KUINKA PALJON LAIHDUTTAJAN PITÄISI JUODA VETTÄ PÄIVÄSSÄ?

tyttösein

elikkä siis kuinka paljon laihduttajan tulisi juoda päivässä, että se sit laihtuu kans eikä lisää sitä painoa? oon kuullu et vettä tulee juoda siis laihduttajista puhun niin se veden juonti riippuu ihmisen painosta.. en tiedä onko toi väite tosi, mutta mitä mieltä te olette asiasta??

17

10534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • J. Valo

      Vettä on juotava riittävästi, eli sen verran kun ruho tuntuu haluavan. Liikaa sitä ei voi juoda.

      • J. Valo

        Siis mikään määrä ei ole liikaa.


      • Anonyymi
        J. Valo kirjoitti:

        Siis mikään määrä ei ole liikaa.

        Toki jokin määrä on jo liikaa, mutta varsinkin se jos juo liikaa kerralla. Pitäisi juoda tasaisesti ja jos tosi paljon juo niin on syytä huolehtia myös suolan saannista. Paljon vettä ja ei yhtään suolaa niin voi tulla hyponatremia.


    • juoda...

      kaksi litraa päivässä (niin laihduttajien kuin muidenkin, aikuisilla se ei riipu painosta). Lisäksi jokaista sykettä nostavalla tasolla liikuttua tuntia kohti pitäisi juoda litra lisää. Osa tuosta ensinmainitusta kahdesta litrasta voi olla esimerkiksi keittoruoassa nesteenä olevaa vettä.

      • Osan nesteestä voisi ottaa vihreänä teenä se kun parantaa aineenvaihduntaa ja on erinomaista laihduttajalle. Lisäksi sillä on lukuisia muita terveydellisiä vaikutuksia.

        Sitä voi valmistaa kerralla isomman määrän ja juoda kylmänä päivän mittaan. Ei se maistu edes pahalle.


      • Ei tartte juua..
        Neilikkaruusu kirjoitti:

        Osan nesteestä voisi ottaa vihreänä teenä se kun parantaa aineenvaihduntaa ja on erinomaista laihduttajalle. Lisäksi sillä on lukuisia muita terveydellisiä vaikutuksia.

        Sitä voi valmistaa kerralla isomman määrän ja juoda kylmänä päivän mittaan. Ei se maistu edes pahalle.

        Ei v että tarvi lipittää mitään 2 litraa päivässä ellet tee mitään (liikunta, ulkomailla olo tai no miksei ihan kotosuomessaki lämpimänä päivänä) ...

        Tämmösenä "normaalina" päivänä Suomessa, juot sen verran ko juot, mutta ei tosiaan tarvia höpöttää ja juua montaa litraa. Se on jo vanhaa tietoa. Vasthan on teeveessaäki lääkärit jankuttaneet sitä että ei ole mitään tuloksia tutkimuksissa tullut, että runsas vedenjuonti tekis mitään muuta elimistössä ko rasittaa vain munuaisia. SE EI AUTA IHON HYVINVOINTIIN, EIIKÄ MIHINKÄÄN MUUHUNKAAN.

        On vettä minusta kuitenkin kiva juua ku janottaa, mutta esim: 1 litra riittää päivässä aivan mainiosti. Totta kai maalaisjärkikin sanoo että jos vedät rankan aerobicin/salitreenin jne jne janottaa enemmän eli juot täten enemmän..


      • Ei tartte juua.. kirjoitti:

        Ei v että tarvi lipittää mitään 2 litraa päivässä ellet tee mitään (liikunta, ulkomailla olo tai no miksei ihan kotosuomessaki lämpimänä päivänä) ...

        Tämmösenä "normaalina" päivänä Suomessa, juot sen verran ko juot, mutta ei tosiaan tarvia höpöttää ja juua montaa litraa. Se on jo vanhaa tietoa. Vasthan on teeveessaäki lääkärit jankuttaneet sitä että ei ole mitään tuloksia tutkimuksissa tullut, että runsas vedenjuonti tekis mitään muuta elimistössä ko rasittaa vain munuaisia. SE EI AUTA IHON HYVINVOINTIIN, EIIKÄ MIHINKÄÄN MUUHUNKAAN.

        On vettä minusta kuitenkin kiva juua ku janottaa, mutta esim: 1 litra riittää päivässä aivan mainiosti. Totta kai maalaisjärkikin sanoo että jos vedät rankan aerobicin/salitreenin jne jne janottaa enemmän eli juot täten enemmän..

        ja terveen järjen mukaiselta tiedolta. Jos juominen tuntuu väkinäiseltä, elimistö ei silloi todennäköisesti kaipaa lisää nestettä.

        Riittänä määrä nestettä saa näyttämään ihon kimmoisemmalta ja freesimmälrä.


    • Ich_86

      Ei sitä vettä kannata juoda liikaa. Siitä ei oo hyötyä. Paremmnki haittaa. Liika veden juonti huuhtoo elimistöstä pois natriumin, sekä liiasta juoomisesta voi koitua myrkytys ja jopa kuolema.. Ite pyörtyilin ku join liikaa vettä laihdutusaikana. Natrium ja kalium tasapaino oli päin pee:tä ku vesi oli huuhtonu kaiken pois. siitä tuli esim. rytmihäiriöitä ja just tota pyörtymistä. Juo silloin kun on jano..

    • kiksunee

      Jos ihmisen kehossa ei ole riittävästi vettä, keho alkaa varastoimaan sitä, mikä näkyy turvotuksena. Riittävällä vedenjuonnilla takaat siis sen, että turvotusta ei tule. Lisäksi laihdutettaessa siitä on apua kuona-aineiden poistumisessa kehostasi.

      Eli ei tuo vedenjuonti mitään aivan huuhaata ole, kunhan ei mennä liiallisuuksiin. 1-3 litraa vettä oman tarpeen mukaan on aivan sopiva.

    • Melly

      1 ja puoli litraa on terveellinen määrä. Ylipainoiset voivat juoda sen 2 litraakin, mutta vettä ei saa ikinä juoda liikaa, koska lääkärien mukaan liiallinen vedenjuonti voi olla vaarallista koska silloin elimistön suolatasapaino menee sekaisin.
      Että se 2 litraa on max raja.. Kuumana päivänä saattaa mennä enemmänkin mutta silloinkin pitää muistaa syödä.

      Itse juon sen 1 ja puoli litraa ja painoa tippuu ja finnit katosi naamasta jo 2 ja puolen viikon jälkeen :)

    • dumbass

      Täällä pelätään selvästi median hehkuttamaa vesimyrkytystä, joka on äärimmäisen harvinaista. Lääkärilehti vastaa kysymykseen seuraavasti:

      "Kirjallisuuden mukaan terve aikuinen voi juoda jopa 15–20 litraa vuorokaudessa ilman vakavia haittoja. Rajoja ei kuitenkaan kannata kokeilla, toteaa professori Timo Strandberg Helsingin ja Oulun yli opistoista

      – Yli 5–10 litran juomiseen muutamassa tunnissa on kuvattu liittyvän vaaroja terveilläkin henkilöillä, Strandberg huomauttaa.

      – Jos virtsaneritystä vähentävän antidiureettisen hormonin eritys ei esty tai on lisääntynyt esimerkiksi pahoinvoinnin laukaisemana tai lääkityksen vuoksi, äkillisen vesi myrkytyksen vaara on olemassa. Tällöin syntyy hyponatremia (natriumin puutos), jonka oireita ovat aivoödeema (aivoturvotus) ja keskushermosto-oireet, kuten päänsärky, uneliaisuus, sekavuus, lihaskrampit ja epileptistyyppiset kouristukset. Tajuttomuus ja kuolema seuraavat tilan edetessä.
      Nesteen tarve riippuu henkilön painosta ja nesteen erittymisestä, hikoilusta ja virtsaamisesta. ­Turvallisena rajana terveillä aikuisilla on pidetty 1–1,5 litraa tunnissa, kun hikoilu on runsasta. Vanhuksella nestemäärä on tietysti pienempi, se riippuu mm. kunnosta ja sairauksista, Strandberg kertoo."

      Tuosta päätellen laihduttaja tai kuka hyvänsä voi ihan rauhallisin mielin juoda suositellut 2-3 litraa päivässä, kunhan ei kerralla lipitä. Tuo jonkun mainitsema vihreä tee on myös todella hyvä idea laihduttajalle tai kelle tahansa. Vihreän teen terveysvaikutuksista on kokemusta tuhansia vuosia, ja niistä voi helposti etsiä tietoa netistä. Itse juon kolmisen litraa vettä päivässä, ja noin litran siitä vihreänä teenä, eikä minulla ole lainkaan iho-ongelmia tai ylipainoa.

      Vettä kannattaa oikeasti juoda, sillä jokainen solu tarvitsee vettä kemiallisiin reaktiohin. Aivot, sydän, ruuansulatus, kaikki toimivat paremmin kun juot tarpeeksi vettä. Lisäksi vedenjuonti vähentää turvotusta eikä kerry kehoon kun sitää juo tarpeeksi.

    • cuba libre

      Vettä kannattaa lipittää oman tarpeensa mukaan, laihtui tai ei. Laihduttaminen onnistuu, kun saa energiaa vähempi mitä kuluttaa. Ruokamäärä voi olla aika isokin, ihan oman maun mukaan. Kalorit ratkaisee, toisin kuin jotkut huuhaamaakarit yrittävät änkätä.

      Isoin painonhallintaa vaikuttava tekijä on
      - Runsas kasvisten sekä hedelmien syönti, yli 10kg tilastollisesti
      - Vaikkapa porkkanat ovat erinoimaisia naposteltavia.

      Seuraavaksi isoin tekijä
      - Selkeä ateriarytmi. Syödään riittävästi silloin kun on nälkä eikä napostella. Esimerkiksi 2 pääateriaa, aamiainen 1-3 välipalaa, sopivasti valituin ajankohdin. Myös yksi ateria päivässä voi toimia, mutta silloin tuppaa tulemaan aikas pirunmonen nälkä ja naposteluhalut kasvaa.

      Sitten on muitakin tekijöitä
      - Runsasproteiiniset suht vähäkaloriset ruuat, kuten kananfileet, kala, yms, pitää nälän loitolla ja estävät lihaskatoa
      - Nopeat hiilarit vain tarpeen mukaan, jottei sokerit pomppisi pitkin päivää.
      - Riittävästi rasvaa, noin 1g/painokilo ookoo, sen vähempi ainakin minulla tuo ongelmia mukanaan
      - Liian iso vaje aiheuttaa helposti puutostiloja mikroravinteissa sekä muutenkin aliravitsemustilaa, jolloin paleltaa, ei jaksa, ja näinollen kulutus vähenee jonkinverran, eikä olokaan ole kaksinen. Sortuu helposti mässäilyyn.
      - Elimistösi ei ole sinun vihollinen vaan osa sinua itseäsi. Ruoki sitä sopivasti, se kyllä kiittää :)

      Liikunta kiinteyttää, ei ole laihtumisen edellytys, mutta edellytys hyvään, kiinteään kroppaan pitkälti on. 3krt 30min / vko rittää hyvin. Vaikkapa yksi 45min aerobinen ja pari pulituntista lihasharjoittelua. Sen päälle jotain arkikävelyä niin homma on kuosissa ja komeasti :) Vähempikin riittää, alkuun kerta viikossa vaikkapa 60min kuntorupeema niin sekin saa kivasti potkua jo.

    • tallukka50

      Niin järki käteen tässäkin asiassa kyllä sen itse tietää ja keho kertoo.

    • 3OkgLAIHTUNUT

      Jos kusi on veden värinen ( siis väritön ) on ASIA KONDIKSESSA.

      • Anonyymi

        Jos kusi on veden värinen (siis väritön), niin se on vettä.

        Väritön, lähes vedenkaltainen pissa voi olla merkki siitä, että juot liikaa vettä. Vedenjuontia kannattaa vähentää, sillä liiallinen vesi ei ole välttämättä hyväksi.
        Terve virtsa on vaaleankeltaista tai oljenkeltaista. Vaaleaa pissaa virtsaavat juovat mitä todennäköisimmin tarpeeksi vettä ja ovat perusterveitä.


    • Anonyymi

      Mut jos haluu laihtua ja on alaikäinen niin pitääkö juoda 2-3l vettä päivässä vai onko se liikaa nimittäin litrasta alkoi särkeä päähän vai onko se normaalia

      • Anonyymi

        Jos juo liikaa olutta, niin silloin seuraavana aamuna voi särkeä päätä.

        Paikallisessa istuvat voivat juoda helposti 5 - 10 litraa olutta päivässä ilman, että ovat edes erityisen juovuksissa. Tuossa ei tosin ole mitään hyvää, vaan tulee kalliiksi ja siitä saa usein ison, pullean ja turpean mahan. Osa pahimmista kaljaveikoista on tosin tikkulaihoja, syy olisi hauska tietää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7130
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2751
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2336
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      95
      2024
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1727
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1525
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1309
    Aihe