Vihaan tätä

selluliittisen elämää

Okei, valitan selluliitista kuten kaikki muutkin kanssa sisaret. Huomasin äskettäin että minulla on käsivarsissakin selluliittia vaikka treenaan niitä. Käsivarteni ovat todella hoikat, lihakset näkyvät jne. mutta niissä on selluliittia.

Hemmetti sitä! Selluliitti on vallanut koko kehoni: sitä on jaloissa, takamuksessa, selässä, käsivarsissa koko mitalta, ÄRGH! En pääse siitä eroon, olen jo normaalipainon ja alipainon rajoilla. Hemmetin hemmetin hemmetti! Eli pituutta 171cm ja 58kg. Harrastan liikuntaa enkä koskaan pysy paikallani..

Tässä herääkin kysymys, johtuuko tuo selluliitti-kerääntymien uskomaton määrä mahdollisesti stressistä? Olen stressaaja tyyppiä ja teini-ikäisenä olin todella stressaantunut oman sairauteni vuoksi. Vähän myöhemmin isäni sairastui ITP:hen, jossa veri ei halua pysyä sisällä. Äiti taas SLE:hen, joka on yksi muoto reumalle mutta myös rappeuttaa sisäelimiä.

Olen lukenut tai kuullut tämän stressi-jutun jostain mutten muista. Oletteko koskaan törmänneet samaan väittämään?

5

1660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sellusta yms.

      ne harvat jotka ovat säästyneet selluliitilta, aknelta, läskiltä ovat niitä, jotka eivät murehdi koko asiaa. koska saat sen mitä ajattelet!
      harmi vaan, että nykyään kaikkialla on mainoksia, laihoja ihmisiä, täydellisiä vartaloita, joten et voi olla murehtimatta selluliittiä tai olla himoitsematta magnumia. jos ihminen ajattelee ruokaa 24/7 niin hän 1000% myös syö enemmän kuin on tarvetta. seurauksena on ylipaino, huono iho/omatunto ja tietenkin selluliitti.
      tämä on ultimate totuus!
      muuttakaa kiven sisään, jättäkää ulkomaailma pois ja arvatkaa mitä! mielin puhdistuu ja enään tekee mieli vain puhtaita ruokia.. hedelmiä, vihanneksia.. silloin tiedät että kehosi toimii oikein ja tietää mitä tarvitsee.

    • s_ellu

      Olen jostakin kuullut että syynä selluliittiin voisi olla huono aineenvaihdunta.. Sori, tästä ei varmaankaan ollut paljon apua.

      • happamoittaa

        Mulla on myös selluliittiä vähän joka paikassa ja olen alipainoinen. Liikun ihan kohtuudella eli mm. pyöräilen töihin ja venyttelen kunnolla lähes joka päivä. Sellu tuli jo teini-iässä, kun olin vielä laihempi ja olin harrastanut urheilua enemmän.
        Nyt olen lukenut elimistön happamuudesta ja saanut ahaa-elämyksen. Happamuutta aiheuttaa mm. stressi, liika fyysinen rasitus tai sitten liikunnan puute (eli keskitie olisi paras), tietyt ruoka-aineet (erityisesti kaikki valkoinen) ja jostain luin että myös "hapan" asenne elämään. Viimeinen menee vähän henkimaailman jutuiksi, mutta muut tuntuvat loogisilta.
        Sama happamuus aiheuttaa myös suolistovaivoja, ihon ennenaikaista vanhenemista ja veltostumista, huonokuntoisia hiuksia ja kynsiä, närästystä, ummetusta/ripulia, väsymystä, ärtyneisyyttä jne.
        Olen nyt syönyt luontaistuotekaupasta saatavaa emäsjauhetta kuukauden verran, lisännyt kuivaharjausta ja vähentänyt karkin syöntiä. Katsotaan mitä tekee selluliitille. Olo on ainakin kevyempi jo nyt, kiitos parantuneen aineenvaihdunnan.


    • enpä usko...

      No voihan stressi vaikuttaa toki moneen asiaan, mutta jotenkin en ihan usko että selluliittiin. Ellet sitten tupakoi armottomasti stressiä helpottaaksesi, se varmasti vaikuttaa. Enemmän selluliittiin vaikuttaa elintavat, esim. ruokavalion puhtaus (pois säilöntäaineet, roskaruoat, lisä/väriaineet, turha sokeri, makeutusaineet), tupakoimattomuus, jne.

      Ei se ole siitä painosta kiinni. Jos sinulla on rasvakudosta edes pikkuisen, kuten kaikilla hoikillakin yleensä on, voi siinäkin kudoksessa olla selluliittia.

    • uskomatonta mutta totta

      Symppaan sua täysin! Itsekin avauduin täällä asiasta. Nuori ihminen ja selluliittia ranteissakin! Uskomatonta! Stressin uskon vaikuttavan selluliittiin, ainakin omalla kohdallani. Itsekin olen tunnollinen ja stressaavaa tyyppiä. Olen ehkä pahimman ajan elämästäni juuri kokenut ja sellu todella riistäytyi käsistä sen aikana. Tosin, silloin jäi liikkuminenkin vähemmälle kun voimat olivat aivan loppu, en siis päässyt aina sängystä ylös.

      Stressi saa kehon erittämään adrenaliinia ja kortisolia. Ainakin urheilijoilla tuo kortisolitaso vaikuttaa treeniin ja lihaskestävyyteen. Uskon, että jatkuvasti koholla olevat stressihormonitasot vaikuttavat kehoon väistämättä. Kyllähän iho heijastaa stressiä esimerkiksi aknenakin, miksei sitten huonontuneena imunestekiertona tai happamoitumisena.
      Seuraavaksi kokeilen emäsjauhetta. Jos on jollakulla pitkäntähtäimen kokemusta siitä, kertokaa ihmeessä!
      Tsemppiä sulle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1619
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1341
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1089
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1061
    6. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      2
      953
    8. 5
      945
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      932
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      924
    Aihe