Naisen alistuttava miehen tahtoon

oop33

Haluan tuoda esiin tärkeän pointin. Kristinuskon mukaan naisen tulee olla alamainen miehelle. Raamatunkohtia, joista asia käy ilmi, on lukuisia. Otetaan nämä nyt esiin näin aluksi:

"Teidän tulee kuitenkin tietää, että jokaisen miehen pää on Kristus, ja että mies on vaimon pää, ja että Jumala on Kristuksen pää." (1. Kor. 11:3)

"Vaimot, suostukaa miehenne tahtoon niin kuin Herran tahtoon, sillä mies on vaimonsa pää, niin kuin Kristus on seurakunnan pää; onhan hän seurakunnan, oman ruumiinsa, pelastaja. Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon. " (Ef. 5:22-24)

"Mies on Jumalan kuva ja heijastaa hänen kunniaansa. Nainen taas heijastaa miehen kunniaa. Miestä ei ole luotu naisesta vaan nainen miehestä, eikä miestä luotu naisen takia vaan nainen miehen takia." (1. Kor. 11:7-9)

"Vaimot, olkaa miehillenne alamaiset, niin kuin Herraan uskoville sopii. Miehet, rakastakaa vaimoanne, älkää kohdelko häntä tylysti." (Kol. 3:18-19)

"Oppikoon nainen hiljaisuudessa, kaikin puolin alistuvaisena" (1. Tim. 2:11)

"Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti." (1. Tim. 2:12)

"Niinkuin kaikissa pyhien seurakunnissa, olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo. ... hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky. Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä." (1. Kor. 14:34-38)

"...olemaan siveitä, puhtaita, kotinsa hoitajia, hyviä, miehilleen alamaisia, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi." (Tiit. 2:5)

"Samoin te, vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin... Sillä näin myös muinoin pyhät vaimot, jotka panivat toivonsa Jumalaan, kaunistivat itsensä ja olivat miehillensä alamaiset" (1. Piet. 3:1-5)

"Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niin kuin Herralle... Niin kuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset." (Ef. 5:20)

"Oppikoon nainen hiljaisuudessa, kaikin puolin alistuvaisena" (1. Tim. 2:11)

"...olkoot alamaisia, niin kuin lakikin sanoo" (1. Kor. 14:34)

30

1985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nykyaikaan

      Olet ajasta jäljessä muutaman tuhannen vuotta.

      • Huhhahhei

        Nuo tekstithän olivat kristittyjen Jumalan, eivät avauksen kirjoittajan käsialaa. Onko Jumala muutaman tuhannen vuotta jäljessä?


      • Hahhahhahhahha
        Huhhahhei kirjoitti:

        Nuo tekstithän olivat kristittyjen Jumalan, eivät avauksen kirjoittajan käsialaa. Onko Jumala muutaman tuhannen vuotta jäljessä?

        Salli mun nauraa. Ota selvää miten kyseinen kirja on koottu, urpo!


    • sitten

      jäädä akattomiksi. Suuri osa miehistä on nimittäin sellaisia, joita naiset eivät voi mitenkään kunnioittaa.

      PS Paavali kirjoitti myös, että miehet rakastakoot vaimojaan niin kuin Kristus rakasti seurakuntaa. Lue sinä ne kohdat Raamatusta, jotka on osoitettu teille miehille! Meillä naisilla on tunnetusti parempi lukutaito kuin teillä miehillä.

      • jotka..

        eivät voisi koskaan toimia pappeina, koska Raamattu kieltää moisen höpsötyksen. Keillä teistä naisista se lukutaito on nyt siis hakusessa?
        Meillä miehillä on tuo logiikka tunnetusti paremmin hallussa.


    • ¤¤¤¤¤¤¤

      Ai, ai poitsu!
      Miten sinä luet raamatusta vain ne kohdat jotka sattuvat silmää miellyttämään.
      Mitäköhän siellä raamatussa sanottiin miehille?
      Hyppikää kuin siat pellossa ja muistakaa lähetellä tekstareita strippareille.
      Ei, vaan... Mitä?

      • Huhhahhei

        Raamattusi mm. käskee sinua myymään koko omaisuutesi, ennen kuin pääset taivaaseen. Kenen tietokoneella kirjoitit vastauksesi?


      • ¤¤¤¤¤¤¤¤
        Huhhahhei kirjoitti:

        Raamattusi mm. käskee sinua myymään koko omaisuutesi, ennen kuin pääset taivaaseen. Kenen tietokoneella kirjoitit vastauksesi?

        Älä sie viisastele ja käännä keskustelua toisille urille. Nyt puhutaan ohjeista naisille JA miehille! Raamatusta löytyy monta asiaa, jota ei noudateta kirjaimellisesti nykyaikana. Mutta mitkä olivatkaan ne ohjeet miehille?


      • Haska Pousu

        Kai se on sama ton jälkeen mitä miehelle sanotaan. Samako se jos koiraa kohdellaan lempeästi, jos sä olet se koira?
        Kai useimmin ihminen haluaa olla vapaa, vaikka vaikeamminkin, kuin orja mutta helpommin?


    • kaikessa!

      Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä! Sitäpaitsi miehen on "alistuttava" Kristuksen tahtoon joka on miehen pää! Sanassa sanotaan myös että nainut mies on vaimoolleen mieliksi ja NIIN KUULUU OLLAKIN!

      • UusPetrus

        ja rakentavasta vastauksestasi.

        Heti kun tulee tämänkaltainen ytimekäs kommentti, niin loppuu hajoittava jankuttaminen!


    • Pitää myös muistaa, milloin nuo tekstitkin on oikein kirjoitettu. Tuohon aikaan naisen asema oli mitä oli, mutta sitä ei tulisi soveltaa tähän aikaan. Ei Raamattua kannata aian kirjaimellisesti tulkita. Emme välttämättä osaa heti ymmärtää, että Raamattukin on aika- ja paikkasitoinen teos.

      • h34

        Raamattu ei missään tapauksessa ole aika- eikä kulttuurisidonnainen, sillä se on Jumalan antama ilmoitus ihmisille. On monia kohtia, joissa painotetaan, että Raamatun ohjeet koskevat kaikkia aikoja. Jos Raamattu olisi ihmismielen tuotosta, niin silloin sillä on sama arvo kuin iltalehdellä, jonka juorut vanhenevat, mutta nyt Raamattu onkin Jumalan kirjoituttama, jolloin se pätee kaikkiin. Jumala ja hänen tahtonsa eivät muut ajan ja kulttuurin muuttumisen myötä.


      • Virheetön
        h34 kirjoitti:

        Raamattu ei missään tapauksessa ole aika- eikä kulttuurisidonnainen, sillä se on Jumalan antama ilmoitus ihmisille. On monia kohtia, joissa painotetaan, että Raamatun ohjeet koskevat kaikkia aikoja. Jos Raamattu olisi ihmismielen tuotosta, niin silloin sillä on sama arvo kuin iltalehdellä, jonka juorut vanhenevat, mutta nyt Raamattu onkin Jumalan kirjoituttama, jolloin se pätee kaikkiin. Jumala ja hänen tahtonsa eivät muut ajan ja kulttuurin muuttumisen myötä.

        Raamattu nimenomaan on aika-ja kultturisidonnainen. Niin kun itsekin sanoit, se on Jumalan antama kirjoitus. Ei Jumalan kirjoittama kirjoitus. Onko mielestäsi ihminen samanvertainen Jumalan kanssa?
        Jos joku sen aikainen raamatun kirjoittaja luuli kirjoittavansa Jumalan sanoja, hän oli skisofreenikko.


    • Hyvät arvot

      Kiitos raikkaista mielipiteistä, näistä raamatunkohdista. En ota kantaa niiden soveltamiseen nykyaikaan. Tuot lohdutusta nykyiseen tilanteeseen, jossa vallan on saanut toinen äärimmäisyys. Nyt meidän keski-ikäisten on alistuttava nuoremman sukupolven moraalikäsityksiin. Presidentti toivoi säällistä käyttäytymistä. Luulisi, että nuorella polvella on vapaaielisempi suhtautuminen. Näin ei ole. Nuorten moraalikäsitykset ovat vastakkaisia, miten he käytännössä toimivat. Kolmikymppisestä lähtien olen pohtinut, miten sovittaisin moraalikäsitykseni niin, että ne olisivat samansuuntaiset vielä viisikymppisenä.

      Nuoremman sukupolven tulo arvojohtajaksi saattaa olla yhtä äkkinäinen ilmiö kuin aikoinaan topless-baarien ilmestyminen suomalaiseen maisemaan. Kannattaa suhtautua varauksella ulkomailta tuleviin vaikutteisiin.

      • Sama kirjoittaja

        Tämä on sivussa viestiketjun aiheesta. Pohdin tätä säällistä käyttäytymistä. Mihin suuntaan moraalikäsitykset pitäisi suhteuttaa?
        Sovittaako viisikymppinen ne kaksinaismoralismin suuntaan vai kolmekymppinen vapaamielisempään suuntaan?
        Olen itse vapaamielinen, keski-ikäinen mies. Poikkeuksena siitä on suhtautuminen polttareihin. Polttareissa saattaa esiintyä epäsiveellistä käyttäytymistä.
        Voiko avioliittoa instituutiona tärkeydessä verrata kansanedustuslaitokseen? Olen ajatellut, että joku ulkopuolinen voisi kuulutuksen aikana pyytää avioliittoon vihkimisen peruuttamista, jos tietää epäsiveellisestä teosta. En tiedä, onko se mahdollista. Kriteerinä olisi teon julkisyntisyys.
        Polttareissa on tällaista suunnitelmallisuutta.


    • Höh

      Eiköhän Jumala luonut miehen ja naisen tasa-arvoisiksi kumppaneiksi, iloksi ja avuksi toislleen.
      Naisen alistaminen uskontoon vedoten kertoo miehestä aivan kaiken. Onneksi fiksu nainen saa itse valita kumppaninsa. Alistetuksi haluaa tulla vain psyykeltään sairas nainen, josta nyt ei ole suurtakaan iloa kenellekään.
      Mies saa kaikin mokomin olla se perheen pää. Nainen nyt kuitenkin on se kaula, joka sen pään kääntää.
      Miestä koskevat parisuhteessa aivan samat säädökset kuin naistakin. Piste.
      Sovinistinen, itsestään epävarma, kukkoilemaan pyrkivä idiootti koittaa väittää muuta.
      Jumala loi kaksi erilaista ihmistä, jotka täydentävät toisiaan. Vai mitä?
      Miehenkin pitää palvella naistaan. Kuulisin kernaasti miten se tapahtuu?

      • jhj4f

        > Eiköhän Jumala luonut miehen ja naisen
        > tasa-arvoisiksi kumppaneiksi, iloksi ja avuksi
        > toislleen.

        Mistä ihmeestä olet näin hullun ajatuksen saanut? Ei ainakaan Raamatusta!


    • Oi ja voi

      Mihin unohtui se kohta, että vapauteen Kristus meidät vapautti.
      Älkää enää antako sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
      Mitä muuta kuin orjuutta on se, että nainen verhoaa kroppansa päästä varpaisiin vain siksi, ettei miehen pikku-veitikka vallan pillastuisi ja saattaisi miestä tuhoon ja turmioon. Mies kun itsessään on niin heikko, niin heikko. Miehessä itsessään ei ole munaa vastaamaan omista teoistaan. Naista on niin helppo syyttää. Nainen pitää vangita kotiin, ettei vain pääsisi näkemään muita miehiä. Oi ja voi!
      kristus voisi haluta naiset valloittamaan tätä maailmaa ja miehet voisvat heitellä kotona valmis pizzaa mikroon. Miestenhän tämä maailma on. Tulos on kaikkien nähtävissä.

    • RouvaEx..

      Olet oikeassa
      Raamattu sanoo noin

      Ainoa asia minkä jäit mainitsematta on miehen velvollisuus naista kohtaan

      Olen nyt 13 vuotta naimisissa uskovaiseen mieheen ja nyt muutan asumuseroon kuukauden päästä.
      Tää on ollut aika rankka kokemus.

      Tulkitsen sinun saarnasi Jeesuksen sanojen mukaan.
      Seisot taivaan portilla ja et itse mene sisään etkä anna muidenkaan mennä sisään. Annat taakkoja jota et ole edes pikkusormellasi valmis helpottamaan.

      • oop33

        Eivät Raamatun ohjeet ole mikään taakka vaan iloisia ja vapauttavia, elämää suojelevia ja sitä rakentavia. Ihmettelen kummia puheitasi!


      • ¤¤¤¤¤¤¤
        oop33 kirjoitti:

        Eivät Raamatun ohjeet ole mikään taakka vaan iloisia ja vapauttavia, elämää suojelevia ja sitä rakentavia. Ihmettelen kummia puheitasi!

        Lopeta provoilu ja viisastelu. Tajuit varmasti edellisen sanojan sanat.( vaikka aivosi olisivat vain herneen kokoiset) Haluat vain kettuilla kaiken aikaa ja todellakin koota taakkoja toisten harteille. Olet todella säälittävä piru-parka joka ei noudata suurinta käskyä; Rakasta Jumalaa ja rakasta lähimmäistäsi. Olet kaikkein surkuteltavin, olet fariseus. Eipä käy kateeks! l


    • Saddu ;-)

      ...oman silli-laumansa tunsivatten,kö ?!? DUH !!!
      Eihän toki naispuolelle sovi mitään kovin monimutkaista onkelmaa asettaa edelleen,sillä täten het vallan hermostuisivatten ja käsiään heilutellen kirkuisivatten miespuoltensa harmiksi ja yhteisön verotettavksi tuloksi,kö ?!?
      Joten nämä jalkavaimot toki suunsa supussa pitänneetköön,kö ?!?
      lol
      ;-)

    • raamatullasi

      on todellisuuden kanssa? Et ole antanut yhtään järjellistä perustetta olla millään tavalla 'alamainen' miehelle =)

      Mutta jos nyt lähdetään raamattusi pohjalta tulkitsemaan, niin luepa oikeasti se kirja ihan läpi ja usko kaikki mitä siellä sanotaan, kun nytkin uskot mieleiset kohdat. Ja toimi niiden mukaan. Et voi noukkia sieltä jotakin ja vedota siihen, jos jätät jotakin pois.

    • onnekas

      Raamatussa on myös käsky kivittää kaikki vanhempiaan uhmaavat tottelemattomat pojat kaupungin portilla kuoliaaksi. :D

      Tätäkin pitäisi sitten noudattaa ilman kulttuurirelativista näkökulmaa. Onneksi noiden armottomien ja syrjivien heimolakien sijaan, joita vastaan Jeesuskin taisteli - sivistystaso on noussut huomattavasti vuosituhansien aikana ja on onnistuttu luomaan jonkinlainen demokratia. Paavali ei halunnut Jeesuksen oppeja noudattaa, vaan keksi omat sopivammat säännöt. Naiset olivat karjaa ja orjia tuona raamatun aikana ja vuosisatoja senkin jälkeen. Sinäkin varmasti ryhtyisit palkattomaksi orjaksi, minkä raamattu myös oikeuttaa. Rikas oli isäntä ja köyhä oli orja, jonka elämä ja tahto oli isännän taskussa olipa tämä mies tai nainen.

      Suomessa on onneksi laki, joka takaa sukupuolten ja ihmisten tasa-arvoisuuden, ja lasten oikeuden väkivallattomaan elämään, ilman näitä raamattuhassutuksia, joten näitä eltaantuneita fundamentalistikäppänöitä ei kenenkään tarvitse kuunnella muuten kuin naurun aiheina ja ihmettelymielessä.

      No, itse uskon Jeesukseen, joka vapautti orjuudesta ja vallan ikeestä, niin orjat kuin naisetkin - joten Jeesus oli ensimmäinen sosialisti ja feministiradikaali.

      Naiset ovat miehiä parempia johtajia sitä paitsi, näin on tutkittu kaikilla mittareilla mitattuna. Tässä sinulle sitä uutta raamatunsanaa :D

      • niin on

        ettei Jumala muutu,vaan Hän vaatii samoja asioita,kuin ennenkin.Myös tuossa asiassa,josta viestiketjun aloittaja kirjoittaa.


      • agf21

        Nih!


    • Anonyymi

      Tämä aloitus on erittäin tärkeä ja nämä raamatun ohjeet erittäin tärkeitä avioliiton kannalta. Avioliitto on kriisissä, jos nöitä ei noudateta ja näemmehän toki sen, etteivät avioliitot kestä. On väärin ottaa tähän yhteyteen keekustelua siitä, mitkä ovat miehen velvollisuudet. Niitä toki on, mutta nämä ovat naisen velvollisuudet. Ne eivät ole raskaita taakkoja vaan etuoikeus kuten veli tuolla aiemmin kertoi. Eräs suurimpia aikamme syntejä on näiden kohtien laiminlyöminen. Jos näitä ei pidä Jumalan sanana vaimoille tässä ajassa, on Jumalasuhdekin suurissa vaikeuksissa, koska nämä kohdat ovat vertauskuvia seurakunnan ja Kristuksen suhteesta.

    • Anonyymi

      Mies katsoo miesooettaja ei ole hirtto köysi tarjolla 112 edes kotiin tule avataan päälle jne
      Kärsämäki Kataja ei päästä kotiin

    • Anonyymi

      - On arvioitava, tukeeko nykyinen opetuksen malli uskonnollisten perinteiden tuntemisen rinnalla riittävästi uskontolukutaitoa ja mahdollistaako se dialogin eri katsomusten välillä, ja on uuden yhteisen katsomusaineen aika, Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen kirjoitti Helsingin Sanomissa julkaistussa kolumnissaan.
      Tässä taas nähdään, kun päästetään nainen päättävään asemaan yhteiskunnassa. Heti alkaa yhteiskunnan perinteisten perusarvojen alasajo! Tämä piispa kohta kieltäisi uskonnonopetuksen kouluissa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe