ei kaikki tee hommia pelkästä rahasta. Jos olisit oikeasti ollut katsomassa keikkaa Helsingissä niin varmasti olisit tajunnut asian heti. Tai sitten olet vaan tyhmä. Pistols on yhä parasta levyllä ja livenä.


  • punkkarikloppi

   olet oikeassa että ei järkyttäisi nykypäivänä.
   70-80 luvulla ei saanu tissikuviakaan olla
   mediassa ja kikkeli kortista eduskuntaan
   nousi kohu. järkytykset ovat nykyään
   jokapäiväistä elämää.
   itse aloitin pellellä ja maukalla.
   pistolssi seuras kyllä rinnallaja onneksi sen elinkaari oli niin lyhyt, muuten senkin maine
   voisi olla miedompi. kai sekin olisi sotkeentunut
   uuteen aaltoon.

  • ............

   " totta on se, että ilman pistolsia tuskin olisi punkkia ainakaan tällaisena kuin mitä se nyt on, mutta pistolsin vaikutus kuitenkin loppui jo 70-luvun lopulla."

   Lauseesi on pahasti ristiriitainen.

   • vanha ukko

    ...mutta korjataanpa se nyt. Oikeastihan tuo lause menee näin:
    totta on se, että ilman pistolsia tuskin olisi punkkia ainakaan tällaisena kuin mitä se nyt on, mutta pistolsin suora vaikutus kuitenkin loppui jo 70-luvun lopulla.

    Huomaat varmaan eron.

    ja tällähän tarkoitan sitä, että pistols kyllä vaikutti clashiin, Crassiin dischargeen ym. mutta nämä edellä mainitut ja monet muut on niitä bändejä jotka vielä nykyäänkin vaikuttaa uusiin bändeihin.

    Olisin kyllä kuvitellut, että vastalauseita, tai jotain muutkin reaktiota olisi noussut enemmänkin.

    mä haluun aktion, reaktion jonkunlaisen...


   • seksi pistooli

    Pistolsin vaikutus jatkuu yhä ja päivä päivältä muuttuu aina vaan suuremmaksi.


  • lkjlkjlkh

   jätkä ei tiiä kyl punkista yhtää mitää ku tommosta tulee heittää. Mä voin sanoo heti kolme sex pistolssien levyä mitä ne on tehny.
   -never mind the bollocks
   -floggin a dead horse ja rock n roll swindle. Revi siitä.
   ja saletisti jos pistolssit tulis nyt, ni ihan samanlailla järkyttäis, ei niitten jälkeenkä oo ollu semmosii bändei mis laulaja rääkyis ja oksentelee laval. Ja ohan ne paljo kovempaaki ku green dayt.
   Muutenki niitten ulkonäköki vielä on ihan punk. Mä oon jo pitkän aikaa näyttäny samalta ku pistolssit ja kyllä mua kaikki mummot ja tommoset vanhat ukot tuijottaa ja välttelee.

   Taidat vaa olla joku kirjanoppinu wanna be pelle punkkari

   • vanha ukko

    jus joo, siinäpä tulikin kaikki olennainen. Hyvä tietää nyt että pistols on tehnyt muitakin levyjä kuin tuon bollocksin ;)


   • kjuuednds
    vanha ukko kirjoitti:

    jus joo, siinäpä tulikin kaikki olennainen. Hyvä tietää nyt että pistols on tehnyt muitakin levyjä kuin tuon bollocksin ;)

    Elokuussa Helsingin jäähallissa: Sex pistols!


   • in fact

    The Great Rock 'n' Roll Swindle on soundtrack saman nimisestä elokuvasta, eikä sitä voi pistolsien albumiksi laskea kun mukana on myös muita yhtyeitä.

    Flogging a Dead Horse on kokoelma albumi, mutta sen itse ainakin lasken sen heidän toiseksi albumikseen.

    Mutta virallisesti pistols teki vain yhden studio albumin.


  • mieltä..

   enemmän pitäs toi new york scene nostaa kunniaan. mutta en tiedä mitä sinä olet siitä mieltä.

   • kaljataiteilija

    Joo, elokuussa jäähallille.
    Kyllähän Jonesilla ja Cookilla oli vahva New York Dolls vaikutus soitossa. Ei mitään ryppyotsaista sahaamista vaan aika menevää rökenrölliä.


  • Voitonriemuinen

   Minä nuorena punkkina kiinnopstuin punkista jo ihan pikkasena, sillä lapsuuteni paras levy oli pelle Miljoonan koko alkupään tuotanto, lisäksi Dead Kennedys iski lujaa. Sex Pistolssista kuulin vasta kymmenen vuotta myöhemmin, enkä edelleenkään kuuntele sitä kuin harvoin. 82- hooseeta menee sitäkin enemmän :)

  • ss-veteraani

   Punk oli Malcom McLarenin luoma muotisuuntaus joka loppui 70-luvun lopussa.

   En tieda mita punkzine tarkoittaa mutta silloin ennen kun se kaikki tapahtui oli Hilse.

   Nykyaan on varmaankin jotain punk-apurahoja, joiden turvin voit tutkia McLarenin ja Lydonin nuoruuden yksityiskohtia, heidan yhteiskunnallista taustaansa, ja saada tohtorin arvonimen. Juuri siksi maksamme veroja ja kallista bensaa.

   Mitaan oikeaa punkkia ei ole enaa, the sex pistols olivat se oikea asia ja Malcom McLaren. Myohemmin joskus 80-luvulla han keksi break dancen ja valloitti silla Amerikan. Hanella varmasti menee ihan hyvin nykyaan.

   • all thru the 80's

    Kukaan tällä palstalla ei varmaan usko että CHICAGO, just se love balladeja suoltava poppoo teki 1980 pari pUNK piisiä!!

    Robert Lamm ,bändin pomo tai ei, kuunteli punkkia ja etsi mitä niiden sanoma on ja teki piisit DOIN' BUSINESS ja MANIPULATION.

    Ne ainakin uusintajulkaisussa levyllä XIV ja boxissa Group Portrait on Doin Business.


  • Fucking best

   Sex Pistols vaikuttaa yhä. Monet nykyiset punk bändit ovat saaneet alkunsa Pistolseista.
   Sex Pistols teki comebackin siksi, että Lydonin mielestä nykyiset 'punk' bändit ovat uusavuttomia tunareita jotka eivät ole sit oikeaa punkkia.

   Kirjoitat hieman ristiriitaisesti, muuten. Opettele nyt ihminen ilmaisemaan itseäsi vähän vakuuttavammin. "Pistolsin merkitys nykypäivänä on aika merkityksetöntä" "ilman pistolsia tuskin olisi punkkia" Anteeksi kuinka? Väitteethän kumoavat toisensa! Ja tuo ensimmäinen lause on muuten kieliopillisesti perseestä.

   Hei c'mon. En nyt viitsi kaikkia virheitä edes luetella, mutta opettele nyt kirjoittamaan. En tarkoita kirjoitusvirheita, koska ne johtunee yleensä näppiksestä tms. Itse tosin kiinnostuin ensimmäiseksi The Clashista (kyllä, siihen ei tule perään -ä, vaan -a)

   Totta on, että nykyään Sex Pistols on jo keikkailun puolesta raihnaista kamaa, mutta musiikki ei kuole koskaan.

  • Sod off...

   "Mutta pistolsin vaikutus punkkiin on kuitenkin aivan yliarvostettua, totta on se, että ilman pistolsia tuskin olisi punkkia ainakaan tällaisena kuin mitä se nyt on, mutta pistolsin vaikutus kuitenkin loppui jo 70-luvun lopulla."

   Miten Pistolsien vaikutus punkkiin voi olla yliarvostettua, kun samassa lauseessa toteat että ilman Pistolseja ei olisi punkkia.
   Pistolsit vaikuttavat edelleenkin monen elämään, älä ala yleistää tollasia asioita.

   Mikä on oikeaa punkkia? Hardcore? Post-punk?? Psychobilly??? Jos olisit edes vähän punkkari, tietäisit, että kukaan punkkari ei kerta kaikkiaan jaksa kuluttaa aikaansa tappelemalla siitä että mikä on sitä OIKEAA punkkia ja mikä ei...
   Punk ei ole pelkkää musiikkia, punk on kulttuuri, ajatusmaailma, elämäntapa ja paljon paljon muuta. Nuorena tärkeää oli pukeutuminen, näin vanhempana päällimmäisenä ovat monet muut asiat, mutta Sex Pistolsien vaikutus elämääni ei silti katoa minnekään.

   Pistää kyllä vihaksi kun joku "vanha ukko" alkaa määräillä että mikä on punkkia ja mikä ei.

   Stop waisting my time, get off of my line
   What do you wanna ask, the sun shines out my ass...

  • seksi pistooli

   On hyvä aloittaa kaikkein kovimmasta punk levystä eli Sex Pistolsin Never Mind the Bollocksista. Ja pistols on yhä helvetin kova. KOVIN PUNKBÄNDI tällä hetkellä. Et ilmeisesti ollut katsomassa keikkaa.

  • Fat.Chance.Hotel

   Minusta Lydonin Public Image Ltd, oli hyvä jatke Pistolseille..ja uskoisin,että monet ns. toisen sukupolven bändit ovat ottaneet myös vaikutteita sieltä...

   Ja aika hyvin toimii,kun pistää samalle cd:lle PIL ja Sex Pistols biisejä ja kuuntelee niitä sitten.....

   Tosiaan,onhan se ikävä kun kun puhutaan punk-rockista niin mainitaan samat (pistols,clash,ramones...) toki upeita bändejä ne ovat vieläkin,mutta niin ovat myös Buzzcocks,the Damned,the Stranglers,X-Ray Spex,the Boys,the Jam jne...

   Ja varmaan monen nyk. punk-bändin esikuvia on ollut upea Stiff Little Fingers ja Sham 69

   • Punkrocker

    E Pistolsia voi yliarvostaa. Myös muut alkuaikojen punkbändit on kovia. Parhaat levyt elää ikuisesti. Nykyisten bändien biisit harvoin yhtä hyviä. Ja Sex Pistols näytti vuosi sitten kuinka kovassa vedossa se on livenä. Kaikki nykypunk bändit jää toiseksi rajuudessa. Pistols kuulosti yhä vaaralliselta. Ja toista yhtähyvää rock-kitaristia ei ole maan päällä. Eikä yhtä karismaattista laulajaa. JUMALAUTA!


  • Ex-Pizols

   "Tosin kaikki tekeleensä on hyviä, sitä ei voi kiistää."

   Niih, mitä muuta tarvitaan?

   Bollocks-levy ja sen ympärillä julkastut sinkut on kyllä harvinaisen tautista tavaraa. Kuka on pistänyt samalla osastolla paremmaks sen jälkeen? Kyl noi saundit ja biisit edelleen vetää hiljaseks.

   Tää ottaa päähän, kun joku tekee täydellistä kamaa, niin sitten aletaan kaivaa asennetta, toimintaa, kenkien asentoa, lehtihaastatteljua ja muuta ei-musiikillista ja todetaan, että eipä ole kummonen pändi (vaikka musa onki yköstä). Mulle on aivan sama, vaikka Bollocks-levyn tekijänä olis ollu Itä-Englannin maatalousyrittäjien ortodoksikuoron eunukkiosasto, jos jälki kuitenki on tollasta.

   moni paskaa musaa tehny punkbändi on aatteellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävä, sitä en kiellä. mutta pistolsin bollocks-kauden himmaajat jaksaa aina hymyilyttää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   11686
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   2710
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2077