6-päiväinen työviikko

ja vapaa viikonloppu

Jos työviikko on 6-päiväinen ja viikossa on vain 1 vapaapäivä, niin onko oikeus välillä saada 2 peräkkäistä vapaapäivää tai vapaa viikonloppu? Muistaakseni esim kaupan alalla joka 12. viikonloppu pitää olla vapaa, mutta perustuuko se alakohtaiseen sopimukseen vaiko lakiin eli päteekö kaikilla aloilla?
Kvtes vain mainitsee että on pyrittävä 5-päiväiseen viikkoon mikäli työn luonne ei erityisesti vaadi 6-päiväistä viikkoa, enkä saa tätä vapaapäiväasiaa selville. Kyseessä on matkailualan työ kunnan palveluksessa, viikkotyöaika on normaali 36,25 eli päivittäinen työaika n. 6 tuntia. Haiskahtaa vähän siltä, että työhön haetaan koululaista joka ei tunne oikeuksiaan!

4

5358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voin.....

      Oma emäntä tekee osa-aikaisena 6 päivästä työviikkoa perustunti liksalla.
      Kusetusta minustakin ,mut yksityinen yritys ei iltalisää eikä muutakaan... ei edes näitä pääsiäisiä korvata ja palkka 7€/h...

    • Yökuski

      Olen itse kuljetusalalla hommissa ja teen 6 päivää viikossa töitä. Teen pelkkää yöajoa elikkäs la-su välinen yö o ainut vapaa. Haen/jaan aikakausilehtiä nii siks pitkä työviikko. Hanurista mutta palkka ihan kiitettävä ja pomo sano ett jos haluan välillä pitää la vapaata (ja tarvittaessa muutkin yöt) nii onnistuu kuhan ajoissa anoaa. Ja muutenkin tunteja kertyy viikossa yli 40h nii joutuu melkeinpä pitää kertyneet tunnit poissa ettei tuu liikaa.

    • tyehtosopimuksesta

      Viikkolepo pitää vähintään olla yhtenäinen 35 tuntia, joka mieluummin on sijoitettava sunnuntain yhteyteen. Eli, jos pääset la vaikka klo 14, 30 töistä, alat siitä laskea milloin tuo vähimmäisviikkolepo täyttyy.
      Ihan toinen asia on ns tasoittumisjakso. Tarkoittaa sitä, että jonkin tietyn ajanjakson kuluessa työtunnit ja vapaat tasoittuvat työpaikalla sovellettavan käytännön mukaan. Esimerkiksi kolmen viikon jaksotyössä eka viikko voi olla enemmillä tunneilla, toka viikko ns paikata ekan viikon pitämättömiä vapaita, ja kolmas viikko olla ns normaali viikko. (en tiedä osaanko tuon nyt selittää kunnolla, mutta periaate että tasoittumisjaksossa on aina jakson vapaat sekä työtunnit kuten semmoisellakin joka tekisi aina joka viikko ma-pe/miten nyt onkin sovittu työsopimuksessa)
      Lue alasi työehtosopimus.

    • Anonyymi

      5kk olin töissä yhdessä kuljetusfirmassa ja lopetin kun tuli mitta täyteen ku olin aina 6 päivää viikossa töissä eli sunnuntai oli ainoa vapaapäivä enkä meinannu koskaan saada vapaata enemmän kun anoin! Harrastustoiminta meni sen takia pilalle ja näin kesäisin se lisäänty enkä halunnu enää jäädä kaikesta paitsi nii otin lopputilin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2555
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1917
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 76
      1484
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      112
      1397
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe