puudutusgeeli

kokemuksia?

niin, haluaisin tosi tosi kovasti ottaa kaksi tatuointia olkapäihin mutta pelottaa ihan sairaasti se kipu! oon jo monta vuotta yrittänyt kerätä rohkeutta tatuoinnin ottamiseen, mutta pelko on niin hirveä...eli onko kellään kokemuksia noista puudutusgeeleistä sun muista? auttaako ne edes? ja saako niitä itse ostettua etukäteen apteekista? tiedän, tämä kuulostaa niin nössöltä mutta olen aika varma että pyörtyisin heti kun istuisin tatuoijan penkkiin..

16

8885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juyyks

      Harmi vain, ei taida onnistua. Ikinä en ole kenenkään kuullut mitään kivunlievitystä käyttäneen.
      Tosin tatskaajani puhui kerran jostain aineesta, jota voi käyttää isoja tatskoja tehtäessä, esim. varjostuksissa, joissa neulaa saattaa joutua pyörittelemään samassa kohdassa tosi pitkään. Se aine kuulemma toimii vain rikki tatskatulla iholla, eli ennen tatuoimisen aloittamista ainetta on turha iholle levittää. Ihon täytyy olla rikki jotta aine toimisi ja alkaisi puuduttaa ihoa. Ja aineen teho häipyy tosi nopeasti eli sitä on lisättävä miltei jatkuvasti.
      Siis huonolta näyttää. Voithan sä käydä kysymässä tatuoijilta kivunlievityksestä. Mä kuitenkin luulen, että ne tatskarit suhtautuvat siihen naureskellen.

      • Topione

        Kyllä onnistuu, EMLA voide ensin kuvan ottoa ja on niillä tekijöilläkin (ainakin se missä itse käyn) yleensä jotain puudutus aineita, eri asia haluaako he että sitä käytetään yksittäisiin ja pieniin kuviin. Itselle kun tehtiin koko selän kuvaa käytimme puudutetta, mutta siinä pitää tosiaan olla sitä kuvaa tehtynä jo jonkin aikaa että se edes auttaa.


    • Dharmageddon

      En ole itse ko. ainetta käyttänyt, mutta olen kuullut juttua emla -puudutevoiteen/laastarin käytöstä ennen tatuoinnin ottoa. Ko. voidehan puuduttaa esim. pistoksia annettaessa (siitä on kokemusta, iho puutui pariksi tunniksi niin, että pystyi nipistellä sitä tuntematta mitään), lisäksi sitä suositellaan laittamaan ennen tatuoinnin laserpoistoa.

      Ilmeisesti sillä ei ole vaikutusta tatuoinnin väriin tms. (mitä on joskus pelätty) sillä voide pyyhitään pois iholta ensin. Sen sijaan en tiedä kuinka paljon puuduttaa ja viekö koko kipua pois iholta.

      Tatuoinninhan kuuluu sattua, se on osa sitä prosessia, mutta jos pelko on ihan kamala, suosittelen ottamaan selvää tästä EMLA -voiteesta (saa apteekista ilman reseptiä) ja kertokoot joku jos tietää paremmin. Emlaa ei ainakaan tarvitse lisäillä jatkuvasti, eikä sitä missään tapauksessa levitetä rikkinäiselle iholle, vaan ehjälle ja ennen toimenpidettä puhdistetaan pois huolellisesti.

    • triskkuli21

      kysypäs rohkeasti vaan apteekista tai vaikka ihan lääkäriltä. ennen leikkaukseen menoa itselleni laitettiin emla-nimistä rasvaa tuohon ulkokämmeneen, annettiin vaikuttaa jonkin aikaa ja kun sitten siihen tuikattiin tippapiikki, ei tuntunut missään. piikki on käyrä ja pitkä sekä melko paksu, silloin kun sama toimenpide tehtiin kiireessä ilman puuduttavaa rasvaa kipu oli vihlaiseva jopa rauhoittavien alaisena. en tiedä miten kauan se vaikuttaa (luonnollisesti olin jo unten mailla 10-15 min sen jälkeen)tai saako sitä ostettua, mutta eihän se haittaa kysyä. näiden käytöstä kannattaa kuitenkin aina neuvotella tatuoijan kanssa myöskin, jotta tämä tietää millainen tapaus on kyseessä yms riskit.

    • tatuoitu_mies_82

      Ei se tatuoinnin ottaminen niin paljoa satu, että tarvii puudutusgeelejä laittaa... Tosin jos tuntee siitä olevan apua niin siitä vaan! :)
      Kivun laatukin vaihtelee tatuoitavan paikan mukaan... ei muuta ku rohkeasti vaan penkkiin ja mustetta iholle! :)

    • kuvioitu nainen

      Kommenttina tuohon, että otin ekan tatuointini tänään aamulla, usean vuoden harkinnan tuloksena ja kipu oli kyllä paljon pienempi kuin oletin. Siitä selviää varmasti ilman puudutteita, kun muistaa hengittää.

    • Nimetön

      itse olin aivan yhtä nössö viime kerralla ku menin ottaa kuvaa ranteisiin..laitoin sitte emlaa niihi, ja kyllä auttoi. 5 millilitran tuubi maksaa kympin joten en sinäänsä suosittele jos olet isoa kuvaa ottamassa. Tulee aika tyyriiksi. Mut kannattaa kokeilla. Ja isomman emla tuubin( 30 ml ) saa sitte reseptillä.

      • nilkkatatska

        mä oon ottamas nilkkaan semmosen about 5x5cm tatskan, mahtaako toi 5ml voide riittää? ja toimiiko todella? tarviiko tatuoijalle kertoa siitä etukäteen? miten paljon aikasemmin ennen tauoimista sitä voidetta laitettiin ja pyyhittiinkö se pois? toimiiko myös lävistyksissä?


      • öaoisgualhjaäölsdgti
        nilkkatatska kirjoitti:

        mä oon ottamas nilkkaan semmosen about 5x5cm tatskan, mahtaako toi 5ml voide riittää? ja toimiiko todella? tarviiko tatuoijalle kertoa siitä etukäteen? miten paljon aikasemmin ennen tauoimista sitä voidetta laitettiin ja pyyhittiinkö se pois? toimiiko myös lävistyksissä?

        riittää juuri ja juuri. mulla laitettiin emlaa käsivartta varten. Kestää kauan että vaikutus alkaa. 1h kai? purkissa lukee vaikutusaika, tai katso netistä. toimi 20 min, sen jälkeen vaikutus lähti samantien. TAtuoitsija sanoi että jos pyyhkii pois, niin vaikutus lähtee tosi nopeaan. en katsonut pyyhkikö pois, se on tatuoitsijan tehtävä kuitenkin, ei sinun!

        suosittelen kuitenkin. se 20 min mitä tehtiin kivutta saatiin paljon kuvaa aikaiseksi. loppu 2,5h oli aika kidutusta ja kuvaa oli vaikeampi tehdä. ei siitä mitään haittaa ainakaan ole, ja tatuoitsija sanoi että käyttää itsekin emlaa jos ottaa itselleen kuvan.

        5*5 kuva on tosi nopea tehdä, joten et paljoa kipua ehdi tuntea.


    • SAMMAHÄR.

      ylemmässä kommentissa esitettyihin kysymyksiin olisi kiva kuulla vastausta ^^ koska olen itse aivan samassa tilanteessa, tatskaa tulossa nilkkaan, n sama koko, ja haluaisin kuulla kaikkii samoihin kysymyksiin vastauksen!

    • tezmiak

      Kylkeen hakattu 2 muotokuva 15x15 ilman puudutteita 6h ja 3h. Voin kertoo et loppua kohden sattuu. Vielä olis kainalon alle yks muotokuva. Ajattelin kokeilla EMLAA...

      • Meku74

        Hei Mä laitoin emlaa selkään ei auttanut kun pari minuuttia :-/ En tiedä oliko huonosti levitetty Tulossa ois jalkaan iso leima Huoh


    • einäin1

      älä vaan mene tärvelemään itseäsi... se laaserointi se sitten sattuu kun tulet katumapäälle hölmöilyistäsi..

    • Puudutuseiestähorkkaa

      Blue gel.
      Miettikää mielessänne kuitenkin että miksi tunnet kipua tatuoidessa ja ennenkaikkea mitä voi käydä jos et tunne kipua, tosi pitkissä sessioissa varsinkin saattaa olla jopa mahdollisuus hengenlähtöön.

    • inkeddd

      Jos sitä kipua ei kestä niin jätä suosiolla ottamatta. Mielestäni koko toimenpide ei satu paljoakaan ja se tuntuu jossain määrin kivalta :) Oma tatuoija on sanonut myös että puudutukset sun muut eivät ainakaan hänen kokemuksensa mukaan toimi.

    • asiastajotaintietävä

      Sullahan on fiksu tatuoija! Onko sua puudutettu hammaslääkärissä, onko poistettu luomia tms. ja toimiko puudutusaine?? Joo, toimiihan se kun nyt tarkemmin ajattelet. Perus emlat yms. ei juurikaan toimi mutta aineita on kyllä mitkä toimii, niitä ei vaan ole ihan joka tatuoijalla käytössä. Ihoja on erilaisia, tatuointeja on erilaisia, tatuoitsijoita on erilaisia, tatuointikoneita on erilaisia. Paljon muuten sun kropasta on tatuoitu? Niinku prosentteina koko vartalosta??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe