Mexican stratocaster?

Mitä eroa on?

Mitä eroa Mexican stratolla on american stratoon? Onko se niinkun kevyempää musiikkia varten? Eli mexican stratocaster ei ehkä sovi kunnolla Iron maideniin esim?

20

8297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eroja...

      Meksikon stratot on halvempia.
      Meksikossa ei käsittääkseni tehdä, kun näitä reissue malleja eri vuosikymmenten mukaan(50,60,70 -lukujen malleja). Voi olla toki väärässäkin?

    • mexico strato

      60's malli. Eli ennen fender teetti halvempia kitaroita japanissa, nykyään tuotanto on mexicossa. Halvemmat työvoimakustannukset=halvemmat kitarat.

      Eli mexicossa valmistetut fenderit on ihan täysiverisiä fenderkitaroita laadultaan ja soundeiltaan ihan samanlaisia kuin usassa tehdyt. Se made in u.s.a. maksaa.

      Monet ammattilaisetkin käyttää mexicossa valmistettuja fendereitä, esim. Jimmy Vaughan.

      • jotain...

        muitaki eroja. Itse vaihdoin japsistratoni aikoinaan jenkkiläiseen paremman kaulaprofiilin tähden. Japsistrato oli kyllä mun mielestä hyvä ja hyväksi sitä kehuttiinkin, mutta siitä huolimatta jenkkiversio soi ihan selkeesti paremmin! Kuuli jo ihan akustisesti soitettunakin. Oli tietysti hintaakin melkein puolet enempi.

        Ei tätäkään voi tietysti yleistää. Oon kokeillu myös huonoja ja jopa tosi huonoja jenkkistaroja. Kyse on kuitenkin siitä, että myös puiden laaduissa on eroja. Parammat puut valikoituu kalliinpiin istrumentteihin ja se vaikuttaa lopputulokseen.

        Meksiko stratot on hinta/laatu -suhteeltaan pirun hyviä, enkä minä näe mitään syytä, miksei joku ammattilainen voisi semmosella soittaa.
        Aikoinaan Esim. Ben Granfeld, jolla löytyi pitkä arsenaali laatukitaraoita(mm. aito 60-luvun) strato, käytti mieluummin lavalla ihan maksikolaista stratoa(vai oliko se japsi?!). Eli tuntuma vaikuttaa paljon.


      • miltä näyttää...
        jotain... kirjoitti:

        muitaki eroja. Itse vaihdoin japsistratoni aikoinaan jenkkiläiseen paremman kaulaprofiilin tähden. Japsistrato oli kyllä mun mielestä hyvä ja hyväksi sitä kehuttiinkin, mutta siitä huolimatta jenkkiversio soi ihan selkeesti paremmin! Kuuli jo ihan akustisesti soitettunakin. Oli tietysti hintaakin melkein puolet enempi.

        Ei tätäkään voi tietysti yleistää. Oon kokeillu myös huonoja ja jopa tosi huonoja jenkkistaroja. Kyse on kuitenkin siitä, että myös puiden laaduissa on eroja. Parammat puut valikoituu kalliinpiin istrumentteihin ja se vaikuttaa lopputulokseen.

        Meksiko stratot on hinta/laatu -suhteeltaan pirun hyviä, enkä minä näe mitään syytä, miksei joku ammattilainen voisi semmosella soittaa.
        Aikoinaan Esim. Ben Granfeld, jolla löytyi pitkä arsenaali laatukitaraoita(mm. aito 60-luvun) strato, käytti mieluummin lavalla ihan maksikolaista stratoa(vai oliko se japsi?!). Eli tuntuma vaikuttaa paljon.

        Käsittääkseni lähes kaikki ammattilaiset soittavat enemmän tai vähemmän "customoiduilla" kitaroilla. Parhaimmillaan saattaa olla, että on jostakin löytynyt hyvin soiva runko, siihen istutettu toisesta kitarasta käteen sopiva kaula, johon on vaihdettu nauhat ja viritinkoneistot. Lopuksi koko elektroniikka on rakennettu uudelleen. Lopputulos on kuin vaarivainaan tekemä heinäharava, johon oli "tehty vuoroon uusi pää, vuoroon varsi".


    • jee sus4

      se on nimenomaan kevyempään musiikkiin. Vaikkapa sellaiseen jota kuulee hammaslääkärin vastaanoton odotushuoneessa.

    • stratot

      on viritettyjä. Niissä on tehokkaammat mikit ja floydrose talla.

    • eroja

      löytyy melkoisesti.

      Suurimmat erot lienevät rakennuspuissa. Mexico-malleissa runko on liimattu 5-6 palasta, Highway 1 -malleissa (halvin USA -strato) 2-3 palasta ja American -malleissa kahdesta palasta tai sitten on samaa puuta kokonaan. Mitä enemmän runkossa on liimasaumoja, sen huonommin se resonoi. Sillä on vaikutusta sointiin vaikka sähkökitarasta onkin kyse.

      Muilta osin Mexico- ja Highway 1 -mallit lienevät lähellä toisiaan. American -malleissa on amerikkalaiset Schallerin virittimet, halvemmissa Ping by Fender (kiinalaiset). Mikitys mennee samaa kaavaa, kalleimmissa American -malleissa on laadukkaampaa tavaraa kuin edullisemmissa.

      Mexico-mallit ainoastaan kootaan ja viimeistellään Meksikossa, puut ja muut tavarat tulevat USA:sta, näin Fender ainakin ilmoittaa. Puusepäntaito on Meksikossa hyvää tasoa, joten viimeistelyn suhteen ei liene eroa.

    • ostin

      440 eurolla ja kitara on mitä parhainta laatua! Maksakoon joku muu sitten samasta laadusta 2500-3000 euroa jos haluaa. Pelkkä kokoamismaa erottaa nämä kitarat. Mexicossa tehty on juuri samaa puuta ja yhtä yhtä monesta kappaleesta tehty kuin american. Siis pelkästä nimestä maksaa vain tyhmä 2500 enemmän. Leuhkijat voivat levittää huhuja että niissä on "soundieroja ja materialieroja" mutta sellaista he väittävät vain siksi että jotain perusteluja pitäisi keksiä kun heitä kiusaa että ovat maksaneet turhasta. Kaverilla on amerikan ja mitään eroa niissä ei olla huomattu, ei materiaaleissa eikä äänessä!

      • englannista...

        fender classic player 60;n... nätti ku perkele, mutta eipä sillä voinut soittaa ollenkaan. Yksi nauha oli laitettu 1 mm korkempi kuin muut... mietin lähetänkö takaisin,mutta eipää katsonut vaivaa. 20 euroa, ja nauha hiottiin kuntoon. Mutta olipa yllättävää kuinka huonot mikit oli sattunut vielä,,bridgemikki oli saundiltaan niin jeesustreble ettei mitään tolkkua. Nauhahionnan, kaularaudan ja mikkien vaihdon jälkeen...tulos kohtalainen. Laitoinpa vielä tusq stringsaversit ja tremnut kaulatallan...nniin, mikkeinä everything axe-setti seymour duncanilta....mutta joku kokonaisuudessa ei toimi.. runko ei kertakaikkiaan soi.. lievä pettymys..mutta kitara oli halpa. www.dv247.com..kattokaapa hintoja!


    • eroja

      Mexikon stratocaster kasataan Meksikossa,kuten Made in Mexico teksti kertoo.

      American Stratocasterin kasaavat Usaan muuttaneet meksikolaisét halpatyövoimana, kuten Made in U.S.A. teksti kertoo

      noin karheasti sanottuna.....onhan niissä osissakin eroja. Highway stratojen kasaamisesta ei tiedä, missä ne on kyhätty. USA osia on kai sen verran että lapaan voi laittaa Made in U.S.A. tekstin, mutten näistä käyttäisi ilmaisua "Amerikan -strato" tahi "Jenkki-Strato"

    • Stratomaster

      Täällä tyhmät vastailevat idiooteille.
      Täysin turhia kommenteja, kaikki vailla asiatietoa.

      Usa strato aivan eri kitara kuin mexikon rimpula.

      Kaikki osat jenkissä terästä ja puut huomattavasti laadukkaampaa, mikit paremmasta langasta käämityt Alnicot, kieli väleissä ero, niin tallassa kuin satulassa.
      Siis täysin eri kitaroista on kyse.

      80 luvun japsi tokait ja fenderit on viimeistelyltään ja puuosilta jenkkejäkin parempia.

      • jenkki-japani

        Kyllä totta puhut. Jos ei tarvitse ihan jokaista kolikkoa venytellä niin ehdottomasti jenkki-Strato... ja totta myös se, että Japani on soitinrakennuksen suurvalta kun laadusta puhutaan. Tokait, Hiradet, Yamahat. Todella hienoja laitteita osaavat tehdä.


      • NoJuust

        Liikkeessä oli pitkä rivi jenkkistratoja ja mm. yksi meksikolainen road worn malli, niin kyllä minä ainakin testattuani oiskin keikalle ottanut ihan ehdottomasti tuon viimeeksi mainitun! Pesi ihan selkesäti muut.


      • Thvv

        Meksikolaisten kutsuminen rimpulaksi on tässä yhteydessä ihan turhaa, laatu on kuitenkin mennyt eteenpäin. Mexico Fenderit ovat kuitenkin laadullisesti yksi pykälä Squiereista ylöspäin, enkä Squieriakaan ripulaksi kutsuisi. Avainasemassa on se, että kitara on säädetty oikein.

        Rimpuloita olivat ne takavuosien postimyyntikitara missä ei ollut edes kunnollisia potikoita vaan mikkiasetukset valittiin on off-kytkimellä ja kielet olivat sentin korkeudella (tarkoittaen että kitara on käytännössä soittokelvoton seiskanauhaa pitemmältä).

        Toki meksikolaissa on puutteensa, vintage-tallat huonoa materiaalia samoin kuin elektroniikka. Molemmat ovat kuitenkin vaihdettavissa kuten myös yläsatula. Käytettyjen markkinoilla liikkuu paljonkin meksikolaisia ko. muutoksin ja kyllä sellaisen löytäessään saa paljon kitaraa kohtuuhintaan.

        PS. Nykyinen American Standard-sarja ei meikäläistä kiehdo. Vintage-speksiset sitäkin enemmän


    • Customkolhu

      Se on se soundi. Yleisö huomaa heti jos yrität hurmata sen hecho en mexico stratonrimpulalla. Amerika strato se pitää olla ja mielellään custom shop kalliine kustom reliikkinaarmuineen.

      Tai sitten ei mitään eroa ellei psykoakustiikkaa lasketa.

      • NoJuust

        ...tai sitten jotain tuolta väliltä?!

        Itse olen lähestynyt siltä kantilta, että jos strato tuntuu omaan käteen hyvältä, niin sillon on melko lailla sama, minkä valmistusmaan tuotos on...eli oli nyt sitten meksikaano tai custom shoppi.

        Itse tykkää, että sais radius olla vähintään sen 9.5 ja nauhat ihan mikä muu tahansa, kun ne ohkaset, pienet vintage-tyypin nauhat. Tykkään myös enempi näistä relic kitaroista, jossa ei ole sitä paksua lakkakerrosta varsinkin kaulan pinnassa. En varsinaisesti kaipaa sitä, että kitara näyttää vanhalta, mutta just pintakäsittely-asia tuntuu omalla kohdalla paremmalle.

        Näillä kriteereillä jos menee, niin on vaan aika vähän noita meksikostratoja tarjolla...valitettavasti. Mikkejähän voi vaihdella ja sillä rintamalla mieli saattaa ajasta riippuen muuttua. Ennen tykkäsin tehokkaammista mikeistä, mutta nyt taas kaipaan jotain kliininpää.


    • Stratomaster

      Rimpulaan kun vaihdetaan terästalla, virittimet, mikit, potikat, satula. Niin hinta on toista tonnia.
      Tällä rahalla pääsee jo valkkaamaan 2000 luvun jenkkiä, jossa paremmat puut ja viimeistely

      Nämä nykyiset vibe skujut on melko käyttökelpoisia ja niitä pääsee ostaan 200e käytettynä. Virittimet ja tallan joutuu niihinkin vaihtamaan joten 200e ja työt päälle. 400e investoinnilla mehiko rimpula haukkaa hopeeta. Tätsit!

      • Josksusnäin

        Uudesta tekemällä totta kai saa rahaa palamaan. Mutta käytettynä voi tehdä löytöjä, ostin minäkin jonkin aikaa sitten meksikolaisen Classic player Straton putiikkimikeillä, lukitsevilla virittimillä ja terästallalla reiluun kuuteensataan euroon.

        Mutta en väitä sitä jenkkiä paremmaksi, jos joku haluaa tahallaan ymmärtää väärin. Sanonpa vaan että sain siitä hyvän ja omiin tarpeisiin riittävän kitaran.


    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Kaikki alle 5000 euron kitarat on aloittelijoille opetuskäyttöön.

    • Anonyymi

      Eiköhän sillä soiteta mixolydiania

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe