hyvää kesää

paperimies

huomasittekos keskiviikkona 18pv, et tuli monta tulosvaroitusta,juuri ennen kesälomaa, ja alkaa saneeraus, tietää kenkää monelle. meniks loma pilalle

2

759

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • töitä

   Vuokratyöfirmat ovat syntyneet juuri siksi koska niiden avulla voidaan kiertää palkkasäännöstelyä ja irtisanomissuojaa. Vanhassa kekkoslaisessa taloudessa AY-liike on käytännössä pienten etuoikeutettujen eliitti-työläis-ryhmien (mm paperi-ala) suojatyöpaikkojen turvaaja. Kyse on reviirin ja saavutettujen etujen suojelemisesta. Työttömät pidetään työttöminä vaikka suostuisivat matalampaan palkkatasoon.

  • ei hätää

   Työvoimapula on niin pahana nyt ettei mitään hätää jos vaikka 100 000 työpaikkaa häviää seuraavan 12kk aikana ainakin monen mielestä.. Vihreät ovat jopa avaamassa rekrytointipisteitä afrikkaan estämään työvoimapulaa. juttua aiheesta:

   http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-03-10,104:2:444179,1:0:0:0:0:0:

   ------------------------------------------
   Puolue haluaa avata rekrytointipisteitä Afrikkaan
   Vihreiden Hautala haluaa työpaikoille kiintiöt maahanmuuttajille

   Taneli Heikka

   Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala esittää työpaikoille maahanmuuttajakiintiöitä ja nipun muita uusia, osin radikaalejakin ehdotuksia työntekijöiden saamiseksi Suomeen ulkomailta.

   - Kiintiöt olisivat tapa tehdä maahanmuuttajat näkyväksi samalla tavalla kuin naiset on tehty näkyväksi julkisen sektorin työpaikoissa. Julkiselta sektorilta voisi aloittaa, Hautala ehdottaa.

   Hän ei ottanut kantaa kiintiön suuruuteen. Asiaa ehdotti ensimmäiseksi vihreiden tiedotustilaisuudessa perjantaina somalien etujärjestön Sorasodin pääsihteeri Yusuf Said. Hänen mielestään työnantajat voitaisiin velvoittaa palkkaamaan esimerkiksi kaksi prosenttia työvoimastaan maahanmuuttajia, koska muuten työnantajat eivät heitä ennakkoluulojen vuoksi palkkaa.

   - Suomi hyötyisi maahanmuuttajista samalla tavalla kuin Yhdysvallat hyötyy kenialaistaustaisesta presidenttiehdokkaasta Barack Obamasta, kiinalaisesta You Tuben perustajasta tai intialaisesta Hotmailin perustajasta, Said sanoi.


   Kuusi miljoonaa siirtolaista lailliseksi

   Vihreät esittävät perjantaina nipun keinoja työntekijöiden maahanmuuton lisäämiseksi ja kotouttamiseksi.

   Jotta työtekijöiden kotouttaminen suomalaiseen yhteiskuntaan sujuisi, voidaan Hautalan mielestä harkita myös turvapaikkakeskusten sulkemista ja asuntojen tarjoamista sen sijaan. Näin maahanmuuttajat tuntisivat alusta asti olevansa osa suomalaista yhteiskuntaa. Myös tätä ehdotti ensimmäisenä somalijärjestö Sorasodin Said.

   Muita vihreiden ehdottamia keinoja ovat Afrikkaan perustettavat EU:n työvoiman rekrytointipisteet ja määräaikainen siirtolaisuus ja EU:ssa asuvan kuuden miljoonan paperittoman siirtolaisen laillistaminen. Näillä keinoilla unioniin joka tapauksessa tulevat siirtolaiset eivät joutuisi turvautumaan laittomaan työnvälitykseen.

   Hautalan mielestä Suomeen on saatava kymmenen vuoden aikana vähintään 100 000 uutta maahanmuuttajaa, jotta työvoiman tarpeeseen voidaan vastata. Nyt Suomessa on noin 120 000 maahanmuuttajaa.

   Julkaistu 10.3.2007 1:32:27

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   184
   11092
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   145
   2119
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   242
   1407
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   61
   1020
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   910
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   60
   858
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   42
   757
  8. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   709
  9. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   25
   685
  10. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   679
  Aihe